link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Semnificaţia Schimbării la faţă a Domnului
de godessdiana88 la: 05/08/2015 18:15:27
în limba greacă cuvântul folosit în Noul Testament pentru a descrie schimbarea la faţă a lui Iisus de pe muntele Tabor este "metamorfoză," un cuvânt provenit din verbul grecesc "metamorphoo," adică "schimbare de formă" sau "transformare" ("meta" înseamnă de obicei "schimbare", iar "morphe," formă). Când ne gândim la lumea naturală, metamorfoza ne aduce in minte transformarea omizii în fluture, preschimbarea mormolocului în broască. În cazul schimbării la faţă a Domnului asistăm la transformarea Sa într-o strălucitoare fiinţă cosmică, divină, într-o fiinţă luminoasă, o fiinţă a luminii.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Semnificaţia Schimbării la faţă a Domnului"

Jaluzele exterioare pentru casa ta
Jaluzele exterioare - CONFORT TERMIC ŞI OPTIC

Jaluzele exterioare, care împiedică mare parte a razelor solare să pătrundă în încăpere, jaluzele exterioare care protejează în mod eficient încăperile să se încălzească şi dotările să îşi piardă culoarea şi de asemenea jaluzele exterioare care creează condiţii optice confortabile în interior. În plus, posibilitatea reglării unghiului şipcilor, disponibil la intreaga gama de jaluzele exterioare, permite alegerea nivelului corespunzător de întuneric în cameră.

Jaluzele exterioare - ESTETICĂ ŞI FUNCŢIONALITATE

Intreaga noastra gama de jaluzele exterioare schimbă aspectul unei faţade oferindu-i un aspect interesant şi modern. Gama de jaluzele este caracterizata prin montajul uşor, o construcţie uşoară şi un design atractiv.
O gamă variată de panouri, forme interesante, şi culorile diverse ale gamei de jaluzele exterioare permit adaptarea la nevoile clientilor. Mai mult, gama de jaluzele exterioare ofera posibilitatea alegerii unei opţiuni de acţionare şi control, cât şi de folosire a senzorilor meteo, sporesc funcţionalitatea sistemului de jaluzele exterioare .

Jaluzele exterioare – DURABILITATE

Gama de jaluzele exterioare consta în şipci mobile fabricate din bandă de aluminiu de aproximativ 0,42 mm. Şipcile sunt smălţuite în cuptor ceea ce garantează rezistenţa atât la condiţiile meteorologice cât şi la impactul mecanic din timpul transportului şipcilor. Datorită unei construcţii solide şi a unei finisări corespunzătoare a şinelor de ghidare, a panourilor şi a suporturilor de montare, intreaga noastra gama de jaluzele exterioare este stabila şi rezistenta. Mai mult decât atât, toate elementele folosite în procesul de producţie a gamei de jaluzele exterioare, au o durabilitate mare şi rezistă la condiţiile meteorologiceJ
Geometrie roti- generalitati si sfaturi
Efectuarea procesului de geometrie roti si echilibrarea rotilor este una dintre operatiunile cele mai importante si ea trebuie realizata periodic, pentru a preveni aparitia de evenimente rutiere nedorite sau a uzurii premature a unora dintre componentele sistemului de directie şi suspensie.
Această uzură prematură conduce de cele mai multe ori la cheltuieli mult mai mari decât cele presupuse de verificarea geometriei şi corectarea acesteia.

Procesul neefectuat de geometrie roti conduce la:
1. efecte nedorite în ceea ce priveste traiectoria autovehiculului pe suprafaţa de rulare;
2. eforturi sporite ale conducatorului auto in a menţine direcţia autovehiculului;
3. uzura rapidă, prematură şi neuniformă a anvelopelor;
4. consum excesiv de carburant;
5. uzura prematură a pieselor care fac parte din ansamblul sistemului de
6. direcţie, cu implicaţii directe în ceea ce priveşte siguranţa participanţilor la trafic şi implicând costuri apreciabile.
Din aceste cauze, se recomandă ca, la momentul schimbării unui element al sistemului de direcţie (bieleta, bucşă, pivot, capăt de bară etc.), sau al sistemului de suspensie (amortizor, arc) să se efectueze procesul de geometrie roţi, pentru corectarea eventualelor deficienţe care apar odată cu aceste schimbări.
De asemenea, la înlocuirea anvelopelor se recomandă echilibrarea acestora şi efectuarea geometriei roţilor, ştiut fiind faptul că o anvelopă dezechilibrată conduce nu numai la uzura prematură a acesteia dar antreneaza după sine şi uzura elementelor sistemului de direcţie şi suspensie.


Este diferență între geometrie roti și echilibrarea roților?
Uneori se face confuzie între aceste două operații, însă ele nu au nicio legătură. Reglarea paralelismului sau geometria constă în reglarea unghiurilor roților pentru a redeveni perpendiculare pe sol și paralele între ele. În schimb, echilibrarea unei roți permite rotirea roții fără ca aceasta să vibreze la anumite viteze.
Cât durează și cât costă această operație de geometrie roti?
In majoritatea cazurilor, geometria roților din față și din spate este reglată în aproximativ 30 minute. Această operațiune constă în verificarea direcției și unghiurilor anvelopelor, în funcție de specificațiile constructorului auto. Reglarea geometriei este o operație foarte simplă pentru un service specializat. Prețurile se situează între 80-120 de lei, în funcție de unitatea la care mergeți.
Chiar şi ceştile pot vorbi | O poveste despre transformare
Aşa cum spuneam într-un articol anterior, Schimbarea la faţă a Domnului ar trebui să ne îndemne spre schimbare, spre metamorfoză, către o transformare a noastră în bine ce necesită adeseori suferinţe. Despre acest lucru este vorba în povestea "Şi ceştile pot vorbi."
Gen si personalitate
Reacţii chimice , hormoni , evoluţie , om . Se pare că atunci când ne naştem venim direct cu multe idei şi lucruri utile în creier şi că multe , oricât am încerca să le schimbăm nu putem . Natura are de la început un mic avans . Degeaba te dai în bărci spunând că nu-ţi pasă sau că eşti mai tare decât natura . Ea a avut şi va mai avea multe milioane de ani la dispoziţie . Tu nici măcar nu apuci 100 . Hormonii ne programează creierul dinainte de naştere , dictându-ne gândirea şi comportamentul . Oricât ai încerca să-ţi schimbi adevărata faţă nu vei reuşi niciodata . Nu ai tu chiar atât de mult acces la creierul matale . Hormonii masculini sunt hormoni agresivi care-i determină ( în continuare ) pe bărbaţi să vâneze şi să-şi omoare prada .
The Scorpions isi anunta retragerea cu ultimul album “Sting In The Tail” pe 19 martie
The Scorpions formatia care a facut istorie din 1980 pana in prezent fiind una dintre cele mai longevive formatii din lume doreste sa isi anunte retragerea in plina glorie, dupa o cariera de mai bine de 40 de ani de muzica pura .
Chitaristul Rudolf Schenker, în vârstă de 61 de ani fondatorul trupei a anuntat ca se vor retrage .
“Nu putem să întinerim şi preferăm să ne retragem după un album de succes”, a recunoscut, la rândul său, Klaus Meine, solistul în vârstă de 61 de ani al trupei The Scorpions, care a petrecut 40 de ani la microfonul grupului.
Melodii ca si “The Wind of Change/ Vântul schimbării”, lansată în 1990 şi
Secretele ascunse ale Vaticanului
Sfântul Oraș este învăluit în mistere și intrigi de secole. Cu excepția cardinalilor și episcopilor din vârful ierarhiei, nimeni nu are avut acces la ceea ce se petrece în măruntaiele Bisericii. Se spune că în arhivele Vaticanului există anumite lucruri care, dacă ar ajunge la cunoștința publicului larg, ar schimba pentru totdeauna fața credinței. Secretele Vaticanului a fost filmat parțial cu camera ascunsă, cu misiunea de a revela aceste lucruri.
50 DE ATUURI IN LUPTA CU FISCUL
Speţele ilustrative şi explicaţiile conţinute în această carte sunt tot atâtea argumente pentru decizii corecte ale contribuabilului în trei momente importante ale activităţii: momentul zero (când e necesar să se ia o decizie corectă; speţele selectate, actualizate, comentariile, explicaţiile şi trimiterile întregesc o imagine în situaţii în care mulţi nu ştiu cum e legal să acţioneze), momentul controlului (oferim atuuri – argumente, interpretări – în faţa organelor care aplică legislaţia fiscală) şi momentul argumentării în faţa instanţei (soluţiile instanţelor, chiar dacă nu sunt obligatorii, ajută în argumentaţie).
Selfness
Când vorbim despre Wellness ne gândim la modul de viaţă sănătos, dizolvarea intermediară a tensiunii, În schimb selfness asigură armonia trupului şi spiritului, formarea unui Eu sănătos prin autocunoaştere, pe termen lung. Selfness-ul este deseori amintit şi ca un trend al autoschimbării, având în vedere, că evaluarea propriilor abilităţi, aduce cu sine şi nevoia schimbării.
Jefuirea Greciei, preludiul unor importante evenimente
Crack-ul capitalismului neoliberal, a se citi “criza”, a oferit în anul 2008 momentul potrivit pentru a construi o nouă Europă. Pentru aceasta era necesar să se pună capăt dictatelor financiare şi să se realizeze o profundă reformă instituţională care să dea un caracter civic şi social unei Uniuni Europene construită pentru lumea afacerilor. Un “New Green Deal”, cum se spunea în acel moment, care să folosească criza drept motiv pentru a înfrunta o criză mai gravă, cea a schimbării climatice şi a tranziţiei energetice. Pentru a intra în astfel de abordări, era necesară asumarea riscului, aşa cum a riscat Gorbaciov în URSS, era nevoie de curaj şi idealuri. Prea mult pentru politicienii de rutină care domină peisajul din Lisabona până în Varsovia. Prin urmare s-a continuat cu aceeaşi politică. S-a repetat comportamentul lui Brejnev din URSS, care a evitat o criză prin negarea ei, ceea ce a dus la o criză mai profundă, implicând falimentarea statului sovietic cu douăzeci de ani mai târziu. Nu există nicio îndoială: suntem direcţionaţi spre un al doilea faliment. Acesta însă nu se va produce în douăzeci de ani, ci în destul de scurt timp. Ne fac să credem că această criză constă în insolvenţa tărilor din sudul Europei, sugerând conflicte de interese între cetăţenii greci şi germani, când este vorba exclusiv de o problemă de capital, dat fiind că principalele bănci europene implicate, băncile din Germania, Franţa şi Marea Britanie sunt afectate până la sufocare de spargerea bulelor imobiliare. În loc de a acţiona împotriva elementelor care au dus la producerea crizei, adică împotriva liberalizării nereglementate, Bruxelles şi Berlin, urmaţi din spate de ceilalţi membri, menţin această situaţie injectând bani în ţările periferice. Astfel se câştigă doar timp, prin intermediul unui mecanism care seamănă foarte mult cu o piramidă financiară ce alterează doar structura datoriei, prin naţionalizarea ei, nu şi valoarea acesteia.

Afacerea finanţării private a statelor[...]
Curcan cu smantana si ciuperci
Sătul de puii umflați cu steroizi din hipermarket și mândru posesor al unui curcan cinstit de la țară, m-am gândit să adaptez clasica rețetă de pui cu smântână și ciuperci și, dacă tot bătea vântul schimbării, am înlocuit și ciupercile champignon cu niște pleurotus, să văd ce iese. A ieșit o mâncare inedită, deosebită, doar am înlocuit două ingrediente de bază, mai gustoasă (zic eu) și mai sănătoasă (zic studiile savanților), așa că poți s-o încerci cu inima deschisă, va fi un succes extraordinar.
Inerţia, masa, densitatea, interacţiunea corpurilor, forţa, greutatea « Gimnaziu.info
Inerţia este proprietatea generală a corpurilor de a se opune schimbării stării de repaus sau de mişcare rectilinie uniformă. Datorită inerţiei ...
Poezii de ziua mamei în engleză
Majoritatea destul de simple şi scurte, aceste poezii în limba engleză sunt închinate mamei, zilei mamei, regăsirii şi exprimării sentimentelor faţă de una din cele mai importante persoane din viaţa noastră. Sper să fie de folos copiilor...
Vocabularul, Vocabularul fundamental, Masa vocabularului, Caracterul latin al limbii române, Dubletul etimologic
Vocabularul sau lexicul este format din totalitatea cuvintelor care există în limbă. Vocabularul este compartimentul cel mai supus schimbării. Vocabularul ...
Inerţia, Masa, Densitatea, Interacţiunea corpurilor, Forţa, Greutatea
Inerţia este proprietatea generală a corpurilor de a se opune schimbării stării de repaus sau de mişcare rectilinie uniformă. Datorită inerţiei ...
Inerţia, Masa, Densitatea, Interacţiunea corpurilor, Forţa, Greutatea
Inerţia Inerţia este proprietatea generală a corpurilor de a se opune schimbării stării de repaus sau de mişcare rectilinie uniformă. Datorită ...
Toate drumurile duc mereu catre litoral
Daca nu reusesti sa storci nici macar o picatura de incantare pentru locul de vacanta in care vrei sa te duci, atunci schimba radical traseul. Fa altceva! Ia-o spre mare desi ti se pare prea frig. Gasesti un loc frumos in statiune Eforie Nord cazare sigur gasesti si la niste preturi fenomenal de bune pentru ca esti in extrasezon.
Modificari Cod Rutier: Soferii nu vor mai putea plăti amenzile rutiere direct la politist!
Măsura plății amenzilor direct la polițist a fost eliminată din legislația rutieră în anul 2018, apoi, posibilitatea de a plăti amenda direct la politist a fost propusă cu mai puțin de o lună în urmă, din nou, dar deputații au eliminat-o recent dintr-un proiect legislativ ce a primit votul decisiv al acestora.

Măsura schimbării modului în care se vor putea plăti amenzile de circulație se regăsea în Propunerea legislativă pentru modificarea art. 109 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, document ce a primit marți votul decisiv favorabil al Camerei Deputaților.
De ce unii sunt mai puternici în faţa schimbărilor şi alţii nu?
De ce unii sunt mai puternici în faţa schimbărilor şi alţii nu?
Icoana Schimbarea la Fata a Domnului Nostru Iisus Hristos
Icoana Schimbarea la Fata a Domnului Nostru Iisus Hristos
6 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase | Schimbarea la Fata a Domnului
Atat in calendarul crestin-ortodox, cat si in cel romano-catolic ori greco-catolic, in acesta zi are loc sarbatoarea Schimbarii la Fata a Domnului (Pobrejenia). In traditia populara romaneasca, pe 6 august incep sa se arate primele semne ale toamnei: berzele pornesc pe drumul lor spre tarile calde, serpii, soparlele si insectele intra in pamant, buruienile si florile dau inapoi, incepand a se vesteji, poamele se dezleaga la biserica, dupa sfintire capatand numele de “coliva de struguri”.
Semnificaţia icoanei Învierii Domnului
Potrivit credinţei ortodoxe, în cele trei zile dintre moartea şi învierea Sa, Hristos a coborât în iad pentru a elibera sufletele întemniţate din acel loc. Trupul Său a rămas în mormânt, dar sufletul Lui neînfricat a descins în infern pentru a dărui viaţa şi lumina învierii celor de acolo. Din această cauză, Hristos nu are nicidecum in această icoană o atitudine smerită, de învins, sclav, rob, ci una de Învingător al morţii, Salvator al celor înfrânţi de moarte.
Schimbarea la fata a Domnului - traditii, obiceiuri si superstitii
Schimbarea la fata a Domnului - traditii, obiceiuri si superstitii
Schimbare la faţă pentru siteul Financial Times - www.ft.com
Schimbare la faţă pentru siteul Financial Times - www.ft.com
Schimbarea stării de agregare « Gimnaziu.info
Trecerea unei substanţe din stare solidă în stare lichidă se numeşte topire. Trecerea unei substanţe din stare lichidă în stare solidă se numeşte ...
Schimbarea stării de agregare
Trecerea unei substanţe din stare solidă în stare lichidă se numeşte topire. Trecerea unei substanţe din stare lichidă în stare solidă se numeşte ...
Schimbarea stării de agregare
Topirea Trecerea unei substanţe din stare solidă în stare lichidă se numeşte topire. Legile topirii La presiune constantă, pe toată durata topirii, ...
Blogurile din Republica Moldova faţă cu ortografia şi logica exprimării
Blogurile din Republica Moldova faţă cu ortografia şi logica exprimării
A inceput “Schimb de jucarii”
Astazi a început acţiunea umanitară “Schimb de jucării”.

Magazinul Calendula se alătură campaniei “Schimb de jucării” şi oferă prin acest intermediu reduceri de preţuri la produsele pentru copii.Toţi copiii care vor participa la acţiune vor primi vouchere(ca cel de mai jos) cu reduceri şi cadouri din partea sponsorilor acţiunii.
Boboteaza / Botezul Domnului in Evanghelii
Boboteaza sau Botezul Domnului, marcand inceputul lucrarii sale de propavaduire pe pamant, este consemnat in Evangheliile lui Matei, Marcu si Luca, dar nu si in cea a lui Ioan. Multi invatati din zilele noastre considera ca botezarea lui Iisus Hristos de catre Ioan Botezatorul, la fel ca si Rastignirea Domnului reprezinta evenimente istorice de neconstestat. Pe de alta parte, Boboteaza ori Botezul lui Iisus reprezinta unul din cele cinci repere majore ale vietii Sale, alaturi de Schimbarea la fata, Rastignirea, Invierea si Inaltarea Sa.