link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Diferenţa dintre cireşe şi vişine la nivelul proprietăţilor şi beneficiilor, acum pe Zenivers.ro!
de hoko la: 16/10/2015 15:00:28
Diferenţa dintre cireşe şi vişine la nivelul proprietăţilor şi beneficiilor, acum pe Zenivers.ro!

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Diferenţa dintre cireşe şi vişine la nivelul proprietăţilor şi beneficiilor, acum pe Zenivers.ro!"

Ce inseamna cand visezi cirese? Citeste interpretarea visului in care apar cirese pe Zenivers.ro!
Ce inseamna cand visezi cirese? Citeste interpretarea visului in care apar cirese pe Zenivers.ro!
Pulpe de curcan cu afumătură și sos de vișine
Azi vei vedea cum, în mod paradoxal, din 2 pulpe de curcan iese un menage a trois, și încă unul foarte reușit – pulpele noastre interacționează într-un mod cu totul inedit și pasional cu afumătura și cu sosul de vișine, finalizând fulminat într-o beție delicioasă a simțurilor.
Pulpe de curcan cu afumătură și sos de vișine
Azi vei vedea cum, în mod paradoxal, din 2 pulpe de curcan iese un menage a trois, și încă unul foarte reușit – pulpele noastre interacționează într-un mod cu totul inedit și pasional cu afumătura și cu sosul de vișine, finalizând fulminat într-o beție delicioasă a simțurilor.
Compot de vişine sau caise
Aceasta este o reţetă de compot de fructe ce se poate pune la fel de bine în practică indiferent că folosim vişine sau caise. Ingrediente - 5 kg. fructe ...
Prăjitură cu vişine şi caise
Această prăjitură se face repede şi o recomand a fi făcută mai ales în lunile iunie şi iulie când se coc vişinele şi caisele. La fel de bine însă, ...
Compot de vişine sau caise
Reţeta de compot prezentată în continuare se poate pune în practică, la fel de bine, atât cu...
Domeniile .ro pot conţine acum şi diacritice. Este bine sau rău? « WHD.ro
Veste bună de la RoTLD. Începând cu data de 2 iunie 2015 a fost instalată o nouă versiune de software ce permite mai nou folosirea caracterelor diacritice ...
Cardio Flavin 7, vita crystal
Cardio Flavin 7+ este un complex de flavonoide de origine vegetală, cozi de cireșe și vișine, respectiv plante medicinale (păducel, porumbar). Flavin 7, recomandat ca adjuvant bolnavilor cu tumori, în completarea tratamentelor tradiţionale, pentru eliminarea eventualelor efecte secundare ale acestora, în cazul bolilor cardiovasculare, în scleroza, în cazul formării trombozei; pentru întărirea organismului slăbit de boli, ca şi completare a terapiilor tradiţionale; în diabetul vârstnicilor; în cazul celor suferinzi de alergii; pentru întărirea sistemului imunitar.
Studiu privind băuturile pe bază de bere și riscurile acestora pentru sănătate
Studiu privind riscurile pentru sănătate ale băuturilor1 fotografie

APC România a achiziționat din marile structuri comerciale ale capitalei 45 de tipuri de băuturi pe bază de bere în vederea analizării informațiilor menționate pe etichetă. Scopul acestei analize îl constituie informarea și educarea consumatorilor de astfel de produse.

Studiul a fost realizat de către o echipă coordonată de dr. ing. biochimist Mădălina Iliș și dr. ing. biochimist Mihai Rissdorfer, experți produse alimentare ai APC România. La realizarea studiului s-au avut în vedere prevederile legale în vigoare referitoare la etichetarea alimentelor, în special:

a) Scopul etichetării - de a da consumatorilor informațiile necesare, suficiente, verificabile și ușor de comparat, astfel încât să permită acestora să aleagă acel produs care corespunde exigențelor lor din punct de vedere al nevoilor și posibilităților lor financiare, precum și de a cunoaște eventualele riscuri la care ar putea fi supuși.

b) Informațiile înscrise pe etichetă nu trebuie să inducă în eroare consumatorii, la achiziționarea produselor, în privința caracteristicilor alimentului și în special a naturii, identității, proprietăților, compoziției, cantității, durabilității, originii sau provenienței sale, precum și a metodelor de fabricație sau de producție.

c) Prevederile privind ingredientele, modul de introducere pe etichetă și indicarea ingredientelor cu potențial alergen.

d) Prevederile privind denumirea sub care este vândut alimentul care trebuie să corespundă naturii, genului, speciei, sortimentului sau proprietăților alimentului ori materiilor prime utilizate în fabricație;

Pentru acest studiu ne-am propus următoarele obiective:

Eliminarea confuziei create în rândul consumatorilor cu privire la cele două produse: produsul “bere” și produsul “băutură pe bază de bere”.

Berea este o băutură alcoolică spumoasă, saturată cu dioxid de carbon, obținută prin fermentarea mustului de bere preparat din malț pentru fabricarea berii, hamei și/sau produse din hamei, apă și drojdie de bere fără adaos de alcool etilic, aromatizatori și aditivi gustativi.

Băutură pe bază de bere (mix de bere) este o băutură alcoolică, fabricată pe bază de bere, cu utilizarea zaharului sau a siropurilor de zaharuri și/sau a materiilor prime vegetale, fructelor, pomușoarelor, sau a produselor de prelucrare a acestora, și/sau a aditivilor alimentari gustativi și aromatici.

Cele doua definiții de mai sus, date celor două produse, ar trebui să elimine confuzia creată în rândul consumatorilor cu privire la acestea.

Din păcate, pentru 27% din produsele analizate, denumirea descriptivă a produselor, cum ar fi “Amestec de bere blondă și limonada cu suc de…” sau “Băutură din bere cu aroma de…”, și la care procentul de bere este sub 50%, induce în eroare consumatorii, creându-le percepția falsă a unui nou tip de bere, deși produsul conține mai mult suc de fructe sau limonadă.

Conținutul în alcool al produselor analizate variază de la 0 la 8,5% în volum.

În acest tabel puteți vedea descrierea produselor analizate, conform etichetei.

Identificarea provenienței tipurilor de băuturi pe bază de bere.

În privința țării de origine a produselor analizate a reieșit că: 33% dintre produse sunt fabricate în România, 27% în Germania, 22% în Belgia, 8% în Olanda, 4% în Austria, 4% în Cehia, iar 2% dintre produse au mențiunea “Fabricat în UE”.

Numărul mare de astfel de produse realizate în țara noastră certifică, din păcate pentru consumatori, existența unei cereri mari pentru acest tip de produs, susținută și de preț, care variază între 1,29 lei și 10,25 lei.

Identificarea aditivilor alimentari utilizați în compoziția acestui tip de produs, care prezintă un risc de apariție a unor afecțiuni medicale în cazul unui consum constant și pe termen lung.

În 66% dintre produsele analizate au fost identificați următorii aditivi alimentari: aspartam, acesulfam de potasiu, ciclamat de sodiu, zaharina și sărurile sale, acid citric, albastru briliant, benzoat de sodiu și caramel amoniacal. Asupra aditivilor mentionați mai sus planează cele mai multe suspiciuni privind generarea unor afecțiuni medicale cum ar fi: migrene, astm, epilepsie, boli cardio-vasculare și alergii.

În cele ce urmează vom realiza o descriere sumară a acestora.

Aspartamul (E 951) este un îndulcitor artificial care are o putere de îndulcire de 180 de ori mai mare decât zahărul, fiind lipsit de calorii și asupra căruia există suspiciuni privind declanșarea următoarelor afecțiuni medicale: alergii, migrene, spasme musculare, boli cardio-vasculare.

Acesulfam de potasiu (E 950) este un îndulcitor sintetic care are o putere de îndulcire de 200 de ori mai mare decât zaharul, lipsit de calorii și asupra căruia exista suspiciuni privind declanșarea unor afecțiuni identice cu ale aspartamului.

Ciclamat de sodiu (E 952) este un îndulcitor artificial care are o putere de îndulcire de 30 de ori mai mare decât zahărul. Acest aditiv nu este autorizat în SUA ca urmare a unor studii care au arătat posibile efecte carcinogene.

Zaharina și sărurile sale de Na, K si Ca (E 954) este un îndulcitor artificial

Acid citric (E 330) este un compus organic, cristalin, fără culoare, care aparține clasei de acizi carboxidici și este folosit ca acidifiant. Poate provoca dureri abdominale și poate ataca smalțul dinților.

Albastru briliant (E 133) este un colorant albastru care poate provoca alergii la persoanele cu astm moderat.

Benzoat de sodiu (E 211) este un conservant cu acțiune antibacteriană și antifungică în mediul acid. Asupra acestuia planează suspiciuni cu privire la generarea unor alergii.

Caramel amoniacal (E 150 c) este un colorant maroniu obținut prin arderea zahărului în prezența amoniacului. Este susceptibil de declanșarea unor alergii. De asemenea, distruge Vitamina B6 din organism.

Din totalul de 45 de produse analizate, 7 dintre acestea conțin ASPARTAM.

Top 7 băuturi pe bază de bere cu aspartam din cele analizate:

- Bergenbier Fresh Lemon cu senzor de răcire

- Bergenbier Fresh Soc

- Bergenbier Fresh Grapefruit

- Redd's Cranberry Crush

- Redd's Mojito

- Stephans Brau Grapefruit

- Valentins.

Aici puteți vizualiza detaliat lista ingredientelor prezente în eșantionul de produse analizate.

La fabricarea acestui tip de produs s-au mai folosit și alți aditivi alimentari, cum ar fi: acid carminic (colorant), acid lactic (acidifiant), acid ascorbic (antioxidant), acid carbonic (conservant), citrat disodic (corector de aciditate), citrați de potasiu (corector de aciditate), carbonați de magneziu (corector de aciditate), verde natural C 15, benzoat de sodiu (conservant), arome și stabilizatori (gumă de carruba, gumă esterică, pectine, extract de guillala și guma de acacia).

Din păcate, doar 9% dintre produsele analizate nu conțin aditivi alimentari.

Analiza altor informații de pe etichetă, din punct de vedere al necesității existenței acestora și al clarității mesajului transmis consumatorului.

Mențiunea “A se feri de temperaturi ridicate și îngheț” este neclară pentru consumator și nu-l poate ajuta pe acesta în privința identificării temperaturii de păstrare a acestui produs. În tratatele de specialitate se recomandă ca produsele de acest tip să fie păstrate la temperaturi situate peste temperatura de îngheț, dar nu mai mari de 12 grade Celsius și ferite de razele solare.

Doar 24% dintre produsele analizate au pe ambalaj mesaje de responsabilitate socială de tipul ”Nu consuma alcool în timpul sarcinii” sau alte tipuri de pictograme prin intermediul cărora să se atragă atenția în privința interzicerii consumului acestui produs de către anumite categorii de consumatori care nu au vârsta sau starea medicală adecvată unui astfel de consum.

Ingredientele cu potențial alergen nu sunt, pe eticheta anumitor produs, evidențiate în mod clar, conform legislației în vigoare, existând riscul ca unii consumatori alergici la anumite substanțe din compoziția acestor produse să aibă probleme de sănătate în urma consumului.

De exemplu drojdia, a doua sursa de alergii alimentare, se gaseste nu doar in paine ca drojdie de brutarie, ci si in bere.

Aceasta provoaca alergii la unele persoane, si, in acelasi timp, irita tractul digestiv, facandu-l mai permeabil la proteinele nedigerate din hrana. Acest lucru sporeste posibilitatea dezvoltarii unei reactii alergice la orice si de aceea unele persoane se simt cel mai rau cand consuma alimente la care sunt alergice.“Berea trebuie să rămână un produs 100% natural, realizat din cele 4 ingrediente (apă, malț din orz, hamei și drojdie de bere) care de-a lungul timpului au subliniat într-un mod unic culoarea, aroma și gustul specifice acestui produs. Amestecul de bere, aditivi alimentari și sucuri de fructe nu contribuie în niciun fel la completarea unor nutrienți necesari organismului în fiecare zi, dimpotrivă, anumiți aditivi alimentari (aspartam, acesulfam de potasiu, ciclamat de sodiu, zaharina și sărurile sale, caramel cu amoniac, albastru briliant, acid citric și benzoat de sodiu) folosiți în unele produse de acest gen sunt susceptibile de efecte negative asupra sănătății, mergând de la simple alergii până la boli mai grave, precum afecțiunile cardio-vasculare.” a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, președintele Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România.
Alimentaţia ne poate oferi posibilitatea de a ne elibera de frustrări şi stresul cotidian!
Alimentaţia ne poate oferi posibilitatea de a ne elibera de frustrări şi stresul cotidian!
JALUZELE ORICE MODEL - ASTĂZI COMANDAŢI, MÂINE VI LE MONTĂM!
JALUZELE ORICE MODEL - ASTĂZI COMANDAŢI, MÂINE VI LE MONTĂM!
Firma ROLLEXPERT NEW LINE produce şi comercializează în principal jaluzele verticale, jaluzele orizontale de aluminiu şi rolete. Pe lângă acestea comercializăm şi montăm rolete tip zebră, jaluzele tip aţe, roman shades, g. s. lemn, plase insecte rulou şi panel, rulouri exterioare şi interioare, perdele şi draperii.
Principalul atuu al firmei noastre nu este numai calitatea impecabilă a produselor şi lucrărilor noastre, cât şi preţul care este imbatabil, sfidând orice concurenţă.
Vrăjitoarea Cireşica deţine secretul farmecelor familiei Borcea
Vrăjitoarea Cireşica se laudă că poate să-l scape de argintul viu pe Cristi Borcea şi pe soţia sa, Mihaela. Cei doi soţi au probleme de săntate în urma unor întoxicaţii cu mercur. Acţionarul de la Dinamo şi soţia
Pretul lui Volkswagen Golf Variant VI 2010
Volkswagen a anuntat astazi pretul modelului Volkswagen Golf Variant VI 2010 pentru piata europeana. Volkswagen Golf Variant VI 2010 va fi oferit aici cu o gama de motoare pe benzina si diesel cu puteri intre 80 CP si 160 CP.
APS Volkswagen Golf VI GTI
Tunerul APS a lansat un upgrade in ce priveste performantele motorului denumit Stage One pentru noul Volkswagen Golf Vi GTI.
Volkswagen Golf VI GTI tuning by MTM
Tunerul MTM a prezentat programul de imbunatatire a modelului Golf VI GTI care prezinta in afara de un upgrade de ECU si alte frane si evacuare.
Volkswagen Golf VI GTD by ABT
Celebrul tuner ABT Sportsline a prezentat un pachet aerodinamic si un pachet de putere pentru nou lansatul Golf VI GTD.
Un Volkswagen Golf VI cu Caractere
Tunerul Caractere a prezentat cel mai recent kit de caroserie pentru noul Volkswagen Golf VI.................
Golf VI GTI de la RevoZport Racing
Firma RevoZport Racing Technology a prezentat un kit de caroserie denumit Volkswagen Golf VI GTI RZR realizat din fibra de carbon.
Golf VI GTI si GTD de la Caractere
Cei de la Caractere au realizat un nou pachet aerodinamic pentru modelele Golf performante, Golf VI GTI si GTD...
Golf VI modificat de JE Design
Golf VI modificat de JE Design .......... .................. ............. ................. .............. ............. ............. ................. .............. ..............
WEITEC Volkswagen Golf VI GTI
WEITEC Volkswagen Golf VI GTI ............ .......... ........ ............ ................ ............. .................
Ciresele- indicatii,tratamente
Ciresele dispun de o lista lunga de puteri tamaduitoare.De asemenea contin substante care ajuta la lupta impotriva inflamatiei si cancerului.
Tort de cirese cu budinca de vanilie
Tort de cirese cu budinca de vanilie si nuca de cocos.
Inele de calamar în sos de roșii
Hai să gătim azi niște inele de calamar, dar nu un forma consacrată - inele de calamar pane - ci în sos de roșii, cu garnitură de orez. Ne eschivăm astfel de la o prăjeală anti-siluetă și încercăm ceva nou, gustos și sănătos deopotrivă. Ineditul și exoticul acestei experiențe culinare o recomandă ca o cină romantică, ușoară, pretext pentru un pahar de vin și pentru ce mai vreți voi...
Inele argint
Inele din argintcu chihlimbar
Vițelul bucătarului lui Stroganoff
Vițelul Stroganoff este un bun exemplu al furtului drepturilor de autor, pentru că singurul merit al contelui rus Stroganov, al cărui nume franțuzit a fost legat pe veci de această rețetă, este acela de a se fi îmbuibat cu această bunătate si de a se fi fălit cu ea invitaților săi. Meritul aparține în fapt bucătarului lui Stroganov, însă cum nici unul din noi nu știm cum îl chema, n-am putut face dreptate și n-am rebotezat vițelul Stroganoff. În schimb îl vom mânca.
Ciresele
Ciresele contin vitamina C si cantitati suficiente de bioflavonoizi, ceea ce le face un aliment antioxidant de exceptie. Ciresele ajuta circulatia si prevenirea cancerului.
Ciresele - Superstii si sursa de sanatate
Cand eram mica, aveam in curte un cires, proprietatea mea unica si personala. Superstitie sau nu, fructele mancate sau furate, fara stirea parintilor, catarata in acel pom aveau un gust nemaipomenit, pe care nu mai reusesc sa-l regasesc de multa vreme. Nu pot sa uit, de asemeni, minunatele prajituri cu cirese facute de mama... Am vazut astazi, in piata, pentru prima data in acest an, niste imbietoare cirese, asa ca m-am hotarat sa scriu despre superstitiile legate de aceste fructe si marele potential ce il au in mentinerea ori ameliorarea starii noastre de sanatate.
Placinta cu branza si cirese | Retete cu cirese
Placinta cu branza si cirese este un desert nu numai delicios, ci si foarte aspectuos, care poate lasa gura apa unor invitati simandicosi la o masa festiva sau chiar celor dragi, nepregatiti pentru o astfel de mareata infatisare si intima gustaceala. Asta daca ai destula rabdare sa o prepari circa jumatate de ora si sa o supraveghezi in cuptor cam 50 de minute!