link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Inteligenta artificiala si modul in care robotii vor controla lumea
de hoko la: 18/01/2016 18:02:00
Inteligenta artificiala si modul in care robotii vor controla lumea

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Inteligenta artificiala si modul in care robotii vor controla lumea"

Exista inteligenta artificiala? | Testul Turing
Am vazut recent un film SF despre inteligenta artificiala care incepe foarte promitator, dar se dovedeste a fi un fiasco. In pelicula, un cyborg (feminin) este supus unor probe inspirate si de asa-zisul test Turing. Acest test mi se pare mult mai interesant decat filmul, asa ca vi-l prezint si voua.
Facebook se pregateste pentru inteligenta artificiala
Facebook se pregateste pentru inteligenta artificiala
Tehnologia viitorului ne pregateste surprize de proportii. Putem face fata?
Viitorul poate fi incitant, sau infricosator. Depinde de care parte a baricadei ne situam. Cercetatorii, spun ca inteligenta artificiala e imposibil de stavilit, ca ea va ajunge in maximum 30 de ani sa puna stapanire asupra omului si in final sa il domine. Altii spun ca oamenii pot stapani acest tip de inteligenta si o pot folosi in folosul lor. Oricum ar fi, cei 30-40 ani ce vor urma, vor schimba radical stilul nostru de viata.
Un nou jucator important pe piata sistemelor smart home - Ce planuri au francezii pentru Romania?
Francezii de la Legrand au planuit o intrare puternica pe piata sistemelor pentru locuinte inteligente din Romania. Potrivit studiilor, doar 5% dintre locuintele din Romania sunt la momentul actual dotate cu astfel de sisteme, asa incat cresterea potentiala este enorma.

Francezii au de gand sa profite de acest potential si au elaborat un plan pentru a ataca piata.
"In ultimii ani am descoperit o rata de crestere de 30% in randul romanilor interesati de sisteme smarthome" declara francezii, ceea ce poate reprezenta o buna oportunitate de lansare pe piata a unor noi sisteme.

Cu 2 proiecte rezidentiale deja finalizate, in care s-au implementat solutii tehnice revolutionare, sisteme de securitate si sisteme electrice inteligente, Legrand se pregateste sa lanseze un nou proiect.

Infrastructura necesara exista, iar solutiile sunt din ce in ce mai atractive. De la prize wifi, intrerupatoare fara fire si sisteme de securitate smart, pana la centrale smart si intregi sisteme My Home, cu huburi inteligente si solutii de ultima ora pentru automatizarea si eficientizarea locuintei, multe dintre acestea sunt azi disponibile si pentru romani. Iar jucatorii de pe piata au de cele mai multe ori preturi chiar atractive.

Herastrau - zona in care se planuiesc lansari uluitoare in domeniul smarthome
Dupa ce Casa del Mar a fost unul dintre cele mai de succes proiecte smarthome din Romania, compania producatoare mai are un proiect in care sunt incluse peste 2000 de apartamente. In toate acestea se vor implementa solutii de automatizare si sisteme pentru locuinte inteligente.

In Herastrau deja exista un astfel de proiect, One Herastrau Park, dezvoltat de aceeasi companie care s-a ocupat si de Casa del Mar, asa incat aceasta zona este una deschisa la asemenea implementari. Insa poate ca romanii vor incepe sa fie interesati de aceste sisteme din ce in ce mai mult si proiectele se pot extinde chiar si la nivel national.

Momentan, francezii sunt in discutii pentru implementarea unui nou sistem: cel de geolocalizare. Un astfel de sistem poate duce la conectarea unor dispozitive digitale si folosirea unor functii de inteligenta artificiala pentru a automatiza intreaga locuinta si tot ce depinde de aceasta. Practic, se doreste crearea unui ecosistem de viata automatizat in totalitate, pentru locatarii care isi doresc ca tehnologia sa faca parte din viata lor zi cu zi.

Ce alte proiecte de asa natura se mai dezvolta la momentul actual?
Vox Property Group investeste alti 600.000 de euro pentru realizarea unui astfel de proiect rezidential bazat in intregime pe sisteme inteligente. Proiectul se desfasoara in Timisoara, iar reprezentantii spun ca acesta va fi disponibil publicului larg pana la finalul anului 2019.
La momentul actual, proiectul este in stadiul de constructie si deja 20% din apartamente s-au vandut.

Romanii sunt mari fani ai noilor tehnologii si incep sa caute din ce in ce mai des astfel de solutii. In fond, chiar si Electrica recunoaste ca cele mai multe din urmatoarele proiecte anunta ca sistemele energetice vor urma acest trend al automatizarii si astfel compania se va axa pe implementarea unor solutii smart home pentru consumatori.
Cladirile conectate la tehnologia integrala, sistemele predictive si alte tendinte
Tehnica viitorului pentru firmele administrare blocuri sau cladiri este orientata catre tehnologie integrata si sisteme predictive. Prabhu Ramachandran, fondator si CEO al Facilio, o companie din New York, US care se ocupa cu realizarea software-ului pentru administrarea cladirilor, impartaseste informatii despre noile tendinte din aceasta bransa.

Trecerea de la managementul traditional al cladirilor la cel inteligent
Exista o evolutie clara a digitizarii capacitatii operationale in spatiul de administrare a cladirilor, dar este nevoie de mai multe lucruri, cum ar fi Internet of Things (IoT), invatarea automata (ML) si inteligenta artificiala (AI). Totodata, la nivel global, si cu precadere in Orientul Mijlociu, se observa trecerea de la managementul traditional al cladirilor catre o urmarire inteligenta si predictiva a instalatiilor.
Cu toate ca managementul cladirilor si industria de intretinere a instalatiilor sunt in mare parte automatizate, abordarea in detaliu a mai multor sisteme care lucreaza izolat nu a reusit sa aduca beneficii proprietarilor sau chiriasilor.
Acest lucru inseamna ca, in timp ce matricea de sisteme si senzori dintr-un portofoliu de cladiri furnizeaza o multime de date, ele sunt inutile, nefiind exploatate. In ciuda investitiilor in valoare de miliarde de dolari in automatizarea cladirilor, acestea continua sa functioneze sub nivelul lor optim.

Solutii pentru exploatarea eficienta a datelor
Exploatarea eficienta a datelor obtinute si o platforma adecvata, cum este cea oferita de Facilio care integreaza tehnologii percum IoT, Ml si Ai cu sistemele de automatizare existente, ar putea aduce nenumarate beneficii proprietarilor si chiriasilor. Astfel, firma administrare bloc sau cladiri, ar putea deveni mult mai eficienta, intervenind in timp util in pentru reparatiile necesare in mentenanta cladirilor.
Conectivitatea ar permite sistemelor sa lucreze impreuna in tandem pentru a furniza operatiuni predictive de intretinere. Tehnologia IoT conecteaza subsistemele izolate anterior intr-o cladire si colecteaza date operationale in timp real. Aceste date colectate sunt apoi supuse analizei bazate pe AI si pot genera scenarii si etapizari ale operatiilor si actiunilor necesare.
Mai mult, algoritmul ML permite sistemului sa invete continuu si sa contribuie la imbunatatirea ciclurilor operationale. Aceasta va ajuta firmele administrare bloc sa ia deciziile pe baza datelor, permitandu-le sa obtina nu numai o imagine de ansamblu a ceea ce se intampla in cladire, ci si sa dezvolte un control mai bun al performantelor cladirii.

Managementul cladirilor bazat pe datele furnizate de sistemul de automatizare ofera numeroase beneficii
Managementul bazat pe date automatizate, abiliteaza echipele de interventie cu o vizibilitate mai mare si in timp real asupra performanetelor cladirilor. Acest lucru ajuta la crearea unui model predictiv de interventii.
Mecanismele de detectare a deficientelor predictive coreleaza in mod inteligent alarmele de eroare si declanseaza comenzi de lucru automatizate personalului autorizat.
Acest lucru inseamna ca echipele vor fi mult mai bine organizate, vor avea planificari si vor deveni mai productive. Totodata, se va putea interveni mai eficient pentru stingerea incendiilor in situatiile de urgenta.
De asemenea, echipele vor fi mai bine informate cu privire la anomaliile activelor, fiind mai receptive si mai rapide in demararea actiunilor corective necesare.
Toate acestea au ca efect managementul adecvat al unei cladiri moderne, bine intretinuta. Totodata, ele sunt o garantie pentru o experienta incantatoare pentru chiriasi si ocupanti, crescand considerabil randamentul firmelor de administrare bloc, dar si al firmelor de investitii imobiliare.
Test psihologic pentru armata
Acesta este un test psihologic si nu un test de inteligenta, pe care acum trebuie să il treacă toată lumea, atât bărbaţi cat şi femei, pentru a fi declarat un soldat bun.
Google, cititorul de ganduri al omenirii
Incepe sa-mi fie din ce in ce mai frica sa folosesc Google sau internetul in general, pe masura ce tot mai multe vesti despre superinteligenta calculatoarelor si a motoarelor de cautare ameninta a-mi scormoni viata mai adanc decat Freud, Jung si Securitatea comunista laolalta! Se pare ca, peste 15 ani, computerele isi vor depasi in inteligenta creatorii, ajungand sa aiba abilitatea de a spune povesti originale si a face bancuri inedite si cu multmai reusite decat cele ale oamenilor! Cel putin asa pretind expertii de varf din domeniul inteligentei artificiale! In acest sens, se spune ca Google "va sti raspunsurile la intrebarile tale chiar mai inainte de a i le pune!"
DARPA Challenge 2007, masini care se conduc singure
DARPA Challenge, competitie care a incurajat dezvoltarea de autovehicole care sa nu aiba nevoie de sofer.
Case inteligente, vehicule electrice si roboti din 9 Septembrie la Palatul Parlamentului, IEAS 2014!
In 7 zile incepe cel mai important eveniment dedicat energiei si industriei din Romania, IEAS. Editia aniversara, 10 ani de IEAS, se va desfasura intre 09 si 12 Septembrie in locatia traditionala a Palatului Parlamentului din Bucuresti.
Noul robot Asimo de la Honda este mai rapid si mai inteligent
Noul robot Asimo de la Honda este mai rapid si mai inteligent
Casele inteligente ar putea reprezenta o bresa de securitate. Iata la ce ar trebui sa fim atenti!
Solutiile smart pentru locuinte inteligente din ziua de azi nu se mai reduc doar la nivelul de prize inteligente si sisteme video de supraveghere performante. Din ce in ce mai multe hub-uri si centrale inteligente sunt inventate, pentru a conecta toate device-urile din casa si pentru a construi un pol tehnologizat in cadul locuintei.

Insa odata cu aceste lucruri avansate, multe erori de securitate tind sa apara in calcul. Avansarea tehnologiei da nastere la tot felul de preocupari si la nivel etic. Aceasta tehnologie a inceput sa fie prezenta in spatiile noastre cele mai intime, unde mancam, unde vorbim cu familia, unde ne imbracam, unde dormim. Sigur, microfonul dvs. Nest Mini si camera dvs. Echo Show pot fi dezactivate, dar instrumentele de supraveghere sunt inca acolo.
Ce parere au specialistii cu privire la securitatea unor astfel de device-uri?
Ne scaldam deja in ape noroioase, din punct de vedere etic vorbind. Unii oameni se intreaba deja: ce se intampla cu intrebarile pe care Amazon si Google le inregistreaza (inclusiv conversatiile) prin intermediul Alexa?


Intrebarea cauta raspuns la situatia in care toate aceste informatii ar putea ajunge pe mainile cui nu trebuie. La ce anume ar trebui sa fim atenti cand alegem sa ne dotam casa cu astfel de dispozitive?

Brandul produselor
Trebuie sa ne asiguram ca dotam casa cu produse de incredere. Produse ceritifate si realizate de firme cu traditie in domeniu. Spre exemplu, pentru solutii inteligente precum prizele avem brandurile Sonoff, moono sau KyneticEnergy.

Pentru roboti de inregistrare iata avem asistentul virtual Alexa. Pentru camere avem go-pro-urile. Toate acestea ar trebui sa fie originale, emise cu certificat de provenienta.

Etica din spatele companiilor producatoare
Trebuie sa avem in vedere daca toate companiile care produc astfel de solutii au avut probleme in ceea ce priveste confidentialitatea. Procesele pe rol cu aceasta speta a confidentialitatii informatiei sunt semne de neglijenta.

Asadar, alegeti doar produse realizate de companii care lucreaza etic. Aveti incredere doar in companiile mari, cu un trecut in piata si cu o imagine solida.

Instalarea
Instalarea acestor dispozitive ar trebui efectuata de oameni capabili. Doar specialistii in tehnologie pot conecta dispozitivele si le pot bransa in siguranta, construind un ecosistem inteligent si sigur in cadrul locuintei, pentru cei ce se bucura de avantajele acestor dispozitive smart.


De fiecare data cand aveti de gand sa va dotati casa cu un hub inteligent, cu un sistem de control de la distanta, pe baza WIFI, aveti grija asadat la produsele alese si la cine anume alege sa vi le monteze.
Robot candidat la primarie
În timp ce toata lumea vorbeste despre inteligența artificiala care va ocupa majoritatea slujbelor umane, iata a venit perioada in care un robot sa poata deveni primar.
Zapada artificiala
Se apropie sarbatorile de iarna si din cate se vede, iar avem o iarna secetoasa, lipsita de zapada. Pentru asta sa inventat zapada artificiala.
Robotul violonist de la Toyota
Urmariti evolutia unui robot violonist.
BERTI, robotul care imita gesturile omenesti (VIDEO)
BERTI este un proiect prin care cei de Bristol Robotics Laboratory incearca sa obtina reproducerea gesturilor omenesti intr-o conversatie de catre un robot antropomorf.
KRS-One & Buckshot - Robot
Krs-One vine cu o noua piesa , Robot , produsa de Havoc, o piesa care este o colaborare cu Buckshot .Albumul Survival Skills va iesii pe 25 august
CyberSex - primul film xxx cu robotica Roxxxy
De robotica Roxxxy am auzit cu ceva vreme in urma, ea fiind o varianta robotizata si mult imbunatatita a vechii papusi gonflabile. Datorita functiilor ei prin care se incalzeste atunci cand este mangaiata si geme la fel ca o actrita din filmele pentru adulti , poate foarte usor sa tina locul unei femei.
DJ Bam Bam feat. Mr. Robotic - Watch The Club Go
DJ Bam Bam feat. Mr. Robotic - Watch The Club Go
Robotii care vand inghetata
In Japonia, robotii vand inghetata pe strada ...
Sindromul femeii “inteligente”
Bullshit! Bullshit! Bullshit!
Există o anumită categorie de femei (pe care nu le “halesc” sub nici o formă) care dacă sunt puțin, dar extrem de puțin, băgate în seamă, se cred moțul din buricul universului. Până nu se laudă ele pe unde lucrează, cu cine și etc etc nu se simt bine. Adică trebuie să știi foarte clar cu ce femeie inteligentă ai de-a face. Nu’s pițipoance neapărat…deși nu m-ar mira dacă ar fi.
Oamenii inteligenti prefera drogurile ?
Daca , intr-adevar , cei mai inteligenti dintre noi ar avea tendinta sa se dedice intr-o mai mare masura fumatului , alcoolului si drogurilor psihoactive , ar insemna ca , de fapt, acestia nu fac de cele mai multe ori ceea ce este corect in viata, existenta lor fiind o confruntare paguboasa cu cele mai noi tentatii sau "provocari evolutioniste" ale lumii.
Despre Inteligenta Emotionala
Articol despre inteligenta emotionala scris de un psiholog
Benzina artificiala
Benzina artificiala, devine realitate ...
Inteligenta sexuala
Inteligenta sexuala ? Un concept absurd sau aberant pentru pudibonzii , ipocritii si conformistii din jurul nostru …De fapt , se spune ca sexul reprezinta al doilea nostru creier.
3 Afaceri: Robot combat
O astfel afacere consta in amenajarea unei locatii dupa criteriile necesare pentru organizarea unor activitati de competitii intre roboti. Acesti roboti pot fi amatori- de la jucarii cu telecomanda modificate -pana la adevarate constructii ingineresti. Competitiile intre roboti au aparut de cativa ani si la noi in tara, organizandu-se in cercuri restranse in unele facultati de profil tehnic. Pentru multi studenti aceste activitati reprezinta si o forma de invatare foarte interactiva...
Inteligenta financiara a copiilor
Cum sa dezvolti inteligenta financiara a copiilor
Tutorial fimo: plante artificiale
Fimo este un material usor de modelat din care se pot realiza multe obiecte handmade precum plante artificiale. Afla si 8 sfaturi despre lucrul cu fimo!
Alatura-te campaniei TALK ABOUT – Doneaza un pic din inteligenta ta si poti castiga o multime de prieteni PR Total
Alatura-te campaniei TALK ABOUT – Doneaza un pic din inteligenta ta si poti castiga o multime de prieteni PR Total
SmartID Romania lanseaza computerul inteligent Motorola TC55
SmartID Romania lanseaza computerul inteligent Motorola TC55