link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Copiii şi rugăciunile - Poveste de Paulo Coehlo
de godessdiana88 la: 28/05/2016 17:06:44
Într-o seară, pe când îngenunchease ca de obicei, l-a întrebat pe Domnul, "Ce ce întâmplă? Acum am la îndemână liniştea necesară pentru a mă ruga, dar simt, totuşi, că rugăciunile mele nu mai ajung la Tine!"

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Copiii şi rugăciunile - Poveste de Paulo Coehlo"

Plansul desertului - O poveste de Paulo Coehlo
Ca de obicei, Paulo Coehlo deghizeaza in spatele unei povesti intelesuri adanci. De aceasta data, este vorba despre dezamagirile noastre, si aflarea adevaratului nostru destin...
Cum te trimite diavolul în rai - Poveste de Paulo Coehlo
Ce-ar fi dacă, printr-o întâmplare regretabilă, printr-o eroare, în ciuda faptelor tale bune, ai ajunge în iad? Te-ar primi diavolul, Scaraoţchi, cu braţele deschise sau te-ar expedia în rai? Ei bine, despre asta este vorba în această poveste a lui Paulo Coehlo...
Narcis şi lacul | Poveste de Paulo Coehlo
Alchimistul a luat în mâini o carte adusă de cineva în caravană. În vreme ce îi răsfoia paginile, a găsit o poveste despre Narcis. Alchimistul ştia legenda lui Narcis, un tânăr care îngenunchea zilnic lângă un lac pentru a-şi contempla frumuseţea.
Mica fermă şi vaca - O poveste de Paulo Coehlo
Un filosof călătorea alături de un discipol printr-o pădure discutând despre importanţa întâlnirilor neaşteptate. Părerea filosofului era că orice se află în preajma noastră ne oferă oportunitatea de a învaţa sau a da lecţii.
Calea naturii | Poveste de Paulo Coehlo
Va veni însă ziua în care Soarta va bate la uşa noastră. Ar putea fi ciocănitul uşor al Îngerului Norocului sau bubuitul inconfundabil al Vizitatorului Nedorit. Amândoi spun: "Schimbă-te acum!" Nu săptămâna următoare, nu luna următoare, nu anul viitor.
Insultă moartea! | Poveste de Paulo Coehlo
Un ucenic s-a dus la abatele Macarius pentru a fi sfătuit care era cea mai bună cale de a-l mulţumi pe Dumnezeu...
Floarea cinstei | Poveste de Paulo Coehlo
În vremuri de mult apuse, în China, un prinţ din regiunea Thing-Zda era pe cale să fie încoronat ca împărat. Înainte de asta, conform legii, trebuia însă să se însoare. Sfătuit de un înţelept, a hotărât să le cheme pe toate tinerele din împărăţie pentru a alege dintre ele pe cea mai potrivită pentru a-i fi soţie.
Ce avantaje ai când îmbătrâneşti? | Poveste de Paulo Coehlo
Într-o legendă veche, ni se povesteşte despre un om care căra apă în fiecare zi spre satul său, folosind două ulcioare mari prinse de câte un capăt al unei prăjini din lemn pe care şi-o aşeza pe umeri.
Omul iubit de Dumnezeu | Poveste de Paulo Coehlo
Un şaman siberian i-a cerut odată lui Dumnezeu să-i arate un om pe care Îl iubea. Dumnezeu l-a îndrumat spre un anume ţăran.
"Ce faci tu pentru ca Dumnezeu să te iubească atât de mult?" l-a întrebat şamanul pe ţăran atunci când l-a întâlnit.
Preţul corect - Poveste de Paulo Coehlo
Nixivan îşi invitase la cină prietenii apropiaţi şi, pe când le gătea o friptură suculentă, a băgat de seama că nu mai avea sare în casă.
Şi-a chemat, aşadar, fiul şi i-a spus, "Mergi până în sat şi cumpără nişte sare, dar plăteşte pentru ea preţul corect, nici prea mult, dar nici prea puţin."
Cum îl explici pe Dumnezeu | Poveste de Paulo Coehlo
Nu are nici un rost să cauţi explicaţii despre Dumnezeu. Dacă le găseşti, poţi auzi cuvinte frumoase dar lipsite de substanţă, până la urmă doar vorbe goale. La fel ca şi cum ai citi o întreagă enciclopedie despre dragoste fără să afli ce este dragostea.
Crângul de cedri - O poveste de Paulo Coehlo
În 1938, diplomatul japonez Chiune Sugihara a lucrat la ambasada Japoniei din Lituania, în vremea uneia din cele mai groaznice perioade cunoscute de umanitate. El a salvat mii de evrei polonezi de teroarea nazistă acordându-le vize de ieşire din ţară.
Pe urmele lui Moise | O poveste de Paulo Coehlo
Rabinul Zuya îşi dorea din tot sufletul să descopere misterele vieţii. Din această cauză s-a hotărât să imite viaţa lui Moise.
A te mişca înseamnă a trăi | Poveste de Paulo Coehlo
Sunt la o petrecere de Sfântul Ioan, cu chioşcuri, gherete de tras cu puşca la ţintă şi mâncare gătită acasă. Singurul lucru curios este că, dintr-un anumit unghi al străzii străjuite de case cu două etaje, puteam zări cele mai înalte clădiri din lume; petrecerea sătească la care luăm parte are loc în mijlocul oraşului New York.
Cum s-a creat drumul | Poveste de Paulo Coehlo
Într-o zi, un viţel a trebuit să traverseze o pădure virgină pentru a se întoarce la păşunea sa. Fiind animal, iraţional, a înaintat cu greu pe o cale plină de ocolişuri, prin dealuri şi văi. A doua zi, un câine aciuat prin împrejurimi a folosit aceeaşi cărare pentru a ajunge dincolo de pădure.
Apoi, a fost rândul unei oi să o ia pe acolo şi, întrucât era conducătoarea unei turme, toate tovarăşele ei au urmat-o.
Poveste de Paulo Coehlo: Krishna şi învăţătorul
O văduvă dintr-un sat bengalez nu avea bani pentru a plăti transportul cu autobuzul al fiului ei către şi de la şcoală, aşa că băiatul trebuia să meargă pe jos zilnic într-acolo şi înapoi pe un drum lung ce trecea printr-o pădure deasă şi întunecoasă.
Poveste de Paulo Coehlo: Mecanismul terorii
Deşi era temut de toţi, nu a vrut să-şi folosească faima de om periculos pentru a-şi impune punctul de vedere, însă nici nu a încercat să-i convingă pe ceilalţi cu vorba bună, cu binişorul. Un cunoscător fin al naturii umane, îşi dădea seama că onestitatea sa putea fi văzută drept slăbiciune şi îi putea face pe cei din jur să-i pună la îndoială puterea.
Cum înveţi un cal să zboare - Poveste de Paulo Coehlo
Sunteţi un om înţelept, maiestatea voastră, şi mereu interesat de tot ceea ce fac supuşii dumneavoastră. Respectaţi orice guru, învăţat, îmblânzitor de şerpi şi fachir. Ei bine, când am fost copil, tatăl meu mi-a arătat cum să fac un cal să zboare. Întrucât nu există nimeni altul în tot regatul în afară de mine care este capabil de aşa ceva, ar trebui să fiu lăsat în viaţă."
Vreau să-l găsesc pe Dumnezeu - Poveste de Paulo Coehlo
"Vino înăuntru şi vizitează mănăstirea noastră" i-a zis stareţul, apucându-l de mână şi conducandu-l în capelă. "Aici poţi vedea câteva din cele mai reuşite opere de artă din secolul al XVI-lea portretizând viaţa lui Dumnezeu şi slava lui printre oameni."
O poveste de Paulo Coehlo
Un samurai , cunoscut pentru nobletea si cinstea sa , a mers odata la un vestit calugar Zen pentru a-i cere sfatul.In momentul in care a intrat in templu si l-a zarit pe maestrul Zen cufundat in rugaciune , s-a simtit mult mai prejos decat acesta ; in ciuda faptului ca luptase toata viata pentru pace si dreptate , el nu ajunsese nici pe aproape la starea de gratie atinsa de barbatul din fata lui.
Secretul fericirii | Poveste de Paulo Coehlo
Un neguţător şi-a trimis odată fiul să afle secretul fericirii de la cel mai înţelept dintre înţelepţi. Tânărul a rătăcit prin deşert vreme de treizeci de zile până când a ajuns la un castel situat pe vârful unui munte. Acolo locuia maestrul spiritual căutat de el.
Satana îşi scoate la vânzare vechiturile - Poveste de Paulo Coehlo
"Nu vă faceţi griji faţă de preţuri," le striga în gura mare Satana potenţialilor cumpărători. "Luaţi cu voi tot ce doriţi şi îmi veţi plăti când veţi putea."
Preotul şi rugăciunea | Poveste de Osho
La un moment dat, trei oameni au devenit foarte vestiţi ca sfinţi în Rusia. Mai marele preot al ţării a fost tare mult deranjat din această pricină - în mod evident, întrucât oamenii nu mai veneau la el, ci se duceau la cei trei sfinţi, iar el nu le auzise nicicând numele. Ce era cu aceşti sfinţi? Şi cum puteau fi sfinţi, fiindcă în creştinism un sfânt este sfânt numai atunci când biserica îl recunoaşte ca sfânt.
Paulo Coehlo: Războinicii luminii ştiu ce vor!
Tinerii care răvăşesc zilele astea în bine România au instinctul războinicului luminii al lui Paulo Coehlo. Chiar dacă unii dintre ei nu sunt stăpâniţi de o prea limpede logică interioară, sunt călăuziţi de o intuiţie de zile mari. Ei sunt raboinici ai luminii şi, în sufletul lor ştiu ce vor, simt că vor binele şi ştiu cum să se îndrepte către el, aşa că şi cei mai vârstnici dintre noi ar trebui să îşi lepede armura blazării şi cinismului, şi să se alăture lor fără vreo şovăială. Iată ce spune Paulo Coehlo în această privinţă...
Paulo Coehlo: 8 lecţii de viaţă
Astăzi îţi propun 8 lecţii de viaţă sau repere importante în transformarea destinului tău, aşa cum au fost inspirat scoase la lumină de Paulo Coehlo. Poţi remarca cât de armonios, cât de frumos se aşează aceste "lecţii"/citate ale lui Coehlo pe făgaşul a ceea ce îi face pe oameni cu adevărat fericiţi nu pentru câteva clipe sau zile, ci pentru o întreagă viaţă...
Am învăţat | Un text de Paulo Coehlo?
În urmă cu câţiva ani, Paulo Coehlo a găsit pe internet un text care îi era atribuit. A recunoscut că nu-i aparţine, dar i-a plăcut, aşa că l-a publicat pe blogul său. Tu ce crezi despre acest text? Îţi place? Este în stilul lui Paulo Coehlo?
Citeste acum pe Zenivers articolul De ce este sfânt numele lui Dumnezeu şi cum interpretăm acest vers din rugăciunile noastre?
Citeste acum pe Zenivers articolul De ce este sfânt numele lui Dumnezeu şi cum interpretăm acest vers din rugăciunile noastre?
Ce înţelegem prin versul “Facă-se Voia Ta!” din rugăciunea “Tatăl Nostru”?
Ce înţelegem prin versul “Facă-se Voia Ta!” din rugăciunea “Tatăl Nostru”?
La ce se referă versul “Pâinea noastră cea de toate zilele” din rugăciunea Tatăl Nostru?
La ce se referă versul “Pâinea noastră cea de toate zilele” din rugăciunea Tatăl Nostru?