link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
cum sa motivam angajatii pentru 100% performanta prin tichete de masa pe card
de ombladon00a la: 23/06/2016 10:05:25
Cum se pot motiva angajatii pentru a avea eficienta si performanta maxima? Prin diverse solutii oferite de Sodexo: tichete de masa, de cresa, de vacanta sau bonuri pe card.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"cum sa motivam angajatii pentru 100% performanta prin tichete de masa pe card"

Ce solutii de motivare a angajatilor se folosesc in companii
Printre cele mai utilizate solutii de motivare a angajatilor putem enumera: tichetele de masa pe card, tichetele de cresa, voucehere sau bonuri de vacanta. Pentru si mai multe detalii intrati direct pe Sodexo.
Strategie HR de motivare a personalului
O strategie foarte desteapta de HR pentru motivarea personalului este oferirea unor tichete de masa de la Sodexo, una dintre putinele firme care aduce idei utile atat pentru angajat, cat si pentru angajator. Pe langa tichete de masa, mai sunt in oferta si bonuri pentru vacanta, tichete cadou, bonuri pentru cresa, acestea fiind valabile in orice loc in care sunt comercializate produse alimentare.
Bonusarea angajatilor cu tichete de restaurant
Numeroase companii au apelat deja la programe de motivare pentru angajati ce includ acordarea de tichete cadou si bonuri de masa. Indiferent de dimensiunea unei companii sau de numarul de salariati solutia introducerii bonurilor valorice in pachetele salariale aduce foarte multe avantaje atat de partea lucratorilor, cat si de cea a patronatului, tichetele fiind scutite de plata taxelor catre stat.
Angajam modele videochat - Bucuresti - Cazare gratuita
RoyalGirls este un studio de videochat din Bucuresti (piata Victoriei), care cauta modele pentru videochat.
Va punem la dispozitie aparatura si traineri de top , precum si toate cunostintele necesare pentru a face performanta in acest domeniu.
Managemantul este axat pe angajati si pe performanta voastra. Punem accent pe dezvoltarea personala a fiecarui model si ii oferim formula perfecta prin care poate obtine cele mai mari venituri.

Oferim:
Contract de munca.
Suport 24/7
Salariile la timp
Bonusuri in functie de performanta.
Mediu placut si prietenos de munca.
Discretie totala - se semneaza acord de confidentialitate.
Salariu Garantat 1300$

Cerinte:
Modele cu sau fara experienta dar cu dorinta de afirmare si seriozitate.
Limba engleza - mediu
Varsta minima 18 ani.
Studio-ul nostru nu angajeaza barbati.

Pentru mai multe detalii vizitati si site-ul nostru: www.royalgirls.ro
Tel:0765.56.56.56 - Ana
Studio videochat - Le Chat Noir
Studio videochat Bucuresti - Le Chat Noir, ofera posibilitatea modelelor de a avea un job in domeniul videochatului, cu un salar atractiv de pana la 3500$, lunar, si un bonus la angajare de 100%.
Sodexo a reinventat bonurile de cresa Primul Pass
Sodexo a reinventat tichetele de masa: aparitia tichetelor de cresa ajuta angajatii sa se reintoarca mai repede la munca dupa ce au devenit proaspat parinti. Alegerea acestor tichete inseamna 100% deducere. Astfel angajatii care primesc tichete de cresa beneficiaza de un pachet salarial atractiv deoarece pot avea simultan atat stimulentul lunar pentru reluarea activitatii, cat si bonurile de cresa!
De ce sunt bune pentru oricine tichetele de masa pe card?
Ce credeti, este mai bine sa primiti tichete de masa pe card decat clasicele bonuri?
De ce sa folosesti un tub performant cu leduri? Iata motivele…..
De ce sa folosesti un tub performant cu leduri? Iata motivele…..
Cum lucreaza un mystery shiopper care testeaza performantele angajatilor
Cum lucreaza un mystery shiopper care testeaza performantele angajatilor
Evaluare performantelor angajatilor
Evaluare performantelor angajatilor
Verifica printr-o metoda simpla performantele angajatilor
Verifica printr-o metoda simpla performantele angajatilor
3 Motive pentru a angaja o bona - Bone Bucuresti
Sa angajati o bona nu este o rusine si nici nu inseamna ca nu sunteti capabil(a) sa aveti grija de copilul dumneavoastra.

Bona este un ajutor extrem de binevenit in cazul parintilor tineri sau ocupati sau a famiilor monoparentale.

Motivele pe care sa o vi le prezentam sunt cele mai importante 3 motive pentru care clientii nostri apeleaza la serviciile noastre.
5 Motive sa angajezi un contabil pentru propria afacere
Ghid365 iti ofera 5 motive pentru care sa apelezi la un contabil sau o firma de contabilitate care sa se ocupe de afacerea ta.
REVOLTA DE PROPORTII IN CHINA: Angajatii au sechestrat managerii in birouri! VEZI AICI MOTIVUL!
REVOLTA DE PROPORTII IN CHINA: Angajatii au sechestrat managerii in birouri! VEZI AICI MOTIVUL!
Motive externalizare pentru salarizare angajati
Motive externalizare pentru salarizare angajati
Cum stiu ca angajatii mei isi organizeaza maculatura de pe birou? Cu un distrugator pentru documente performant
Cum stiu ca angajatii mei isi organizeaza maculatura de pe birou? Cu un distrugator pentru documente performant
Solutii de motivare a angajatilor
Despre solutiile de motivare din companiile romanesti
Greva generala la The Money Channel pe motiv ca angajatii nu si-au primit salariile!
Greva generala la The Money Channel pe motiv ca angajatii nu si-au primit salariile!
Diverse programe de motivare pentru o mai mare productivitate
Descoperiti cele mai bune metode de motivare a angajatilor: tichete cadou, tichete de vacanta, bonuri de cresa.
Serotonina 100%
Aş cumpăra serotonină 100%, să mă faci să zâmbesc în fiecare zi fără nici un motiv şi să rămân aşa pe veşnicie.
Ghidul managerului eficient. Mentinerea motivatiei
Odata ce ai reusit sa-ti motivezi oamenii, trebuie sa incerci sa le mentii aceasta stare: in primul rand, fii atent la mentinerea standardelor de performanta la un nivel inalt. Daca nu observi cand rezultatele incep sa fie sub standardele fixate, oamenii vor crede ca nu-ti pasa. Al doilea factor pe care trebuie sa-l urmaresti, daca vrei ca motivatia oamenilor sa nu dispara, este moralul lor, starea lor psihica, scrie Kate Keenan, autoarea volumului Ghidul managerului eficient - Cum sa motivezi.
Servicii de contabilitate performante, in functie de alegerea firmei
In contextul ecomomic actual, orice companie sau institutie are nevoie sa apeleze la o firma de contabilitate care sa ofere servicii de contabilitate performante si la preturi avatajoase. Diferentele intre a avea un angajat care sa tina contabilitatea si o firma specializata, cu ani de experienta in acest domeniu, sunt indubitabile. Dar cum alegi firma care sa ofere companiei tale serviciile de contabilitate de cea mai buna calitate?
8 motive sa investesti in cursuri de dezvoltare personala
Cursurile de dezvoltare personala sunt la moda. Firmele ofera angajatilor cursuri de dezvoltare de abilitati, programe de wellbeing pentru ca ei sa fie mai fericiti si relaxati…. totul pentru ca EI, OMAMENII….sa fie mai productivi. Pentru ca in ziua de azi, a fi productiv si fericit au devenit nevoi de baza ale societatii. Traim mai mult, nevoile de adapost, hrana si siguranta sunt acoperite, asa ca varful piramidei lui Maslow isi cere drepturile. Avem nevoie de autorealizare si stima pentru a fi fericiti.

Eu promovez educatia si dezvoltarea personala si profesionala din 2010, prima data printr-un portal de cursuri, apoi din 2013 prin acest site si prin trainingurile pe care le sustin, iar de anul trecut, prin cursuri online de dezvoltare personala. Voi continua sa sustin asta pentru ca am vazut beneficiile la sute de oameni cu care am lucrat. Acum vreau sa iti explic care sunt principalele motive pentru care merita sa investesti in cursuri de dezvoltare personala.
O umbrela performanta ….
Ma uitam pe net si am gasit o umbrela performanta , una care sa te apere si in cele mai rele furtuni. Versiunea originala costa 49.95 iar cea mini 39.95 euro. Pretul ar fi ok daca este chiar asa cum se spune, foarte rezistenta. Citisem ca i se mai zice umbrela de 40Mph.
Angajator si angajati
Tinerii se angajează . Pe ici , pe colo . Pe salarii de nimic , pentru experienţă , cu sau fără diplomă . Problema nu e complicată . Sunt destule treburi de făcut ( şi vor fi în continuare ) unde este nevoie de mână de lucru ieftină . Că doar de te pricepi îţi împachetezi catrafusele şi pleci naibii la mai bine . Trecând peste egoismul înţeles al şefilor ( toţi suntem la fel până la urmă ) cred că ar fi necesară o comunicare mai eficientă cu angajaţii . Bun , vrei să-ţi facă treaba şi să te ridici pe piaţă . Vrei să fie productiv . Vrei multe , dar ce-i oferi ? Cu bani îl stimulezi doar în cazul în care n-are ce mânca şi depinde de cele câteva milioane pe care i le oferi . Nişte bonuri de masă şi mediu de lucru relaxant . Ei cacao . Aaa .. şi aer condiţionat . Sâc ! Ar fi interesant dacă s-ar schimba puţin concepţiile . Mie unul mi-ar conveni să lucrez noaptea , dacă s-ar putea . Să nu-mi pierd toată ziua la serviciu . Dar nu prea se practică chestia asta . Mi-ar place să am o libertate mai mare de exprimare . Şi nu cred că pentru chestiile astea trebuie să am foarte multă experienţă . Omul este mai productiv atunci când e stimulat plăcut , chiar şi cu nimicuri . Să aibă el satisfacţia că face o chestie interesantă şi e băgat în seamă ( măcar ) . Nu să lucreze fără pauze opt ore pe zi , aşa de dragul salariului de luna următoare . Să fim serioşi , piramidele au fost făcute de mult . Dar sclavii ăia măcar au avut o aşa zisă satisfacţie văzând minunăţia ( care au mai trăit ) .

Mult prea strict . Abia că mai încep să vină din urmă şefi cu idei . Dar durează până s-o mai schimba ceva . Şi nu toţi sunt făcuţi sau au chef să-şi facă propia afacere . Sau încă n-a venit timpul .. sau n-au idei că nu ne-am născut barosani cu toţii . Înţelege-ţi angajatul . Oferă-i libertatea de exprimare sinceră . Nu vorbi cu el doar când au nevoie să finalizezi mai repede un proiect sau la ziua de salariu . Asta îl va ajuta foarte mult . Încurajează-l şi caută să-l lauzi chiar dacă pe alături îl critici . Dacă l-ai angajat , ajută-l să fie productiv pentru tine . Nu e o cârpă ori o maşină de tuns termene limită . E un om . Şi dacă ştii cum să-l iei vei avea multe de câştigat . Şi tu , dar şi el .
"N" motive pentru ati insela partenerul
Citeam ieri intr-o revista un articol despre sex/sexualitate, numit foarte frumos: "Razboaiele de sub cearceaf".
Si asa mi-a venit ideea sa fac impreuna cu voi (nu sex, nebunaticilor :O), ci o lista cu cele mai normale uzitate motive pentru ati insela partenerul.
T.I. si Rihanna au atins locul 1 in Billboard Hot 100 cu Live your life
T.i si Rihanna au atins locul 1 in Billboard Hot 100 cu piesa Live your life care contine un sample din Dragostea din tei a trupei O-zone .De fapt s-au inspirat cam mult , cam cover dupa O-zone pe anumite parti ale Rihannei .Pentru T.I. e a 2-a oara cand loveste locul 1 , consecutiv ,iar Rihanna a atins deja de 5 ori locul 1 .Am citit zilele trecute ca T.I. a filmat la Live your life clip .
Citate de motivare
Citate de motivare si autodezvoltare personala preluate din carte lui Michael Neil - Poti avea tot ce iti doresti trebuie doar sa vrei cu adevarat
Imi motivez absenta
Imi motivez absenta prin faptul ca in viata mea se intampla lucrurile normal, fara ceva iesit din comun care sa ma pun sa scriu.