link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Haarlem, simbolul lalelei olandeze
de vlconline la: 13/08/2016 12:11:10
Vizita la Haarlem ne-a oferit posibilitate sî descoperim un fost oraș industrial dezvoltat în secolul XVII-XVIII prin apariția țesătoriilor, a fabricanților de bere, a producătorilor de ciocolată (stimulați de importurile masive de cacao) și mai ales a industriei horticole.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Haarlem, simbolul lalelei olandeze"

Laleaua: Simbol și semnificație
Tulipa, numele științific al lalelei, provine din cuvântul turcesc "turban", un accesoriu pentru cap care se aseamănă cu ea, dar și a simbolismului turbanului ca mijloc de protecție față de spiritele rele. Tot în Turcia, este un simbol floral al "raiului de pe pământ".
Olanda - tara cantoanelor, florilor, sexului…
Am vizitat Olanda in 2007. Am vazut cele 2 orase: Haga, despre care stiam pana acuma doar faptul ca acolo a fost condamnat Milosevic, si orasul Amsterdam, renumit datorita Cartierului Felinarelor Rosii.
Despre Olanda… sau vise cu ochii deschisi!
mi aduc aminte acum 4 ani cand am iesit pentru prima si singura data din Romania si am aterizat in Olanda m-am simtit de parca as fi aterizat pe o planeta straina.
Muzicianul olandez Dj Tiesto isi saluta fanii din romania
Muzicianul olandez Dj Tiesto isi saluta fanii din romania si pe aceasta cale va veni in Romania la Tg-Mures pe data de 24 iulie unde va mixa timp de 3 ore in cadrul festivalului Coke Live Peninsula care va avea loc in data de 23-26 iulie . Pe aceasta cale muzicianul olandez transmite un mesaj fanilor .
Locuri de munca in Olanda
Piata locurile de munca din Olanda este accesibila deja si pentru cetatenii romani.
Olanda a impus un regim tranzitoriu în ceea ce priveşte accesul muncitorilor români pe piaţa forţei de muncă după aderarea României.
Stiati ca simbolul dolarului...
O curiozitate despre simbolul dolarului
Moartea din vis – Simbol si semnificatie
Visul despre moarte reprezinta , in general , sfarsitul unei etape si inceperea unei noi faze din viata , putand semnifica , spre exemplu , finalizarea unei casatorii , inceputul unei noi cariere sau o schimbare majora a personalitatii.Acest tip de vis este unul simbolic , care nu pare a prevesti , de obicei , vreun eveniment din viitor.
Semnificatia ascunsa a simbolului pacii
Insemnul pacii este recunoscut la prima vedere in zilele noastre .Multi il poarta pe tricouri , sepci sau si-l tatueaza, dar aproape nimeni nu stie in ce consta simbolismul ascuns in aceasta reprezentare grafica.Simbolul ramurii de maslin isi are originea in Grecia antica , cel al porumbelului provine din Biblie , dar ce poti spune despre cercul ingloband un semn asemanator labei unei pasari ?
Floarea de ghiocel – Legenda, mit , simbol
Cu denumirea stiintifica de “Galanthus nivalis” , din familia “Amarylidaceae” , ghiocelul este numit si “frumoasa fata a lunii februarie” sau “emblema/simbolul primaverii timpurii” .
Olanda nu ne vrea
Olanda se opune direct si fara o motivatie serioasa aderari romaniei la spatiu Schengen . Din orgoliu romanii ar trebui sa saboteze companiile olandeze
Mielul de Paste, simbol si semnificatie
De-a lungul si de-a latul intregii lumi crestine, mielul de Paste reprezinta un simbol statornic, ale carui semnificatii se regasesc inca din cartea Genezei, atunci cand lui Avraam i s-a cerut sa isi sacrifice fiul. Simbolul mielului este asociat cu Iisus Cristos odata cu Ioan Botezatorul, ale carui cuvinte sintetizeaza pe de-a intregul rolul si importanta Mantuitorului : “Iata Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridica pacatul lumii".
In al doilea cantonament Otelul pleaca in Olanda
Otelul Galati pleaca in Olanda
Otelul in Olanda
Otelul Galati pleaca astazi in Olanda
Sahul - Simbol si semnificatie spirituala
Originar din India, jocul de sah este un simbol cu semnificatii secrete, de o profunzime greu de ghicit pentru cei profani. Sahul reprezinta lumea asa cum o intelegem, compusa din forte contrare. De asemeni, culorile alb si negru, aranjate simetric, sub forma unor patrate, simbolizeaza dualitatile barbat / femeie , lumina / intuneric, pozitiv / negativ, bine / rau, la fel ca si in semnul yin-yang.
Cifra zero - Simbol si semnificatie
Nu este usor sa descifrezi simbolul si semnificatia semnificatia cifrei zero. 0 inseamna un inceput sau un sfarsit? Avem de face cu o magica curba inchisa, ce pare a inconjura totul si a nu semnifica nimic? Faptul ca, la un moment dat, conceptul numarului zero si-a facut loc in mintea unui om a reprezentat un pas imens in evolutia umanitatii.
Sfantul Gheorghe - Simbol si semnificatie
Simbolul Sfantului Gheorghe a devenit popular in Europa occidentala inca din vremea Renasterii. Vestit pentru vitejia de a infrunta si infrange un puternic balaur pentru a salva fica unui rege, legenda sa aduce aminte de mitul grecesc al lui Perseus.
Crucea - Simbol si semnificatie
Simbolul si adanca semnificatie a crucii sunt prezente in spiritualitatea si religiile umanitatii din vechi timpuri, anterioare crestinismului. Vazuta adeseori drept o impartire a lumii in cele patru elemente primare (apa, focul, aerul si pamantul) sau puncte cardinale, crucea este considerata si ca o reprezentare a uniunii dintre lumea pamanteana (linia orizontala) si cea divina (linia verticala). Unii istorici sunt de parere ca aceasta era o configurare a unui instrument utilizat pe vremuri in aprinderea focului, fiind, din aceasta pricina, un simbol al focului sacru ori al soarelui in miscarea sa zilnica.
Clopoteii, simbol al Craciunului | Superstitii despre clopote
Clopoteii, dar si clopotele bisericilor, reprezinta simboluri traditionale ale Craciunului de multa vreme. Traditia folosirii marilor clopote pentru chemarea credinciosilor la slujbele din biserici a fost initiata de episcopul Paulinus de Nola (anul 431 d.Hr.) in Campania. Pentru multi crestini, sunetul clopotelor din dimineata de duminica readuce in minte porunca de a se respecta sabatul zilei a saptea, simbol al vesnicei odihne (Exodul 20:8-11); Iosua 1:8; Pslami 48:9). Cadenta si tonalitatea lor inspira bucurie dar si tristete, sugerand crestinilor sa se veseleasca alaturi de cel fericit, si sa jeleasca impreuna cu cel intristat. Clopotele sunt un simbol al creativitatii si armoniei, al Cuvantului dintai si al muzicii sferelor (Geneza 1; Ioan 1:1-4). Inaltate in turnuri, in clopotnite, suspendate intre pamant si cer, clopotele si clopotarii reprezinta comunicarea si distanta dintre ceruri si pamant, dintre oameni si Dumnezeu.
Zodia Varsatorului - Simbol si legenda
Discutiile infierbantate din ultima vreme despre Varsator de pe blogul meu mi-au sugerat sa scriu despre simbolul si legenda acestei zodii. Simbolul astrologic al Varsatorului apare pentru intaia oara pe stravechile pietre babiloniene, sub forma unui barbat sau a unui baiat varsand apa dintr-o galeata ori o urna. Astrologii arabi din vechime au eliminat figura umana, reprezentand constelatia Varsatorului ca un catar purtand doua butoaie cu apa. Aceasta constelatie nu este foarte vizibila pe bolta cerasca, lumina slaba a stelor ce o formeaza fiind descrisa, de obicei, ca "apa ce se revarsa din gura pestelui sudic" (adica a constelatiei Pestilor).
Echerul si compasul ca simbol masonic
Imaginea echerului si compasului este unul din cele mai cunoscute simboluri masonice, ce aduce lalolalta instrumentele de capatai ale arhitectului si il reprezinta pe Dumnezeu drept arhitect al universului. Acest simbol semnfica, de asemeni, fraternitatea din cadrul masoneriei, fiind folosit, se pare, in ritualuri si initieri ale novicilor. Ca instrumente de masura, compasul si echerul reprezinta judecata si discernamantul.
Pestele, simbol crestin
Pestele este un simbol crestin inca din peroada timpurie a acestei religii. In greceste numele "peste" era "ichthys", literele din acest cuvant fiind fiind interpretate drept "Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu Mantuitorul" (Iesous Christos Theou Yios Soter). Pestele este un simbol crestin evident inca din Evanghelia dupa Matei 4:19: "Si le-a zis: Veniti dupa Mine si va voi face pescari de oameni." Pe masura ce crestinismul s-a extins, simbolul pestelui a ajuns sa fie tot mai mult recunoscut drept un insemn al acestei orientari spirituale.
Mai mult decat atat, pestele a fost considerat la un moment dat drept un simbol definitoriu al crestinismului ce a prelevat asupra crucii. La inceputul secolului al doilea, Titus Flavius Clemens (Sfantul Clement din Alexandria) a sugerat ca crestinii ar trebui sa se identifice cu un insemn al pestelui sau porumbelului (Paedagogus, III, xi).
Lebada, simbol si semnificatie
Simbolismul lebedei este strans asociat cu mediul sau natural, cu conexiunea sa cu apa, a carei semnificatie simbolica include fluiditatea, visarea, emotiile, intuitia si creativitatea. Lebada ne indreapta gandurile catre cele mai adanci visuri si simtaminte ale noastre. Mai mult decat tat, ea ne sugereaza un simt al echilibrului datorita trairii ei armonioase printre trei din cele patru elemente aristoteliene, prin legatura sa cu pamantul, plutirea sa in inaltimile cerului si magnifica eleganta a miscarii sale peste ape.
Barza, simbol si semnificatie spirituala
Barza insumeaza o serie de semnificatii simbolice cuprinzand puritatea, fidelitatea, reinnoirea, renasterea, creativitatea, prosperitatea, protectia, norocul si maternitatea.
Imaginea berzei purtand in cioc o legatura in care se afla un bebelus, un nou nascut, poate fi explicata in cel putin doua feluri. Este vorba, in primul rand, despre revenirea sa din tarile calde, o vreme a reinnoirii si renasterii pamantului. Stramosii nostri au remarcat probabil ca barza se intorcea pe taramurile noastre in perioada reinvigorarii naturii, asa ca au vazut-o drept o purtatoare sau o vestitoare a unei noi nasteri, a copiilor abia nascuti.
Vrabia - Simbol si semnificatie spirituala
Am scris acest articol despre simbolul si semnificatia vrabiei avand-o in minte pe nepotica mea (fiica fratelui meu mai mare), o mare iubitoare a acestei pasari dar si o intruchipare a agilitatii si neastamparului ei.
Desi mica, vrabia este cu siguranta o pasare foarte puternica. De fapt, dimensiunile ei reduse ii daruiesc nebanuite avantaje. Ea ne aduce aminte ca nu trebuie sa ne bizuim pe mari posesiuni materiale (case, masini, orgolii etc.) pentru a ne impune in viata, sau ca nu este necesar sa avem cea mai rasunatoare voce pentru a fi auziti.
Semnificatia simbolica a bijuteriilor
Mai ales in zilele noastre, in care un cras si fals materialism ne indeparteaza de esente, multi oameni nu mai sunt interesati de semnificatia simbolica a bijuteriilor sau nu realizeaza ca aceastea inglobeaza un cod sau un limbaj propriu, aparte. Numeroase bijuterii, mai ales dinainte de anii 1930, cuprind motive si simboluri distincte, precum flori, frunze, insecte, pasari si animale, care nu reprezinta simple ornamente, ci inglobeaza semnificatii precise. De exemplu, o brosa victoriana decorata cu frunze de iedera marturiseste despre o dragoste nemuritoare, o profunda prietenie sau conexiune in casatorie. Daca o astfel de brosa este ornata si cu cateva perle (simboluri consacrate ale lacrimilor), ea a fost purtata probabil de cineva ce voia sa-si aminteasca de o persoana iubita plecata de pe aceasta lume. Nu-i asa ca este captivant? Efortul de a descifra intelesurile ascunse ale bijuteriilor poate prilejui rare revelatii...
Transport persoane Olanda
Pentru toti cei care doresc sa ajunga in Olanda pentru cumpararea unei masini sau achizitionarea unei rulote, vin in intampinarea tuturor cu transport catre aceasta tara Olanda, transport efectuat intr-o atmosfera placuta (odihnitoare, fara stres) si prin informarea gratuita despre orice detalii referitoare la serviciile de achizitionare.
Ochiul atotvazator - Simbol si semnificatie
Un important simbol al Fiintei Supreme, imprumutat de masoni din religiile antice, ochiul atotvazator (ochiul lui Dumnezeu) sau ochiul providentei este reprezentat grafic sub forma unui ochi inconjurat de raze, incadrat de obicei intr-un triunghi.
Pisica, simbol si semnificatie
Pisica este un simbol cu semnificatii multiple in diverse culturi si timpuri ale lumii, reprezentand atat puterea solara cat si pe cea a lunii, precum si splendoarea noptii. Pisica poate simboliza intunericul, raul, demonii, hotia si siretenia, lenea, ipocrizia, distantarea afectiva, infumurarea, dar si independenta, libertatea, dorinta, intuitia si subconstientul.
Cainele, simbol si semnificatie
Cainele este un simbol cu conotatii pozitive, cu un larg evantai de semnificatii cuprinzand credinta, tovarasia, protectia, loialitatea, vegherea si maiestria in vanatoare. Un puternic totem, cainele da adeseori dovada de supunere si dragoste oarba. El simbolizeaza totodata soarele, vantul si focul, si, potrivit unor credinte, are darul de a impartasi viata de apoi impreuna cu oamenii.