link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului
de godessdiana88 la: 01/10/2016 10:03:42
Maica Domnului a intrat în biserică şi, când a ajuns în mijlocul ei, a îngenuncheat şi a început să se roage atât de fervent încât faţa i-a fost umezită de lacrimi.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului"

Adormirea Maicii Domnului in Italia
In Italia, sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului din 15 august este marcata de procesiuni religioase pline de culoare si de impresionante focuri de artificii.
Nasterea Maicii Domnului - Traditii si obiceiuri
Nasterea Maicii Domnului, o sarbatoare celebrata in ziua 8 septembrie atat de biserica ortodoxa, cat si de cea catolica, este asociata cu numeroase traditii, obiceiuri si superstitii pe cuprinsul intregii lumi crestine. Asemeni Adormirii Maicii Domnului, sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului isi are originea in Ierusalim.
Adormirea Maicii Domnului in legende si opere plastice
Misterul legat de Adormirea Maicii Domnului, iscat de faptul ca acest fundamental eveniment crestin nu este pomenit deloc in Biblie, impreuna cu atasamentul crescand al credinciosilor fata de Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, a dus la aparitia unor numeroase legende asociate cu acest subiect. In icoanele bizantine si in arta medievala occidentala, este intalnita adeseori imaginea Maicii Domnului pe patul de moarte, inconjurata de apostolii ce sufera si se roaga alaturi de ea. Aceasta scena pare a deriva din numeroase scrieri apocrife ce au descris in amanunt ultimele zile traite pe pamant de Sfanta Fecioara Maria, moartea sa, inmormantarea, invierea si inaltarea ei la ceruri.
Citate despre Maica Domnului
Aceste citate, aforisme, maxime, poveste despre Maica Domnului, Sfanta Fecioara Maria, ne lamuresc despre rolul si importanta ei in biserica crestina prin prisma gandirii unor faimosi sfinti si invatati, oferindu-ne, poate, si o explicatie ori o inspiratie a inraurii pe care o are asupra noastra chiar si o simpla rugaciunea catre ea.
Sfanta Marie Mica | Legendele nasterii Maicii Domnului
Sarbatoarea Nasterea Maicii Domnului sau Sfanta Marie Mica este celebrata pe 8 septembrie cel putin din secolul al VI-lea, atunci cand Sfantul Roman Melodul, un vestit creator de imnuri bisericesti, a compus un condac dedicat acestui eveniment. Sursa legendei despre nasterea Maicii Domnului este protoevanghelia lui Iacob, o evanghelie apocrifa scrisa in preajma anului 150 d.Hr. Potrivit acestei scrieri, Ioachim si Ana, parintii Fecioarei Maria, nu reuseau de multa vreme sa aiba un copil pana cand un inger s-a aratat Anei si i-a vestit ca in curand urma sa ramana insarcinata. Multe detalii asemanatoare apar intr-o mai tarzie evanghelie apocrifa, cea a "Nasterii Mariei."
Sărbătoarea Sfântului Dumitru – rolul focului purificator de Sânmedru şi martirizarea pelerinajului de la Bucureşti
Sărbătoarea Sfântului Dumitru – rolul focului purificator de Sânmedru şi martirizarea pelerinajului de la Bucureşti
Ceardaşul lui Ponta e doar o sârbă sub acoperire! Victorie mai mult decât concludentă. Traseiştii vor veni foarte curând de la PP DD
Victorie zdrobitoare a USL-ului la alegerile parlamentare. Aproape că nu mai necesită comentarii. Totuşi trebuiesc făcute câteva precizări. Domnul premier nu cred că trebuia să se grăbească a anunţa o posibilă coaliţie cu UDMR. Pentru modificarea Constituţiei este necesară, întradevăr, o majoritate absolută. Dar USL se află la doar o azvârlitură de pix de acest barem, diferenţă uşor de refăcut prin fenomenul de transhumanţă politică. Câţi parlamentari credeţi că işi va putea păstra Dan Diaconescu. Vă spun eu: foarte puţini, fenomen uşor de anticipat chiar înainte de campania electorală. PP DD este constituit din cel mai pestriţ mozaic posibil în care traseiştii notorii abundă: ce sa le ofere Senzaţionescu? Nici ARD-ul nu stă mai bine la capitolul loialitate, în afară de nucleul dur, câţi or mai fi! Şi mai important este că pentru schimbarea Constituţiei nici nu este nevoie de o dezertare oficială: un vot favorabil negociat discret înainte e mai mult decât suficient.
Totuşi nu consider că Ponta a făcut o mare greşeală: deşi, cum am arătat, USL n-are nevoie de UDMR pentru a guverna liniştit, totuşi susceptibilităţile maghiarilor trebuiesc liniştite cumva. Pentru a nu începe să joace iarăşi cartea naţionalistă a unei etnii opresate e necesar să li se fluture pe la nas ideea guvernării la care urmaşii lui Atilla s-au dedulcit atât de bine încât unii maghiari nici nu mai vor să audă de unii lideri de-ai lor dar pe care îi tot votează din spirit etnic. Şi deasemeni e un atac preventiv împotriva unui cântec de sirenă prezidenţial la adresa UDMR-ului. Încotro să se orienteze aceştia: către barcazul putrezit al lui Băsescu intr-o ipotetică spargere a alianţei majoritare sau la sânul liniştit al unei coaliţii mai solide ca niciodată?
Ceardaşul lui Ponta e doar o sârbă sub acoperire!
Sărbătoarea de Sânziene
În ziua de 24 iunie, în preajma solstiţiului de vară, calendarul popular consemnează sărbătoarea cunoscută în Bucovina sub denumirea de Sânziene. Deşi sunt asociate sărbătorii creştine a Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul şi a Aducerii Moaştelor Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, Sânzienele îşi au originea într-un străvechi cult solar. Denumirea este preluată probabil, de la Sancta Diana, zeiţa silvestră. Sânzienele erau considerate, încă din vremea lui Cantemir, ca reprezentări fitomorfe (Florile de Sânziene) şi divinităţi antropomorfe. În credinţa populară, Sânzienele erau considerate a fi nişte femei frumoase, nişte adevărate preotese ale soarelui, divinităţi nocturne ascunse prin pădurile întunecate, neumblate de om.

Nu este exclus ca în vremuri îndepărtate populaţia din munţi să se fi întâlnit la momentele solstiţiale (Sânzienele) sau echinocţiale pentru a săvârşi ritualuri închinate Soarelui, zeul suprem dătător de lumină, căldură şi hrană. Megaliţii din Munţii Călimani, pe care s-au descoperit însemne solare (rozete, soarele antropomorfizat), pot fi mărturii în acest sens, Munţii Călimani fiind locul unde se desfăşurau unele sărbători de vară din care au derivat, mai apoi, nedeile locale.
12 iunie: Sărbătoarea/nunta şoarecilor
Potrivit unei tradiţii româneşti, pe 12 iunie, de ziua Sfântului Onufrei, avea loc sărbătoarea sau nunta şoarecilor.
Dacă în această zi nu ploua, era semn că rozătoarele nu îşi vor face apariţia în decursul anului.
Sărbătoarea de Sânziene
În ziua de 24 iunie, în preajma solstiţiului de vară, calendarul popular consemnează sărbătoarea cunoscută în Bucovina sub denumirea de Sânziene. Deşi sunt asociate sărbătorii creştine
Rusalii - Sărbătoarea Rusaliilor
Potrivit tradiţiei şi învăţăturilor creştine, astăzi este Sărbătoarea Rusaliilor ...
Sarbatoarea Adormirea Maicii Domnului
Sarbatoarea Adormirea Maicii Domnului
Praznicul Adormirea Maicii Domnului
Praznicul Adormirea Maicii Domnului
 Traditii si obiceiuri de Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului
 Traditii si obiceiuri de Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului
Nasterea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mica
Nasterea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mica
Epifania: Sărbătoarea catolică din 6 ianuarie
Epifania este o sărbătoare catolică care celebrează revelarea Fiului lui Dumnezeu ca om în Iisus Hristos, ce comemorează îndeosebi (dar nu numai) vizita făcută lui Hristos copil de cei trei Magi şi, în acest fel, manifestarea fizică a lui Iisus către Neamuri sau ne-evrei. Deşi data tradiţională a Epifaniei este 6 ianuarie, din anii 1970, ea este sărbătorită în unele ţări în prima duminică după 1 ianuarie.
24 ianuarie, zi de sărbătoare: Ziua Unirii Principatelor Române
În fiecare an pe 24 ianuarie românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române (Mica Unire). 24 ianuarie este zi liberă deoarece este sărbătoare legală. ...
Adormirea Maicii Domnului - traditii, credinte, superstitii si obiceiuri
Adormirea Maicii Domnului - traditii, credinte, superstitii si obiceiuri
Ziua Sfântul Valentin, ziua îndrăgostiţilor? Nu…o sărbătoare păgână, sexuală şi perversă!
Ziua Sf. Valentin este oficial ziua mondială a îndrăgostiţilor. Din moment ce în Biblie este statuat faptul că Dumnezeu este iubire, este Dumnezeu de acord cu această zi? Doreşte
Rusaliile: Ce este bine sau rău să faci de această sărbătoare
În caz că nu-ţi pui pelin sub cap în ajunul acestei sărbători, Rusaliile sunt gata să te răpească. În floclorul românesc, ele sunt nişte băborniţe urâte, înfricoşătoare, care plutesc prin văzduh, cântă şi dansează, îndeosebi la răscruci de drumuri, la fântâni, izvoare, puţuri şi prin poieni.
Sărbătoarea Castanelor 2011
Azi s-a dat startul la ediţia a 19-a a Sărbătorii Castanelor (2011) din Baia Mare, numită mai nou Castaniada ...
Sunătoarea: iarba Sfântului Ioan Botezătorul
Într-o veche tradiţie occidentală, florile sunătoarei erau arse pentru a fi protejate casele şi a fi izgonite spiritele necurate în preajma solsititiului de vară, cu ocazia zilei consacrate Sfântului Ioan.
Noaptea Albastră - Sărbătoarea Muzicii 2008 - Bucureşti, 21 iunie
Noaptea Albastră - Sărbătoarea Muzicii 2008 - Bucureşti, 21 iunie
2 cu Republica Moldova: 1. Ruşii ar putea impune un nou embargo. 2. Număr record de scriitori români prezenţi la sărbătoare “Limba Noastră”
2 cu Republica Moldova: 1. Ruşii ar putea impune un nou embargo. 2. Număr record de scriitori români prezenţi la sărbătoare “Limba Noastră”
O nouă sărbătoare naţională în România – 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române
O nouă sărbătoare naţională în România – 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române
Peste 2 milioane de români îşi aniversează onomastica de Sărbătoarea Sfintei Maria Mare
Peste 2 milioane de români îşi aniversează onomastica de Sărbătoarea Sfintei Maria Mare
Calendarul sărbătorilor religioase din luna octombrie
Sărbătorile ortodoxe importante, cu cruce roşie, din această lună sunt Acoperământul Maicii Domnului, Sfânta Cuvioasă Parascheva, Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, şi Sfântul Dimitrie Basarabov.
Noaptea Sfântului Andrei - Vrăji, farmece şi superstiţii de măritiş
În multe regiuni din Europa, noaptea de 29 spre 30 noiembrie, precedând sărbătoarea zilei Sfântului Andrei, era şi este considerată favorabilă pentru vrăji, farmece şi încântaţii de
Perioada între Noaptea de Halloween (31 octombrie/1 noiembrie) şi Noaptea Sfântului Andrei (29/30 noiembrie) – este cea mai bună perioadă din an pentru rezolvarea problemelor de dragoste!
În multe regiuni din Europa, perioada între noapte a de 31 octombrie spre 1 noiembrie (Halloween) şi noaptea de 29 spre 30 noiembrie (precedând sărbătoarea zilei Sfântului Andrei), era şi este considerată favorabilă pentru vrăji, farmece şi încântaţii de ghicire a ursitului unei fete sau de „legare” a unui bărbat cu o femeie sau invers unei femeii cu in bărbat.