link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Urmele paşilor lui Buddha - Povestire de Osho
de godessdiana88 la: 26/11/2016 19:33:18
S-a luat după urmele paşilor în căutarea omului căruia îi aparţineau acele amprente ale picioarelor. L-a găsit pe Buddha stând sub un copac. Era şi mai nedumerit! Faţa era cea a unui Chakravartin - graţie, frumuseţe, aură - dar omul era un cerşetor, cu o farfurioară de adunat monede!

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Urmele paşilor lui Buddha - Povestire de Osho"

Misterul "urmelor pașilor ale diavolului"
Ceva straniu, misterios, legat de urmele pașilor diavolului, s-a petrecut în noaptea rece din 8 februarie 1855 în preajma estuarului Exe din Devon, Anglia. Iarna fusese extrem de geroasă, temperaturile scăzute nu permiseseră zăpezii să se topească, și fie care nouă ninsoare îi adăuga câte un un alt strat peste sol. Aceste condiții vitrege ale vremii erau aproape perfecte pentru evenimentele ciudate din acea noapte!
Urmele pașilor: Poveste cu tâlc
O poveste cu tâlc despre modul cum Dumnezeu ne sprijină, uneori fără să ne dăm seama...
Poveste de Osho: Viaţa nu are răbdare să-ţi aştepte mintea
Poveste de Osho: Viaţa nu are răbdare să-ţi aştepte mintea
Se spune despre Immanuel Kant, unul din cei mai sistematici filosofi ai lumii, că a fost odată cerut în căsătorie de o fată. Desigur, este nepotrivit ca o fată să se preteze aşa ceva, băiatul trebuie să fie cel care trebuie să o facă. Însă, fata aşteptase, şi tot aşteptase, iar Kant nu făcuse nici măcar o aluzie...
Un cerşetor în rai? | O poveste de Osho
S-a întâmplat odată ca un om bogat să moară în aceeaşi zi cu un cerşetor din oraşul său. Numele cersetorului era Lazăr. Bogătaşul s-a dus direct în iad, iar Lazăr s-a pomenit într-o clipă în rai. Omul înstărit şi-a înălţat privirea şi l-a zărit pe Lazăr în apropierea lui Dumnezeu, aşa că a strigat cât a putut de tare către ceruri, "Alo! Se pare că s-a petrecut o încurcătură. Eu ar fi trebuit să fiu acolo, iar cerşetorul Lazăr ar fi trebuit să fie aici!"
Neghioaba sete de viaţă | Poveste de Osho
Osho ne aduce aminte de o poveste frumoasă din Upanişade, intitulată Yayati şi zeul morţii, pe care mi-am permis să o redenumesc "Neghioaba sete de viaţă." Dacă citeşti povestea, ai să înţelegi de ce am făcut asta...
Judecata nesăbuită a lumii | Poveste de Osho
Am să vă spun o povestioară. S-a petrecut în China, pe vremea lui Lao Tzu, iar acesta o îndrăgea foarte mult. Povestea a fost repetată de numeroase generaţii de adepţi adepţi ai lui Lao Tzu, găsindu-i-se semnificaţii tot mai bogate. Povestea a căpătat amploare, a devenit un reper al vieţii.
Umbra sfântă | Poveste de Osho
Trăia odată pe pământ un sfânt atât de bun şi curat încât îngerii pogorau din ceruri pentru a fi martori ai virtuţilor sale. Acest sfânt îşi împrăştia în jurul său credinţa şi bunătatea la fel precum îşi difuzează stelele lumina şi florile parfumul, fără să fie conştiente că fac asta.
Miracolul încrederii | Poveste de Osho
În Tibet, există o poveste frumoasă despre Marpa. Poate că nu s-a petrecut în fapt, dar este nemaipomenit de semnificativă.
Vânătoarea veşnică - Poveste de Osho
După ce, milioane de ani a fost astfel mereu vânată, pusă pe fugă, întunecimea s-a săturat de asta, a mers la Dumnezeu şi i-a spus, "Nu vreau să fiu nerecunoscătoare înaintea ta, dar există o limită în toate. Sunt hărţuită încă de la începuturile lumii şi nu-mi pot afla nici o vină pentru acest lucru. Soarele nu conteneşte să mă alunge de pretutindeni.
Cea mai bună întrebare pentru Buddha: Poveste cu tâlc
Cu mult timp înainte, în nordul Indiei, un om pe nume Siddharta Gautami a atins iluminarea. Cunoscut în prezent drept Buddha sau Cel Care Este Treaz, a călătorit din oraș în oraș, din sat în sat, răspunzând întrebărilor oamenilor.
Visul unei pisici - O povestire de Osho
Oamenii viseaza anumite lucruri pentru ca acestea le lipsesc atunci cand sunt treji. Barbatii viseaza la femei frumoase pentru ca, atunci cand se trezesc, alaturi de ei sunt numai sotiile lor. Din cauza sotiilor apar atatia sfinti: ei renunta la lume intrucat, fara a se desparti de lume, nu se pot desparti de neveste! Bietii oameni se lipsesc de toate numai si numai pentru a scapa de sotii.
Increderea - O poveste de Osho
Daca poti avea incredere, ceva sau altceva se va petrece intotdeauna si iti va sprijini dezvoltarea. Vei fi daruit pentru asta. Orice lucru ai nevoie la un moment dat iti va fi dat, dar niciodata mai inainte. Il vei primi numai cand iti trebuie, fara nici un fel de intarziere. Cand ai nevoie de el il si ai, imediat, intr-o clipa! Aceasta este frumusetea increderii. Putin cate putin, inveti pe ce cai existenta nu inceteaza sa-ti daruiasca, in ce fel existenta continua sa aiba grija de tine. Nu traim intr-o existenta indiferenta. Ea nu te ignora. Te temi fara nici un motiv; totul iti este daruit. Odata ce ai invatat ce este increderea, toate temerile se risipesc.
Maestrul m-a sărutat pe frunte! | O poveste de Osho
Credeam că îmi găsisem calea. Credeam că îmi găsisem maestrul, înţeleptul care să mă călăuzească în viaţă. Nu a fost îndeajuns. Vreme de trei ani, el nu s-a uitat la mine. Îl aşteptam în fiecare zi ,din zori până la inserat.
Totul este permis | O poveste de Osho
Între sufişti, se istoriseşte despre un om care citise că nişte dervişi, din porunca maestrului lor, nu se atingeau de carne şi nu fumau niciodată. Întrucât acest lucru se potrivea de minune cu anumite credinţe bine înrădăcinate, în special în occident, acest om şi-a croit drum către ZAWIA, locul de adunare al acelor dervişi, al acelor iluminaţi, pentru a se aşeza la picioarele lor. Cu toţii treceau de vârsta de 90 de ani.
Preotul şi rugăciunea | Poveste de Osho
La un moment dat, trei oameni au devenit foarte vestiţi ca sfinţi în Rusia. Mai marele preot al ţării a fost tare mult deranjat din această pricină - în mod evident, întrucât oamenii nu mai veneau la el, ci se duceau la cei trei sfinţi, iar el nu le auzise nicicând numele. Ce era cu aceşti sfinţi? Şi cum puteau fi sfinţi, fiindcă în creştinism un sfânt este sfânt numai atunci când biserica îl recunoaşte ca sfânt.
Poveste de Osho: Diogene şi regele
Înainte ca cel care conducea licitaţia să apuce să spună vreun cuvânt, Diogene a declarat, "Ascultaţi-mă! Aici se află un stăpân ce poate fi vândut oricărui sclav, întrucât aceşti oameni, însoţitorii mei au nevoie de bani. Aşadar, înainte să înceapă licitaţia, ţineţi minte că sunteţi pe cale să vă cumpăraţi un stăpân!"
Poveste de Osho: Doar un simplu turist
Un turist american a călătorit odată pentru a cunoaşte un maestru sufist. Auzise şi citise mai mulţi ani despre el, se îndrăgostise în profunzime de cuvintele sale, de mesajul său spiritual.
Poveste de Osho: Ştiam că vei sosi!
Doi soldaţi erau uniţi de o mare prietenie. Într-o seară, unul dintre ei s-a întors în tranşee şi a descoperit că prietenul său nu revenise. Pe front fuseseră ucişi mulţi oameni, aşa că fost străbătut de temerea că şi prietenul său putea fi mort.
Poveste de Osho: Schimbă lumea!
"Când am devenit ceva mai matur, am început să mă rog: "Ţi-am cerut, Doamne, prea mult! Viaţa mi se strecoară printre degete, am ajuns deja la jumătatea ei şi nu am reuşit să schimb nici măcar o singură persoană, darămite lumea!"
Foarfece sau ac? - Povestire de Osho
Farid i-a răspuns, "Vorbesc în metafore. Nu-mi este de trebuinţă un foarfece pentru că acesta taie lucrurile în bucăţi. Îmi trebuie un ac, fiindcă acesta aduce lucrurile împreună. Eu dau învăţăminte despre dragoste.
Cel mai mare truc al minţii | Poveste de Osho
Această poveste a lui Osho oglindeşte felul cum o colectivitate se poate duce spre pierzanie din cauza unei iluzii, dar şi lipsa de solidaritate a oamenilor, impresia fiecărui om că este mai presus decât alţii, că lui nu are cum să i se întâmple ce li se întâmplă altora şi că, drept urmare, nu are nici un rost să ia apărarea vreunui aproape sau să-şi caute scăpare din iluzia colectivă.
Copacul împlinirii dorinţelor - Poveste de Osho
Ai mare grijă ce-ţi doreşti, ce-ţi spui, ce gândeşti, pentru că s-ar putea să ţi se întâmple! Nu poţi şti niciodată când stai sub un copac al împlinirii dorinţelor, unul invizibil sau chiar unul din rai! Această poveste a lui Osho sugerează că cineva de Sus sau însăşi Viaţa este gata să ne transpună în realitate gândurile, rele ori bune
A fi împreună cu Dumnezeu - O poveste de Osho
Dumnezeu este chiar aici, dar nu-l poţi vedea pentru că ai ochii orbiţi de învăţăturile care ţi s-au dat. Dumnezeu nu este evreu, aşa că dacă ai în cap ideea evreiască de Dumnezeu, nu îl vei găsi. Am auzit o poveste frumoasă despre un mistic Sufi, pe nume Farid...
Singurul punct slab al palatului - Poveste de Osho
Noi, de asemeni, ne facem în viaţă astfel de castele şi ne luăm toate precauţiile pentru a ne ţine inamicii departe şi a fi într-o siguranţă absolută. Ce face omul toată viaţa sa, la urma urmei? De ce adună avere? De ce tânjeşte după o poziţie înaltă şi faimă? Astfel încât să se simtă în siguranţă şi viaţa să nu-l terorizeze. Dar, ceea ce este amuzant în tot acest lucru şi, în acelaşi timp este un secret, este că cu cât omul ia mai multe măsuri pentru a se pune la adăpost, cu atât îşi măreşte temerile.
Căutarea călăuzei spre adevăr | Poveste de Osho
Într-o poveste sufistă se istoriseşte despre un om plecat în tinereţe în căutarea adevărului. Imediat după ce a ieşit din oraşul său natal, a dat peste un bătrân aşezat sub un copac. Tânărul nu ştia încotro să umble în căutarea adevărului.
Alexandru cel Mare şi nemurirea - Poveste de Osho
Într-o poveste despre Alexandru cel Mare, se spune că acesta căuta cu înverşunare o cale de a deveni nemuritor. Toată lumea îşi doreşte aşa ceva, însă când Alexandru cel Mare îşi punea ceva în cap, forţa personalităţii lui îi asigura împlinirea năzuinţei.
Cu cât ai păcătuit mai mult, cu atât eşti mai sfânt | O poveste de Osho
Cu cât este cineva mai păcătos, cu atât mai mult poate castiga în sfinţenie. Această femeie s-a regăsit în adâncurile iadului atunci când a aflat că soţul ei va merge în rai. Astfel de oameni, aşa-zişi virtuoşi, au creat iadul. Fără ei, graţie îmbelşugatei mile divine, iadul nu ar exista.
Condiţii pentru a fi iniţiat întru adevăr | O poveste de Osho
Exista odată un mare înţelept care nu iniţia pe nimeni, care nu îşi făcuse nici un discipol. Faima sa se răspândise de-a lungul şi de-a latul lumii, şi mii de oameni veneau în fiecare an pe vârful dealului unde trăia, incearcau să îi atingă picioarele, plângeau şi se rugau, "Acceptă-ne! Iniţiază-ne întru adevărul pe care l-ai descoperit! Deschide-ne şi nouă poarta templului tău, suntem însetaţi de cunoaştere."
Minunăţia de dincolo de noi | Poveste de Osho
Exista odată, la marginea unui sat, un zid străvechi şi misterios. Oricine se urca pe el, şi se uita dincolo de acesta, nu mai avea de gând să se întoarcă în sat. Faţă îi era iluminată de un zâmbet larg, şi sărea de cealaltă parte a zidului, fără a se mai întoarce vreodată.