link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Inaltarea Domnului nostru IIsus Hristos la ceruri
de canja la: 22/05/2017 15:04:57
taguri: inaltarea domnului Diverse 
inaltarea, inaltarea Domnului

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Inaltarea Domnului nostru IIsus Hristos la ceruri"

Icoana Schimbarea la Fata a Domnului Nostru Iisus Hristos
Icoana Schimbarea la Fata a Domnului Nostru Iisus Hristos
Prohodul Domnului Dumnezeu si Mantuitorului Nostru Iisus Hristos
Iosif cel cu bun chip, de pe lemn luând preacurat Trupul Tau, cu giulgiu curat înfasurându-L si cu miresme, în mormânt nou îngropându-L, L-a pus.

Slava…

Când Te-ai pogorât la moarte, Cel ce esti viata cea fara de moarte, atunci iadul l-ai omorât cu stralucirea Dumnezeirii; si când ai înviat pe cei morti din cele de dedesupt, toate puterile ceresti au strigat: Datatorule de viata, Hristoase, Dumnezeul nostru, slava Tie.

Si acum…

Mironositelor femei, stând lânga mormânt, îngerul a grait: Miresmele mortilor sunt cuviincioase, iar Hristos puterjunii S-a arat strain.
Inaltarea Domnului - Traditii, obiceiuri, superstitii
Sarbatoarea Inaltarea Domnului, numita in traditia populara romaneasca si Ispas, sau Pastele Cailor, este marcata de obiceiuri si superstitii asociate cu cei morti si inceperea verii. In ziua de Inaltare oamenii se saluta rostind "Hristos s-a inaltat", "Adevarat ca s-a inaltat".
Inaltarea Domnului - Traditie si semnificatie
Mantuirea omenirii s-a infaptuit prin rastignirea lui Iisus Hristos pentru pacatele tuturor fiintelor umane, moartea Sa si invierea Sa. La 40 de zile dupa Inviere, Iisus a mers cu ucenicii Sai pe muntele Maslinilor din apropiere de Ierusalim. Neintelegand inca faptul ca misiunea mesianica a lui Hristos era una spirituala si nu politica, ucenicii l-au intrebat daca avea de gand sa reinstaureze regatul lui Israel. Frustrati de opresiunile carora erau supusi, sperau la o eliberare de sub jugul imperiului roman. Iisus le-a raspuns: "Nu este al vostru a sti anii sau vremile pe care Tatal le-a pus in stapanirea Sa, ci veti lua putere, venind Duhul Sfant peste voi, si Imi veti fi Mie martori in Ierusalim si in toata Iudeea si in Samaria si pana la marginea pamantului." (Faptele Sfintilor Apostoli 1:7-8)
Iisus Hristos, Pavlov și politicienii „mesianici”
Atunci când cineva luptă să supraviețuiască adesea este declarat erou. Însă atunci când trăiește doar pentru a supraviețui devine o nulitate. Pare a fi o diferență minoră, însă esențială atunci când se impune a face diferența între instinctul de conservare și cel de supraviețuire.

Spectacolul pe care ni-l oferă peisajul românesc devine tot mai identic cu experimentul pavlovian. Mulțimile care se îmbulzesc pe baza semnalelor primite din subconștient și salivează din belșug atunci când ceva este gratis anulează orice urmă de demnitate umană. Aici nu este vorba de sărăcie, ci de comportament instinctual, care este mai specific subspeciei umane.

Ocazia recentă cu „meciul de rugby” din curtea unei biserici pentru a se procura doi pești m-a dus cu gândul la o întâmplare asemănătoare ce s-a petrecut pe malurile Mării Galileii pe timpul lui Iisus Hristos. Episodul se petrecea după evenimentul celebru de înmulțirea a pâinilor și peștilor. La scurt timp mulțimea masificată îl căuta pe artizanul minunilor pentru a i se oferi din nou meniul zilnic. Atitudinea pe care a avut-o Iisus îl pune într-o nouă ipostază decât imaginea tradițională a unui om permanent aplecat spre nevoile săracilor și înțelegător cu naivitatea acestora. [...]
Inaltarea Domnului in obiceiuri si superstitii straine
In obiceiurile, superstitiile si traditiile straine, mai ales cele din Europa occidentala, ploaia cazuta peste pamant in ziua Inaltarii Domnului se spunea ca este sfanta si lecuia bolile de ochi.
Simbolurile lui Iisus Hristos
Mielul îl desemnează pe Iisus ca "miel al lui Dumnezeu," sacrificat pentru păcatele lumii. Vezi Mielul de Paşte, simbol şi semnificaţie şi Mielul în simbolurile şi superstiţiile lumii
Inaltarea Domnului Praznicul Inaltarii la cer a Domnului
Inaltarea Domnului Praznicul Inaltarii la cer a Domnului
Inaltarea Domnului Ziua Eroilor Ziua dedicata pomenirii eroilor neamului
Inaltarea Domnului Ziua Eroilor Ziua dedicata pomenirii eroilor neamului
Nasterea Domnului Iisus Hristos - confectionare macheta
Nasterea Domnului Iisus Hristos - confectionare macheta
Iisus Hristos vs. Isus Cristos – original (greaca) vs. traducere(latina).
“Iisus” se scrie in limba româna cu doua vocale initiale, ca urmare a transliterarii sonoritatii primelor doua vocale din ortografia greceasca a acestui nume.

In greaca numele Ἰησοῦς se scrie astfel: iota, ita, sigma, omicron, ipsilon, sigma ,adica Iisous.Litera “ita” (a doua) se pronunta in greaca deja de multa vreme ca un “i” ,nicidecum “e”, cum au preluat catolicii,iar de la ei protestantii.
Alinei Plugaru ii sunt generate reclame cu Iisus Hristos
Este interesant atunci cand folosesti reclama contextuala sa te trezesti in site-ul tau in care vorbesti despre maioneza cu reclama la cutite. Google Adsense isi face treaba foarte bine, la fel ca si alte servicii de profil.
Maneaua lu' Iisus Hristos
In cursa cu cele mai renumite ziare online ...
Traditii, obiceiuri si superstitii in Saptamana Patimilor sau Saptamana Mare
Saptamana Patimilor sau Saptamana Mare este saptamana premergatoare Invierii Domnului. In aceasta saptamana Domnul nostru Iisus Hristos a fost vandut de Iuda, a patimit dureri cumplite si a murit pentru iertarea pacatelor oamenilor. De Saptamana Patimilor sau Saptamana Mare se leaga numeroase credinte, traditii, obiceiuri si superstitii.
Boboteaza / Botezul Domnului in Evanghelii
Boboteaza sau Botezul Domnului, marcand inceputul lucrarii sale de propavaduire pe pamant, este consemnat in Evangheliile lui Matei, Marcu si Luca, dar nu si in cea a lui Ioan. Multi invatati din zilele noastre considera ca botezarea lui Iisus Hristos de catre Ioan Botezatorul, la fel ca si Rastignirea Domnului reprezinta evenimente istorice de neconstestat. Pe de alta parte, Boboteaza ori Botezul lui Iisus reprezinta unul din cele cinci repere majore ale vietii Sale, alaturi de Schimbarea la fata, Rastignirea, Invierea si Inaltarea Sa.
Nasterea si genealogia lui Iisus | Viata lui Iisus (I)
Nasterea si genealogia lui Iisus sunt descrise in doua din cele patru Evanghelii, in cele ale lui Matei si Luca. Spita lui Iisus Hristos este enumerata in Luca 3:23-38, si in Matei 1:1-17. In vreme ce Luca se intoarce in timp, trasand ascendenta lui Iisus pana la Adam si Dumnezeu, Matei o construieste cronologic, in descendenta, incepand cu Avraam si Isaac.
SFARSITUL VEACULUI
Nu mi-am propus să fac pronosticuri despre momentul în care va veni sfârşitul lumii.
Dar ceea ce doresc să accentuez este că încă suntem în starea de graţie în care avem privilegiul de a primi darul lui Dumnezeu trimis prin Iisus Hristos, pe care Acesta ni-l oferă din mult prea marea Sa dragoste pentru oameni. Însă trebuie să fie clar că această dragoste se manifestă pentru toţi până la ceasul judecăţii. După aceea dragostea Sa va fi numai pentru cei drepţi, care vor fi adoptaţi în familia Sa.
Giulgiul din Torino expus din nou
Giulgiul din Torino, în care se spune că a fost acoperit trupul lui Iisus Hristos, după ce a fost dat jos de pe cruce, a fost prezentat în public,
Duminica Slabanogului | A patra duminica dupa Paste
In Duminica Slabanogului, cea de-a patra duminica dupa Paste, biserica crestin ortodoxa celebreaza una din vindecarile minunate si pline de talc infaptuite de Iisus Hristos, asa cum este mentionata in Evanghelia dupa Ioan 5: 1-15...
Preotul, partidul şi brănenii
Această poză a fost făcută luna asta la Bran, cu ocazia Festivalului Brânzei şi Pastramei "Răvăşitul oilor". În prim plan avem trei personaje. Tipa blondă(de pe profilul de Facebook al căreia am luat poza) este din Bucureşti şi a venit la Bran, aşa cum fac foarte mulţi bucureşteni în week-end, să mănânce nişte produse tradiţionale şi să ia o gură de aer proaspăt de la munte. Cel din dreapta nu ştiu cine e, dar seamănă cu ăla din reclama cu halatu'. De observat preocuparea şi dăruirea cu care manevrează pastrama. E un ajutor de nădejde.


Personajul principal din această poză e cel cu pălărie, ochelari, barbă, vestă maro, cămaşă roşie şi care întoarce carnea cu zâmbetul pe buze. Preotul din Tohanu Nou, căci despre el este vorba, vinde bulz şi pastramă de oaie, după ce făcuse acelaşi lucru în urmă cu o săptămână, la un festival similar organizat în Tohanu Nou. În afară de activităţile comerciale, preotul nostru mai este implicat şi în politică. El este membru PSD, partidul lui Victor Ponta şi al lui Ion Iliescu, care pot fi astfel comparaţi cu Iisus Hristos şi Dumnezeu.


După aceste dezvăluiri incendiare trebuie să mă rog ca domn' părinte să nu citească FOAMEA. În caz contrar, mă pot alege cu un blestem deosebit de periculos, aruncat asupra mea de acest purtător de sutană. Mă pot aştepta să mi se albească tastatura, să îmi crape monitorul, sau chiar să îmi cadă posterul cu Metallica de pe perete. Doamne fereşte!
Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul
Minunata poveste a nasterii Sfantului Ioan Botezatorul este descrisa in primul capitol al Evangheliei dupa Luca. Alaturi de venirea pe lume a Sfantului Sfintit Teotokos si a lui Iisus Hristos, acest eveniment reprezinta un reper esential al bisericii. Numele lui Ioan inseamna in ebraica “Domnul este binevoitor”.
Legenda sangerului | Legende de Paste
Forma specifica a florii de sanger (Cornus sanguinea), un arbust intalnit adeseori ca si planta ornamentala, a dat nastere unei vechi legende de Paste, legate de rastignirea lui Iisus Hristos.
Cubul: Simbol și semnificație
Un cub din aur apare în Biblie, în cartea Apocalipsei lui Ioan. În viziunea lui Ioan, acesta este purtat de șapte îngeri pe un munte înalt, și i se arată mărețul oraș al Noului Ierusalim pogorând din ceruri. Îngerii îi explică despre acest oraș, sub forma unui cub de aur, că este mireasa lui Iisus Hristos...
Epifania: Sărbătoarea catolică din 6 ianuarie
Epifania este o sărbătoare catolică care celebrează revelarea Fiului lui Dumnezeu ca om în Iisus Hristos, ce comemorează îndeosebi (dar nu numai) vizita făcută lui Hristos copil de cei trei Magi şi, în acest fel, manifestarea fizică a lui Iisus către Neamuri sau ne-evrei. Deşi data tradiţională a Epifaniei este 6 ianuarie, din anii 1970, ea este sărbătorită în unele ţări în prima duminică după 1 ianuarie.
Învierea în citate, aforisme, maxime
Sper că aceste citate și aforisme despre Înviere vă vor bucura, eliberându-vă de gândurile negre, de moartea materială ori cea spirtuala, îndreptându-vă gândul și inima spre nădejdea minunatei promisiuni a lui Iisus Hristos. Dacă se întâmplă să vă placă cuvintele de mai jos, le puteți trimite drept mesaje oamenilor dragi, prietenilor sau rudelor.
Top10 mistere neelucidate !
10 Giulgiul din Torino
Giulgiul din Torino, recunoscut in lumea crestina drept artefactul (imagine falsa), pe care a fost imprimata imaginea lui Iisus dupa crucificare, ramane in continuare un mister neelucidat. In ciuda eforturilor stiintifice, nu se poate afirma cu certitudine care este perioada reala in care giulgiul a fost tesut si cum s-a imprimat respectiva imagine pe tesatura.
Tesatura, numita de unii crestini Sfantul Giulgiu, este pastrata la capela regala a Catedralei "Sfantul Ioan Botezatorul" din Torino. De-a lungul timpului, tesatura a generat numeroase controverse. Astfel, credinciosii crestini il considera o relicva: lintoliul in care ar fi fost invelit Iisus Christos dupa crucificare. Oamenii de stiinta si o parte din opinia publica considera ca este vorba de un artefact.
Pe tesatura apar doua amprente: partea din fata si cea din spate a unui barbat neimbracat, biciuit si probabil crucificat. Conform textului biblic, in a treia zi de la moartea lui Iisus Hristos, apostolii Ioan si Petru au intrat in mormant, dar acesta era gol. Trupul lui Iisus disparuse, dar giulgiul in care fusese infasurat era aruncat pe jos, iar intr-un colt, impaturita, se afla o panza folosita pentru a-l sterge de sudoare si sange pe Mantuitor. Istoria giulgiului din Torino este invaluita in mister.
In 1988 s-a trecut la efectuarea unei datari prin folosirea carbonului radioactiv. In acest scop, o bucata mica de tesatura este decupata si trimisa la trei laboratoare, respectiv cel al Universitatii din Oxford, Universitatii din Arizona si cel din cadrul Institutului Federal de Tehnologie din Elvetia. Toate acestea au indicat data de provenienta ca fiind situata in perioada 1260-1390. Pe giulgiu sunt pete rosii ce sunt considerate a fi sangele lui Iisus. Cei care sustin ca giulgiul este un fals spun ca sangele ar fi trebuit sa fie maro inchis spre negru datorita vechimii sale. Oamenii de stiinta inca cauta sa gaseasca explicatii viabile privind enigmele acestei tesaturi.


9 Mary Celeste
Mary Celeste era o brigantina descoperita in decembrie 1872 in Oceanul Atlantic. Fara echipaj, in stare buna de functionare. Abia un an mai tarziu, doua barci au fost gasite in apele Spaniei. In prima barca a fost descoperit cadavrul unui barbat si un steag american, iar in a doua barca s-au gasit alti cinci morti. Legenda spune ca vasul era blestemat. Ca primul capitan a murit dupa doar o zi la bordul vasului.
Povestea vasului Mary Celeste este cel mai mare mister al navigatiei. Sunt speculatii plecand de la pirati si multe alte ipoteze fanteziste. Primul nume al ambarcatiunii a fost Amazon. Vasul a fost implicat in cateva accidente si a intrat in posesia mai multor proprietari din Scotia in perioada 1860-1870. Apoi nava a fost cumparata de americani, in urma unei licitatii, pentru pretul de 3.000 de dolari. In noiembrie 1872, vasul condus de capitanul Benjamin Briggs a pornit din New York spre Genova, Italia. De atunci, capitanul, familia acestuia precum si echipajul nu au mai fost gasiti. Dupa 130 de ani este inca motiv de speculatie.
8 Martie, Ziua Mamei - planse de colorat
Mama! Ce cuvant inaltator! Primul nostru cuvant! Un sentiment de dragoste ne invaluie sufletul si un chip sfant ne apare in fata ochilor atunci cand il rostim! Mama … o privire calda si ocrotitoare ce ne urmareste fiecare pas al vietii. Primul zambet, primul pas, primul cuvant, o carte de povesti frumoasa, copilaria cu toate tainele ei sunt strans legate de aceeasi persoana care, descrisa cu ajutorul cuvintelor, pare ireala. Orice copil vede in mama lui o fiinta mareata, fara de pacat, puternica, si in acelasi timp, o fire blanda, o zana ce a coborat din taramul basmelor pentru a fi alaturi de noi. Tot ceea ce avem si tot ceea ce vom avea, viitorul, prezentul si trecutul il datoram mamei.
Cina cea de taina a avut loc miercurea?
Cina cea de Taină – ultima masă luată de Iisus Hristos alături de apostoli, momentul care se află la originea tainei împărtășaniei – este sărbătorită de creștini în Joia Mare. Un om de știință britanic, profesorul Collin Humphreys de la Universitatea din Cambridge, susține însă că există argumente puternice care susțin ideea că Cina cea de Taină ar fi avut loc, de fapt, miercurea.
25 decembrie – Sarbatori , traditii si obiceiuri religioase
Vreme de circa o mie de ani , romanii au sarbatorit Anul Nou de Craciun, in ziua nasterii lui Iisus Hristos.Tocmai de aceea , in unele regiuni din Banat sau Transilvania , ziua de 1 ianuarie era numita Craciunul Mic , si nu Anul Nou.,