link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Citate, maxime, proverbe despre dragoste, iubire, success, speranta. Cugetari, aforisme, poezii Eminescu, Paler, Arghezi, Blaga, Eliade
de cosminiusan la: 18/11/2008 14:03:49
O impresionanta colectie de citate celebre, maxime si proverbe despre dragoste, iubire, success, speranta. Cugetari, aforisme, poezii de Eminescu, Paler, Arghezi, Blaga, Eliade, un cenaclu literar si o librarie online cu carti in limba engleza de la cele mai renumite edituri din lume.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Citate, maxime, proverbe despre dragoste, iubire, success, speranta. Cugetari, aforisme, poezii Eminescu, Paler, Arghezi, Blaga, Eliade"

Proverbe despre dragoste
Proverbele despre dragoste din toată lumea pun accentul pe explozia sa de emoții și simțăminte, pe o avalanșă emoțională în stare să ne piardă de noi înșine sau să ne determine să ne regăsim așa cum suntem în cele mai adânci zone ale ființei noastre. Pe de altă parte, este interesant, prin prisma proverbelor, cum anumite popoare percep iubirea dintr-o perspectivă cumva practică, chiar periculoasă, iar altele o gândesc ca o vitalizare esențială a sinelui, care nu are cum să se împiedice de aspectele rigide, conformiste ale existenței, de barierele prejudecăților...
Plictiseala în citate, maxime, aforisme
Atunci când era mică şi mă plângeam că sunt plictisită, bunica mea, Dumnezeu să o odihnească, îmi spunea mucalită, "Atunci ia-te de fund şi sări în sus!" În aceste citate, maxime, aforisme poţi să afli ce este de fapt plictiseala, dacă este o meteahnă sau un însemn de nobleţe, şi cum poţi să scapi ori nu de ea.
Patriotismul în citate, maxime, aforisme
Nu numai pe 1 decembrie, ci şi în celelalalte zile ale anului ar trebui să ne aducem în minte ideea de patriotism. Aceste citate, maxime, aforisme sunt puncte de reper, sugestii despre ce ar însemna cu adevărat patriotismul şi ce nu. Tu cum ai defini patriotismul?
OCHII CITATE MAXIME, CUGETARI, AFORISME DESPRE OCHI -cele mai frumoase
OCHII CITATE MAXIME, CUGETARI, AFORISME DESPRE OCHI:
Ochii, asemeni unor santinele, ocupa pozitia cea mai inalta a corpului. (Cicero)
Citate şi proverbe Zen
În aceste citate şi proverbe încărcate de o expresivitate şi putere de sugestie extraordinare, poţi descoperi sau redescoperi de ce Zen este o remarcabilă tradiţie a înţelepciunii, o cale de regăsire, schimbare, deschidere şi chiar uitare a sinelui...
Duminica in citate, maxime, aforisme, proverbe
Daca Dumnezeu nu s-ar fi odihnit duminica , ar fi avut timp sa termine lumea.
Pisicile în citate, maxime, aforisme, proverbe
"Tot ce ştiu am învăţat de la pisica mea. Când ţi-e foame, mănâncă. Când eşti obosit, trage un pui de somn în căldura soarelui. Când mergi la veterinar, fă pipi peste stăpânul tău."
Gary Smith
Tatăl în citate, maxime, aforisme
Închin aceste citate, aforisme, maxime, tatălui meu şi tuturor taţilor din lume, a căror onorare şi sărbătorire ar trebui să aibă loc în fiecare zi, şi nu doar într-una legiferată ori aleasă în mod special.
Napoleon Bonaparte în citate, maxime, aforisme
Aceste citate, gânduri, maxime, aforisme, cugetări ale lui Napoleon Bonaparte reflectă ambiţia sa, tenacitatea sa ieşită din comun, dar şi felul în care fiecare dintre noi ne putem depăşi limitele, avem şansa de a ne înscrie pe un traseu cât mai înalt al destinului nostru.
Citate, maxime, cugetari si aforisme despre trandafiri
Citate, maxime, cugetari si aforisme despre trandafiri
Luna ianuarie in aforisme, citate , maxime
"A citi un poem in ianuarie este tot atat de placut ca si a te plimba in iunie."
Jean- Paul Sartre
Stephen Hawking: Citate, maxime, aforisme
Aminteşte-ţi să te uiţi spre stele şi nu în jos, către picioarele tale. Încearcă să înţelegi ceea ce vezi şi întreabă-te ce face universul să existe. Fii curios! Şi, oricât de rea ţi se pare că este viaţa, întotdeauna, există mereu ceva ce poţi face pentru a reuşi să-ţi depăşeşti dificultăţile. Tot ce contează este doar să nu te dai bătut.
Nunta in citate, aforisme, maxime , proverbe
In toate torturile de nunta , speranta este cel mai dulce ingredient.
Miercuri in citate, aforisme, maxime, proverbe
Nimeni nu se imbolnaveste in zilele de miercuri, atunci cand sunt o multime de lucruri de facut, ci numai in zilele de sarbatori si in weekend.
Dulcea povară a amintirilor - Citate, maxime, aforisme
Amintirile ne încălzesc sufletul, dar ar trebui să ne îndrume spre viitor şi să nu ne blocheze în trecut. Descoperă ce este bun şi ce este rău în amintirile tale în aceste citate, aforisme, maxime...
http://godessdiana88sex1.blogspot.com/2011/08/viata-in-statusuri-citate-maxime.html
Doamne, daruieste-mi seninatatea de a accepta lucrurile pe care nu le pot schimba , curajul de a le schimba pe cele ce stau in puterea mea , si intelepciunea de a face diferenta dintre ele.
Cele mai frumoase citate din scrisori de dragoste
"Îmi lipseşti pur şi simplu, în cel mai simplu, mai disperat mod omenesc. Îmi lipseşti chiar mai mult decât mi-ar veni să cred; şi am fost pregătită să îmi lipseşti o mulţime. Aşa că această scrisoare este, de fapt, doar un strigăt de durere."
Vita Sackville - West
Soarele în citate, maxime, aforisme
"Pot să fac orice atunci când soarele străluceşte deasupra mea: nici un munte nu este prea înalt pentru mine, nici un necaz prea dificil pentru a-l depăşi."
Marti in citate, aforisme, maxime, proverbe
Marti sa nu incepi nimica , ca nu se sfarseste cu bine.
Sambata in citate, aforisme, maxime, proverbe
Poti sa-i dai calicului toata saptamana , dar daca nu-i dai sambata , tot zice ca nu i-ai dat.
Sf. Valentin / Dragobetele in aforisme, citate, maxime
Citate, aforisme, maxime, cugetari despre dragostea ce infloreste si se parguieste intre un barbat si o femeie , potrivite cred eu , atat pentru ziua Sfantului Valentin cat si pentru cea de Dragobete .Nu este oare bine sa avem doua sarbatori ale iubirii in aceeasi luna si in acelasi an ?
Luna februarie in aforisme,citate,maxime
" Februarie este cea mai potrivita luna pentru a muri."
Anne Quindlen
Muntele in citate, aforisme, maxime
Aceste citate, aforisme, maxime, proverbe incerca a te ademeni spre munte in vacanta ce iti bate tot mai insistent la usa, dar si a-ti oferi o perspectiva simbolica a muntilor interiori, ce ne provoaca a-i escalada in incercarea de a ne regasi sinele si spiritualitatea.
Norocul in citate, aforisme, proverbe
Dupa ce am trecut in revista mii de citate, aforisme, maxime, proverbe si cugetari despre noroc, atat pe internet cat si in biblioteca, am fost pusa in situatia de a face o selectie cat mai stricta, mai adevarata si mai frumoasa. In reflectiile de mai jos puteti descoperi, asadar, in cuvinte cat mai relevante, cum norocul poate fi un ajutor, o povara, o oportunitate adusa de munca, de intamplare sau de intortocheatele si misterioasele cai ale vietii.
Noaptea in citate, aforisme, maxime
Citate, aforisme, maxime, proverbe tocmai bune de citit noaptea, atunci cand nu ai somn si incerci sa-ti deslusesti visele si sa risipesti intunericul din viata ta... Noapte buna!
Razbunarea in citate, aforisme, proverbe
Tindem mereu a (ne) spune ca razbunarea este "arma prostului," apeland la un proverb ajuns cumva conventional si limitativ. In citatele, aforismele, maximele de mai jos putem descoperi insa ca razbunarea trebuie a fi asumata ca un simtamant uman, ca ea nu ne este straina dar ca poate fi instrainata de noi. Desi uneori ni se pare a fi unica solutie, daca ne lasam purificati de emotiile violente de moment, avem capacitatea de a descoperi ca este, de obicei, cea mai prosta solutie, sau ca o putem converti in ceva mai presus de pornirile noastre negative, egoiste, sau chiar lipsite de inteligenta.
Batranetea in citate, aforisme, proverbe
Dedic aceste citate, aforisme , maxime, proverbe despre batranete mamei mele, pe care o vad adeseori in ultima vreme ca pe un copil prins in capcana unui trup batran si inselator. Poate ca este o impresie gresita, dar in vremea copilariei mele mi se parea ca oamenii in varsta erau cu adevarat respectati pentru experienta si intelepciunea dobandita de cei mai multi dintre ei. In zilele noastre batranetea a ajuns cumva un pacat sau chiar o sursa de batjocura, acesta lucru fiind cel de-al doilea motiv pentru care am cautat, am tradus (uneori) si selectat citatele, aforismele, maximele si proverbele de mai jos.
Feminitatea în citate, aforisme, maxime
Dacă ai răbdarea şi bunăvoinţa de a-ţi apleca ochii asupra acestor citate, maxime, aforisme, poţi înţelege de ce feminitatea nu există numai în femei, ci şi în bărbaţi, de ce feminitatea este o forţă prin ea însăşi şi nu trebuie să se fie deformată de atuurile masculinităţii, de ce feminitatea este o amprentă a divinităţii din fiecare femeie.
Câinii în citate, aforisme, maxime
Aceste citate, maxime, aforisme, cugetări nu reflectă numai stereotipul potrivit căruia câinele este cel mai bun prieten al omului, ci și numeroase alte calități, daruri, haruri ale întovărășirii cu o astfel de ființă.