link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
PESTE CU SOS TOMAT,RETETA SIMPLA PAS CU PAS
de odisor25 la: 06/11/2017 11:45:29
taguri: retete culinare Diverse 

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"PESTE CU SOS TOMAT,RETETA SIMPLA PAS CU PAS"

SARDINE CU SOS PICANT,RETETA SIMPLA
SARDINE CU SOS PICANT,RETETA SIMPLA
ARDEI CU OREZ ŞI MENTĂ,RETETA SIMPLA PAS CU PAS
ARDEI CU OREZ ŞI MENTĂ,RETETA SIMPLA PAS CU PAS
SCOICI CU LEGUME,RETETA SIMPLA PAS CU PAS
SCOICI CU LEGUME,RETETA SIMPLA PAS CU PAS
3 retete simple cu capsuni
3 retete simple si delicioase cu capsuni ;)
Retete simple cu carne de vita
Retete simple cu carne de vita
FILEURI DE SOMON CU SOS DE ANANAS-RETETA 5-PAS CU PAS
Se amestecă sucul de ananas, usturoiul, sosul de soia şi ghimbirul într-un bol. Fileurile de somon se aşază într-un recipient, iar peste ele se adaugă sosul de ananas. Se lasă la rece pentru a se marina timp de o oră.

Somonul se întoarce pe ambele părţi. Se încălzeşte cuptorul la 200 grade C. Se acoperă o tavă cu două folii de aluminiu şi se pune câte un fileu de somonpe fiecare. Se stropeşte cu ulei de susan, se presară piper şi se pun fructe pe fiecare fileu. Folia de aluminiu se înfăşoară, împăturind colţurile.

Se lasă la cuptor circa 10 minute pe fiecare parte, până când peştele este făcut. Somonul se pune pe farfurii încălzite în prealabil şi se serveşte fierbinte.
FRIPTURA DE CURCAN CU SOS DE GUTUI-RETETA 7-PAS CU PAS
Curcanul se sărează în interior şi pe dinafară, apoi se lasă să stea cu sarea pe el o oră. Se pune apă în tava de friptură, se adaugă boabe de piper, apoi se aşază curcanul învelit cu fâşii de slănină.

Se adaugă uleiul şi se pune tava în cup­torul încins, la foc potrivit, unde se frige curcanul circa o oră. Se întoarce, se stropeşte carnea cu sosul din tavă, se potriveşte de sare şi se continuă frigerea.

Friptura este gata când a stat la cuptor câte o oră pentru fiecare kg de carne. Se adaugă vinul alb când carnea devine rumenă.

Separat se prepară sosul: se taie în felii groase fiecare gutuie, se elimină seminţele şi se pun gutuile într-o cratiţă emailată cu ulei şi se lasă să se înmoaie la foc potrivit, circa 20 minute.

Se adaugă zahărul şi roşiile, apoi se continuă fierberea până când sosul devine consistent. Se răstoarnă sosul sărat si îndulcit după gust pe un platou.

Se aşază friptura tăiată felii potrivite în mijlocul platoului şi se servesc împreună.

Costiţa afumată scoasă de pe friptură, după ce aceasta este gata, nu se foloseşte la servit. Friptura se serveşte cu garnituri de legume sotate şi salate.
OUA UMPLUTE CU SOS DE MUSTAR SI IERBURI AROMATE-RETETA 8-PAS CU PAS
Se taie ouălele fierte în sferturi, într-un vas mic, se înde­părtează gălbenuşurile, apoi se zdrobesc. Se adaugă maioneza şi muştarul Dijon, se amestecă bine compoziţia rezultată până când se obţine consistenţa dorită.

Se adaugă acestei compoziţii: ceapa verde tocată mărunt, cea mai mare parte a frunzelor de verdeaţă tocate şi ele fin, sare şi piper, după gust. Cu ajutorul unei linguriţe se umplu sferturile de ou cu crema de muştar şi maioneză.

Se pre­sară totul cu ceapă tăiată mărunt, pătrunjel şi busuioc. Mai poţi adăuga, la final, un praf de piper negru şi/sau paprika, după gust.
Dovlecei umpluti cu nuci - Retete simple si delicioase
De ce ai crede ca dovleceii si nucile sunt niste ingrediente total nepotrivite intr-o reteta?
Daca iti vei reprima instinctele carnivore, vei putea descoperi in acest fel de mancare delicii nemaiintalnite!
In aceasta reteta, fragezimea bostaneilor se amesteca cu savoarea cepei, a salviei, alunelor si nucilor, dand nastere unui neasemuit si inmiresmat gust.
SALATA FRANCEZA CU SFECLA SI PORUMB-RETETA 6-PAS CU PAS
Se toaca sfecla in cubulete mici, orientativ la dimensiunea boabei de porumb. Se spala si se toaca salata verde in fasii subtiri. Se scurge porumbul.

Toate componentele se pun intr-un castron si peste ele se pune maioneza. Se amesteca pana rezulta un sos de culoare roz.

Puteti adauga sare si piper, dupa gust. Se poate manca independent sau ca salata la felul principal.
CROCHETE DE CREIER DE PORC SI SUNCA-RETETA 9-PAS CU PAS
Se face un aluat obişnuit (dar mai gros) de clătite, din 4 ouă, făină, lapte, în care se pune o linguriţă de drojdie de bere. Separat, se fierbe creierul de porcîn apă puţin sărată, la care s-a adăugat si o linguriţă de oţet.

Din făină, lapte şi unt (sau ulei) se pregăteşte un sos alb (ciulama) mai legat, pe foc mic,în care se pun bucăţi mici de creier şi şuncă tăiată cubuleţe mărunte. Se pot adăuga, după preferinţă, două linguri de caşcaval ras.

Se mode­lează chifteluţe mici alungite, se dau prin făină, apoi prin aluatul de clătite şi se prăjesc în unt sau în ulei fierbinte.
Ciorba de verdeturi - Retete simple si sanatoase
Ciorba de verdeturi, sau borsul de zarzavaturi, cum i se mai spune prin unele parti ale tarii, este curat medicament, leac parfumat si improspatator, avand darul de a razbi caldura cotropitoare ce ne mananca zilele si ne albeste noptile. Vara este, de altfel, vremea magiei verdeturilor, aceste binecuvantari ale Domnului ce te pot indeparta de ispita paguboasa a carnurilor si grasimilor catand a-ti slei trupul si a-ti lenevi mintea.
PIFTIE DE PORC-RETETA 1-PAS CU PAS
Se spală şi se curăţă bine, cu cuţitul, picioarele de porc (dacă au păr, se pârlesc la flacără). Se taie picioarele în două, pe lungime. Se pun într-o oală mare şi se acoperă cu apă (nivelul apei trebuie să depăşească cu 3-4 degete carnea).

Se pun picioarele la fiert, la foc potrivit. Se ia spuma de deasupra, apoi se adaugă sarea, zarzavatul curăţat si spălat, foile de dafin si boabele de piper. Se acoperă vasul cu un capac, lăsându-l numai la o margine descoperit.

Se lasă să fiarbă până când carnea se desface uşor de pe oase. Se scot oasele si se aşază carnea pe fundul mai multor farfurii. Se pisează usturoiul cu sare şi se amestecă cu zeama de la carne.

Se strecoară zeama si se pune în farfurii, peste carne, astfel încât să o acopere. Se pun farfuriile la rece si se lasă să se închege piftiile.
FRIPTURA DE PORC CU CARTOFI-RETETA 2-PAS CU PAS
Se spală carnea, se sărează si se pune intr-o tava, la inabusit, cu o jumatate din cantitatea de ulei si apa. Se introduce vasul la cuptor, circa 60 de minute.

Cand e aproape gata, se stropeste friptura cu vin, se scoate, se portioneaza si se pastreaza in vasul respectiv la cald. Separat, se fierb cartofii in coaja, se racesc, se curata si se taie rondele.

In lapte, se adauga faina si uleiul ramas, se amesteca si se fierbe 30 de minute. Se lasa sa se raceasca.
SUPA DE CURCAN CU GALUSTI-RETETA 3-PAS CU PAS
Se spală carnea şi se lasă în apă rece cu sare, foaia de dafin si boabele de piper. Morcovii, ţelină şi rădăcina de pătrunjel se spală şi se toacă.

Ceapa se curăţă de coajă. Se pun la fiert timp de cel puţin 1 oră împreună cu carnea de curcan. Se strecoară supa.

Legumele fierte se mixează, apoi se adaugă în supă. Untul se topeşte, se adaugă făina şi se rumeneşte foarte puţin într-o tigaie, apoi se pune în supă şi se omogenizează cu mixerul.

Supa se lasă la fiert încă 20 de minute. Se adaugă smântână şi mazărea boabe, fiartă.

Intre timp se separă carnea de oase. Se toacă foarte mărunt o mică parte de carne şi se adaugă în supă.

Restul de carne se taie, se amestecă şi cu chiflele tăiate bucăţele, usturoiul pisat, pătrunjelul, oul şi laptele. Se condimentează şi se amestecă bine.
SUFLEU DE BRANZA-RETETA 4-PAS CU PAS
Căleşte untul în făină. Diluează-l cu lapte. Lasă să fiarbă câteva minute şi adaugă sare, piper şi nucşoară, încorporează brânza rasă şi adaugă trei gălbenuşuri, unul câte unul, după ce ai luat vasul de pe foc, amestecând energic.

Bate albuşurile de ouă rămase şi încorporează-le. Varsă totul într-o formă tapetată cu unt şi dă la cuptorul încălzit la foc mediu, timp de 20 de minute.

Se serveşte imediat după ce l-ai scos din cuptor. Brânza folosită poate fi gruyere sau parmezan. Mai poţi încorpora şi o cană de smântână.
STRUDEL VIENEZ-RETETA 11-PAS CU PAS
Prăjeşti uşor pesmetul în unt, cu arome şi zahăr. Aluat: amesteci făina cu apă călduţă şi ulei.

Când e gata, laşi aluatul la rece o jumătate de oră. întinzi pe o folie, presari pesmetul.

Coci 500 g mere, le faci piure, apoi le amesteci cu nucile pisate. Le pui peste pesmet

Pui stafidele, restul de mere feliuţe subţiri, încă un strop de zahăr. Rulezi cu ajutorul foliei.
Renovare apartament pas cu pas – Etape
Daca ati accesat acest articol cu siguranta vreti sa aflati in ce consta renovarea unui apartament chiar daca acesta este cu 2 camere , 3 camere sau 4 camere.

Zilele trecute am scris un articol „Care sunt preturile de maopera pentru lucrarile de amenajari interioare in 2019 ” in care am detaliat care vor fi preturile de manopera pentru amenajasi si renovari interioare apartamente in anul 2019. In acest articol ne-am propus sa detaliem toate lucrarile ce tin de renovarea unui apartament cu doua,trei sau patru camere situat in Bucuresti.
FICĂŢEI CU SOS DE ROŞII,RETETA SIMPLA
FICĂŢEI CU SOS DE ROŞII,RETETA SIMPLA
Muschi de porc cu sos-o reteta traditionala simpla
Muschi de porc cu sos-o reteta traditionala simpla
PUI PICANT LA CUPTOR,RETETA SIMPLA PAS CU PAS
PUI PICANT LA CUPTOR,RETETA SIMPLA PAS CU PAS
PACHEŢELE DE PEŞTE,RETETA SIMPLA PAS CU PAS
PACHEŢELE DE PEŞTE,RETETA SIMPLA PAS CU PAS
CIORBĂ CU LEGUME,RETETA SIMPLA PAS CU PAS
CIORBĂ CU LEGUME,RETETA SIMPLA PAS CU PAS
PRĂJITURĂ CU COCOS,RETETA SIMPLA PAS CU PAS
PRĂJITURĂ CU COCOS,RETETA SIMPLA PAS CU PAS
Supa de rosii Jamie Oliver – Retete simple si sanatoase
Sunt innebunita dupa supa de rosii, iar dragutul de Jamie Oliver m-a provocat cu reteta unei supe pe care o a lauda a fi una din cele mai simple si mai gustoase! In plus, ne invata un secret, un mic truc, descoperit deja de ceva vreme de cele mai multe dintre noi chiar si inainte de criza!
Salata de rosii cu pepene rosu - Retete simple si sanatoase
Salata de rosii cu pepene rosu (verde)? Vai ce reteta dezgustatoare! Rosii cu pepene? Pur si simplu scarbos! Asa ai fi, probabil, tentat sa reactionezi atunci cand vei da peste articolul meu referitor la aceasta inedita salata... Poate ca incerci sa iesi din plictisul vietii de zi cu zi...Poate ca nu... Eu ma straduiesc sa ma regasesc mereu altfel, de la lucrurile mari, pana la amanuntele existentei mele.
LASAGNA DE PUI-RETETA VIDEO PAS CU PAS
Intr-o cratita cu ulei se prajesc ceapa si usturoiul (3-4 minute), se adauga ciupercile si puiul si se lasa 4-5 minute. Se pune vinul si se lasa sa fiarba cu totul 5 minute. Se adauga sosul de rosii si zaharul si se fierbe pana e gata carnea.

In alta cratita se topeste untul, se pune faina si se amesteca putin, apoi se ia cratita de pe foc si se pune laptele incet fara sa faca cocoloase, si se pune iar la fiert sa se ingroase. Se lasa la racit apoi se pune oul batut, jumatate din parmezan, sare si piper.

Se pregatesc foile de lasagna dupa indicatii. Se unge o forma rezistenta la foc si se pun 3 foi, se adauga jumatate din amestecul cu carne, alte 3 foi si iar carnea. Peste ultimele foi se toarna sosul bechamel si se pudreaza cu restul de parmezan. Se pune in cuptor preaincalzit 30-40 minute.
SALATA CU PASTE-RETETA SIMPLA TRADITIONALA
Se fierb pastele, adăugând boabele de soia si fasolea verde cu 3 minute înainte de expirarea timpului de fierbere.

Apoi se scurg, se pun într-o strecurătoare si se răcesc sub jetul de apă rece. Se amestecă uleiul, sosul de soia, ghimbirul si zeama de lime într-un bol mare, apoi se adaugă pastele, fasolea şi boabele de soia, mugurii de lucerna, morcovii şi coriandrul. Se amestecă bine şi se serveşte.
Fasole verde cu smantana – Retete simple si sanatoase
Aceasta mancare de fasole verde (pastai) nu este tocmai dietetica, dar, avand in vedere aportul de calorii adus smantana, nu ar mai fi necesar, zic eu, sa o mai insotesti cu vreun fel de carne. Oricum fragezimea pastailor verzi se potriveste de minune cu savoarea smantanii.