link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Samus Alegria – espressor de buget mic
de aleciaa la: 14/11/2017 16:09:46
taguri: Diverse 

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Samus Alegria – espressor de buget mic"

Ce laptop poti cumpara cu un buget mic?
Ce laptop poti cumpara cu un buget mic?
Seria Toshiba Satellite C650 pentru bugete mici si activitatile zilnice
Seria Toshiba Satellite C650 pentru bugete mici si activitatile zilnice
Televizoare Samsung preturi si oferte bune
Televizoarele fac parte din viata noastra de zi cu zi. E foarte greu sa te desparti de ele, chiar si in concediu.
Iar atunci cand butonezi, trecand in viteza de la un program la celalalt, vrei sa gasesti ceva care sa iti placa.
Cel mai important este sa se vada bine.
Magazinul online Kauf are oferte la televizoare Samsung care merita vazute.
Kauf are oferte la o gama variata de televizoare Samsung, preturi accesibile si calitate superioara.
Samsung este o firma de renume care vine in intampinarea ta cu o gama mare de televizoare.
Imaginea este clara, rezolutia buna, luminozitatea si contrastul se combina perfect.
Se instaleaza usor, meniul este simplu si eficient, iar programele digitale au subtitrari. Continutul este usor si rapid de accesat, iar interfata este intuitiva.Te poti bucura imediat de o gama larga de programe si emisiuni.
Tot ce trebuie sa faci este sa te asezi confortabil in fotoliu si sa profiti la maximum de momentele de distractie oferite de televizor.
Se gasesc televizoare pentru toate bugetele, mici, medii, sau mari. Trebuie doar sa te hotarasti.
Printre ofertele la televizoarele Samsung magazinul online Kauf are multe alte oferte la diverse produse,iar preturile sunt ieftine.
Intra acum pe site si profita de ofertele la televizoarele Samsung.
mouse pad
mouse pad
AI UN BUGET PREA MIC PENTRU APROVIZIONARE? EKOSTORE ITI OFERA ONLINE HAINE EN GROS IEFTINE
AI UN BUGET PREA MIC PENTRU APROVIZIONARE? EKOSTORE ITI OFERA ONLINE HAINE EN GROS IEFTINE
HTC One Mini 2, pentru cei cu un buget mai mic
HTC One Mini 2, pentru cei cu un buget mai mic
Cel mic isi doreste noi creioane colorate, voi vreti sa economisiti bani la bugetul familiei? Papetaria online Total Office va ajuta
Cel mic isi doreste noi creioane colorate, voi vreti sa economisiti bani la bugetul familiei? Papetaria online Total Office va ajuta
Idei mici pentru un oras mare
Pentru a imbunatati viata unei comunitati nu trebuie neaparat sa ai bugete colosale, asta au reusit sa ne demonstreze cei de la revista Arhitectura impreauna cu un grup de tineri arhitecti. Ei au organizat un concurs intitulat “Idei mici pentru un oras mare” prin care participantii au putut concura cu proiecte care ar putea imbunatati viata unei comunitati, a unui loc sau a unei situatii urbane.
Cat de avantajos este un rca cu pret mic?
La baza alegerii unui RCA cu pret mic pot sta multe motive: incredea ca nu se va intampla vreun accident, bugetul limitat, o alta asigurare de tip Casco, etc. Totusi, se ia in considerare posibilitatea ca un RCA ieftin sa implice si lipsa de promptitudine din partea asiguratorului?
Cum sa faci un avion mic care sa zboare!
Deci cum sa faci un avion mic care sa zboare singur? Pur si simplu te iei dupa tutorialul care il pun mai joc, este o imagine, dati click pe ea ca sa o mariti. Veti avea nevoie de chibrit si de muste vii. Deci look at the photo...
Te lovesti in oua cand esti mic si ajungi mare la American Idol!
Cum ne demonstreaza urmatorul filmulet este foarte important sa primesti cat mai multe picioare in oua cand esti mic, pentru ca asta te ajuta sa ajungi la o voce superba feminina. O voce feminina de invidiat o are urmatorul barbat la 20 de ani...
Mica Romanie din Canada a lui Nicapetre
Cea mai importanta proprietatea a emigratiei romanesti. 48 de acri intr-un cadru natural execeptional undeva la mijlocul distantei intre Toronto si Cascada Niagara. Campul Romanesc din Hamilton, Muzeul in aer liber Nicapetre, puterea vindecatoare si istoria unui simbol al exilului romanesc. Povestea in continuare:

Mica Românie din Canada a lui Nicăpetre
08/05/2008vezi toate articolele scrise de Andrei Badin OMUL ŞI OPERA. Maestrul Nicăpetre la atelierul său canadian, alături de Mircea Eliade şi Vintilă Horia. Aşa cum i-a întruchipat el EXIL ● Cîmpul Românesc din Hamilton, un muzeu în aer liber


La peste 10.000 de kilometri de Bucureşti se află una din cele mai importante realizări ale exilului românesc. La jumătatea distanţei dintre metropola de expresie britanică Toronto şi celebra Cascadă Niagara se află Cîmpul Românesc din Hamilton, întins pe o suprafaţă de 48 de acri. Cîmpul Românesc mai este cunoscut şi ca Mica Românie a lui Nicăpetre sau Muzeul în aer liber Nicăpetre sau ca al treilea loc bioenergetic din lume.

Nicăpetre s-a stins zilele trecute la Toronto, uitat în ţara sa natală, ca mai toate valorile pe care le avem peste tot pe planeta asta. Săptămîna Mare a fost şi Săptămîna Patimilor în cultura românească. S-au stins Monica Lovinescu, Marcel Chirnoagă, Cezar Ivănescu şi Nicăpetre.


DE LA BRĂILA ÎN SCARBOUROUGH. Petre Bălănică este numele adevărat al sculptorului care în ultimele decenii a cucerit planeta. Nicăpetre, originar din Brăila, s-a stabilit în Canada în urmă cu aproape trei decenii. A murit la Toronto, în aceeaşi zi cu Monica Lovinescu, dar uitat în România sa natală. Admiratorii săi din Canada i-au adus însă un ultim omagiu la o casă funerară din Toronto. "Viaţa este ea frumoasă, dar loveşte dur de tot uneori. După zece ani în care am trăit şi cioplit într-o fundătură din Bariera Vergului în Bucureşti mi-am luat lumea-n cap şi am ajuns în Scarborough-Toronto-Ontario-Canada. Nici habar nu aveam că există aşa ceva pe lumea asta; Scarborough!? Brăiliţa? definitiv un loc al nimănui, for sure Scarborough un loc oarecare, un penibil Babilon", scria Nicăpetre la un moment dat într-unul dintre textele sale publicate în revista culturală "Observatorul" de la Toronto.


ALEEA SCRIITORILOR ROMÂNI DIN EXIL. La Cîmpul Românesc din Hamilton, Nicăpetre a desăvîrşit busturile unor scriitori care au făcut istorie în exilul românesc. Cîmpul Românesc de la Hamilton se află într-un cadru natural deosebit, departe de forfota oraşului. Pădure, rîu, sălciile de la Brăila de care Nicăpetre era atît de îndrăgostit. Un mic sat de vacanţă unde simbolurile româneşti sînt la tot pasul, de la stînca vopsită în tricolorul românesc de la intrare. "La doi ani după sosirea mea în Canada, românii din împrejurimile oraşului Toronto s-au gîndit să facă în Cîmpul Românesc, de lîngă Hamilton, o alee a scriitorilor noştri din diasporă, iar sarcina realizării sculpturilor mi-au incredinţat-o mie. Am început cu bustul în bronz al lui Aron Cotruş şi am continuat, de-a lungul anilor, cu cele ale lui Mircea Eliade, Horia Vintilă, Horia Stamatu, George Donev, Vasile Posteucă", spunea într-un interviu Nicăpetre.

Primul bust de la Hamilton a fost însă cel al marelui poet naţional: "În 1989, cînd în întreaga lume s-a sărbătorit «Anul Eminescu», mi s-a cerut să fac bustul lui Eminescu: «Ne e dor de el» – mi-au spus conaţionalii mei din Canada. L-am cioplit chiar acolo, direct, dintr-o bucată de marmură pe care o adusesem din Grecia. Eminescul meu a fost cioplit de un om care citeşte şi iubeşte ce a dat acest poet lumii. Dar, în primul rînd, eu am sculptat nevoia noastră de Eminescu." Despre artistul ajuns de la Brăiliţa la Scrabourough scria marele critic de artă Petru Comarnescu: "Nicăpetre poseda mai ales metodele de configurare a pietrei, astfel că ea să cînte, să exprime elevaţie şi sensibilitate, să aibă ordinea arhitecturii şi libertăţile sculpturii, stilizate metaforic".


ISTORIA UNEI MICI ROMÂNII CANADIENE. În 1967 s-a cumpărat terenul pe care în momentul de faţă este Cîmpul Românesc. Proprietatea se află în suburbia Hamilton-ului, un oraş asemuit de românii canadieni cu Reşiţa datorită industriei siderurgice de aici. "La aceea vreme s-a construit o mică clădire, aş spune mai mult o cabană care avea în jur de 100 de metri pătraţi în care însă au avut loc tot felul de activităţi culturale, istorice în care s-au menţinut tradiţiile româneşti. Religioase, specifice culturii noastre. În anul 1985 am primit o scrisoare de la compania de asigurare prin care ni se spunea că nu mai poate fi asigurată clădirea de la Cîmpul Românesc, fiind din lemn şi prezentînd un pericol de incendiu. Şi atunci am hotărît să ridicăm Centrul Cultural de astăzi", ne spune Mihaela Moisin, preşedinte mai mulţi ani al Asociaţiei Culturale Române din Hamilton, care administrează Cîmpul Românesc. "Suma este ridicolă. Proprietatea a costat 2.000 de dolari. Iar munca nu a fost uşoară. Natural, şi cred că bănuieşti că a fost nevoie de multă-multă muncă, fiindcă era un teren viran, virgin. Şi noi a trebuit să umplem tot terenul şi am semănat şi răsădit pomi. De fapt, aveam o zi a sădirii pomilor organizată în fiecare an pînă nu a mai fost nevoie să sădim pomi. Şi aşa a luat Cîmpul Românesc naştere!", spune George Bălaşu, unul dintre supravieţuitorii grupului care a fondat Cîmpul Românesc. În momentul în care s-a hotărît ridicarea unui modern Centru Cultural, s-au strîns fonduri din toate colţurile lumii. "Donaţii în valoare de 75.000 de dolari. Venite de peste tot. Din Canada, America, Australia, din Africa de Sud. Şi două donaţii de la doi cardinali români de la Vatican", ne spune Mihaela Moisin. Cîmpul Românesc este considerat alături de Arhiepiscopia Ortodoxă de la Vatra (Statele Unite) şi Biblioteca de la Freiburg (Germania Federală) ca una dintre realizările importante ale exilului românesc.


AL TREILEA LOC BIOENERGETIC DIN LUME? Pe terenul unde se află Cîmpul Românesc a fost descoperit acum mai mulţi ani un loc bioenergetic. Acesta se află chiar în faţa Capelei cu hramul de Sfinta Maria, care se află pe o colină stîncoasă a Cîmpului. "Locul bionergetic a fost descoperit de inginerul Cristenco. El a venit la Cîmpul Românesc şi a pornit de la ideea că capela care a fost sfinţită şi ridicată la îndemnul episcopului Valerian, locul care este foarte straniu, să spunem, deoarece este un loc viran, stînci. Cristenco a ajuns la concluzia că este pe locul trei din lume ca bioenergie", ne spune George Bălaşu. Cercetările românului au fost confirmate şi de canadieni.

"Eram la Cîmpul Românesc cînd au venit doi profesori de la Universitatea din London, Canada, şi au măsurat această energie care emană de la Cîmpul Românesc. Ei au confirmat concluziile lui Cristenco", mai spune Bălaşu. De atunci, în poiana de la Capelă vin diferiţi oameni pentru a se trata. Au existat şi cîteva cazuri de vindecare. Conform cercetărilor efectuate de profesorul român şi de cei canadieni, explicaţia ar fi că în subsol s-ar afla un zăcămînt de cuarţ. Ei au concluzionat că, în ordine, cele mai bune tratamente sînt pentru afectiuni fizice, tulburări de raţionament, alte probleme psihice şi starea generală de sănătate. "Este un adevăr. Eu am cunoscut persoane care au venit aici şi s-au vindecat de anumite boli. Este chiar un cetăţean pe care îl cunosc dinainte să se vindece şi îl văd şi acum. Este formidabil, o schimbare de neimaginat şi foarte greu de explicat", ne povesteşte Dumitru Răchitan, manager la o firmă din Toronto şi care a fost o perioadă preşedintele ACR Hamilton.


VISUL LUI NICĂPETRE. La începutul acestui an, într-un interviu pentru Antena 3 pentru un reportaj despre românii-canadieni, Nicăpetre spunea că vrea foarte mult să-i facă un bust lui Marin Sorescu. Nu a mai apucat. A apucat însă pe banii săi să aducă la Brăila o parte din operele din Canada. Povestea

PSEUDONIM. Petre Bălănică este numele adevărat al sculptorului cunoscut de toată lumea drept Nicăpetre (al doilea din stînga)
cum începînd din 1993 a avut parte de promisiunile a doi preşedinţi, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, pentru o expoziţie la Bucureşti. Nu a fost posibil decît în 2002. Eminescu al său de la Hamilton primise promisiunea de a avea o copie la New York. Şi, în acest caz, oficialii români au uitat repede.

CENACLUL LUI NICĂ. În ultimii ani, Nicăpetre s-a implicat activ în susţinerea cenaclului întemeiat de membrii redacţiei revistei "Observatorul" din Toronto. După moartea sa, acesta a devenit cenaclul Nicăpetre.


Biografie
Nicăpetre s-a născut la 27 ianuarie 1936, în Brăiliţa, România. Este absolvent al Academiei de Arte "Nicolae Grigorescu" din Bucureşti (1964). Între anii 1964-1968 este profesor de desen şi istoria artelor. Prima sa expoziţie personală, de la Galeriile "Simeza" din Bucureşti, 1969, s-a bucurat de un mare succes, consacrîndu-l drept un artist de talent. Renumitul critic de artă Petru Comarnescu i-a facut o prezentare elogioasă. Urmează mai multe expoziţii de succes. În 1981 emigrează în Canada. Se stabileşte la Toronto. Obţine cetăţenia canadiană în 1985. S-a stins din viaţă la 21 aprilie 2008.
Amanuntele mici fac lucruri mari
Amanuntele mici fac lucruri mari! Un lucru simplu si care poate pare banal conteaza mult mai mult pentru unele persoane decat o crezi tu
characters. Most search engines use a maximum of 160 chars for the description.
Ciocu' mic ca acu' vrem iar la putere
Momente desprinse parcă din filmele cu Stan şi Bran se petrec în campania electorală mioritică. Anca Constantinescu, politician de renume, cunoscut pentru intervenţiile sale din Parlamentul României, dintre care cea mai importantă a fost cea în care a exclamat: "Ciocu' mic, că acu' suntem noi la putere" şi Marius Marinescu, vestit pentru cunoştinţele ştiinţifice în domeniul Apocalipsei (el ne explica de ce Large Hadron Collider va duce la sfârşitul lumii), s-au răcorit puţin după lupta acerbă pentru locurile călduţe din Parlament. Iată ce s-a întâmplat:
Bow Wow feat Jermaine Dupri - Roc Da Mic
Bow Wow si Jermaine Dupri au venit cu un nou videoclip la piesa Roc Da Mic care contine un sample de la Doug E. Fresh piesa La Di Da Di .Chiar era pe youtube un filmulet cu Jermaine Dupri in timp ce lucra beatul piesei Roc the Mic .Piesa o sa intre pe urmatorul material Bow Wow care se va numii New Jack City Part 2 .
“Micul Paris” - atunci si acum
Porecla care initial era o persiflare a realitatii, in sensul ca Bucurestiul n-a fost niciodata un Paris mai mic, desi incerca asta, a devenit cu timpul un subiect de lauda. Iar in secolul XXI, cetatenii, vazand cum se prabuseste capitala chiar sub ochii lor, nutresc sentimente de nostalgie din ce in ce mai apasatoare dupa vremurile “micului Paris”.
Bugete de Marketing
Despre bugetele de marketing in perioada de criza.
Buget mai mare, sau doar iluzii optice?
Se vehicula acum cateva zile, ca bugetul pe anul 2009 s-a injumatatit la mai toate ministerele. In ceea ce priveste agricultura, am vazut tot felul de ipoteze: cum ca ar fi ajuns de la 4% din PIB, la 1,47, apoi la 1,37, iar prin alte materiale de presa ca ar fi fost suplimentat cu 700 000 lei. In speranta ca voi afla totusi o parere oficiala, am sunat la minister.
Importanta persoanelor "mici"
Importanta persoanelor "mici" - despre cat de importanti sunt cei noi intr-un anumit domeniu si cum poti deveni tu model pentru ei
Cel mai mic om din lume Khagendra Thapa Magar isi cauta nevasta
Khagendra Thapa Magar tanarul care in curand va sarbatorii majoratul isi cauta sotie . Omologat de cartea recodurilor ca fiind cel mai mic om din lume inaltimea lui fiind de 60 de cm . Tanarul nepalez spune ca isi doreste o sotie de inaltimea lui daca exista .
Bugetul 666
In anul bugetului de 66,6 miliarde lei, artileria austeritatii doboara la pamant salarii, tichete de masa si ridica in loc valuri de taxe si scumpiri. Si totusi, de la baza teoriei lipseste demonstratia, dar mai ales adevarata problema a crizei in Romania: somajul.
Senatul si-a marit bugetul cu 30%
Senatorii si-au marit bugetul pentru 2011 cu 30% ...
Schimba un text cu litere mari in text cu litere mici
caractere,letters,litere,lowercase,majuscule,mari,mici,modifica,text,transforma,uppercase
Cheltuieli mai mici
Au trecut sărbătorile, am dat toate bugetele peste cap, am cumpărat cu cardurile de credit. Ar cam fi cazul să facem câteva economii pentru a echilibra bugetul familiei. Iată câteva idei:
Retete pentru un mic dejun sanatos
Cei mai multi oameni care mananca un mic dejun sanatos sunt mai putin predispusi catre obezitate.
Importanta micului dejun pentru sanatatea noastra
Citeste cele mai importante motive pentru a nu renunta la micul dejun.
Cel mai mic ou din lume este în Vrancea:Minune sau anomalie: O găină a făcut un ou de doar 4 grame
Video - cel mai mic ou din lume este în Vrancea:Minune sau anomalie: O găină a făcut un ou de doar 4 grame
8 lucruri esenţiale pe care trebuie să le ştii despre BUGET
8 lucruri esenţiale pe care oricine trebuie să le cunoască legat de un buget financiar.
Model buget personal [Descărcare gratuită]
După ce v-am vorbit într-un articol anterior despre ce înseamnă un buget şi cum se foloseşte acesta, m-am gândit să vă şi propun un model de buget personal care poate fi utilizat de către fiecare dintre voi. Modelul de buget personal poate fi descărcat gratuit mai jos.