link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ipoteca legală
de s0rYn la: 06/12/2017 15:04:50
taguri: Notariat Societate 
Ipoteca legală

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Ipoteca legală"

Ipoteca legală « România Blog
Ipoteca este un drept real a cărui existenţă este totdeauna accesorie unui drept de creanţă. Prin existenţa ipotecii, creditorul are garanţia că, dacă nu i se vor plati sumele datorate de către debitor, va putea trece la executarea silită asupra bunurilor care sunt grevate de această sarcină şi va putea, în acest fel, să-şi realizeze drepturile.
Taxa de vizionare perceputa de agentii. Cat de legala? Cat de morala?
Taxa de vizonare perceputa de agenti nu este morala, dar poate fi legala daca se elibereaza clientului factura sau bon fiscal.
Credit pentru nevoi personale cu ipoteca - Informatii despre imprumutul cu garantie ipotecara | Nevoi Personale
Credit pentru nevoi personale cu ipoteca - Informatii despre imprumutul cu garantie ipotecara | Nevoi Personale
Este myp2p legal in Statele Unite?
Este myp2p legal in Statele Unite?
La Sibiu are loc primul proces ce vizeaza taxa auto si legalitatea ei
Acest proces este o premiera, fiind primul ce vizeaza legalitatea taxei si nu simpla ei restituire.
La ce jigniri s-a ajuns! Iancu: Esti homosexual? Piturca: Porti legal 100-200 de kg de rahat
La ce jigniri s-a ajuns! Iancu: Esti homosexual? Piturca: Porti legal 100-200 de kg de rahat
Japonia- Substante radioactive peste limita legala
Japonia- Substante radioactive peste limita legala http://portalio.ro/2011/03/subsantele-radioactive-au-depasit-limita-legala-admisa/
Moştenirea legală vs moştenirea testamentară « România Blog
Dreptul succesoral românesc cunoaşte o regulă care, datorită aplicării sale continue, a devenit un adevăr aproape axiomatic: prevalenţa moştenirii legale faţă de cea testamentară.
Zile libere 2016: Vezi câte sărbători legale pică în weekend!
Vezi cate din zilele libere declarate ca sarbatori legale cad in weekend in anul 2016!
Activitatea de video chat este legala
Activitatea de video chat este legala. Se platesc taxele si impozitele cuvenite statului. Bineinteles, se respecta si cerintele legii privitoare la formele legale de munca, de licente pentru soft-urile folosite, etc.
Amanetul de electronice: imprumuturi avantajoase, sigure si legale
Amanetul de electronice: imprumuturi avantajoase, sigure si legale
Avvocato Busto Arsizio - Studio Legale Crespi
L'avvocato Mario Crespi dello Studio Legale Crespi, è inserito nell'Elenco dei Professionisti ausiliari dei Giudici del Tribunale di Busto Arsizio in materia di Diritto Fallimentare e di Vendite Immobiliari. E' stato anche componente del Consiglio dell'Ordine degli Avvocati di Busto Arsizio.
Limuzina Boeing 727, circula legal pe strazi!
Incredibil...
strange si economiseste bani rapid sigur usor si legal
strange si economiseste bani rapid sigur usor si legal dupa o metoda verificata probata si garantata .http://www.strangebani.ro
Descarca muzica legala
Tdmp3, probabil ca acesta este cel mai bun site de unde putem descarca muzica gratis si totul legal. Pe acest site puteti veti gasi peste 1000 de tipuri de muzica.
RomInsolv premiat de Legal Magazin la Gala Profesiilor Liberale Juridice şi Economice 2013
În cadrul galei, ”Premiul pentru sprijinul acordat firmelor în dificultate prin intermediul platformei Fairsolve” a fost acordat societaţii de practicieni în insolvenţă RomInsolv SPRL. La ridicarea premiului, Florian Mateita, partener al Rominsolv SPRL si Fairsolve.com, a demonstrat cum, prin mutarea în spațiul virtual a locului de desfășurare a licitației și prin înregistrarea în mod fidel a parametrilor acesteia, noua platformă de licitaţii online Fairsolve.com, un concept 100% românesc, rezolvă nevoia de transparență, încredere și comunicare solicitată astăzi de toți participanții la procedurile de insolvență, dar si realizează împortante economii de oameni, timp și spațiu pentru casele de insolventa, acestea fiind capabile să susțină simultan zeci și sute de licitații in dosare diferite.
Calatorie legala cu taxiul!
Daca doriti sa calatoriti cat mai in siguranta si cat mai legal trebuie sa apelati la serviciile unei firme de transport taxi Otopeni. Pretul calatoriei este fix, pe baza de chitanta legala iar soferul este de incredere. Masinile pentru transport sunt intotdeauna sigure si nu riscati sa ramaneti in drum cu un necunoscut in masina din cauza unor defectiuni tehnice.
Cadastru – o necesitate daca esti implicat direct in vanzarea, donatia, mostenirea sau ipoteca unui imobil/teren?
Evidenta tuturor proprietatilor din tara este o necesitate in orice stat, astfel ca in 1999 s-a adoptat Legea cadastrului si a publicitatii imobiliare. Orice persoana care este interesata de vanzarea, donatia, mostenirea sau ipoteca unui imobil/teren va avea nevoie de un plan cadastral, realizat in functie de conditiile impuse de lege. Asadar, persoana care doreste sa instraineze o proprietate, nu va putea face acest lucru inaintea realizarii unui plan cadastral.

Pentru a intelege mai bine ce reprezinta cadastrul si scopul acestuia, Art. 1. al Legii nr. 7 din 1996, reactualizata la data de 02.08.2013, explica urmatorul lucru: “Cadastrul si cartea funciara formeaza un sistem unitar si obligatoriu de evidenta tehnica, economica si juridica, de importanta nationala, a tuturor imobilelor de pe intregul teren al tarii.” Acest sistem are ca scop inregistrarea unor informatii de baza despre imobile, furnizarea unor date importante institutiilor de stat, necesare sistemului de impozitare si pietei imobiliare, si o securitate imbunatatita a tranzactiilor imobiliare. Prin cadastru se identifica/masoara/descrie imobilele, care, ulterior, sunt reprezentate pe harti si planuri cadastrale.

Planul cadastral este o responsabilitate pe care orice detinator de imobile/terenuri trebuie sa si-o asume. In caz contrar, nu va putea realiza nicio tranzactie in acest sens.

Lucrarile de cadastru previn cateva mari probleme, in urma acestor lucrari realizandu-se o mai buna (si mai exacta) organizare a datelor. Beneficiile statului prin intermediul informatiilor pe care le livreaza planurile cadastrale sunt urmatoarele:
1. Se creaza o baza pentru stabilirea impozitului pe terenuri/constructii.
2. Se realizeaza o apreciere justa a activitatii economice.
3. Se cunoaste fondul imobiliar edilitar.
4. Se obtin date reale asupra starii lucrarilor publice.
5. Se obtine o clasificare a terenurilor in functie de sectoarele economiei nationale.
6. Se coordoneaza si se planifica productia agricola.
7. Se faciliteaza Cunoasterea, amenajarea si exploatarea nationala a padurilor.
8. Se obtine o mai buna protectie a mediului inconjurator

Realizarea unui cadastru se face doar prin intermediul unui specialist in domeniu. Specialistul va intocmi un dosar care va include mai multe acte: o copie dupa actul de identitate, o copie dupa actul de proprietate pentru care doriti sa faceti cadastrul, o declaratie (tip, furnizata de inginerul cadastral) referitoare la limitele proprietatii si o cerere tip (furnizata tot de inginerul cadastral).

Dosarul va fi depus (de catre firma de cadastru sau inginerul cadastral) la Oficiul de Cadastru, unde va fi inregistrat (va primi numar de inregistrare si numar cadastral).

Documente pe care trebuie sa le cuprinda dosarul la finalul procesului de cadastrare: (1) fisa corpului de proprietate; (2) planul de amplasament si de delimitare a corpului de proprietate, pe care sunt trecute atat vecinatatile, cat si calcului suprafetei, (3) planul de incadrare in zona; (4) tabelul cu delimitarea vecinatatilor; (5) un memoriu tehnic; (6) copiile tuturor actelor depuse initial la dosar.

Daca doriti o lista cu preturi foarte bune (cu detaliile aferente: zile lucratoare pentru regim normal/de urgenta, costuri OCPI, costuri totale etc.) pentru cadastru, in functie de imobil/teren, puteti accesa linkul urmator: http://www.cadastru.biz/preturi-cadastru.
Avantajele videochatului legal
Avantajele videochatului legal
Videochat legal -Beyou Studio
Videochat legal -Beyou Studio
Embrioni hibrizi creati legal in UK
Embrioni hibrizi creati legal in UK
Status-ul legal al cannabis-ului in Europa …
Am gasit o harta care ne spune unde putem sa fumam in Europa , unde se pedepseste si asa mai departe...
Legal threats against The Pirate Bay
Legal threats against The Pirate Bay
O varza declarata legala. Razboi direct.
O varza declarata legala. Razboi direct.
Meseria de camatar nu mai e legala in Romania
Meseria de camatar nu mai e legala in Romania
Clubul Român de Presă îngrijorat de creşterea numărului de materiale de presă preluate pe Internet fără respectarea normelor legale şi deontologice în vigoare
Clubul Român de Presă îngrijorat de creşterea numărului de materiale de presă preluate pe Internet fără respectarea normelor legale şi deontologice în vigoare
Pokerul Online - Aproape legal in SUA
O lege care ar putea legaliza pokerul online in SUA ar putea fi adoptata de senatul american pana la sfarsitul saptamanii urmatoare.
Creditul de nevoi personale cu ipoteca MaxiCredit BCR standard lei
Descriere - Credit nenominalizat garantat cu garantii reale mobiliare/imobiliare pentru rezolvarea nevoilor personale ale imprumutatului.
Avocatii constata din ce in ce mai mult ca in majoritatea cazurilor consultatia juridica este suficienta pentru a rezolva o problema legala
Gheorghe Florea, presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, a vorbit, in discursul tinut cu ocazia Congresului Avocatilor 2013, despre principalele probleme cu care se confrunta avocatii in 2013 si despre solutiile la aceste probleme.