link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Examenul anual de Ion Luca Caragiale
de s0rYn la: 12/03/2018 08:26:29
taguri: literatura Diverse 
Un pedagog de şcoală nouă de Ion Luca Caragiale (Schiţă) Examenul anual Două mahalagioaice asistă la examenul copiilor lor. Profesorul, pedagogul ...

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Examenul anual de Ion Luca Caragiale"

D-l Goe de Ion Luca Caragiale
D-l Goe de Ion Luca Caragiale (Schiţă) Ca să nu mai rămâie repetent şi anul acesta, mam'mare, mămiţica şi tanti Miţa au promis tânărului Goe să-l ...
Vizită de Ion Luca Caragiale
Vizită de Ion Luca Caragiale (Schiţă) M-am dus la sf. Ion să fac o vizită doamnei Maria Popescu, o veche prietină, ca s-o felicit pentru onomastica ...
Bacalaureat de Ion Luca Caragiale
Bacalaureat de Ion Luca Caragiale (Schiţă) Când ies de dimineaţă din casă; o trăsură din trap mare intră pe strada mea; în trăsură, madam Caliopi ...
Ion Luca Caragiale - citate
Ion Luca Caragiale - citate
Moartea dramaturgului roman I.L. Caragiale
Moartea dramaturgului roman Ion Luca Caragiale. Pe blog gasesti articole despre Caragiale, de la inceputul vietii sale si pana la ultimii sai ani de viata.
Vizită – Caracterizarea lui Ionel Popescu
Caracterizarea lui Ionel Popescu din schiţa Vizită de Ion Luca Caragiale. Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale este maestrul comicului în literatura ...
Am mai povestit cu prietenii despre teatru si Caragiale
Uneori ma gandesc ca dramaturgia nu e lucru usor, de aceea astazi am vorbit cu un prieten despre teatru si despre Ion Luca Caragiale, singurul dramaturg care ne-a impresionat de-a lungul vremii.
Teatru: "O scrisoare pierduta" la Piatra Neamt
Vineri, 18 Februarie, la Casa de Cultura a Sindicatelor, cu incepere de la orele 17:00, Teatrul Bacovia vine cu inca o piesa consacrata la Piatra Neamt, “O scrisoare pierduta” de dramaturgul Ion Luca Caragiale, in regia lui Dumitru Lazar Fulga, scenografia semnata de Cristina Ciobanu.
Pensiunea La Rotaru scoasa la vanzare prin licitatie pe Fairsolve.com
Fiind situata pe Strada Patriei in apropiere de Colegiul National "Ion Luca Caragiale", Pensiunea La Rotaru va permite accesul facil spre centrul orasului.
Detalii:
CORP A:compus din 11 camere:8 mobilate din lemn masiv,grupuri sanitare;o camera receptie, 2 camere utilizate ca si spatii birouri;vestiar personal.Alaturat corpului A,este construita locuinta cu doua apartamente a cate 80mp compuse din camera,sufragerie,bucatarie si baie;demisol:cu camera frigorifica functionala,fosta carmangerie.
CORP B:parter+etaj,bar-restaurant;parterul este compus din bucatarie,sala de mese cu 25 de locuri iar etajul:sala de mese de 45 de locuri.
Vizită – Caracterizarea lui Ionel Popescu
Caracterizarea lui Ionel Popescu din schiţa Vizită de Ion Luca Caragiale. Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale este maestrul comicului în literatura ...
Am citit o carte despre dramaturgia romaneasca
Si acolo am aflat ca era un dramaturg faimos acum multi ani al carui nume nu se stie, dar era foarte talent si placut de public.

In orice caz, din cate stiu eu, cel mai mare dramaturg a fost Caragiale.
Caragiale 160
Dramaturgul mereu actual, ce ne-a învățat că atunci când lumea pare cu susul în jos, să nu ne impacientăm – ci să râdem de efemeritatea problemelor noastre.

În continuare, vă invităm să vizionați o punere în scenă a comediei O scrisoare pierdută
Caragiale, azi
Mi se pare de neînchipuit să revezi «O scrisoare pierdută» şi să nu te gândeşti la personajele care populează scena politică de azi.

Poate părea o banalitate să le reaminteşti cititorilor de azi cât de actuală rămâne opera lui Caragiale. Înaintea noastră, s-a spus de nenumărate ori că piesele sau schiţele sale sunt nemuritoare. E uşor de explicat de ce. Nenea Iancu a scris despre teme care surprind, până la esenţă, trăsăturile poporului român.

De aceea, poveştile sale sunt valabile oricând, dar nu oriunde. „Autorul «Nopţii furtunoase» n-a dezvăluit trăsăturile amuzante ale democraţiei în general, ci trăsăturile democraţiei de pe malurile Dâmboviţei”, nota, pe la sfârşitul anilor ‘90, Ion Cristoiu. Gazetarul adăuga că textele caragialiene sunt de nedescifrat pentru un străin.

„«O scrisoare pierdută» e mai greu de înţeles în SUA. Un american n-ar putea pricepe de ce Tipătescu nu pune un asasin plătit să-l împuşte pe Caţavencu. Un neamţ n-ar înţelege cum e posibil ca o scrisoare să se piardă pe drum. (…) Iar un englez s-ar întreba, de exemplu, cine sponsorizează banchetul din final?! (…) Un rus, îndeobşte hrănit cu proza lui Dostoievski, n-ar pricepe de ce, ajunşi în dramatica dilemă, Tipătescu şi Zoe nu se sinucid împreună”, comenta gazetarul. [...]
Mesaje de Sfantul Ion | Felicitari , urari si SMS-uri
Desi nu a fost invrednicita (inca ) ca sarbatoare legala in Romania , ziua Sfantului Ion din 7 ianuarie este una din marile evenimente anuale ale romanilor , daca luam in consideratie numai simplul fapt ca aproape doua milioane dintre ei poarte numele de Ioan , Ion , Ioana, Ionica sau Ionut.Sper ca aceste mesaje, urari sau felicitari, majoritatea sub forma de versuri , sa va ajute a darui o raza de lumina in sufletele rudelor , prietenilor si cunostiintelor care isi sarbatoresc ziua numelui de Sfantul Ioan.
Invata sa copii la examene
Pentru cei care nu au chef de invatat si prefera sa copie la un examen, aveti aici cel mai bun exemplu de a va face o fituica
Banc cu Ion :)
Ion se trezeste intr-o dimineata cu o mahmureala ingrozitoare dupa o noapte petrecuta la o petrecere de afaceri. Se chinuie sa-si deschida ochii si primul lucru pe care il vede sunt doua aspirine asezate langa un pahar cu apa pe noptiera. Si langa el, un trandafir rosu!
Ion se ridica din pat si-si vede hainele curate si calcate. Se uita prin camera si vede ca totul e in ordine perfecta si luceste de curatenie. La fel e si in restul casei. Ia aspirinele, se sperie cand se uita in oglinda din baie si vede un ochi vanat si in cele din urma observa un bilet pe masa pe care scria:
Romanii, repetenti la examenul auto
La nivel national, doar 28% dintre cei care isi doresc sa devina soferi promoveaza examenul. Peste 86% dintre respinsi nu trec de proba teoretica.
Casa lui Ion reanga- Humulesti (foto-reportaj)
Casa lui Ion reanga- Humulesti (foto-reportaj)
Nou termen pentru depunerea dosarelor pentru examenul de acces CECCAR
Termenul limita de depunere a dosarelor pentru inscrierea la examenul de admitere din sesiunea 05 si 12 iulie 2009 s-a prelungit pana la data de 15 iunie 2009.
Ion Mihai Pacepa, Paul Montaigne si Pall Michell
Ion Mihai Pacepa, Paul Montaigne si Pall Michell
Subiecte, stiri, examen bacalaureat - Modele de subiecte bac 2010 pentru proba orala
Au fost afisate modele de subiecte (proba orala) pentru examenul de bac din 2010. Mai jos le puteti vedea.
Subiecte, stiri, examen bacalaureat - Modele de subiecte bac 2010 pentru proba scrisa
Au fost afisate modele de subiecte (proba scrisa) pentru examenul de bac din 2010. Mai jos le puteti vedea.
Legende pentru Otelul Galati : Ion Profir
Otelul Galati are trecut in cartea istoriei , numele acestui om Ion Profir , cu litere de aur.
Ion Iliescu se retrage din PSD
Ion Iliescu si-a anuntat retragerea din Partidul Social Democrat. Cel mai probabil “deranjat” de ultimele jocuri de culise din PSD, Ion Iliescu si-a anuntat public retragerea din partid …
Bibliografie si tematica examen consultant fiscal 2010
Tematica examenului pentru atribuirea calităţii de consultant fiscal - sesiunea martie 2010.
Initiativa europeana pentru scutirea micro de la depunerea situatiilor anuale
Microintreprinderile ar putea fi scutite de obligatia de a intocmi situatii financiare anuale, dupa adoptarea miercuri la Strasbourg a unor modificari...
Fisiere utile pentru candidatii la examenele la CECCAR
Cu sprijinul membrilor contacafe_club articolul ofera o noua runda de fisiere pentru examen - mai exact adresele web necesare.
PSD sub aura lui Ion Iliescu
Contestat sau adulat presedintele Ion Iliescu ramane cea mai mare personalitate politica din PSD si probabil si din politica romaneasca a ultimilor 20 de ani.
Colajele lui Ion B., expuse pe biroul lui Ceausescu
Colajele lui Ion Barladeanu,personajul din documentarul "Lumea vazuta de Ion B", vor fi expuse pe biroul lui Nicolae Ceausescu,cu ocazia premierei filmului lui Andrei Ujica.