link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Universul, Stelele, Constelaţiile, Galaxia, Calea Lactee, Astronomia
de s0rYn la: 12/03/2018 15:40:33
taguri: geografie Diverse 
Universul Universul este lumea întreagă, ansamblul a tot ceea ce există, a tot ceea ce ne înconjoară, văzut şi nevăzut. Stelele Stelele sunt corpuri ...

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Universul, Stelele, Constelaţiile, Galaxia, Calea Lactee, Astronomia"

Zodia şi constelaţia Capricornului: Mit şi legendă
Constelaţia Capricornului, corespunzătoare zodiei omonime, cuprinzând vestitul cluster Messier 30 şi având cea mai strălucitoare stea Deneb Algedi (Delta Capricorni), se învecinează cu constelaţiile Aquarius (Vărsător), Aquila, Piscis Austrinus şi Sagittarius (Săgetător). Capricorn înseamnă literlamente corn de capră şi semnifică, de fapt, un ţap.
Ciorba radauteana
Ciorba rădăuțeană este una din minunățiile pe cale Moldova le-a exportat odată cu moldovenii în toată lumea. Sățioasă și consistentă, este capabilă de cele mai multe ori să sature singură mesenii și să scoată din joc felul doi. Deși seamănă puțin cu ciorba de burtă, are propria personalitate și asta i-a asigurat renumele, poziția și notorietatea.
Ciorba rădăuțeană
Ciorba rădăuțeană este una din minunățiile pe cale Moldova le-a exportat odată cu moldovenii în toată lumea. Sățioasă și consistentă, este capabilă de cele mai multe ori să sature singură mesenii și să scoată din joc felul doi. Deși seamănă puțin cu ciorba de burtă, ciorba rădăuțeană are propria personalitate, iar asta i-a asigurat renumele, poziția și notorietatea.
Universul şi astronomia, Atmosfera, Compoziţia şi structura atmosferei
Universul este lumea întreagă, ansamblul a tot ceea ce există, a tot ceea ce ne înconjoară, văzut şi nevăzut. Stelele sunt corpuri cereşti, ...
Universul, Cosmosul - Informatii actualizate
Totul despre Universul din care faci parte!
Alergand pe langa melci
Nu suport să mă lupt cu melcii, ai mei, nu ai altora şi de aceea alerg.
Unde? Spre ce sau spre cine? Spre mine, să mă prind din urmă aşa cum ştiu că pot fi.
Vrei sa scapi de blocajele energetice si sa fii in echilibru cu tine si Universul? Acupunctura este calea de ajutor!
Vrei sa scapi de blocajele energetice si sa fii in echilibru cu tine si Universul? Acupunctura este calea de ajutor!
Prima imagine a retelei cosmice care uneste universul
Astronomii au descoperit un indepartat quasar ce ilumineaza o imensa nebuloasa de gaz difuz, relevand pentru prima data o parte a retelei de "filamente" presupusa a conecta galaxiile intr-o retea cosmica. Cercetatorii de la Universitatea din California, Santa Cruz, au dat publicitatii rezultatele studiului lor pe 19 ianuarie in publicatia "Nature."
Calendar astronomic 2014 | Evenimente astronomice 2014
Calendarul evenimentelor astronomice din anul 2014 evidentiaza, in functie de data si ora, principalele aspecte ale lunii, spectaculoasele ploi de stele/ meteoriti, tranziturile si pozitiile relative ale planetelor si ale altor corpuri ceresti. La finalul acestui articol am adaugat un mic dictionar cu termeni specifici din astrologie ce sunt intalniti in acest calendar.
Coliziunea între planete ce orbitează în jurul aceleiaşi stele este posibilă
Cercetătorii americani au descoperit o coliziune între două planete care orbitau în jurul aceleiaşi stele, din constelaţia Berbecului, la o distanţă de 300 de ani lumină de Pământ, o premieră în astronomie.
Sfarsitul universului
„Nimic nu poate fi veşnic, odată ce s-a născut” zicea cândva un învăţat al Antichităţii. Se gândea, desigur, în primul rând la fiinţele vii, a căror existenţă era urmată, invariabil, inevitabil, de moarte. Apoi, treptat, am aflat că şi entităţi lipsite de viaţă şi a căror existenţă părea cu adevărat veşnică trec printr-un şir de prefaceri ce culminează cu nimicirea lor. Stelele şi planetele, şi ele, se nasc şi pier. Şi atunci, dacă modelul apariţie-existenţă-dispariţie constituie soarta imanentă a tot ce există în Univers, ce se va întâmpla cu Universul însuşi?
Evenimente astronomice in 2013
Acest calendar al evenimentelor astronomice din 2013 cuprinde informatii despre meteoriti (ploi de stele), eclipse, opozitii, conjunctii si alte interesante aspecte celeste.
Astronomul - Fabula de Esop
Un astronom obisnuia sa mearga pe afara in fiecare noapte pentru a observa stelele. Intr-o seara, in vreme ce ratacea pe la marginea orasului, si se uita, plin de concentrare, catre cer, a cazut din intamplare intr-o fantana adanca.
Zodia şi constelaţia Balanţei: Legendă şi mit
Cele mai strălucitoare stele ale Balanţei formează un patrulater. Stelele Alpha şi Beta Librae marchează tijă balanţei lui Dyke, iar Gamma Librae şi Sigma Librae reprezintă talerele acesteia. Această constelaţie găzduieşte şi HD 140283 sau Methuselah, cunoscută în prezent ca cea mai veche stea din univers. Cea mai strălucitoare stea a acestei formaţiuni este Zubeneschamali (Beta Librae), cu o magnitudine vizuală aparentă de 2,61.
Previziuni Feng Shui 2017 | Stelele zburătoare în 2017
Într-un pătrat împărţit în nouă sectoare egale (pătratul Lo Shu), stelele, simbolizate de cifre de la 1 la 9, "zboară," se mută anual dintr-un sector în altul, producând energii pozitive şi negative în anumite zone ale casei tale sau ale locului tău de muncă, şi indicându-ţi astfel metode practice, remedii Feng Shui de a face îmbunătăţiri în viaţa ta în general, în sănătate, în situaţia ta materială şi în relaţiile tale umane.
Previziuni Feng Shui 2018 | Stelele zburătoare în 2018
În fiecare an, stelele zburătoare își schimbă locul în pătrățelele din pătratul Lo Shu la debutul lunii februarie, potrivit calendarului solar chinezesc. De-a lungul celor 12 luni ale anului 2018, anul Câinelui de Pământ, există patru regiuni ale spațiilor de locuit și lucru ce vor fi afectate de energii negative, și altele ce vor beneficia de vibrațiile unor stele de mai bun augur. Se spune că, dacă ții cont de stelele favorabile și nefavorabile, poți să le măreșți, respectiv micșorezi impactul asupra vieții tale! Fiecare dintre ele are un impact sporit asupra unor zodii chinestei ori a numărului tău Kua. Vezi Numărul tău Kua și direcțiile norocoase în Feng Shui: Numarul tău Kua și direcțiile norocoase în Feng Shui
Cea mai spectaculoasa imagine a galaxiei Andromeda
Telescopul spaţial Herschel, aparţinând Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) a realizat recent o spectaculoasă fotografie a galaxiei spiralice Andromeda.
Femeia stă în calea fericirii bărbatului, nimiceşte regate, are o limbă veninoasă şi distruge sufletul omului
Ştim cu toţii că femeia reprezintă cea mai frumoasă fiinţă de pe Pământ, cel mai delicat trandafir din lume, cea mai plăpândă creatură din acest Univers. Dar nu toţi sunt de acord cu aceste afirmaţii. Iată în continuare un fragment din traducerea care am efectuat-o din cartea „Malleus Maleficarum”, apărută în anul 1486 şi scrisă de Heinrich Kramer, un inchizitor german. Sunt conştient că acest fragment va supăra multe femei…

Soţia stă în calea fericirii bărbatului său
Valerius Maximus (scriitor latin care a trăit în primul secol d.Hr.) ne spune că atunci când Phoroneus, regele grecilor, era pe moarte, i-a spus fratelui său, Leontius, că ar fi fost complet fericit dacă n-ar fi fost căsătorit. Leontius l-a întrebat atunci cum ar putea o nevastă să stea în calea fericirii unui bărbat, iar regele grec i-a răspuns că toţi bărbaţii căsătoriţi ştiu bine asta.
Cat de singuri suntem in univers ?
Cat de singuri suntem ? Este o intrebare pe care si-o pun multi, mai exista si alte fiinte inteligente in univers sau nu ? Cine stie... Pe de o parte avem scepticii care nu cred sau nu vor sa creada si pe de o parte sunt entuziastii care cred ca orice dovada sau presupusa dovada le confirma convingerile ca exista viata inteligenta si in alta parte decat pe planeta noastra albastra.
Otelul Galati - Universitatea Craiova , avancronica prin declaratii
Otelul Galati nu sperie Universitatea.
Otelul Galati - Universitatea Craiova, declaratii dupa meci
Otelul Galati a invins sambata formatia Universitatea cu scorul de 1-0 prin golul lui Ilie.
Care sunt universitatile cu cele mai multe locuri la admiterea din toamna
Universitatile din Bucuresti ofera mii de locuri, fie la taxa fie la buget, pentru tinerii care se inscriu abia acum la facultatea dorita.
Cea mai faimoasa statie de cale ferata din lume !
Cea mai faimoasa statie de cale ferata din lume ! - Statia Atocha din Madrid, Spania...
In Romania, cerul se vede la Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu"
Astazi vom vorbi despre Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu din Bucuresti si despre fondatorul Vasile Urseanu. Cladirea observatorului are 100 de ani.
Funeriu si Universitatile din Timisoara
Ministrul Invatamantului Daniel Funeriu a venit saptamana aceasta (6-9 iunie 2011) si in Timisoara pentru a se intalni cu rectorii principalelor universitati din Timisoara. Nimic neobisnuit pana aici.

Din pacate impins de politica de partid (stim toti din ce partid face el parte) sau impins de spiritul givernarii actuale sa gandit ca daca salarii nu poate taia macar sa vorbeasca de comasarea universitatilor
Cele mai bune Universitati de Stat Mici din Romania | Top
Un studiu care a analizat care sunt cele mai bune universitati de stat mici din România. Topul e realizat după activitatea ştiinţifică relevantă la nivel internaţional din ultimii 10 ani.
Cum s-au descoperit galaxiile
Despre istoria descoperirii galaxiilor.
Horoscop chinezesc 2012 - Cal
Nativii din zodia chinezeasca a Calului se vor adapta cu usurinta noilor tendinte si evenimente din 2012. Asemeni Dragonului Negru de Apa , ei adora paradele, sarbatorile, procesiunile publice si onorurile, si sunt in stare sa treaca peste orice pentru a-si asigura triumful personal .
Basescu, Piata Universitatii si Hyde Park
Toata lumea se intreaba de ce Basescu nu spune nimic despre protestele din Piata Universitatii si din marile orase ale Romaniei. De ce oare ? Nu uitati, ca a fost si se considera inca un capitan de nava, ce-i drept acum mai plin de el, pentru ca are la carma un vas mai mare si a gustat, asemeni lui Popeye Marinarul, din spanac, un spanac mai special, al puterii si, ar zice unii, al tiraniei...