link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Magia şi ocultismul, Diferenţa între magie şi religie
de s0rYn la: 13/03/2018 11:49:50
taguri: religie Societate 
Magia şi ocultismul Gândirea şi practicile magice au o vechime impresionantă în istoria omenirii. Deşi societatea contemporană se pretinde ...

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Magia şi ocultismul, Diferenţa între magie şi religie"

Diferenţa dintre magie şi vrăjitorie
Pentru cei care încă nu ştiu, magia este ştiinţa spirituală care se bazează pe puterile dominate de voinţa magului. Magicianul
Diferenţa dintre magie şi vrăjitorie
Pentru cei care încă nu ştiu, magia este ştiinţa spirituală care se bazează pe puterile dominate de voinţa magului. Magicianul este cel care, prin cunoaştere, îşi subordonează puterile astrale şi spirituale. Vrăjitorul este cel care, prin cunoaşterea unor taine, reuşeşte să pătrundă în lumea nevăzută şi să se folosească de puterile astrale şi spirituale, până la un anumit punct. Trecerea de acel punct este echivalentă cu distrugerea vrăjitorului ca entitate energetică şi spirituală.

Un exemplu bun este următorul: un magician şi un vrăjitor primesc acelaşi tip de pistol şi câteva gloanţe, pentru a supune spiritele. Vrăjitorul va folosi gloanţele până va rămâne fără nici unul, apoi va trebui să fugă dacă vrea să scape de răzbunarea spiritelor. Magicianul va analiza pistolul, îl va descompune şi pe baza lui va face o armă mai puternică. Asta este diferenta dintre a avea şi a cunoaşte. Magicianul poate stăpâni senzaţiile pentru că ştie ce stă la baza lor, când le produce şi cum pot fi controlaţi cei din lumea senzaţiilor. Vrăjitorul poate folosi senzaţiile în lucrările sale, dar nu are cunoştinţe aprofundate. El a primit aceste cunoştinţe de la vrăjitorul de dinaintea lui, care le-a primit de la vrăjitorul de dinaintea lui şi tot aşa până la primul vrăjitor.

În timp ce magicianul urmează o şcoală a magiei şi îşi însuşeşte literă cu literă alfabetul magic, vrăjitorul primeşte aceste informaţii pe cale orală, denaturat de la o generaţie la alta. Nu va închipuiţi, acum, că vrăjitorul nu este puternic. Departe acest gând. Vrăjitorul poate fi extrem de puternic, dar că e limitată şi subordonată, în cele din urmă, anumitor spirite superioare care îl ajută.
Care e diferenţa între meciurile din Liga 1 transmise online de GSP TV şi cele din Liga Campionilor transmise online de PRO TV?
Care e diferenţa între meciurile din Liga 1 transmise online de GSP TV şi cele din Liga Campionilor transmise online de PRO TV?
Cum poți face diferența între un producător și un intermediar din China
Intrati pe blogul nostru si veti afla toate informatiile despre importurile din China, cat si despre intermediarii care se ocupa de aceste servicii import china.
Magia şi vrăjitoria
Magia albă, magia neagră, vrăjitoria, referințele la puterile întunericului încă mai bântuie imaginarul contemporan, literatura şi filmele. Nu foarte multă lume mai crede în farmece băbeşti sau descântece la miez de noapte, însă acestea au fost o parte importantă a lumii europene din vremea vânătorii de vrăjitoare (1400 – 1600 e.n.).

Magia poate fi considerată un stadiu premergător religiei, adeseori fiind susţinută teza conform căreia o religie mai bine structurată (mai puternică…) înlocuieşte ansamblul de credinţe anterior prezent în acel spaţiu şi îl reduce pe acesta la condiţia de magie. În acest fel vechile divinităţi devin demoni, iar ritualurile sale, practici interzise şi nefireşti.

Se pare că nivelurile succesive de credinţe religioase ce se suprapun urmează schema: mană-magie-religie. „Mana” nu este mana din Biblie care este dată fiilor lui Israel pentru a supravieţui, ci reprezintă un principiu al norocului, al bunăvoinţei forţelor naturii pentru un om, care, dacă are mana, este privilegiat.

Meseriile predispuse spre magie sunt de cele mai multe ori: ciobanul care în peregrinările sale intră în contact cu locuri ascunse şi periculoase, fierarul şi medicul. Întâmplător sau nu, fiinţa cea mai suspectată că ar practica magia este femeia. Misterul care înconjoară fenomenele legate de corpul femeii sunt cele care provoacă uimirea bărbaţilor şi bănuiala lor, precum ciclul menstrual şi naşterea...
Scriitură şi scriitor
Un exemplu de scriitură: joc murdar. Un exemplu de scriitor: Fără Sens. Dacă eu, autorul scriiturii (ăla care bate tasta), scriu despre pisici, nu este neapărat să-mi placă pisicile sau să am o pisică acasă. Ce vreau să evidenţiez prin nonsensul de mai sus? Dacă personajul (demonul) din joc murdar este nebun (şi multe altele) nu înseamnă că naratorul este nebun. Ce înseamnă cuvântul fantastic? Fantastic înseamnă asta.

Dacă-l rogi pe român să-şi dea cu părerea despre o scriitură (de exemplu asta) îţi sare în cap (îi sare în cap naratorului). Să nu uităm ce însemană fantastic, să nu uităm jocul de pisici şi că ăla de scrie nu-i neapărat să fie şi personajul principal din scriitură. Înţeleg că nu-ţi place ceea ce scriu şi a doua oară nu te mai întorci. Încearcă totuşi să faci diferenţa între fantatic şi real, sens propiu şi sens figurat, personaj şi autor. Poţi?

Am cerut într-un articol review-uri la joc murdar. Uite aici ceva interesant. Omul şi-a spus părerea despre scriitură (scriitură nu scriitor) şi atât. M-am bucurat să “aud” că proiectul nu-i un lucru uşor ceea ce mă face să lupt mai mult pentru scopul propus (ăla de a publica la un moment dat cartea şi să fac succes). Eu vreau, tu vrei?
Mitul “PRul e gratuit”
Atunci când înveţi (sau citeşti cărţi) despre diferenţele între PR şi alte domenii precum publicitatea precizarea care se face e că advertisingul implică achiziţia de spaţiu, e contra cost, pe când relaţiile publice sunt gratuite.
Folosind înţelepciunea noastră practică
Într-un discurs intim, Barry Schwartz plonjează în întrebarea “Cum să facem lucrul corect?” Cu ajutor de la colaboratorul lui, Kenneth Sharpe, el povesteşte întâmplări care ilustrează diferenţa între respectarea regulilor şi adevărata alegere înţeleaptă.
[video]
Iisus Hristos, Pavlov și politicienii „mesianici”
Atunci când cineva luptă să supraviețuiască adesea este declarat erou. Însă atunci când trăiește doar pentru a supraviețui devine o nulitate. Pare a fi o diferență minoră, însă esențială atunci când se impune a face diferența între instinctul de conservare și cel de supraviețuire.

Spectacolul pe care ni-l oferă peisajul românesc devine tot mai identic cu experimentul pavlovian. Mulțimile care se îmbulzesc pe baza semnalelor primite din subconștient și salivează din belșug atunci când ceva este gratis anulează orice urmă de demnitate umană. Aici nu este vorba de sărăcie, ci de comportament instinctual, care este mai specific subspeciei umane.

Ocazia recentă cu „meciul de rugby” din curtea unei biserici pentru a se procura doi pești m-a dus cu gândul la o întâmplare asemănătoare ce s-a petrecut pe malurile Mării Galileii pe timpul lui Iisus Hristos. Episodul se petrecea după evenimentul celebru de înmulțirea a pâinilor și peștilor. La scurt timp mulțimea masificată îl căuta pe artizanul minunilor pentru a i se oferi din nou meniul zilnic. Atitudinea pe care a avut-o Iisus îl pune într-o nouă ipostază decât imaginea tradițională a unui om permanent aplecat spre nevoile săracilor și înțelegător cu naivitatea acestora. [...]
Economia complementară sau mersul pe sârmă fără plasă de siguranţă
În anii '80, pe vremea liceului, ca orice tânăr avid de cunoaştere, am început să devin interesat de economie, ca şi de multe altele. Privind în urmă, am înţeles ulterior că dorinţa majoră de a afla şi a înţelege cât mai multe într-un timp cât mai scurt m-a făcut vulnerabil la manipulări de tot felul...

...În context, un om onest de felul său, profesorul nostru de filosofie din liceu ne spunea, zâmbind sibilinic, că – la vârsta noastră – dacă citim o lucrare filosofică oarecare, vom deveni pe loc partizani înfocaţi ai autorului; iar dacă vom citi apoi argumentele unui oponent al primului gânditor, îi vom da şi acestuia dreptate. Şi asta nu din înţelepciune, ca Rabinul dintr-un cunoscut banc, care dădea dreptate tuturor- ci din dificultatea de a întelege sistemic, „out of the box”, şi de a face mereu diferenţa între un silogism şi un sofism...
123rural.info - Sursa ta zilnică de ruralisme și nu numai !
După părerea noastră, există două tipuri de ţărani: ţăranii cu bun simţ, oamenii patrioţi ai ţării, muncitori ai câmpului şi ţăranii din mijlocul oraşului, acei indivizi masculinizaţi în urma unor excese de putere, cu un comportament inadecvat şi lipsit de respect pentru cei din jur !

Menirea acestui website este de a vă ilustra şi a vă explica care sunt diferenţele între cele două clase !
Mai bun
Dacă ai văzut diferenţele între unul şi altul, este corect să apreciezi ce are fiecare şi eventual să lucrezi pe ceea ce oferă fiecare om în parte şi nu să-l “concediezi” pe unul, pentru că ţi se pare ţie că în general e mai bun altul.
Google Knowledge Graph
Google, cel mai utilizat motor de căutare din lume a anunțat pe blog-ul companiei lansarea unei aplicații ce va revoluționa căutarea pe internet. Această aplicație va avea capacitatea să facă diferența între sensurile unui cuvânt.
Roiurile de drone miniaturale
Dronele „clasice” sunt prevăzute cu armament şi echipamente de supraveghere, fiind active pe teatrele de operaţiuni militare din Irak, Afganistan sau Pakistan. Aceste arme mai puţin obişnuite ucid deseori fără să facă diferenţa între terorişti şi civili nevinovaţi.
Promit sa fiu cuminte
Promit să fiu cuminte, să ascult tot ce vreau şi nu vreau, să încerc să fiu politicoasă chiar şi atunci când oamenii sunt proşti şi incompetenţi şi mai presus de tot să accept diferenţa între mine şi tine.
Cum se regizează un faliment în România
Gheorghe Piperea analizează fenomenul falimentelor de pe piaţa autohtonă şi face diferenţa între cele reale şi cele „înscenate”.
Mediul juridic al ultimei perioade arată ca falimentele pot fi şi regizate. Un faliment înseamnă că datoriile unei companii sunt astfel “sterse”, iar activele sunt plimbate în cadrul grupului până când acestea îşi pierd urma.
E riscant sa circuli cu anvelope de iarna pe timp de vara_
Legea din România obligă șoferii să își echipeze autoturismul cu anvelope de iarna ori de câte ori circulă pe o șosea acoperită cu polei sau zăpadă. Din păcate însă, codul rutier nu obligă șoferii să aibă automobilul dotat cu anvelope de vară atunci când circulă pe un carosabil uscat.

Ce vrem să scoatem în evidență este faptul că folosirea cauciucurilor de vară pe timp iernii este aproape la fel de periculoasă precum folosirea anvelopelor de vară pe parcursul anotimpului rece. Riscurile la care se expun șoferii care obișnuiesc să facă acest lucru, motivele, dar și consecințele acestui obicei, le veți găsi listate în articolul de mai jos.

#1 De ce e periculos?

Principalul motiv pentru care o parte dintre șoferi folosesc anvelope de iarna în lunile de vară este reprezentat de factorul financiar. Din cauza lipsei de informare, aceștia consideră că un set de anvelope de iarna este suficient de rezistent încât să-l utilizeze ani la rând fără se uzeze, fapt pentru care nu își mai cumpără anvelope de vara.

Un alt motiv este reprezentat de faptul că pneurile de iarna se montează prin octombrie – noiembrie și se dau jos prin aprilie. Pe scurt, anvelopele de iarna stau montate chiar și 6 luni, așa că din comoditate, o parte dintre șoferi le utilizează pe tot parcursul anului.

#2 Care sunt riscurile?

Riscul comiterii unui accident auto este mult mai ridicat, deoarece, din cauza utilizării îndelungate, rizurile se tocesc, iar pneurile nu mai pot opri mașina în condiții de siguranță, indiferent dacă pe carosabil este zăpadă sau nu. În cazul în care un șofer ajunge în această situație, tot ce îi rămâne de făcut este să schimbe cauciucurile cu unele noi.

De asemenea, trebuie adăugat faptul că anvelopele de iarna oferă un randament optim la o temperatură de -7 grade celsius. În cazul în care temperatura depășește 30 de grade celsius, atunci distanța de frânare poate crește și cu 2,5 metri, față de un cauciuc de vară. Aceste fenomen se întâmplă deoarece compusul chimic din care este făcut un cauciuc de iarna este diferit față de celelalte.

#3 Consecințe

Utilizarea unui singur set de anvelope de iarna pe tot parcursul anului reprezintă de fapt o iluzie că economisim niște bani. Adevărul este că dacă îți dorești să economisești, cel mai bine este să investești în două seturi de anvelope, un set de vară și unul de iarna, pe care să le folosești pe rând.

Alegerea anvelopelor potrivite și utilizarea lor în funcție de anotimp ține de responsabilitatea ta ca șofer, deoarece trebuie să te gândești că o distanță de frânare mică poate face diferența între viață și moarte.
Esenţe pure şi uleiuri esenţiale
Uleiurile şi esenţele joacă un rol important în diferite ritualuri şi ceremonii. În anumite cazuri, când sunt combinate cu rădăcini, ierburi şi răşini pentru a crea licori sau când sunt turnate direct pe mangalul încins, uleiurile şi esenţele îşi împrumută aromele ritualurilor. Pentru a obţine vibraţiile potrivite ale anumitor instrumente, lumânări, talismane şi amulete, magicienii le ungeau cu uleiurile şi esenţele corespunzătoare. Utilizate ca parfumuri, uleiuri de baie sau balsame, uleiurile şi esenţele au un rol foarte important în toate etapele lucrărilor magice. Deşi atât uleiurile, cât şi esenţele sunt pure şi au puteri foarte mari, există o diferenţă netă între ele.
Cum formatăm hard disk-ul: MBR sau GPT?
Doriţi să formataţi hard disk-ul şi nu ştiţi care este diferenţa între MBR şi GPT? Dacă în trecut formatarea hard disk-urilor mici (HDD) se făcea ...
Cum formatăm hard disk-ul: MBR sau GPT?
Doriţi să formataţi hard disk-ul şi nu ştiţi care este diferenţa între MBR şi GPT? Dacă în trecut formatarea hard disk-urilor mici (HDD) se făcea ...
Horoscop Berbec iulie 2018
După ce ți-ai explorat în adâncime sinele din punct de vedere psihologic, ai ajuns să faci cu luciditate diferența între ce-ți este benefic și ce nu, ești gata să treci la acțiuni îndrăznețe, având drept menire transformarea și dezvoltarea ta individuală.
Citate despre proteste
"Nelson Mandela a fost un terorist. Și apoi a câștigat premiul mondial pentru pace și a devenit președintele Africii de Sud. În acest fel se petrec lucrurile. Este foarte important să nu se facă diferența între proteste și procesul democratic."
Tony Benn
Magia în textele Inchiziției: ce înţelegeau din magie oamenii din Evul Mediu
Fuziunea dintre magie și erezie nu a apărut ca un răspuns – sau ca o critică – la adresa Bisericii sau a acțiunilor sale. Magia făcea deja parte, de foarte multă vreme, din cultura europeană, transmisă de la strămoșii antici precreștini și perpetuată sub diverse forme de-a lungul timpului. Ideile despre magie, relația sa specifică cu erezia și pericolul pe care magia îl reprezenta față de creștinism (din perspectiva Bisericii) s-au schimbat foarte mult în ultimele secole ale Evului Mediu, iar aceste neliniști crescânde ale comunității creștine vor reprezenta bazele ecleziastice, legale și psihologice ale faimoaselor procese ale vrăjitoarelor din secolele XVI-XVII.
Manifestări ale magiei
Există forme de magie ofensivă şi defensivă. Se face o deosebire între magia neagră şi cea albă, dar se poate crea confuzia de a crede că magia albă ...
Ordo Templi Orientis, Aleister Crowley şi magia sexuală
Ordo Templi Orientis (prescurtat OTO) este una dintre cele mai controversate societăţi secrete din secolul XX iar Aleister Crowley, cel mai cunoscut membru al său – una dintre cele mai dubioase figuri din istoria ocultismului contemporan. Libertatea aproape totală rezervată membrilor societăţii, ritualurile cu conotaţie sexuală la care participau aceştia, simpatiile politice de extremă dreapta, evoluând spre nazism, ale membrilor fondatori – iată tot atâtea elemente care i-au făcut pe mulţi să privească OTO cu multă circumspecţie.

Totul a început în Germania, la sfârşitul secolului XIX şi începutul secolului XX. Carl Kellner, un industriaş bogat, membru al Francmasoneriei, susţine că, în timp ce se afla într-o călătorie în Asia, a fost iniţiat în vechile mistere de trei bărbaţi misterioşi. Pe baza acestei cunoaşteri, a întemeiat o proprie societate secretă, numită mai întâi Frăţia Ermetică a Luminii şi apoi Ordo Templi Orientis (Ordinul Templului Oriental).

Deosebirile faţă de Masonerie erau multiple, dar cea mai importantă consta în faptul că OTO le permitea şi femeilor să devină membri cu drepturi depline. Aceasta era de altfel o necesitate fundamentală, deoarece ritualurile bazate pe aşa-numita magie sexuală jucau un rol fundamental în Ordo Templi Orientis.

De exemplu, în perioada de după primul război mondial, aveau loc aşa-numitele „liturghii gnostice”, în cadrul cărora o femeie goală era aşezată pe altar, iar „credincioşii” se pipăiau reciproc, pentru, în final, să fie înghiţită „sperma simbolică”.
Magia neagră, o armă folosită des în Clujul medieval
Parapsihologia, paranormalul şi vrăjile prin intermediul aşa-numitei flăcari violete au intrat în centrul atenţiei în ultimul timp, fiind strâns legate de luptele politice. Poveşti de adormit copiii sau nu, acestea nu constituie neapărat o premieră. Interesant este faptul că în cronicile din Evul Mediu se atestă că magia neagră era folosită de unii nobili a-şi distruge adversarii.

Vânătoarea de vrăjitoare din Cluj a început undeva între anii 1560-1580 şi era mai mult instrumentată politic. Punctul culminant a fost atins în momentul în care s-a produs Reforma Religioasă şi au aparut ortodocşii, catolicii, lutheranii, calvinismul şi unitarienii

„Fiecare dintre aceste grupuri erau reprezentate în consiliul juraţilor oraşului. Fiecare încerca să-şi împună propriile criterii morale pentru a câştiga cât mai mulţi aderenţi”, a explicat istoricul Tudor Sălăgean. Astfel au fost instrumentate în aceasta perioadă foarte multe procese de vrăjitorie în Cluj. Printre cei care au luptat împotriva vrăjitoriei a fost şi juratul calvinist Mihály Igyártó, care era împotriva adulterului şi imoralităţii.

„Trebuie să se ştie că în perioada reformei, pe lângă religiile care s-au impus, erau tot felul de curente care au dispărut. Unele dintre acestea promovau tocmai libera uniune între femei şi bărbaţi şi desfiinţarea căsătoriei”, a povestit Sălăgean. În perioada aceea oricine avea dreptul să înterpreteze Biblia după propria dorinţă.
Adevaratele diferenţe de preţ la automobile
Se discută frecvent despre scăderea prețurilor la mașinile second hand, dar puţini sunt cei care fac niște calcule să vadă exact care e scăderea reală și dacă e aşa mare pe cum se vehiculează.
Am citit pe blogul lui Daniel Marton și pe cel al lui zoso despre prețurile mașinilor din România și despre felul în care se fac vânzările în România, aşa că am considerat util să postez niște calcule pentru a arăta diferențele de preț.

Daniel făcea o comparație între prețurile cerute pe mașini acum câteva luni bune și prețurile de azi, astfel el scria că un Bmw seria 3 avea prețul acum 6 luni de 12.999 euro iar prețul curent e de 9.999 euro. Încă un exemplu dat de el ar fi Daewoo Matiz la 3.199 de euro după patru luni în care pe afiș stătea scris mare 4.000 euro.

La prima vedere diferențele sunt majore și tentante, dar calculele arată că lucrurile nu sunt chiar aşa.

Acum 6 luni, mai exact în 24 Octombrie 2008 cotația euro era 3.61 Lei, iar în 24 martie 2009 euro e 4.29 Lei dat de BNR.

Calcule:
- preț bmw acum 6 luni: 12999 x 3.61 = 46926.39 Lei
- preț bmw prezent: 9999 x 4.29 = 42895.71 Lei

Diferență: 4030.68 Lei = 939.55 Euro

-preț matiz acum 4 luni: 4000 x 3.61 = 14440 Lei
-preț matiz prezent: 3199 x 4.29 = 13723.71 Lei

Diferență: 716.29 lei = 167 Euro

Se observa așadar adevăratele diferențe de preț, reducerile nu sunt monstruoase după cum afirma zoso dacă ai economiile în lei. Dacă ai avea toate veniturile în euro și nu ai avea tangente cu leul sigur că situația ar fi alta.
Magia sexuala si societatile secrete: Ordo Templi Orientis
Ordo Templi Orientis (prescurtat OTO) este una dintre cele mai controversate societăţi secrete din secolul XX iar Aleister Crowley, cel mai cunoscut membru al său – una dintre cele mai dubioase figuri din istoria ocultismului contemporan. Libertatea aproape totală rezervată membrilor societăţii şi ritualurile cu conotaţie sexuală la care participau aceştia i-au asigurat celebritatea.
Magie egipteană
Spiritualitatea egipteană este o ştiinţă foarte interesantă, foarte completă şi complexă. Din Egipt provin fără îndoială rolurile pe care le joacă morţii în practicile Magiei.


linkuri

hot

taguri

arhiva

 

comentarii

recente

 

RSS
urmareste-ne pe Twitter...

 

plugin WordPress

Ai un blog pe WordPress?

Instaleaza-ti pluginul WP RoSocial cu care iti poti trimite foarte usor linkurile catre Ghidoo
(pentru mai multe detalii si un exemplu de utilizare click aici)

 

cautari recente
"dockers romania"
"https: www marketingromania ro comunicatedepresa chip-tuning-pentru-opel-realizat-de-maxxperformancero-se-efectueaza-cu-aparate"
"https: www marketingromania ro comunicatedepresa angrotelliro-aprovizioneaza-magazinele-cu-sandale-engros-care-se-vand-bine"
"http: www webpr ro stiri-banci finante-21182445-apelati-contabilicesc-pentru-servicii-contabilitate-sectorul-6-bucurestiului htm"
"http: www trilulilu ro muzica-populara lilian-dobre-geampara-4http: trilulilu-download com asculta 78471 paul-stanga---hore-si-sarbe html"
"http: www mugurfrunzetti ro un-cadou-de-ziua-mea-de-la-mine"
"gabriela cora"
"http: www infopentrutine ro medicamentul-locobase-ce-face-acesta "
"http: www asiguratorii ro"
"The Tourist (2010)""
"femei care fac pipi la wc"
"euro-pc ro"
"descintec pentru ca barbatul sa-mi faca cadouri"
"cuvinte cu acelasi sens ro obosit"
"claudiuciobanu ro"
"manele"
"clack ro"
"caut blesteme"
"bratari barbati"
"autohipnoza gratis"
"bijuteriateilor ro"
"barbatul perfect"
"barbatul ideal"
"avuion marede lux"
"avioane de lux in lume"
"WWW CAFENEAVA "
"detergentii pentru masina de"
"beton amprentat"
"Noutati la inceput de an la incaltamintea de sport ieftina pentru barbati de la Walkin Incaltaminte"
"Apelati la Contabilicesc ro pentru servicii de contabilitate in sectorul 6 al Bucurestiului"
mai multe...

 

ghidoo blog

anunturi de la admin

 

contact ghidoo

contact, sugestii, nelamuriri...

 

fotografii

Vrei fotografii de calitate pentru a ilustra articolele blogului tau?

Incearca Photoree, unde vei gasi rapid imagini deosebite, in licenta gratuita Creative Commons.