link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Pana albă în superstiții și simboluri
de godessdiana88 la: 08/08/2018 18:52:26
Se spune că fiecare dintre noi are un înger păzitor, însă tindem să trecem prin viață fără să fie conștienți de existența sa. Îngerii își fac arareori simțită prezența. Dacă ești norocos, te pot saluta cu ajutorul unui mic semn. Poate fi o discretă, dar impresionantă revărsare de lumină, sau un brusc sentiment nemaipomenit de fericire! Se crede că astfel de semne apar frecvent sub forma unei pene albe!

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Pana albă în superstiții și simboluri"

Broasca in legende, superstitii si simboluri
Broasca a fost prezenta in legendele, miturile, folclorul, superstitiile si simbolurile omenirii vreme de mii de ani. Un simbol al tranzitiei si transformarii, broasca ca spirit sau totem ne reaminteste de natura trecatoare a vietii noastre si ne sprijina in vremurile de schimbare. Asociat strans cu elementul apei, spiritul broastei ne conecteaza la lumea energiilor emotionale si feminine, precum si la un proces de purificare fizica, emotionala sau spirituala.
Alte simboluri atribuite broastei sunt: norocul, puritatea, purificarea, renasterea, reinnoirea, fertilitatea, belsugul, vindecarea, oportunitatea, intermedierea, metamorfoza, misterul vietii si intelepciunea straveche.
Nucile in superstitii, legende, simboluri
Inca din antichitate, oamenii au tesut in jurul nucilor o deasa retea de superstitii, simboluri, semnificatii ale viselor, mituri si legende. Foarte populare in toate culturile lumii, prezente in numeroase traditii si obiceiuri, nucile sunt, in general, un simbol al belsugului, abundentei.
Cioara în simboluri, legende şi superstiţii
Credinţele, superstiţiile, legendele şi simbolurile despre cioară sunt asociate cu o memorie şi o înţelepciune ancestrală, cu misterele, secretele, ocultul, moartea şi prevestirile.
Greierele în simboluri şi superstiţii
Spiritul de iniţiativă şi isteţimea cu care este înzestrat greierul sunt văzute pe diferite meridiane drept chei ale succesului. La chinezi, numeroasele ouă depuse de acesta semnifică productivitatea, fertilitatea pământului şi a femeilor.
Perlele în simboluri, legende şi superstiţii
Pentru grecii din antichitate, perlele erau lacrimile zeilor. Într-o superstiţie a lor, ele împiedicau fetele să plângă în ziua nunţii lor.
Mierea de albine în simboluri, superstiţii, tradiţii şi legende
În tradiţii şi superstii de pe diverse regiuni ale pământului, mierea era consumată în prima zi a Anului Nou, pentru a favoriza o viaţă nouă, împrospătată, şi a imuniza omenii faţă de boli.
Castanul: Simboluri, superstiții, legende și beneficii pentru sănătate
Un simbol al prosperității, belșugului, fertilității și castității, castanul a fost prețuit încă din antichitate pentru fructele sale comestibile și proprietățile sale curative, și a fost prezent într-o sumedenie de tradiții, superstiții și legende ale lumii. Acest articol se referă la castanul comestibil (Castanea sativa).
Piersica in legende, superstitii si simboluri
Numele piersicii deriva din credinta straveche a europenilor ca acest fruct ar fi fost originar din Persia (Iranul de astazi) , lucru confirmat atat de denumirea stiintifica de "persica" , cat si de numele latinesc al acesteia , "malum persicum" ("mar persan").In realitate , piersicul (Prunus Persica) este un o specie de pom facand parte din genul de plante "Prunum" , cultivata initial in China.
Argintul în simboluri şi superstiţii
Acest metal simbolizează intuiţia feminină şi cunoaşterea interioară, fiind de aceea corelat frecvent cu o spiritualitate înaltă. Energiile lui rezonează cu fluxul şi refluxul şi este, din acest motiv, înzestrat cu adaptabilitate. Datorită legăturii cu apa, este văzut, de asemeni, ca un factor purificator.
Albina în simboluri, legende şi superstiţii
Simbol al hărniciei, muncii, perseverenţei, colectivităţii, familiei, fertilităţii, bogăţiei şi sufletului, albina este prezentă de milenii în miturile, legendele şi superstiţiile lumii. Albinele ne inspiră să ne înfruptăm din mierea vieţii, dar şi să ne străduim să o obţinem, ne îndeamnă să conferim existenţei noastre înţeles şi fertilitate...
Pițigoiul în simboluri și superstiții
Pițigoii sunt remarcați prin vioiciunea, exuberanța, curiozitatea lor, pofta de a trăi din plin orice clipă a vieții. Poartă o "tichie" neagră pe cap, o culoare asociată o gândire înaltă, spirituală, profundă. Par să ne îndrume către dezvăluirea secretelor minților noastre, a adevărului nostru cel mai adânc.
Gărgăriţa în simboluri, legende, superstiţii
De altfel, tot în perioada medievală, creştinii europeni aveau credinţa că punctele negre de pe spatele gărgăriţei reprezentau cele "şapte dureri ale Fecioarei Maria," sau, din contra, cele "şapte bucurii ale Fecioarei Maria."
Rubinul în simboluri, superstiţii şi legende
Rubinul este un talisman al dragostei pasiunii, protecţiei şi prosperităţii, un simbol al soarelui, nuanţele sale strălucitoare sugerând o flacără de nestins care, potrivit legendelor, nu poate fi ascunsă şi îşi dezvăluie sclipirea chiar şi prin cele mai groase straie.
Cheia în simboluri, superstiţii, talismane şi amulete
Când îndrăgostiţii fac un schimb de chei, se crede că în acest fel ei îşi deschid porţile inimilor unul către celălalt. Acest gest este un simbol al dragostei şi fericirii.
Mielul în simbolurile şi superstiţiile lumii
Mielul este un simbol al reînnoirii, renaşterii, victoriei vieţii asupra morţii, bunătăţii, purităţii, inocenţei. Încă din timpuri străvechi, era considerat una din jertfele cele mai potrivite pentru salvarea, mântuirea cuiva. Acest simbol a fost folosit prima oară în cultul lui Dionysius, ce îngloba un ritual în care un miel era aruncat într-o prăpastie pentru a-l îmbuna pe Pylaochos, gardianul porţilor infernale. În acest fel, zeul Dionysus putea să revină pe malul lacului Lerna, de unde coborâse în lumea subpământeană în căutarea mamei sale.
Papagalul în simboluri, superstiţii şi vise
Trebuie să se facă o distincţie clară între felul cum este perceput papagalul în mediul său nativ şi cum este apreciat în regiunile unde este folosit ca pasăre de companie. Dacă în primul caz este înconjurat cu respect, consideraţie, în cel de-al doilea simbolismul său este de obicei unul denaturat, degradant, ce poate oglindi chiar şi mentalităţile mai mult ori mai puţin rele ale societăţii.
Salcâmul: Simboluri, superstiţii şi legende
În limbajul victorian al dragostei, florile de salcâm simbolizează iubirea secretă, ascunsă, dar şi cea castă, prietenia şi frumuseţea regăsită în însingurare. După unii, cele roz ori albe reflectează eleganţa, manierele elegante în amor, pe când cele galbene semnalează o dragoste tainică. După alţii, cele rozii sunt identificate cu dragostea platonică!
Viespile în simboluri, superstiţii, legende
În antichitate erau considerate a fi de neauspicioase, aşa cum ni se povesteşte într-un text din anul 190 î.Hr.: "un număr infinit de viespi au zburat în piaţa din Capua şi s-au aşezat în templul lui Apollo. Au fost strânse cu sârguinţă şi arse solemn. Cu toate astea, vesteau sosirea duşmanului şi incendierea oraşului."
Usturoiul în simboluri, superstiţii, legende
Egiptenii din antichitate îl venerau ca o plantă sacră. Atât usturoiul cât şi ceapa aveau un rol major în ritualuri egiptene legate de jurăminte sacre. Divinitatea lor era atât de înmărmuritoare încât oamenii se ferau să le utilizeze în pregătirea mâncării! Cu toate astea, făceau parte în mod substanţial din hrana constructorilor piramidelor. În vremea regelui Tut, cu 15 funţi de usturoi putea fi cumpărat un sclav sănătos, puternic.
Porcul în simboluri, superstiții și tradiții românești
Un animal sacru pentru daci, mistrețul a fost încărcat pe plaiurile noastre cu o simbolistică atât celtică, cât și elină, reprezentând conform lui Romulus Vulcănescu un "demon al forței brutale, al furiei războinice, al vitalității și prolificității, pentru care a fost considerat o "hrană specială", consumată anual la începutul lui noiembrie, ceea ce corespunde sacrificiului porcului pentru sărbătorile de iarnă: Crăciunul și Anul Nou."
Melcii în simboluri și superstiții
Spirala regăsită în cochilia lor reprezintă în multe culturi ciclul vieții, morții și renașterii, sau rotația pământului în jurul soarelui.
Smaraldul în simboluri, superstiții, legende
Parte a grupului beriliului, extras în special în mine din Columbia și Zambia, smaraldul este un simbol al regalității, înțelepciunii, elocvenței, nemuririi, tinereții, primăverii, vieții, frumuseții și dragostei ce rezistă timpului.
Rodia in legende , superstitii si simboluri
Cu gustul ei intens aromat si multitudinea de seminte rubinii asemanatoare unor bijuterii , rodia este inconjurata de o aura de mister si simbolism. Rodia intruchipeaza fertilitatea si belsugul ,este un simbol consacrat al primaverii , dar si unul profund erotic.
Fluturele în simboluri, legende şi superstiţii
Simbolizând sufletul şi în creştinismul timpuriu, fluturele apare pe morminte creştine străvechi şi împreună cu Hristos în arta religioasă. Nu întâmplător, el a ajuns să fie conectat metaforic în creştinism cu nemurirea şi învierea lui Hristos!
Superstitii de Paste
In intrega lume, cu precadere in Europa, superstitiile de Paste, derivate din stravechi ritualuri si obiceiuri pagane, sau din traditia bisericeasca, continua sa se impleteasca pana in zile noastre cu preceptele oficiale crestine. Dintotdeuna, se pare, oamenii nu s-au putut impiedica sa nu teasa eresuri ori erezii asociate cu natura, cu lucrurile din imediata lor apropiere, avand darul de a le releva viitorul, norocul ori ghinionul ce ii asteapta in mereu imprevizibila si fragila existenta pamanteana.
Semnificatia numerelor in superstiile lumii
Numerele, cifrele au fost invaluite din antichitate intr-o aura de superstii ale caror semnificatii continua sa ne inraureasca viata pana in zilele noastre. Norocul ori ghinionul asociat cu o cifra sau un numar ii provoaca si astazi pe unii oameni sa ia sau nu o importanta decizie. Astfel de superstii surprind adeseori prin faptul ca s-au dezvoltat in mod asemanator in vechime in regiuni geografice prea indepartate pentru a comunica una cu cealalta.
Si astronautii au superstitii, nu-i asa?| Superstitii ale cosmonautilor americani si rusi
De ce nu ne-am accepta micile si nevinovatele noastre superstitii daca pana si astronautii, oamenii ajunsi pe cele mai inalte trepte ale dezvoltarii tehnologice, continua sa recurga la ele?
Pe 17 aprilie 1970, nava spatiala Apollo 13 a revenit pe pamant dupa ce explozia unuia din rezervoarele de oxigen a fost cat pe aci sa o faca sa esueze in spatiu. Acest lucru i-a socat pe sefii de la NASA, iar unul dintre ei, administratorul James Begg, a devenit atat de infricosat de numarul 13 incat nici o alta misiune spatiala SUA nu l-a mai inclus de atunci. Aceasta este numai una din numeroase superstitii legate de eforturile umanitatii de a explora cosmosul, dovedind ca pana si oamenii de stiinta din domenii de frontiera nu se pot lepada de credinte "irationale."
Teiul in legende si superstitii
In Europa si nu numai , nenumarate legende si superstitii sunt centrate in jurul pomului si a florilor de tei.
Singurul om alb negru din lume?
Se pare exista o singura persoana in lume care s-a nascut negru insa se decoloreaza natural devenind alb. Bineinteles ca este vorba despre o boala de piele, dar a carui nume nu il mai stiu. El foloseste un fel de fond de ten pentru a acoperi petele albe de pe fata...


linkuri

hot

taguri

arhiva

 

comentarii

recente

 

RSS
urmareste-ne pe Twitter...

 

plugin WordPress

Ai un blog pe WordPress?

Instaleaza-ti pluginul WP RoSocial cu care iti poti trimite foarte usor linkurile catre Ghidoo
(pentru mai multe detalii si un exemplu de utilizare click aici)

 

cautari recente
"vara"
"formular 10 bilant xls"
"Manca romaneste la"
"id femei madrid"
"adelix x 09"
"de la macro la microunivers, in cateva minute"
"elegance decor"
"foc"
"design decorativ"
"Game of Thrones Sezonul 2"
"wit ro"
"constanta"
"boutique mall"
"mett in"
"asterix domeniul zeilor"
"gaseste persoane"
"calendar crestin romano - catoilic aprilie 2013"
"corina stefan"
"adevarul"
"noni written"
"jocuri pentru iPhone"
"Andreea Mantea"
"fir de par"
"spor de bani"
"sasa grisa si ion"
"referat tema dulciurile"
"salopete lucru"
"Dan-Gabriel"
"filme 2010"
"casa si familia"
mai multe...

 

ghidoo blog

anunturi de la admin

 

contact ghidoo

contact, sugestii, nelamuriri...

 

fotografii

Vrei fotografii de calitate pentru a ilustra articolele blogului tau?

Incearca Photoree, unde vei gasi rapid imagini deosebite, in licenta gratuita Creative Commons.