link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Hazardele climatice
de s0rYn la: 13/09/2018 09:51:11
taguri: geografie Diverse 
Hazardele climatice pot fi unele fenomene meteorologice sau modificările bruşte ale climei din atmosfera joasă (troposferă - 11 km). Transformările pe ...

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Hazardele climatice"

"Hazarde" pe romania.tv
Azi, o reporteră "anglofilă" de la postul de televiziune românia.tv îi întreba retoric pe invitații săi din studio ce se întâmplă de apar atâtea "hazarde în lume", făcând referire la uraganele care lovesc în ultima vreme America.
CHEMtrails si-alte asa-zis teorii conspirationale climatice
Taman cand incepusem spornic sa-mi pun in aplicare diabolicul plan de a-mi reduce participarea in blogo.ro-oaie, Mircea Popescu ma intarata si atata din sfarcuri catre o dezbatere pe tema schimbarii climatice globale, sau, cum ii spune el, incalzirea globala.
Secretele climatului din ultimii 740.000 de ani
Ultimele rezultate ale proiectului EPICA (European Project for Ice Coring in Antarctica) au fost publicate recent. După ce s-au extras eşantioane de la o adâncime de 3 km din gheţarii Antarcticii, cercetătorii ne dezvăluie secretele climatului ultimilor 740. 000 de ani. Rezultatele publicate sunt fructul a 8 ani de colectări de eşantioane extrase de cercetătorii de la baza ştiinţifică...
Caral a fost distrusă din cauza climatului
Dispariţia celei mai vechi civilizaţii din America de Sud, acum 3600 de ani la Caral, în Peru, este fără îndoială o combinaţie de seisme şi de fenomene climatice, conform studiilor recente, bogate în informaţii privind răcirea climatică. Situl de la Caral-Supe se află la baza Anzilor, la 20 km de Pacific, unde sunt etalate multe tezaure pe 620 de hectare: piramide, terase, complexe ceremoniale...
Razboiul Climatic
Razboiul Climatic
Factorii climatici (Lumina, Temperatura aerului şi solului, Precipitaţiile, Umiditatea, Vântul)
Factorii climatici includ acţiunea conjugată sau separată a luminii, temperaturii, umidităţii, precipitaţiilor şi vânturilor, care diferă în funcţie ...
Hazardele geomorfologice
Hazardele geomorfologice sunt condiţionate de fragmentarea şi înclinarea reliefului, de cantitatea de precipitaţii, de gradul de seismicitate şi de ...
Hazardele endogene
Vulcanismul Vulcanismul este reprezentat prin fenomene legate de explozii şi cutremure. El este însoţit de hazarde seismice, fiind deosebit de violent. ...
Hazardele hidrologice, biologice, cosmice, antropice, tehnologice
Hazardele hidrologice Inundaţiile sunt hazarde specifice pentru regiunile umede, relativ umede şi constau în acoperirea temporară cu apă a unui teren ca ...
Încălzirea climatică, Topirea calotelor glaciare şi a gheţarilor montani
Încălzirea climatică Schimbările climei sunt determinate de factori interni naturali: în interiorul sistemului climatic, interacţiunile dintre ...
Sunt “climate cool”
Pot spune ca dupa parerea mea umila sunt intr-o relatie oarecum buna cu gogoasa asta mare si rotunda de care stam lipiti cu capul in jos spre Univers. N-am avut prea multe caramboluri cu mediul inconjurator, cu copacii, cu animalele sau cu aerul respirat.
Clima Europei (factorii determinanţi, tipuri climatice)
Europa are o climă temperată pe cea mai mare întindere a ei, iar în extremitatea nordică o climă rece (subpolară).
Noul „cod” al insolvenţei. Despre predictibilitate şi hazard
Mult-asteptatul „cod al insolvenţei” a fost adoptat prin ordonanţă de urgenţă, deşi, după toate probabilităţile şi aşteptarile, ar fi trebuit să fie adoptat prin lege, după o minima dezbatere în Parlament şi să intre în vigoare în 2014, după o minimă perioadă de studiu şi pregătire logistică şi administrativă pentru punerea să în aplicare. Adoptarea prin OUG (tehnica de legiferare care în România este utilizată pentru evitarea dezbaterilor în Parlament) este, în sine, o surpriză, dar această noua reglementare ne rezervă şi alte surprize, unele dintre ele neplacute.
Penis urias de gheata in Antarctica
Artistul Andy Rouse a surprins in imagini un iceberg din stramtoarea Bransfield, aproape de Antarctica, care din cauza schimbarii climatice s-a topit si a luat forma unui penis gigant.
Imagini bizare realizate pe planeta Marte
Peste 1000 de fotografii au fost realizate pe planeta Marte cu ajutorul camerei de inalta rezolutie de la NASA, Mars Reconnaissance Orbiter. Cele mai multe dintre acestea au reusit sa suprinda detalii necunoscute pana in prezent oamenilor de stiinta si sa arunce o lumina cu totul noua asupra modului in care climatul a modificat suprafata Planetei Rosii.
Misteriosii profeti ai secolului XXI
Ghicitul in palma, in cartile de tarot sau in zatul din ceasca de cafea sunt stravechi metode empirice de prezicere a viitorului individual. Din a doua jumatate a secolului XX, pornind si de la aceste practici, a aparut o stiinta - “futurologia” - care se ocupa la modul cel mai serios de predictii cu acoperire globala, cum ar fi modificarile climatice, rezultatele alegerilor prezidentiale, functionarea bazelor lunare sau schimbarile geopolitice.
Casa de Pariuri Sportive - PARIAZA romaneste PUBLIC BET te rasPLATESTE
Compania Public Bet s-a infiintat spre sfarsitul anului 2006, activitatea societatii noastre se desfasoara sub stricta supraveghere a Ministerului Economiei si Finatelor, cel care emite anual Licenta de functionare iar in acest moment avem peste 200 de puncte de lucru in toata tara.
Obiectivul principal al companiei Public Bet il reprezinta calitatea serviciilor oferite clientilor – oferta de evenimente sportive cat mai variata, cote cat mai mari, mai multe tipuri de pariuri si bonusuri. Acest lucru a creeat un climat concurential vizibil si apreciat de jucatori, clientii fideli ai caselor de pariuri putand confirma oricand calitatea serviciilor in ceea ce priveste oferta de pariere si promotiile existe in acest moment, comparativ cu piata pariurilor sportive de acum 4-5 ani.
PARIURI SPECIALE si BONUS-uri :
SUPERBET (un bonus prin care cota pentru evenimentul oferit este mai mare in cazul in care jucatorul alege sa parieze inca 5, 8 sau 11 evenimente)
BONUS 200 (cu un eveniment pierdut, jucatorul primeste de 10 ori miza)
BONUS DUBLU (minim 20 evenimente valide cu cota minima 1,20 si miza minima pe bilet 5 RON fara taxe,castigul dumneavoastra se va dubla)
PAUZA SAU FINAL (daca pronosticul dumneavoastra nu iese la pauza, are sansa sa iasa la final)
MARCATOR CORECT (indicati corect jucatorul care marcheaza in meci)
MARCHEAZA PRIMA REPRIZA (indicati echipa care marcheaza in prima repriza sau daca se marcheaza )
PARIUL SANSA (cu un eveniment pierdut, jucatorul primeste 10% din castigul eventual impartit la cota evenimentul pierdut)
PARIU DUEL ( care echipa marcheaza mai mult; care competitor se claseaza mai bine)
Coincidenta face diferenta
In aparenta, acest scurt metraj animat se concentreaza pe povestea unui poet care pleaca intr-o calatorie pentru a intalni o persoana care il inspira. De fapt, ideea asupra careia se insista este importanta purei intamplari in viata noastra, existenta hazardului si bizareriile care ii sunt uneori proprii destinului.
Baile Acas din jud. Satu Mare, Romania
Statiunea Baile Acâş este situata in partea de nord–vest a Romaniei, in judetul Satu Mare, la o distanta de circa 30 de km de Satu Mare. Asezata in Campia de vest, statiunea are un climat continental moderat de ses, cu ierni blande si veri temperate cu ifluente mediteraniene, indeal pentru turism balnear. La dispozitia turistilor, intreg anul, statiunea balneoclimaterica Baile Acas ofera conditii de relaxare, vacanta, odihna si recuperare.
Bill Gates Calls for Population Reduction
In a recent TED Talk, Bill Gates has put forward the theory that mankind can reach zero carbon emissions by reducing our population, services, energy and carbon output. And yes, he’s even suggested a trendy, yet totally absurd, equation to legitimatize his eugenicist viewpoint. All I can say is, “What a crackpot!” Maybe it’s because he hasn’t noticed the systematic fraud exposed in the climate-gate debacle or maybe it’s because the mathematics of his equation are so blatantly imbecilic but I can’t help myself from truncated laughter. This guy is a genius? Really?
First and foremost, the summation equation is immeasurably misleading. No one, and especially not a world renowned computer programmer, should make the mistake of multiplying the variables of a summation. And even if you could overlook that magnitude of an inaccuracy, the number of variables that lead to a reasonable projection of a true change in any chaotic system are far more varied and complex than the four presented by Mr. Gates’ second grade presentation. Yet in typical fashion one TED attendee, Laura Trice, stated, “Bills Gates reduced the environmental CO2 issue to a simple math equation I could understand.” [...]
Despre astenia de primavara
Sunt sigur ca foarte multe persoane sufera de aceasta asa zisa afectiune, mai ales in zona temperata. Aceasta oboseala care vine deodata cu primavara e de fapt trecerea de la un anotimp mai greu ca iarna la un anotimp mai bland ca primavara.

Simptomele asteniei de primavara sunt cele de oboseala, iritare, melancolie si poate depresii in cazurile mai grave. Toate acestea vin datorita schimbarii climatice pe care organismul nostru o transpune ceva mai greu, fiind obisnuit sa “hiberneze” iarna acum este nevoit sa revina la un ritm mai alarmant de lucru iar energia nu este deloc aceeasi. Binenteles, nu toate persoanele sufera de asa ceva, dar pentru cele care au avut probleme cu trecerea de la primavara la vara, avem cateva recomandari.
Secret Clause Reveals Europe Bailout Designed To Destroy Global Economy
A secret exit clause written into the trillion dollar European bailout agreement will ensure the creation of more debt in Europe, worsening the global economy, decimating nation states and allowing power to be consolidated into fewer super-elite hands.

As the Financial Times reportstoday, the major German newspaper Bild says it has obtained a copy of the bailout agreement and has set about “exposing” a series of secret clauses.

The most revealing of these clauses states that if any country finds it cannot raise funding for the bailout at interest rates below the 5pc charge agreed for Greece, it can opt out of the bail-out altogether, leaving the rest of the eurozone states to pay the difference.

If this happened, a domino effect could ensue, as the London Telegraph’s Ambrose Evans Pritchard explains:

BNP Paribas said this would escalate quickly into a systemic crisis if Spain were in such a position, because the other countries cannot carry an ever-rising burden. The bank warned the euro project itself may start to disintegrate rapidly if these rescue provisions are ever seriously put to the test.

As financial analyst Tyler Durden of Zero Hedge explains, this means bad news for American taxpayers because the U.S. is essentially being used as the engine for global consolidation:

The second Portugal, Spain and Italy are dragged under by the vigilantes, their participation in the $1 trillion bailout ends. And when that happens, the full cost of the bailout will be borne by none other than the “richest” member of the IMF, the United States.

Obviously, the incentive to blow up one’s borrowing costs in this arrangement are huge, now that both Germany and the US have no choice but to bail out each and every dropping domino.

The secret clause essentially creates a huge incentive for weaker eurozone countries to blow up their debts – the agreement creates massive moral hazard.

Tyler Durden again:
Sfârşitul lumii?
În România, în faţa provocărilor celei mai grave crize economice din ultima sută de ani se răspunde cu circ. Politicienii, în frunte chiar cu preşedintele ţării, par a promova un joc al confuziilor care debusolează opinia publică. Iar când confuzia socială, politică sau economică se instalează, iar circul devine un scop în sine, situaţia poate oricând degenera. Atunci când unii încă mai cred că „mămăliga nu explodează”, alţii mizează pe „haos” ca strategie de salvare sau relansare. De parcă ar vrea să confirme sugestia atât de plastică din titlul penultimei cărţi, „First As Tragedy, Then As Farce” („După tragedie, farsa”), a „celui mai periculos filosof al Vestului”, Slavoj Žižek. Şi dacă în „First As Tragedy” era tratată problema crizei economice din perspectiva jocului ideologic neoliberal de-a legitimarea, în ultima sa carte, apărută în vara acestui an, „Living in the End Times” („Trăind sfârşitul timpurilor”), Žižek speculează senzaţia multora că lumea, aşa cum a fost construită în ultimul secol, a ajuns la o răscruce. Senzaţie pe care ultimele „evenimente” de la noi o amplifică.

Căci acum, după ce criza a lovit fără menajamente, iar curba de sacrificiu impusă majorităţii românilor a fost deja aplicată, mulţi au impresia că lumea ar fi ajuns într-un impas fără precedent. Iar şocul social produs de o politică improvizată ar putea, în anumite circumstanţe, conduce spre o criză de sistem. Cu atât mai mult cu cât atunci când legitimitatea celor ce guvernează este minimă, cum se întâmplă acum, riscurile pentru democraţie devin maxime. Poate că la fel se întâmpla şi în anul 2000, dar atunci încă mai puteau fi activate alternative. Astăzi acestea par, dacă nu absente, în orice caz epuizate. Iar climatul internaţional nu pare nici el mai favorabil, chiar dacă mulţi susţin că, deşi mai există în continuare provocări ce ar putea modifica cursul evenimentelor, economia mondială ar fi intrat într-o etapă de recuperare. În acest context, reţinerile spectaculoase - şi atât de oportune electoral - ale lui Gigi Becali sau Dan Diaconescu, ori, mai recent, cea a lui Sorin Ovidiu Vântu creează condiţii pentru circ, dar şi premise pentru „haos”. Pe de o parte, ele îndepărtează interesul public de la cauzele reale ale crizei economice, pe de altă parte, antrenează publicul într-un spectacol mediatic extrem, ale cărui urmări politice sunt greu de prevăzut.
Fotografii cu nori impresionanti
Norii sunt adesea subiecti nobili pentru fotografii impresionante. Se impart intre valoarea artistica si importanta pentru determinarile climatice. Curiozitati:
Locuri care par de pe alta planeta
Eforturile oamenilor de stiinta de a demara noi misiuni de cercetare a planetelor apropiate sistemului nostru solar, in speranta ca vor identifica corpuri ceresti asemanatoare Pamantului nu mai sunt un secret pentru nimeni. NASA cauta deja de decenii o planeta care sa reproduca, chiar daca la o scara mai mica, conditiile de viata pe Terra. Insa cum ar fi daca am schimba regulile jocului si am cauta pe propria nostra planeta, locuri si conditii climatice care amintesc de ceea ce numim enigmatic peisaje… extraterestre?
De când este Sahara un deşert?
Probabil că mulţi s-au întrebat. Descoperirea şi analiza formaţiunilor de dune fosile din Ciad de către cercetători au dus la estimarea vârstei Saharei. Deşertul fierbinte cel mai vast al planetei nu are doar 86. 000 de ani, cum se credea, ci cel puţin 7 milioane de ani! Aceste cercetări reprezintă primul pas al reconstrucţiei istoriei climatice vechi a Paleo - Saharei, în timpul unei...
Programul american HAARP
O ameninţare pentru climat şi mediul vibrator al planeteiHAARP, o armă de distrugere masivă care face parte din programul militar american Joint Vision 2020, constituie o ameninţare pentru interacţiunile subtile între ecosistemele Terrei şi ionosferă. Rezonanţa Schumann (Frecvenţe RS) şi biocomunicaţiiRezonanţa Schumann (RS) constituie poate suportul unui proces de percepţie extrasenzorial...
Alergiile - informatii utile complete
Ce este alergia? Pe intelesul tuturor, este o reactie exagerata a organismului la anumite alimente, substante naturale sau chimice, manifestari climatice, animale, insecte, imprejurari de viata.
bwin
În ultimul timp am scris mai multe postări despre site-urile PTC. Astăzi voi scrie câteva cuvinte despre pariurile sportive online, un domeniu cu o creştere spectaculoasă şi cu tot mai mulţi adepţi.

bwin e cea mai importantă platformă de pariuri online din Europa, având o interfaţă prietenoasă, bonusuri atractive şi cea mai mare şi mai variată ofertă. În fiecare zi vă aşteaptă până la 30.000 de pariuri sportive din peste 90 de discipline. La bwin ai de unde alege, important e să ai răbdare, să nu te hazardezi şi să îţi placă sportul. În afară de pariuri sportive, bwin oferă celor peste 20 de milioane de utilizatori şi alte modalităţi de a câştiga bani: poker, ruletă şi alte jocuri de cazinou. Eu pariez la bwin din 2009, dar de anul acesta am început să câştig. În primele două luni din 2011, am câştigat 60€.