link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Fii indiferent - Poveste cu tâlc
de godessdiana88 la: 08/11/2018 13:11:04
Un bătrân și un tânăr călătoreau alături de un măgar. Când au ajuns în apropierea unui oraș, și-au încrucișat drumul cu o ceată de copii ieșiți de la școală, care au început să chicotească, să râdă de ei, zicând cu glas tare, "Uitați-vă la proștii ăștia! Au un măgar sănătos, voinic, puternic, și, cu toate astea, umblă pe jos. Ar trebui ca cel puțin bătrânul să stea pe măgar!"

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Fii indiferent - Poveste cu tâlc"

Revolta împotriva burţii | Poveste cu tâlc
Această poveste cu tâlc ne sugerează că există piloni de bază ai lumii noastre fără de care nu putem exista sau fără de care existenţa noastră devine falsă, firavă, ori că avem nevoie de o armonie atotcuprinzătoare între inimă, suflet şi trup. Desigur, povestea poartă şi alte semnificaţii, ce aşteaptă să fie descoperite, desconspirate, înţelese în funcţie de individualitatea fiecăruia dintre noi...
Poveste cu tâlc: Perlele din gură
O poveste cu tâlc din Mahabharata despre lăcomie şi necazurile aduse de ea. Setea de avere ne poate distruge în cele din urmă tot ce avem mai drag pe lume!
Lecţia păpuşilor - Poveste cu tâlc
O poveste cu tâlc despre cum ar trebui să comunicăm cu cei din preajma noastră, despre alegerea gândurilor care să fie ferecate în noi, a răstimpului când este bine să vorbim şi a celui când trebuie doar să ascultăm cuvintele altora, a selectării oamenilor în care să ne încredem.
Darul adevăratului călugăr | Poveste cu tâlc
Această poveste cu tâlc ilustrează expresiv modul în care oamenii care se dedică cu trup și suflet unei credințe, fie ea Creștinism, Buddhism (Zen) sau Islamism, reușesc să se desprindă de deșartele drumuri ale vieții lumești. După părerea mea (și nu numai a mea) toate religiile țintesc spre un Unic Dumnezeu.
Parabola Dragostei, Averii şi Succesului - Poveste cu tâlc
O poveste cu tâlc care sper să se adeverească, să prindă formă si esenţă, dacă nu a făcut-o deja, în vieţile voaste...
Păpuşa din sare | Poveste cu tâlc
După o lungă călătorie pe uscat, o păpuşă din sare a ajuns în faţa mării, descoperind ceva ce nu mai văzuse vreodată şi nu putea nicidecum să înţeleagă. Pe când stătea pe terenul tare, solid, de sub picioarele ei, a văzut că există şi un alt fel de teren, mobil, nesigur, zgomotos, straniu şi necunoscut.
Poveste cu tâlc: Cele 7 minuni ale lumii
Fata a ezitat şi apoi a citit cu voce tare ce scrisese: "Cred că cele 7 minuni ale lumii sunt:
Poveste cu tâlc: Cum să îţi găseşti fericirea?
Un bătrân, poate omul cel mai copleşit de necazuri din intreagă lume, ce trăia într-un anume sat, îi împovăra atât de mult pe cei din jurul său cu nefericirea lui încât nimeni nu mai suporta să îl aibă pe aproape.
Crăpături în statuia lui Buddha | O poveste cu tâlc
Într-un mare templu aflat la nordul capitalei străvechi a Tailandei, Sukotai, se afla odată o statuie uriaşă din lut a lui Buddha. Mai mult de 500 de ani, în decursul unor violente furtuni, schimbări de guverne, sosiri şi plecări ale unor armate invadatoare, statuia a rămas teafără în picioare.
Cât de mari sunt lucrările Tale, Doamne | O poveste cu tâlc
Psalmistul a scris: "Cât de mari sunt lucrările Tale, Doamne, şi cât de adânci sunt gândurile Tale!" (Psalmul 92:5)
Imaginează-ţi un imens copac Sequoia, avântându-se zeci de metri către ceruri. Oamenii care trec pe lângă el se împart în trei categorii...
Poveste cu tâlc: Maimuţele din minte
Într-o poveste tibetană cu tâlc se spune că un tânăr pasionat de esoterism, de tainele vieţii, a reuşit odată să ajungă la un om sfânt despre care se spunea că le ştie, dar că nu le împărtăşea decât arareori altora. El şi-s zis, "Voi accede la aceste secrete. Îmi voi dedica intreagă viaţă pentru asta, şi voi reuşi să le aflu!"
Banchetul - Poveste cu tâlc
Aparenţele, mofturile şi prejudecăţile ne transformă adeseori lumea într-una absurdă, desprinsă parcă dintr-o piesă de Eugen Ionescu. Înconjuraţi de forme fără fond, ne putem simţim uneori provocaţi să le dăm o semnificaţie cu tâlc, la fel ca şi în această poveste...
Oamenii apatici | O poveste cu tâlc
O poveste sufistă despre motivare, despre cum scăpăm de inerţie, ne eliberăm de apatie.
Apatia este mănuşa în care răul îşi strecoară mâna.
Arta luptei cu sabia | O poveste cu tâlc
O poveste nu atât despre arta luptei cu sabia, cât despre răbdarea şi umilinţa de care avem nevoie pentru a ne însuşi orice fel de artă, orice fel de îndemânare... "Răbdarea nu este simpla abilitate de a aştepta, ea scoate în evidenţă felul cum ne purtăm în vreme ce aşteptăm."
Plictisit de moarte | O poveste cu tâlc
Într-o poveste de demult, se spune că, după ce a murit, un tânăr a ajuns într-un loc nemaipomenit de frumos, înconjurat de toate lucrurile plăcute şi frumoase la care visase vreodată... "Împotriva plictiselii chiar şi zeii luptă în van." Friedrich Nietzsche
Moartea vorbeşte - Poveste cu tâlc
Această poveste de origine arabă, despre inevitabilitatea morţii, incapacitatea omului de a-şi evita destinul, a fost rescrisă de William Somerset Maugham către finalul piesei sale de teatru "Sheppey." John O'Hara face referire la ea în titlul romanului său "Appointment în Samarra" ("Întâlnire în Samarra"), citând-o şi recunoscând la începutul cărţii ca aparţinând lui William Somerset Maugham.
Cele zece oi - Poveste cu tâlc
Chiar dacă azi nu eşti tu atacat de lupii deghizaţi în oameni, îi vezi făcând rău şi taci mâlc, mâine sau poimâine poţi fi următoarea lor victimă.
Privilegiul de a fi om - Poveste cu tâlc
Chiar este un privilegiu să fii om? Într-un pasaj din "Cugetările" sale (Les pensées), Blaise Pascal observa: "Omul este pentru el însuşi cea mai suprinzătoare creatură din natură; căci el nu poate concepe ce îi este trupul, cu atât mai puţin ce-i este spiritul (sufletul), şi, într-o şi mai mică măsură, cum îi este unit trupul de suflet. Această este sursa dificultăţilor sale, şi totuşi însăşi fiinţa lui."
Poveste cu tâlc: Pacea minţii
Ce subliniază Buddha aici? El ne spune că a avea pace în tine, in mintea ta nu presupune strădanii îndârjite. Si, atunci când pacea este înlăuntrul tău, ea îşi face loc în afară, se răspândeşte în preajma ta,
Transformă-te într-un lac | O poveste cu tâlc
Un bătrân maestru spiritual era din ce în ce mai sâcâit de tânguirile ucenicului său, aşa că, într-o dimineaţă, l-a trimis să îi aducă nişte sare. Atunci când învăţăcelul s-a întors, înţeleptul i-a poruncit să pună o mână de sare într-un pahar cu apă şi să-l bea. "Ce gust are?" a întrebat maestrul.
Paradisul este în tine | O poveste cu tâlc
Se spune că odată, cu mult timp în urmă, proorocul Ilie a vizitat un foarte sfânt rabin. Rabinul a fost uluit să-l vadă pe Ilie în casă sa, şi uimirea l-a copleşit întru totul atunci când proorocul i-a spus că Dumnezeu era mulţumit de el şi că îi va oferi orice dar îşi doreşte cu condiţia să se hotărască asupra acestuia chiar atunci şi acolo. Deşi tulburat peste măsură, rabinul nu s-a putut opri să întrebe, "Crezi că aş putea să arunc o privire în paradis?"
Care e diferenţa dintre găină şi porc? | Poveste cu tâlc
Rabinul Yaakov din Dubnow aduna odată bani pentru cei săraci şi ajuns, în cele din urmă, la un om bogat vestit prin cârpoşenia sa. Rabinul a încercat să apeleze la simţul său de generozitate dând exemple despre membri mai puţin avuţi din comunitate care donaseră totuşi pentru nobila cauză.
Povestea celor cinci degete | O poveste cu tâlc
Odată, cele cinci degete, care de obicei împărtăşeau o strânsă prietenie, au pornit să se certe ca la uşa cortului. Desigur, disputa a a avut acelaşi motiv care otrăveşte sufletele tuturor fiinţelor umane de pe pământ de la începutul timpului: Cine este cel mai mare şi mai tare, cine este cel mai important!?
Despre onestitate | Poveste cu tâlc
Se spune că, într-o zi, Frederic cel Mare, regele Prusiei, a vizitat o închisoare şi a vorbit cu fiecare din cei întemniţaţi acolo. Cu toţi i-au vorbit despre nevinovăţia lor, despre nedreptatea ori ghinionul care îi lovise, despre soarta lor cruntă.
Lumina şi întunericul din tine | Poveste cu tâlc
"Dacă ai lumină înlăuntrul tău, o vei vedea şi în afară."
Cele mai bune cărţi | Poveste cu tâlc
Un om ce încerca să evolueze a venit odată la un înţelept vestit şi i-a spus, "Sunt interesat să mă dezvolt spiritual. Ce cărţi îmi sugeraţi să citesc?"
Deşertăciunea lumii | Poveste cu tâlc
"Bine," îi răspunsese Narada, "dar atunci când oamenii au dat de gustul materiei, a deşertăciunii lumeşti, cum te mai poţi aştepta să-şi dorească ceva mai mult?"
Vishnu se cufundase o vreme în tăcere. În cele din urmă, vorbise, "Este posibil ca iluzia realităţii materiale, ca ataşamentul faţă de deşertăciunea lumii să aibă o prea mare putere. Nu sunt însă sigur de asta."
Poveste cu tâlc: Nu eşti niciodată singur!
Băiatul era îngrozit... Putea să audă tot felul de zgomote ameninţătoare în jurul sau... Fiarele pădurii în dădeau târcoale... Poate chiar şi un om îi putea face rău!
Poveste cu tâlc: Secretul fericirii
Un guru, un maestru spiritual vestit şi-a anunţat odată discipolii că le va dezvălui secretul fericirii. Cei peste cincizeci de ucenici s-au adunat într-o sală, iar maestrul a început să le explice în detaliu cum puteau să atingă cea mai înaltă stare de fericire.


linkuri

hot

taguri

arhiva

 

comentarii

recente

 

RSS
urmareste-ne pe Twitter...

 

plugin WordPress

Ai un blog pe WordPress?

Instaleaza-ti pluginul WP RoSocial cu care iti poti trimite foarte usor linkurile catre Ghidoo
(pentru mai multe detalii si un exemplu de utilizare click aici)

 

cautari recente
"barbatul ideal"
"barbatii"
"b-mall ro"
"avuion marede lux"
"Dead Rising 2"
"avioane de lux in lume"
"sms de noapte buna engleza"
"automatizari store ro"
"accesorii ceai cadou"
"a nanotel ro"
"WWW GHIDOO RO SEARCH COMMENTS ADRIAN BORSCIOV 1"
"WWW CAFENEAVA "
"Noutati la inceput de an la incaltamintea de sport ieftina pentru barbati de la Walkin Incaltaminte"
"Mag Consrtructii va ofera BCA la preturi foarte avantajoase!"
"Apelati la Contabilicesc ro pentru servicii de contabilitate in sectorul 6 al Bucurestiului"
"horoscop 2011 pesti"
"laza bogdan"
"Electrocentrale(ELCEN), societate care are de recuperat datorii de circa 450 milioane euro de la regiile de termoficare RADET din cele dou%C4%83 localit%C4%83%C5%A3i "
"bilete avion"
"rezolvare romana bac 2009"
"gabriela cora"
" ol, j8mnh"
"Shav"
"katy perry-ur deci gay"
"Interpretare vis in care apare un sarpe"
"noi stim a invarti sapa coasa si secera"
"nu poti sa te trezesti"
"consiliere psihopedagogica titularizareengleza titularizare subiecte rezolvate"
"magzin online"
"imagini"
mai multe...

 

ghidoo blog

anunturi de la admin

 

contact ghidoo

contact, sugestii, nelamuriri...

 

fotografii

Vrei fotografii de calitate pentru a ilustra articolele blogului tau?

Incearca Photoree, unde vei gasi rapid imagini deosebite, in licenta gratuita Creative Commons.