link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ion Luca Caragiale
de s0rYn la: 10/02/2019 15:53:09
taguri: literatura Cultura 
Ion Luca Caragiale (1852-1912), prozator şi dramaturg. Se naşte în satul Haimanale, în aproprierea mănăstirii Mărgineni (Prahova), unde tatăl său, ...

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Ion Luca Caragiale"

D-l Goe de Ion Luca Caragiale
D-l Goe de Ion Luca Caragiale (Schiţă) Ca să nu mai rămâie repetent şi anul acesta, mam'mare, mămiţica şi tanti Miţa au promis tânărului Goe să-l ...
Examenul anual de Ion Luca Caragiale
Un pedagog de şcoală nouă de Ion Luca Caragiale (Schiţă) Examenul anual Două mahalagioaice asistă la examenul copiilor lor. Profesorul, pedagogul ...
Vizită de Ion Luca Caragiale
Vizită de Ion Luca Caragiale (Schiţă) M-am dus la sf. Ion să fac o vizită doamnei Maria Popescu, o veche prietină, ca s-o felicit pentru onomastica ...
Bacalaureat de Ion Luca Caragiale
Bacalaureat de Ion Luca Caragiale (Schiţă) Când ies de dimineaţă din casă; o trăsură din trap mare intră pe strada mea; în trăsură, madam Caliopi ...
Ion Luca Caragiale - citate
Ion Luca Caragiale - citate
Moartea dramaturgului roman I.L. Caragiale
Moartea dramaturgului roman Ion Luca Caragiale. Pe blog gasesti articole despre Caragiale, de la inceputul vietii sale si pana la ultimii sai ani de viata.
Vizită – Caracterizarea lui Ionel Popescu
Caracterizarea lui Ionel Popescu din schiţa Vizită de Ion Luca Caragiale. Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale este maestrul comicului în literatura ...
Am mai povestit cu prietenii despre teatru si Caragiale
Uneori ma gandesc ca dramaturgia nu e lucru usor, de aceea astazi am vorbit cu un prieten despre teatru si despre Ion Luca Caragiale, singurul dramaturg care ne-a impresionat de-a lungul vremii.
Teatru: "O scrisoare pierduta" la Piatra Neamt
Vineri, 18 Februarie, la Casa de Cultura a Sindicatelor, cu incepere de la orele 17:00, Teatrul Bacovia vine cu inca o piesa consacrata la Piatra Neamt, “O scrisoare pierduta” de dramaturgul Ion Luca Caragiale, in regia lui Dumitru Lazar Fulga, scenografia semnata de Cristina Ciobanu.
Pensiunea La Rotaru scoasa la vanzare prin licitatie pe Fairsolve.com
Fiind situata pe Strada Patriei in apropiere de Colegiul National "Ion Luca Caragiale", Pensiunea La Rotaru va permite accesul facil spre centrul orasului.
Detalii:
CORP A:compus din 11 camere:8 mobilate din lemn masiv,grupuri sanitare;o camera receptie, 2 camere utilizate ca si spatii birouri;vestiar personal.Alaturat corpului A,este construita locuinta cu doua apartamente a cate 80mp compuse din camera,sufragerie,bucatarie si baie;demisol:cu camera frigorifica functionala,fosta carmangerie.
CORP B:parter+etaj,bar-restaurant;parterul este compus din bucatarie,sala de mese cu 25 de locuri iar etajul:sala de mese de 45 de locuri.
Vizită – Caracterizarea lui Ionel Popescu
Caracterizarea lui Ionel Popescu din schiţa Vizită de Ion Luca Caragiale. Ion Luca Caragiale Ion Luca Caragiale este maestrul comicului în literatura ...
Am citit o carte despre dramaturgia romaneasca
Si acolo am aflat ca era un dramaturg faimos acum multi ani al carui nume nu se stie, dar era foarte talent si placut de public.

In orice caz, din cate stiu eu, cel mai mare dramaturg a fost Caragiale.
Caragiale 160
Dramaturgul mereu actual, ce ne-a învățat că atunci când lumea pare cu susul în jos, să nu ne impacientăm – ci să râdem de efemeritatea problemelor noastre.

În continuare, vă invităm să vizionați o punere în scenă a comediei O scrisoare pierdută
Caragiale, azi
Mi se pare de neînchipuit să revezi «O scrisoare pierdută» şi să nu te gândeşti la personajele care populează scena politică de azi.

Poate părea o banalitate să le reaminteşti cititorilor de azi cât de actuală rămâne opera lui Caragiale. Înaintea noastră, s-a spus de nenumărate ori că piesele sau schiţele sale sunt nemuritoare. E uşor de explicat de ce. Nenea Iancu a scris despre teme care surprind, până la esenţă, trăsăturile poporului român.

De aceea, poveştile sale sunt valabile oricând, dar nu oriunde. „Autorul «Nopţii furtunoase» n-a dezvăluit trăsăturile amuzante ale democraţiei în general, ci trăsăturile democraţiei de pe malurile Dâmboviţei”, nota, pe la sfârşitul anilor ‘90, Ion Cristoiu. Gazetarul adăuga că textele caragialiene sunt de nedescifrat pentru un străin.

„«O scrisoare pierdută» e mai greu de înţeles în SUA. Un american n-ar putea pricepe de ce Tipătescu nu pune un asasin plătit să-l împuşte pe Caţavencu. Un neamţ n-ar înţelege cum e posibil ca o scrisoare să se piardă pe drum. (…) Iar un englez s-ar întreba, de exemplu, cine sponsorizează banchetul din final?! (…) Un rus, îndeobşte hrănit cu proza lui Dostoievski, n-ar pricepe de ce, ajunşi în dramatica dilemă, Tipătescu şi Zoe nu se sinucid împreună”, comenta gazetarul. [...]
Banc cu Ion :)
Ion se trezeste intr-o dimineata cu o mahmureala ingrozitoare dupa o noapte petrecuta la o petrecere de afaceri. Se chinuie sa-si deschida ochii si primul lucru pe care il vede sunt doua aspirine asezate langa un pahar cu apa pe noptiera. Si langa el, un trandafir rosu!
Ion se ridica din pat si-si vede hainele curate si calcate. Se uita prin camera si vede ca totul e in ordine perfecta si luceste de curatenie. La fel e si in restul casei. Ia aspirinele, se sperie cand se uita in oglinda din baie si vede un ochi vanat si in cele din urma observa un bilet pe masa pe care scria:
Casa lui Ion reanga- Humulesti (foto-reportaj)
Casa lui Ion reanga- Humulesti (foto-reportaj)
Ion Mihai Pacepa, Paul Montaigne si Pall Michell
Ion Mihai Pacepa, Paul Montaigne si Pall Michell
Legende pentru Otelul Galati : Ion Profir
Otelul Galati are trecut in cartea istoriei , numele acestui om Ion Profir , cu litere de aur.
Ion Iliescu se retrage din PSD
Ion Iliescu si-a anuntat retragerea din Partidul Social Democrat. Cel mai probabil “deranjat” de ultimele jocuri de culise din PSD, Ion Iliescu si-a anuntat public retragerea din partid …
PSD sub aura lui Ion Iliescu
Contestat sau adulat presedintele Ion Iliescu ramane cea mai mare personalitate politica din PSD si probabil si din politica romaneasca a ultimilor 20 de ani.
Colajele lui Ion B., expuse pe biroul lui Ceausescu
Colajele lui Ion Barladeanu,personajul din documentarul "Lumea vazuta de Ion B", vor fi expuse pe biroul lui Nicolae Ceausescu,cu ocazia premierei filmului lui Andrei Ujica.
Sfantul Ion in superstitii si traditii romanesti
Intr-o veche traditie romaneasca, Sfantul Ion era o zi speciala pentru femei, care se credeau cu aceasta ocazie mai "tari" decat barbatii, lasandu-si uneori nemancati consortii, pentru a se aduna intre ele intr-o "petrecere a nevestelor", numita "Iordanitul femeilor", asezonata cu mancare si bautura din belsug.
Ion Iliescu, omul târziu al politicii româneşti
Despre Ion Iliescu, mereu prea tarziu.
Un nou cavou din Focşani proiectat de Ion Mincu?
Arhitectul Ion Mincu, originar din Focşani, a lăsat posterităţii binecunoscutul cavou Simionescu-Ramniceanu din Cimitirul Sudic, însă se pare că acesta nu e singurul.
Deputaţi de Dolj la raport: Ion Călin, PSD
Ion Călin este, fără îndoială, unul dintre cei mai experimentaţi oameni politici din judeţul Dolj.
Durata de viata a bateriilor Li-Ion
Durata de viata a bateriilor Li-Ion
Martisor – Poezie de Ion Pillat
In poezia Martisor, Ion Pillat reia o tema favorita, cea a trecerii ireversibile a timpului pentru fiecare fiinta umana, si a eternitatii scurgerii anotimpurilor si revenirii inexorabile primaverii in fiecare an.
Pacala in satul lui – Poveste de Ion Slavici
Prozator ardelean, bun psiholog si creator de tipologii, Ion Slavici construieste cu grija temelia povestii sale Pacala in satul lui, punand caramida langa caramida in cladirea umorului sau mai curand moralist si chibzuit. Chiar daca se abate uneori de la spontaneitatea nastrusnicului autor anonim popular, Ion Slavici ne indruma catre un Pacala ce stie a profita din plin de naivitatea sau credulitatea consatenilor sai, o trasatura constanta a acestui sugubat personaj popular...
Pacala - Snoava de Ion Creanga
In al sau "Pacala", Ion Creanga face apel la o tehnica adeseori intalnita in snoavele populare cu vestitul mucalit, ce exploateaza marea bogatie de sensuri ale cuvintelor limbii romane. Creanga intinde insa la maximum acest procedeu, punandu-si la bataie jovialitatea, bogatia lingvistica si abilitatea de a imprima o nota inconfundabila de realism intamplarilor narate.