link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Repetitia generala pentru castigul urias
de ciupylan la: 13/03/2019 08:58:25
taguri: Diverse 

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Repetitia generala pentru castigul urias"

Concurs Cultura Generala
Un concurs de cultura generala prin care puteti castiga un banner pe blog.
Castiga un banner pe Spuse.ro
Daca esti blogger si vrei sa castigi unul dintre cele patru bannere care vor sta in sidebar timp de o luna, tot ce ai de facut este sa faci un review al blogului Spuse.ro
Dimesiunea la cele patru banere va fi de 125X125 si vor sta in dreapta pe banda neagra a sidebar-ului imediat sub cele trei linkuri de la “Resurse”
Perioada concursului va fi pana la sfarsitul lunii Septembrie, pe data de 30 seara se anunta cei patru castigatori si toata luna Octombrie vor fi afisate cele 4 bannere.
Site-ul are in prezent o medie de vizitatori intre 650 si 800 unici pe zi.
Review-ul nu trebuie sa fie neaparat stufos dar sa cuprinda cateva pareri despre lucruri care va plac la spuse.ro, pareri despre lucruri care nu va plac, suntem deschisi la critici atata timp cat ele sunt pertinente, cateva idei despre cum am putea imbunatatii continutul, o parere generala despre designul blogului spuse.ro si orice mai considerati voi.
In cat timp ai castiga un Lamborghini pe bursa de valori cu $10,000?
Un barbat ce poarta ochelari de soare deschide elegant portiera unui Lamborghini Gallardo. Se pregateste sa isi realizeze visul de o viata. Adica, o calatorie in Alpii italieni conducand un Lamborghini rosu, bucurandu-se de interiorul din piele si de sunetul motorului V12. Totul la pachet, editie limitata.

Daca ai fi investit $10,000 in 1998 pe bursa romaneasca, ai fi castigat 12.6% pe an. Cu aceasta performanta, ti-ai permite un Lamborghini Gallardo ce costa $200,000 in 26 de ani. Asta daca ai fi avut curajul sa mentii investitia timp de 26 ani si sa nu scoti un leu din portofoliul tau, chiar si in cele mai dificile momente ale bursei.

Investitia pe alte burse de valori internationale nu ti-ar fi adus acelasi castig. De exemplu, daca ai fi cumparat un grup de actiuni ale companiilor din State, din Europa, sau din tari din Europa, ar trebui sa astepti aproximativ 50 de ani.

In acest articol, pornesc de la intrebarea

“In cat timp ai castiga un Lamborghini pe bursa de valori?”

Si doresc sa iti ofer raspunsul printr-o comparatie a diverselor piete financiare. Iti ofer randamentul diverselor investitii pe burse de valori. Inclusiv ce castiguri poti acumula pe piete internationale si nu poti acumula pe bursa romaneasca.

Pe scurt, pietele internationale te intampina cu 2 beneficii in comparatie cu bvb:

Acces la informatii mai bogate si relevante
Instrumente financiare mai diversificate.


Accesul la informatii bogate si relevante

Daca investesti pe bursele externe, vei gasi foarte multe informatii despre ce vei sa cumperi astfel incat decizia de cumparare sa fie mult mai usoara. Pur si simplu vei gasi tot ce vrei sa stii.

Sa fiu mai explicit.

Sa spunem ca ai fi investit in 5 companii listate la bursa de valori bucuresti. Din cauza unor tensiuni politice, pretul firmelor scade cu 15%. Devii brusc nelinistit si incepi sa verifici portofoliul tau in fiecare zi. Situatia devine si mai neagra, caci nu exista niciun motiv ca acele probleme politice sa se rezolve prea curand. Iti este frica sa nu pierzi investitia. In acest caz,

Cum ai fi procedat, ai fi vandut din portofoliu?

Presupunand ca nu actionezi impulsiv, exercitiul de gandire ar suna cam asa:

Cum au evoluat in trecut aceste firme in momente de tensiuni politice?
Cat de repede si-au revenit in trecut din scaderi de pret de 15%?

Sa spunem ca ai fi vazut ca in 9 cazuri din 10, scaderile de 15% au fost recuperate in 6 luni. In plus, companiile au fost in general imune la tensiuni politice. Au fost si cazuri speciale cand au fost afectate de politic. Insa in toate acele cazuri, pretul acelor firme si-a revenit odata cu media pietei.

Acum, dupa ce ai aflat toate aceste informatii, te-ai mai grabi sa vinzi?

Poate nu ai vinde actiunile daca doresti sa le mentii o perioada mai lunga.

Ce s-a intamplat mai devreme?

Ai cautat informatii relevante ca sa te ajute in luarea deciziei. Ai putut sa te uiti in trecut sa vezi cum au reactionat acele firme in cazuri asemanatoare. Nu ai gasit 2-3 cazuri asemanatoare in trecut, ci ai gasit 10. Suficiente cat sa tragi o concluzie statistica.

Asadar, bogatia informatiilor te-a ajutat sa tragi concluzii pertinente. Insa nu gasesti la fel de multe informatii despre orice piata financiara. Gasesti mult mai multe informatii relevante despre pietele internationale decat despre piata romaneasca.

Tot nu te-am convins?

Am inca o intrebare pentru tine:

Care este comisionul mediu perceput de fondurile mutuale din Romania?

Eu personal nu am idee pentru ca nu exista o asemenea statistica. Decat sa fac o estimare sau iau fiecare fond mutual in parte, calculez valoarea comisionului si apoi fac o medie.

Dar care este comisionul mediu perceput de fondurile mutuale din America?

Poti sa dai search pe google si vezi ce rezultate primesti. Informatia este foarte bogata, poti sa gasesti chiar comisionul mediu perceput pe fiecare industrie. Gasesti si o sortare in functie de costuri. Mai gasesti si cum a evoluat acest comision in timp, comparat cu performanta fondului respectiv plus indicatori de risc – pentru studiosi.

Concluzia?

Daca chiar iti doresti acel Lamborghini si te intrebi in cat timp l-ai castiga dintr-o investitie de $10,000 pe bursa de valori, atunci trebuie sa te obisnuiesti sa iei decizii documentate si validate in timp.

Accesul la informatie este mai usor cand investesti in pietele internationale.


Performanta burselor de valori din SUA, Europa si Romania

Revenim la acel Lamborghini Gallardo. Ai fi castigat chiar 5 daca ai fi investit in 1998 pe bursa romaneasca.

Greu de crezut?

Informatiile sunt publice. Poti intra pe site-ul bursei de valori si compari valoarea indicelui Bet in 1998 si in 2018. Vei vedea ca:

Bursa romaneasca a avut un randament de 12.5% pe an in ultimii 20 de ani.

12.5% fara dividende. Este doar cat ai fi castigat din cresterea pretului celor mai lichide firme listate la bvb. Cu acest randament ai fi castigat un Lamborghini in 26 de ani. Dividendele acestui fond de actiuni le-ai incasa extra.



Este un castig spectaculos pentru o piata financiara mica pe scena globala.

Stii care este piata financiara cu cele mai scumpe firme?





Raportul de mai sus este publicat de Credit Suisse – companie de servicii financiare din Elvetia. Acest raport arata ponderea preturilor tuturor companiilor din lume in data de 31 decembrie 2017.

Daca ai fi avut toti banii din lume, asa ar arata portofoliul tau: Ai fi avut 50% din avere in U.S, 15% din bani in Europa si restul in tari mai exotice: Asia, Pacific si restul Americii.



Conform acestui raport, companiile din USA cuprind 50% din capitalizarea bursiera globala.

In acelasi raport al Credit Suisse, piata europeana contine 16 tari: Tarile din Uniunea Europeana + Danemarca, Suedia, UK, Norvegia, Elvetia si Rusia. Toate aceste tari cuprind numai 15% din capitalizarea bursiera globala.



Cum s-au descurcat aceste piete financiare in fata provocarii de a castiga un Lamborghini din $10,000?

Nu asa spectaculos.

Ar fi durat in jur de 50 de ani ca o investitie de $10,000 sa devina $200,000 – cat costa masina.

Mai jos gasesti randamentul anual al acestor piete





Il poti citi in felul urmator:

“Daca as fi investit acum 50 de ani in toate actiunile din USA, as castiga 5.7% pe an, cu tot cu dividende reinvestite si dupa ce scad inflatia”

Obligatiunile emise de statul American au oferit 3.7% in aceeasi perioada cu dobanzile reinvestite.

Din investitia in actiuni in companiii din USA, ai fi castigat un Lamborghini in 54 de ani

Ai putea sa investesti pe piata americana printr-un fond de actiuni de tip ETF.

Stii ce este acela un ETF si cum functioneaza? Click aici.



In comparatie cu piata americana, cum s-a comportat piata europeana?

Concluzia ar suna asa:

“Daca as fi investit acum 50 de ani in toate actiunile europene, as castiga 6.3% pe an, suficient cat sa castig un Lamborghini in 49 de ani cu doar $10,000 investiti”

Performanta este putin mai buna ca cea mai mare piata din lume – USA. Dar tot este cam mult…In jur de 50 de ani ar dura pana reusesti sa cumperi cu $10,000 un Lamborghini.



Alte piete financare au performat la fel in ultimii 50 de ani?

Pe scurt, raspunsul este da. Exemplu: 2 tari cu piete financiare mature din Europa: UK si Elvetia.





Bursa londoneza a fost pana in anul 1900 cea mai mare bursa din lume. In 1900, New York a furat medalia de aur de la centrul financiar din Londra.

Din anul 1968, actiunile britanice au oferit un randament de 6.4% pe an dupa inflatie.

Din investitia in actiuni in UK, ai fi castigat un Lamborghini … tot in 49 de ani.



In comparatie cu UK si cu media europeana, piata elvetiana a oferit un randament chiar mai scazut. Ar dura cu 6 ani mai mult sa cumperi acel Lamborghini daca ai fi investit diversificat in toate companiile elvetiene.

Din anul 1968, actiunile elvetiene au oferit un randament de 5.6% pe an. Din investitia in actiuni in Elvetia, ai fi castigat un Lamborghini in 55 de ani.


Avantajul burselor straine: Gasesti ce ti se potriveste mai bine

Chiar daca pietele financiare straine nu au oferit acelasi randament spectaculos, au o oferta mai bogata.

Atunci cand sunt mai multi investitori activi intr-o bursa de valori, experienta fiecarui participant creste exponential.

Daca sunt mai multi investitori intr-o bursa de valori, este nevoie de mai multe institutii de reglementare. Daca exista mai multe institutii de reglementare, abuzurile de piata devin mai rare. Abuzuri de piata putine inseamna o experienta mai calitativa pentru fiecare investitor. O experienta mai calitativa aduce cu sine mai multi investitori. Si tot asa. Intr-un final, sistemul se alimenteaza singur si in sfarsit….se castiga mai multi bani.

Poti masura cu precizie aceasta calitate al unei burse de valori. Mai exact, lichiditatea – sau volumul tranzactiilor.

Ce inseamna o piata financiara lichida?

Are mai multi investitori, este mai regularizata si are mai multi formatori de piata.

Pietele financiare internationale sunt mai lichide ca bursa de valori din Romania.

Lichiditatea te ajuta sa gasesti cumparator cand vrei sa cumperi. Sau cand vrei sa vinzi si sa marchezi profitul, important este sa gasesti pe cineva caruia sa ii vinzi instrumentul financiar, nu?

Daca vrei sa stii cum functioneaza tot procesul, click aici.

Pe bursa Nasdaq din America poti cumpara actiunile a 3300 de companii si 300 de formatori de piata mentin lichiditatea acestor actiuni
Castigatorii WebTop 2007
Lista tuturor castigatorilor pe categorii la editia a VII-a a primului concurs din Republica Moldova destinat site-urilor: WebTop
Adunare generala
Adunare generala
Castigatorii marei finale Eurovision 2008
Aseara s-a desfasurata la Belgrad, marea finla Eurovision 2008. Castigatorul este rusul Dima Bilan, cu melodia “Believe”, o melodie foarte frumosa de altfel si demna de a castiga o finala Eurovision. Piesa Rusiei a obtinut 272 de puncte, aceasta fiind prima data cand Rusia castiga o finala Eurovision.
Situatia pe sectoare si la primaria generala…
Dupa sondajul CCSB comandat si platit de Antena 3 prima pozitie la Primaria Generala a Bucurestiului este ocupata de Sorin Oprescu cu 54,5% iar apoi Vasile Blaga cu 45,5%, in sondajul INSOMAR comandat si platit de Realitatea TV a iesit tot Sorin Oprescu pe primul loc cu 54,3% iar apoi Vasile Blaga cu 45,7%.
Astazi la Radio Guerilla am auzit ca erau cam nemultumiti cu aceste rezultate, la fel am fost si eu, sa vedem acum situatiile pe secotoare facute prin sondaj de catre CCSB:
3 domenii moca - castigatori
Nu cred ca cititorii mei vor intelege vreodata sacrificiile prin care am trecut ca sa public castigatorii la concursul anuntat deunazi. Si nici eu nu pot sa le descriu fara a fi acuzat de o mitocanie mai mare decat pan-acum.
Intoarcerea la scoala generala: Bamo I
Incepusem sa povestesc in seria PocRrrom despre patania mea cu Scarlat, un tigan care si-a trimis cateva flegme, din senin, pe dovleacul meu, pe vremea cand eram pusti de scoala generala. Si cum m-am resemnat (mai mult sau mai putin), dar i-am povestit totusi povestea lui Bamo.
Elena Gheorghe - castigatoarea finalei nationale Eurovision 2009
Elena Gheorghe este castigatoarea finalei nationale a concursului Eurovision 2009. Ea va reprezenta Romania la marea finala din Rusia. Piesa castigatoare se numeste The Balkan Girls, scrisa de Laurentiu Duta si Alexandru Pelin, pe muzica compusa de Laurentiu Duta, Ovidiu Bistriceanu si Daris Mangal.
Castigatorii premilor Grammy 2009
Lil Wayne nu a reusit sa castige la categoria albumul anului , a trebuit sa se multumeasca cu un premiiu la categoria cel mai bun album hip-hop in cea de-a 51-a editie a premiilor Grammy .Mai jos aveti lista cu nominalizatii si cine a iesit catigator..
Ultima escrocherie - “castiga bani pe internet”
Despre ultima escrocherie gasita pe net cu titlul "castiga bani pe internet"
Castigatorul Oscarului este...
Castigatorul Oscarului de anul acesta dupa parerea mea este filmul The Reader incat prezinta toate integrientele unui film de succes. Actiune, drama, sentimente, etc.
Premier Tour ma trimite in Bulgaria! Sunt castigator!!!
AM CASTIGAT O EXCURSIE de Paste. Sigur ca daca veti auzi, ca trimit acolo pe alti doi indragostiti, din cauza ca pe noi ne cam tine ala micu din burtica mandra-mii acasa, o sa dati cu oale dupa mine
General Motors ne prezinta conceptul Granite
Noul concept Granite a fost dezvaluit de catre constructorii de la General Motors. Cu o lungime de 4,097 m, o latime de 1,786 m si o inaltime de 1,536 m, noul Granite va concura cu masini precum Scion xB.
Cum sa castigi bani pe internet ?
Prima metoda, si cea mai sigura de a castiga bani pe internet. Foarte simplu, si la indemana tuturor …
Daniel Barbu: “(…) Mugur Isarescu - el decide in tara asta cine, ce, cand, cum castiga !!!”
Daniel Barbu ( a fost director la Realitatea Romaneasca si consilierul presedintelui Emil Constantinescu):

- “chiar si la noi, a detine controlul capitalului inseamna sa deti puterea (…)”

- “omul cel mai influient, mai puternic (…) din Romania ultimilor 19-20 de ani nu este Traian Basescu, nu a fost Ion Iliescu la vremea lui, ci Mugur Isarescu. El decide in tara asta cine, ce, cand, cum castiga; unde se duc banii, la cine, de la cine se ia (…)”
Cursa Mini vs Porsche: Castigator
Cursa Mini vs Porsche: Castigator ........... ............... ................... .................... ...................
CONCURS: castiga un cont de gazduire web, pe viata
CONCURS pentru bloggeri: castiga un cont de gazduire web, pe viata !
S-a castigat marele premiu la Loto 6/49
Astazi, 29 august a.c., s-a castigat marele premiu la Loto 6/49, premiu in valoare de 26.290.040,30 lei (aproximativ 6,2 milioane euro valabil pentru cursul din data de 27.08.2010).
Biletul norocos a fost jucat in Iasi, la agentia 22-042. Pe acest bilet s-au jucat 3 variante simple la Loto 6/49 si o varianta la Noroc, pretul biletului fiind de 20,5 lei.
Castigatorul celor 5 sedinte de BabyGym, la KinetoBebe
Concursul Castiga impreuna cu StirideBine.ro 5 sedinte de BabyGym la KinetoBebe, desfasurat intre 24 septembrie si 10 octombrie, a ajuns la final.
Cel mai mare copac din lume – Arborele General Sherman
Cel mai mare copac din lume in ceea ce priveste volumul total este arborele cu numele General Sherman, care este totodata si cel mai mare organism viu de pe pamant. Acest copac face parte din genul Sequoia, specia Sequoiadendron giganteum – renumita ca fiind specia celor mai mari copaci din lume (ca volum).
Castiga o rochie de mireasa in valoare de 1500 Euro
Participa si poti castiga cu Infomariaj si Marithe o rochie de mireasa la alegere, in valoare de 1500 de Euro.

Pasii pe care trebuie sa ii urmezi sunt foarte simpli.

Premii:

- o rochie de mireasa la alegere, oferita de Marithe, in valoare de 1500 Euro.
Generali Asigurari si Ardaf devin Generali Romania
Grupul Generali anunta fuziunea celor doua companii pe care le detine, Generali Asigurari si Ardaf, intr-o singura companie, Generali Romania. Pana la data fuziunii, Generali Asigurari si Ardaf isi vor indeplini toate angajamentele fata de clienti si parteneri, urmand ca dupa aceasta data toate obligatiile sa fie preluate de Generali Romania.
Castigatori roblogfest 2011
Lista castigatorilor roblogfest 2011, unul dintre cele mai importante evenimente ale anului în ceea ce priveste bloggingul din Romania.
Concurs - Castiga doua romane inedite!!! | Pardau Ciprian Blog
Castiga doua romane numai bune de citit seara langa un foc de semineu, afla ce trebuie sa faci pentru a putea participa la acest concurs dand click pe acest link: http://ciprianfoto.blogspot.co​m/2011/07/concurs-castiga-cu-d​oar-2-clickuri.html Spor la inscrieri!!!
Steaua a castigat Cupa Campionilor Europeni la spada feminin
Spadasinele Ana Maria Branza, Simona Gherman (Alexandru), Anca Maroiu si Simona Deac au castigat Cupa Campionilor Europeni ce a avut loc la Napoli
Cum sa castigi inima unei fete
Sa continuam , spuneam , ca sa ii castigi inima unei fete iti trebuie mult mai mult decat sa ai bani si sa arati bine. Doar tine minte un lucru inainte sa incepi treaba asta, ea nu va fi impresionata de cum arati sau de cati bani ai daca ea este in cautarea inimii tale. ..
Wazzub - Castiga bani pe internet
Wazzub - Castiga bani pe internet ! Un nou concurent pentru Google ?