link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Miracolul încrederii: Poveste cu tâlc de Osho
de godessdiana88 la: 13/03/2019 19:12:31
"În Tibet", ne spune Osho, "există o poveste frumoasă despre un om simplu, pe nume Marpa. Poate că nu este adevărată, însă are un tâlc aparte, o semnificație cutremurătoare despre încredere!
Nu-mi pasă prea mult despre fapte reale. Pun accentul pe tâlc, semnificație și adevăr, lucruri cu totul diferite.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Miracolul încrederii: Poveste cu tâlc de Osho"

Miracolul încrederii | Poveste de Osho
În Tibet, există o poveste frumoasă despre Marpa. Poate că nu s-a petrecut în fapt, dar este nemaipomenit de semnificativă.
Traista noastră cu necazuri - Poveste cu tâlc de Osho
Într-o parabolă sufistă, se spune că un om obișnuia în fiecare noapte să se închine lui Dumnezeu și să-i ceară unul și același lucru. El îl implora mereu, "Fă-mi, Doamne, o favoare, cel puțin una, pe care mi-am dorit-o toată viață. Din câte îmi dau seama, sunt cel mai nefericit om de pe pământ. De ce m-ai ales să fie cel mai nenorocit? Sunt gata să-mi schimb nenorocirile cu cele ale altcuiva, ale oricui!"
Revolta împotriva burţii | Poveste cu tâlc
Această poveste cu tâlc ne sugerează că există piloni de bază ai lumii noastre fără de care nu putem exista sau fără de care existenţa noastră devine falsă, firavă, ori că avem nevoie de o armonie atotcuprinzătoare între inimă, suflet şi trup. Desigur, povestea poartă şi alte semnificaţii, ce aşteaptă să fie descoperite, desconspirate, înţelese în funcţie de individualitatea fiecăruia dintre noi...
Poveste cu tâlc: Perlele din gură
O poveste cu tâlc din Mahabharata despre lăcomie şi necazurile aduse de ea. Setea de avere ne poate distruge în cele din urmă tot ce avem mai drag pe lume!
Lecţia păpuşilor - Poveste cu tâlc
O poveste cu tâlc despre cum ar trebui să comunicăm cu cei din preajma noastră, despre alegerea gândurilor care să fie ferecate în noi, a răstimpului când este bine să vorbim şi a celui când trebuie doar să ascultăm cuvintele altora, a selectării oamenilor în care să ne încredem.
Darul adevăratului călugăr | Poveste cu tâlc
Această poveste cu tâlc ilustrează expresiv modul în care oamenii care se dedică cu trup și suflet unei credințe, fie ea Creștinism, Buddhism (Zen) sau Islamism, reușesc să se desprindă de deșartele drumuri ale vieții lumești. După părerea mea (și nu numai a mea) toate religiile țintesc spre un Unic Dumnezeu.
Cercul bucuriei și dăruirii: Poveste cu tâlc
Ce este lanțul, cercul bucuriei și dăruirii, sau schimbul cumva circular al darurilor, cadourilor vieții, în care punctul de start, de debut, ajunge să coincidă uneori cu cel de final, împlinire? Poți afla asta din această poveste cu tâlc!
Parabola Dragostei, Averii şi Succesului - Poveste cu tâlc
O poveste cu tâlc care sper să se adeverească, să prindă formă si esenţă, dacă nu a făcut-o deja, în vieţile voaste...
Păpuşa din sare | Poveste cu tâlc
După o lungă călătorie pe uscat, o păpuşă din sare a ajuns în faţa mării, descoperind ceva ce nu mai văzuse vreodată şi nu putea nicidecum să înţeleagă. Pe când stătea pe terenul tare, solid, de sub picioarele ei, a văzut că există şi un alt fel de teren, mobil, nesigur, zgomotos, straniu şi necunoscut.
Poveste cu tâlc: Cele 7 minuni ale lumii
Fata a ezitat şi apoi a citit cu voce tare ce scrisese: "Cred că cele 7 minuni ale lumii sunt:
Poveste cu tâlc: Cum să îţi găseşti fericirea?
Un bătrân, poate omul cel mai copleşit de necazuri din intreagă lume, ce trăia într-un anume sat, îi împovăra atât de mult pe cei din jurul său cu nefericirea lui încât nimeni nu mai suporta să îl aibă pe aproape.
Fii indiferent - Poveste cu tâlc
Un bătrân și un tânăr călătoreau alături de un măgar. Când au ajuns în apropierea unui oraș, și-au încrucișat drumul cu o ceată de copii ieșiți de la școală, care au început să chicotească, să râdă de ei, zicând cu glas tare, "Uitați-vă la proștii ăștia! Au un măgar sănătos, voinic, puternic, și, cu toate astea, umblă pe jos. Ar trebui ca cel puțin bătrânul să stea pe măgar!"
Cine ajută dragostea? - Poveste cu tâlc
Odată ca niciodată, toate sentimentele și emoțiile au mers într-o vacanță pe o insulă. Fiecare dintre ele s-a simțit bine potrivit preferințelor și naturii sale. La un moment dat, s-a vestit sosirea unei furtuni extrem de puternice, nimicitoare, și li s-a cerut tuturor să evacueze de urgență insula.
Crăpături în statuia lui Buddha | O poveste cu tâlc
Într-un mare templu aflat la nordul capitalei străvechi a Tailandei, Sukotai, se afla odată o statuie uriaşă din lut a lui Buddha. Mai mult de 500 de ani, în decursul unor violente furtuni, schimbări de guverne, sosiri şi plecări ale unor armate invadatoare, statuia a rămas teafără în picioare.
Cât de mari sunt lucrările Tale, Doamne | O poveste cu tâlc
Psalmistul a scris: "Cât de mari sunt lucrările Tale, Doamne, şi cât de adânci sunt gândurile Tale!" (Psalmul 92:5)
Imaginează-ţi un imens copac Sequoia, avântându-se zeci de metri către ceruri. Oamenii care trec pe lângă el se împart în trei categorii...
Poveste cu tâlc: Maimuţele din minte
Într-o poveste tibetană cu tâlc se spune că un tânăr pasionat de esoterism, de tainele vieţii, a reuşit odată să ajungă la un om sfânt despre care se spunea că le ştie, dar că nu le împărtăşea decât arareori altora. El şi-s zis, "Voi accede la aceste secrete. Îmi voi dedica intreagă viaţă pentru asta, şi voi reuşi să le aflu!"
Banchetul - Poveste cu tâlc
Aparenţele, mofturile şi prejudecăţile ne transformă adeseori lumea într-una absurdă, desprinsă parcă dintr-o piesă de Eugen Ionescu. Înconjuraţi de forme fără fond, ne putem simţim uneori provocaţi să le dăm o semnificaţie cu tâlc, la fel ca şi în această poveste...
Oamenii apatici | O poveste cu tâlc
O poveste sufistă despre motivare, despre cum scăpăm de inerţie, ne eliberăm de apatie.
Apatia este mănuşa în care răul îşi strecoară mâna.
Arta luptei cu sabia | O poveste cu tâlc
O poveste nu atât despre arta luptei cu sabia, cât despre răbdarea şi umilinţa de care avem nevoie pentru a ne însuşi orice fel de artă, orice fel de îndemânare... "Răbdarea nu este simpla abilitate de a aştepta, ea scoate în evidenţă felul cum ne purtăm în vreme ce aşteptăm."
Plictisit de moarte | O poveste cu tâlc
Într-o poveste de demult, se spune că, după ce a murit, un tânăr a ajuns într-un loc nemaipomenit de frumos, înconjurat de toate lucrurile plăcute şi frumoase la care visase vreodată... "Împotriva plictiselii chiar şi zeii luptă în van." Friedrich Nietzsche
Moartea vorbeşte - Poveste cu tâlc
Această poveste de origine arabă, despre inevitabilitatea morţii, incapacitatea omului de a-şi evita destinul, a fost rescrisă de William Somerset Maugham către finalul piesei sale de teatru "Sheppey." John O'Hara face referire la ea în titlul romanului său "Appointment în Samarra" ("Întâlnire în Samarra"), citând-o şi recunoscând la începutul cărţii ca aparţinând lui William Somerset Maugham.
Cele zece oi - Poveste cu tâlc
Chiar dacă azi nu eşti tu atacat de lupii deghizaţi în oameni, îi vezi făcând rău şi taci mâlc, mâine sau poimâine poţi fi următoarea lor victimă.
Poveste cu tâlc: Pacea minţii
Ce subliniază Buddha aici? El ne spune că a avea pace în tine, in mintea ta nu presupune strădanii îndârjite. Si, atunci când pacea este înlăuntrul tău, ea îşi face loc în afară, se răspândeşte în preajma ta,
Femeia perfectă | Poveste cu tâlc
Am auzit despre un om care a rămas necăsătorit intreaga lui viață și, atunci când era pe patul de moarte, la vârsta de 90 de ani, cineva l-a întrebat, "Nu te-ai însurat niciodată, dar nu ai mărturisit nimănui de ce ai făcut asta. Acum, când nu mai ai mult de trăit, ai putea să ne spui care a fost motivul tău. Dacă acest lucru este secret, îl poți dezvălui, căci nu mai ai mult și te vei sfârși. E un secret care, odată scos la iveală, nu mai are cum să-ți dăuneze."
Transformă-te într-un lac | O poveste cu tâlc
Un bătrân maestru spiritual era din ce în ce mai sâcâit de tânguirile ucenicului său, aşa că, într-o dimineaţă, l-a trimis să îi aducă nişte sare. Atunci când învăţăcelul s-a întors, înţeleptul i-a poruncit să pună o mână de sare într-un pahar cu apă şi să-l bea. "Ce gust are?" a întrebat maestrul.
Paradisul este în tine | O poveste cu tâlc
Se spune că odată, cu mult timp în urmă, proorocul Ilie a vizitat un foarte sfânt rabin. Rabinul a fost uluit să-l vadă pe Ilie în casă sa, şi uimirea l-a copleşit întru totul atunci când proorocul i-a spus că Dumnezeu era mulţumit de el şi că îi va oferi orice dar îşi doreşte cu condiţia să se hotărască asupra acestuia chiar atunci şi acolo. Deşi tulburat peste măsură, rabinul nu s-a putut opri să întrebe, "Crezi că aş putea să arunc o privire în paradis?"
Care e diferenţa dintre găină şi porc? | Poveste cu tâlc
Rabinul Yaakov din Dubnow aduna odată bani pentru cei săraci şi ajuns, în cele din urmă, la un om bogat vestit prin cârpoşenia sa. Rabinul a încercat să apeleze la simţul său de generozitate dând exemple despre membri mai puţin avuţi din comunitate care donaseră totuşi pentru nobila cauză.
Povestea celor cinci degete | O poveste cu tâlc
Odată, cele cinci degete, care de obicei împărtăşeau o strânsă prietenie, au pornit să se certe ca la uşa cortului. Desigur, disputa a a avut acelaşi motiv care otrăveşte sufletele tuturor fiinţelor umane de pe pământ de la începutul timpului: Cine este cel mai mare şi mai tare, cine este cel mai important!?
Despre onestitate | Poveste cu tâlc
Se spune că, într-o zi, Frederic cel Mare, regele Prusiei, a vizitat o închisoare şi a vorbit cu fiecare din cei întemniţaţi acolo. Cu toţi i-au vorbit despre nevinovăţia lor, despre nedreptatea ori ghinionul care îi lovise, despre soarta lor cruntă.


linkuri

hot

taguri

arhiva

 

comentarii

recente

 

RSS
urmareste-ne pe Twitter...

 

plugin WordPress

Ai un blog pe WordPress?

Instaleaza-ti pluginul WP RoSocial cu care iti poti trimite foarte usor linkurile catre Ghidoo
(pentru mai multe detalii si un exemplu de utilizare click aici)

 

cautari recente
"rcs"
"cornea marin reumatism"
"citate despre scoala"
"cbecuri led"
"port forwariding"
"constanta"
"andrea teodorova"
"parintii"
"RN9596684430RO din 05-12-2011"
"a navali"
"alexandra dinu poze"
"ondrill ro"
"opel astra g"
"petpal"
"cantecul privighetorii o veste de iubire si de mila"
"dansul ploii"
"hotnews md"
"4-11-2010 ARAD"
"Casti moto la Super MotoMarket"
"horoscop octombrie 2010"
"stil masculin"
"ghid-sanatate info"
"helesteu"
"protectia muncii"
"povestea"
"cazul anca"
"grasa"
"bradul la romani"
"bradea"
"Aer condiționat Daewoo 1234"
mai multe...

 

ghidoo blog

anunturi de la admin

 

contact ghidoo

contact, sugestii, nelamuriri...

 

fotografii

Vrei fotografii de calitate pentru a ilustra articolele blogului tau?

Incearca Photoree, unde vei gasi rapid imagini deosebite, in licenta gratuita Creative Commons.