link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Epoca Modernă – Vocabular [Echilibru european – Panslavism]
de s0rYn la: 04/06/2019 08:49:09
taguri: istorie Politica 
Echilibru european: principiu de organizare a relaţiilor internaţionale potrivit căruia, printr-un sistem de alianţe, trebuia împiedicată expansiunea ...

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Epoca Modernă – Vocabular [Echilibru european – Panslavism]"

Epoca Modernă – Vocabular [Cod civil – socialism]
Cod civil: ansamblu de norme juridice care reglementează raporturile sociale civile dintre indivizi (contracte, obligaţii, moşteniri etc.). Drept de ...
Telefoanele ieftine: un cadou adus de epoca moderna
Telefoanele ieftine: un cadou adus de epoca moderna
Epoca modernă « Gimnaziu.info
Secolul al XIX-lea a fost numit secolul revoluţiilor pentru că, prin acţiunea revoluţiilor agrară, industrială, din transporturi şi comunicaţii, precum ...
Bucurestiul “modern”
Acest articol este primul dintr-o serie a carei tema este “Orase romanesti in epoca Moderna”.

Ca sa putem vedea cat am evoluat ar trebui in primul rand sa vedem de unde am plecat. Pentru capitala Munteniei, Bucuresti, o perioada de dezvoltare ar fi epoca Moderna. Chiar daca putem observa perioade de liniste si de agitatie marcate de conflictele dintre rusi si turci, dezastre naturale precum cutremurul din 14 octombrie 1802 sau revolutii, putem spune ca orasul nu a suferit repercusiuni deosebite ci chiar s-a dezvoltat.
Arhitectura Moderna
Arhitectura modernă foloseşte decupaje inedite pentru a ilustra detaliile designului şi tehnicilor de construcţie ale douăzeci dintre cele mai uimitoare şi reprezentative clădiri ale epocii moderne.
TATUAJUL - o forma de arta sau un fenomen social?
Din ce in ce mai popular, tatuajul, acest simbol cu semnificatii atat de diferite in trecut, a traversat istoria ajungand in epoca moderna un "must have", un "accesoriu" preferat de catre multe persoane care incearca sa nu ramana cu vre-un pas in urma trend-ului.
Pisica vrăjitoarei
Încă de la origini pisica a avut o afinitate deosebită cu femeia, atât în viaţa de fiecare zi, cât şi în simbolismul religios. Încă din Egiptul Antic, când pisica era reprezentată în scene din viaţa unei familii, ghemuită sub scaunul stăpânilor, nu apare niciodată alături de un bărbat, ci întotdeauna alături de femeie. Bastet în religia egipteană, Artemis pentru greci, Diana pentru romani, Freyia pentru scandinavi, sunt înfăţişate sau se afla în legătura cu imaginea pisicii.

Pisica era legată şi de fazele lunii, datorită capacităţii de a-şi micşora sau lărgi pupilele, urmărind, conform vechilor credinţe, fazele de lună nouă şi lună plină.

Dispariţia treptată a divinităţilor păgâne şi răspândirea creştinismului corespund unei dramatice schimbări de atitudine faţă de pisică, ea devenind un demon al răului, slujitor al diavolului şi tovarăş de rele al vrăjitoarelor şi al necromanţilor. Pe toată durata Evului Mediu şi în prima perioadă a epocii moderne, pisicile, în special cele negre, devin victime ale unei persecuţii feroce, începută în secolul al XIII-lea şi care a durat mai bine de 450 de ani.
Ce semnifica imbalsamare?
Am scris un articol despre imbalsamare.
SONDAJ: 56% dintre europeni consideră că apartenenţa ţării lor la Uniunea Europeană într-o epocă a globalizării este un fapt pozitiv
SONDAJ: 56% dintre europeni consideră că apartenenţa ţării lor la Uniunea Europeană într-o epocă a globalizării este un fapt pozitiv
Pe scurt, despre camataria moderna
Iata mai jos o mica descriere a unor instrumente financiare, nascocite de mintea unor camatari ai secolului XX, care imbraca o forma legala si care sunt aplicate in scopul transformarii oamenilor liberi in sclavi moderni.
Totul a inceput cu epoca de piatra, cand s-a simtit nevoia de specializare a oamenilor in vanatori, agricultori si olari. Atunci se practica trocul, adica schimbul in natura. Se pare insa ca si pe atunci exista o forma de imprumut, inventata de calugari
Ritualuri în dragoste: Vrei să te împaci cu iubitul sau să cunoşti o nouă dragoste? Te învăţăm ritualuri magice străvechi, care promit să aibă efect şi în vremuri moderne!
Vrăji s-au făcut mereu şi pretutindeni în lume. Magia este o artă care foloseşte forţa minţii şi resursele naturii pentru a înfluenţa evenimentele în vederea obţinerii efectului dorit. De-a lungul vremurilor, în anumite zone geografice şi în anumite cercuri sociale, interesul pentru practicile vrăjitoreşti tradiţionale a fost perpetuat continuu în forma lui autentică. Este vorba despre vestitul hoodoo (sau voodoo) de inspiraţie africană, ritualurile oculte din grimoarele medievale vest-europene sau farmecele spaţiului est-european, care-şi trag esenţa din şamanism şi miturile orfice.

În ultima jumătate de secol, preocuparea pentru magie a renăscut în forţă, o dată cu apariţia curentului wicca, o formă modernizată, romantizată şi bine intenţionată a vechilor ceremoniale magice păgâne. Consemnările istorice mai scot la iveală un detaliu – cele mai multe referinţe la magie vorbesc despre farmecele de dragoste. În articolul de faţă sunt prezentate câteva, culese din lumea largă şi din epoci diferite. Nu crezi în vrăji? Alege-ţi una şi urmează atent instrucţiunile, s-ar putea să ai surprize...
Istoria Campionatului European, participarile Romaniei
Istoria Campionatului European, participarile Romaniei
Romania moderna
Romania Moderna, parte componenta a Uniunii Europene, poate fi zugravita cel mai bine in … imagini .... Minuneaza-te ...
Horoscop european - cine, ce, cum, cand?
In primul material despre horoscop, va prezentam trasaturile generale ale celor 12 zodii ce corespund horoscopului european.
Brasov- capitala olimpica europeana in 2013
Autoritatile din Brasov au semnat contractele pentru finantarea Festivalului olimpic al tineretului european, care va avea loc in 2013.
Un Workshop Special : Feminitate, Putere și Echilibru
Psihologul Georgiana Teșeleanu ne-a pregătit un workshop foarte special despre feminitate, putere și echilibru. Aceste trei atribute sunt necesare fiecărei femei care dorește să-și conducă singură viața, fiind stăpână peste propriile decizii.
Ce alegi, cardul european sau asigurarea de sanatate?
Procedura de obtinere a cardului european de sanatate si diferentele dintre acesta si asigurarea de sanatate pentru calatorii in strainatate.
Call of Duty 4: Modern Warfare
Call of Duty 4: Modern Warfare Impatimitii de jocuri pe calculator, in mod sigur trebuie sa fi auzit de Call of Duty, un joc devenit celebru pe plan international ...
http://www.slideshare.net/zararomania/tablouri-moderne
O gama larga de tablouri moderne
Ragaz de echilibru
Dă-mi un răgaz de echilibru şi mergem mai departe, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat şi tragem în continuare în jug, din proprie iniţiativă.
Un nou trend - Doamnele moderne si colectia noua de fuste de la BoutiqueMall
Un nou trend - Doamnele moderne si colectia noua de fuste de la BoutiqueMall
Seminee moderne
Seminee moderne
Seminee moderne
Seminee moderne
Semineu Modern
Iti doresti un semineu modern foarte mult? Atunci iti recomand exclusivdesign daca intentionezi sa iti cumperi un semineu modern.
Anul acesta se pare ca romanii aleg sa achizitioneze seminee moderne
Anul acesta se pare ca romanii aleg sa achizitioneze seminee moderne
Seminee moderne
Seminee moderne
seminee moderne pe lemne
seminee moderne pe lemne
pret semineu modern
pret semineu modern
Semineu modern
Semineu modern