link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Compensarea impozitelor şi contribuţiilor cu sumele de restituit
de s0rYn la: 11/06/2019 08:37:47
Compensarea Compensarea este operațiunea prin care se sting creanțele statului sau unităților administrativ-teritoriale ori subdiviziunilor acestora ...

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Compensarea impozitelor şi contribuţiilor cu sumele de restituit"

Cotele de impozit şi contribuţii sociale pentru PFA în 2019
Persoanele fizice autorizate (PFA) care realizează venituri din activități independente datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale. Conform ...
Cotele de impozit şi contribuţii sociale pentru PFA în 2018
Persoanele fizice autorizate (PFA) care realizează venituri din activități independente datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale. Conform ...
Donații pentru ieșirea criză. Modelul coreean și modelul românesc
Guvernul României a deschis un cont special în care oamenii pot dona bani care să ajute țara să iasă din criză. Ideea nu e nouă. Ea a fost aplicată cu succes în Coreea de Sud, în timpul crizei economice din Asia de Est.


După o perioadă de trei decenii de dezvoltare accelerată, începută în anii 60, Coreea de Sud ajunsese una dintre principalele puteri economice ale Asiei. Pentru modul dinamic în care firmele din această țară făceau afaceri au primit numele de ”tigrii sud-coreeni”. În paralel însă, corupția a crescut direct proporțional cu dezvoltarea, regimul democratic alternând cu perioade de autoritarism militar. Foștii generali Chun Doo Hwan și Roh, care au condus Coreea de Sud în anii 80, au fost condamnați la moarte în 1996 pentru corupție și reprimarea sângeroasă a revoltelor din 1980. În cele din urmă, la sfatul lui Kim Dae Jung, au fost grațiați. Asta chiar dacă Kim Dae Jung fusese condamnat la moarte de Chun!

În 1997, criza din Asia de Est a lovit din plin economia Coreei de Sud. Datoriile țării erau în acel moment de 124 de miliarde de dolari (la o populație de 46 de milioane de locuitori). 7 din cele 30 de mari companii ale țării au dat faliment. Ales președinte la sfârșitul anului 1997 și investit în februarie 1998, fostul lider al opoziției din perioada totalitară, Kim Dae Jung, a apelat la o măsură extremă. Pe lângă banii împrumutați de la FMI, el a solicitat sprijinul populației. Coreenii nu doar că au contribuit masiv cu sume de bani, ci și-au donat bijuteriile și obiectele de valoare de care dispuneau. Astfel, după ce în 1998, economia coreeană a continuat să se contracte cu 5.8%, în 1999 a înregistrat o creștere de 10.2%!

Pentru e evita situația de la sfârșitul anilor 90, Guvernul coreean a constituit un fond de rezervă. Astfel, anul trecut, și-a permis să crească cheltuielile publice și a avut capacitatea de a contracta datorii externe.

Guvernul a decis ca agenţiile statului să crească investiţiile în proiecte publice cu nu mai puţin de 60%. Totuși, şi în Coreea companiile au simţit povara crizei, au avut loc reduceri de personal, a fost redus timpul de lucru sau oamenii au fost trimişi în concedii fără plată, dar companiile au fost sprijinite de guvern pe baza surplusului din anii de creştere economică. Mai mult, Guvernul a oferit garanții pentru împrumuturile externe făcute de marile companii private. Desigur, în paralel, a fost elaborată și o strategie de recuperare a cheltuielilor actuale, estimate a fi făcute pe o perioadă de 2-3 ani.

Politica sud-coreeană pentru depășirea crizei actuale nu prevede economii și restrângere de activități, ci extinderea către piețe noi. Criza este privită astfel ca o oportunitate pentru dezvoltare.

Care a fost principalul motor al redresării economiei Coreei de Sud în 1999? Dincolo de măsurile economice, încrederea coreenilor în Kim Dae Jung, un simbol al luptei anti-totalitare în Asia de Est, distins de altfel, în 2000, cu Premiul Nobel pentru Pace. Ce-i ajută pe coreeni să treacă peste criza actuală? Faptul că au știut să tragă învățăminte din propria lor istorie. (voxpublica.realitatea.net)
Statul le cere românilor să doneze bani la buget
După ce le-a tăiat salariile şi pensiile, Guvernul le cere acum ajutorul pentru a scoate ţara din criză. Mai exact, guvernanţii îi roagă pe români să doneze statului bani pentru a sprijini economia naţională.
Precizari declarare/plata impoz. profit pt. unele categ. de contribuabili
Contribuabilii care încetează să existe în cursul anului fiscal au obligaţia să depună formularul 101 până la data depunerii situaţiilor financiare la ...
prevederi-noi-pentru-distribuirea-sumelor-platite-in-contul-unic-de-contribuabili/
prevederi-noi-pentru-distribuirea-sumelor-platite-in-contul-unic-de-contribuabili/
Contribuţiile sociale şi impozitul datorat pentru activităţi independente (Răspunsuri ANAF)
Extras din sesiunea de asistenţă şi îndrumare online ANAF (via Facebook; data sesiunii: Ianuarie 2018), cu subiectul: Contribuţii sociale şi impozit ...
Exceptii de la plata impozitului minim in acest an
Precizari utile asupra categoriilor de contribuabili care sunt scutiti de plata impozitului minim (sau forfetar - mai popular).
Ce declaraţie depune PFA pentru impozitul pe venit?
Persoanele fizice autorizate (PFA) trebuie să depună la Fisc, la începutul anului 2018, anumite formulare pentru impozitul pe venit sau contribuțiile de ...
Informatii utile cu privire la procedurile legate de impozitul pe profit la 2010
Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 87/2010 - pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, au fost abrogate prevederile art. 18 alineatele (2)-(7) referitoare la impozitul minim.
Astfel, potrivit modificărilor aduse legislaţiei în domeniu, contribuabilii care, până la 30 septembrie 2010 inclusiv, au fost obligaţi la plata impozitului minim, pentru definitivarea impozitului pe profit datorat pentru anul fiscal 2010, vor aplica o serie reguli.
Impozitul la bursa
Profitul realizat la bursă din vânzarea acţiunilor care au fost păstrate în portofoliu mai mult de 365 de zile se impozitează cu 1%, iar profitul realizat din vânzarea acţiunilor păstrate în portofoliu mai puţin timp, vor fi impozitate cu 16%
Termen important la 1 septembrie pentru contribuabilii agricultori
De retinut pentru contribuabilii cu activitati in agricultura.
Cine nu plateste impozitul forfetar (minim)!
Detalii din actul normativ care reglementeaza acest impozit.
Informatii utile cu privire la modul de inregistrare al impozitului minim la trimestrul 3
Articolul contine modalitati de inregistrare in contabilitate a impozitului forfetar.
Calculul impozitului pe profit anticipat in 2010 - nivel indice inflatie
In MO 101/2010 a fost publicat Ordinul 200/2010, ce cuprinde indicele de inflatie utilizat pentru actualizarea platilor anticipate in contul impozitului pe profit la nivelul 2010.
Precizari despre impozitul forfetar si alte recomandari
Desi se vorbeste de proiecte peste proiecte in legatura cu impozitul minim/formfetar in 2010 va informam ca raman valabile aceleasi conditii ca in 2009.
Impozitul pe locuinte
Impozitul pe locuinte va creste cu pana la 300% ...
Firmele nou infiintate in anul 2010 platesc impozit minim?
Speta adresata catre asistenta contribuabili ANAF care cuprinde si raspunsul oferit de autoritatea mai sus precizata.
Moare lumea de foame? Impozitați bisericile!
Dati Cezarului ce e al Cezarului! Adică taxele.

Românilor le place să poleiască realitatea. Ne place să zicem că biserica e “de încredere”. De fapt, de 70 de ani, biserica ortodoxă trădează interesele poporului român, își urmărește propriile interese, și a susținut hotărât puterea politică. Și pe orice criminal ajuns la putere. Toți conducătorii României au beneficiat de cădelnițări și tămâieri oficiale. În schimb, preasfinții au primit exact ceea ce doreau: bani.

De aia se dă șpagă la seminar.

Meseria de preot e una din cele mai bănoase meserii din România. Împreună cu cea de polițist. De aia cele mai mari șpăgi se dau la intrarea la seminar și la Academia de Poliție. Dar autoritățile au protejat corupția din aceste sisteme, chiar și după ce cazurile de mită au ajuns publice. Cine are de suferit? Ca în orice caz de corupție – cetățeanul obișnuit.

Scutirea de impozit pentru biserici este “șpaga” dată de guverne.

În schimbul a ce? Bineînțeles, a susținerii politice. A tămâierilor oficiale, dar și a unei susțineri mai…active, la alegeri.

În ultimii 20 de ani, ne-am obișnuit cu șpaga electorală. Și ca să fim cinstiți, nu numai biserica a beneficiat de generozitatea politicienilor. Salariile bugetarilor au crescut și ele exact înainte de alegeri. Totuși, banii nu apar prin miracol. Nici chiar în cazul bisericii. Generozitatea politicienilor s-a făcut pe spatele plătitorilor de taxe. Care au fost obligați să plătească taxe mai mari, pentru ca biserica să nu mai plătească deloc!

Și bisericile sunt firme! Doar că sunt scutite de TVA...
Lista Completa a taxelor, impozitelor si accizelor bisericesti 2011
Lista completa a taxelor, impozitelor si accizelor bisericesti 2011
Notarii isi maresc taxele si impozitele
Tranzacţiile imobiliare vor fi, în acest an, mai scumpe cu pînă la 10%. Această scumpire este cauzată de schimbarea grilei pe care o folosesc notarii când calculeaze taxele şi impozitele minime pentru tranzacţiile cu apartamente.
Creditare rapida pentru sume mici Overdraft sau descoperire de cont de la Raiffeisen
Creditare rapida pentru sume mici Overdraft sau descoperire de cont de la Raiffeisen
Creste impozitul la masini
Iata o stire care “bucura” si care vine din partea Guvernului, un Guvern care vrea sa mareasca impozitele pe case si masini.
Cateva modificari ale noului Cod Fiscal, ne aduc la cunostinta faptul ca se modifica impozitul pe teren, cladiri si masini.
Idei parsive pentru noi impozite impuse romanilor
Impozitele sunt pasiunea si aversiunea romanilor din anii 1990 pana in zilele noastre. Nu am nimic si nici nu vreau sa am vreun pro ori vreun contra cu vreun partid politic din Romania, dar taxa pe stalp si niste barfe despre noi taxe ce ar putea fi impuse in curand m-au provocat sa explorez acesta posibilitate si sa avertizez fata de absurditatile fiscale la care ne putem astepta.
A fost dezvăluită suma pe care familia lui Schumacher a investit-o până în prezent pentru recuperarea fostului pilot de Formula 1 - www.prpress.ro
A fost dezvăluită suma pe care familia lui Schumacher a investit-o până în prezent pentru recuperarea fostului pilot de Formula 1 - www.prpress.ro
EXPO MILANO 2015 Enel a contribuit la crearea primului oraș inteligent complet electric din lume
EXPO MILANO 2015 Enel a contribuit la crearea primului oraș inteligent complet electric din lume
Ce declaraţie depune PFA pentru contribuţia la pensii (CAS) în 2018?
Persoanele fizice autorizate (PFA) trebuie să depună la Fisc, la începutul anului 2018, anumite formulare pentru impozitul pe venit sau contribuțiile de ...
Ce declaraţie depune PFA pentru contribuţia la sănătate (CASS) în 2018?
Persoanele fizice autorizate (PFA) trebuie să depună la Fisc, la începutul anului 2018, anumite formulare pentru impozitul pe venit sau contribuțiile de ...
Relatiile virtuale pot compensa lipsa atingerilor?
Raspuns la intrebarea daca relatiile virtuale pot compensa lipsa atingerilor
Categorii de venituri neinpozabile (impozit profit)
Potrivit prevederilor legale în vigoare (Titlul III Impozitul pe venit din Codul Fiscal), în categoria veniturilor neimpozabile sunt cuprinse...