link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Turcoazul în simboluri, superstiții și vindecări
de godessdiana88 la: 06/07/2019 16:52:57
Este asociat cu zodia Săgetătorului, cu zodia chinezească a Maimuței, cu planeta Jupiter și luna decembrie, e o piatră prețioasă specifică aniversării a 5 ori 11 ani de la căsătorie. Oricum, este foarte potrivită pentru persoanele, mai cu seamă, femeile cu ochi albaștri!

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Turcoazul în simboluri, superstiții și vindecări"

Piatra Lapis Lazuli ca simbol, în superstiţii şi vindecări
Se crede că Lapis Lazuli vindecă afecţiuni ale gâtului, laringelui şi corzilor vocale, ajută la regularizarea glandei endocrine şi a celei tiroidale, recăpătarea auzului şi este de un real folos în tratarea unor boli asociate cu nasul şi urechile. Îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, reduce tensiunea sângelui şi previne insomnia, dă rezultate notabile în bolile de piele, probleme menstruale, crampe, lumbago, alinarea durerilor, în special ale capului, şi are un efect benefic asupra sistemului nervos.
Superstiţii despre ţigări, fumat şi fumători
Într-una din cele mai răspândite legende din lume despre fumat, este de rău augur să se aprindă trei ţigări cu unul şi acelaşi băţ de chibrit. Această credinţă a apărut, pare-se, în primul sau al doilea război mondial. Se spunea că dintre trei soldaţi ce-şi aprindeau ţigările din flacăra unui singur chibrit, unul, mai ales ultimul care făcea lucrul ăsta, urma să fie ucis. Se credea că prima ţigară aprinsă îl alertă pe un lunetist, cea de-a doua îi permitea să aprecieze distanţa până la ţinta sa, iar a treia corespundea clipei când trăgea un glonţ într-acolo.
Mierea de albine în simboluri, superstiţii, tradiţii şi legende
În tradiţii şi superstii de pe diverse regiuni ale pământului, mierea era consumată în prima zi a Anului Nou, pentru a favoriza o viaţă nouă, împrospătată, şi a imuniza omenii faţă de boli.
Castanul: Simboluri, superstiții, legende și beneficii pentru sănătate
Un simbol al prosperității, belșugului, fertilității și castității, castanul a fost prețuit încă din antichitate pentru fructele sale comestibile și proprietățile sale curative, și a fost prezent într-o sumedenie de tradiții, superstiții și legende ale lumii. Acest articol se referă la castanul comestibil (Castanea sativa).
Rubinul în simboluri, superstiţii şi legende
Rubinul este un talisman al dragostei pasiunii, protecţiei şi prosperităţii, un simbol al soarelui, nuanţele sale strălucitoare sugerând o flacără de nestins care, potrivit legendelor, nu poate fi ascunsă şi îşi dezvăluie sclipirea chiar şi prin cele mai groase straie.
Cheia în simboluri, superstiţii, talismane şi amulete
Când îndrăgostiţii fac un schimb de chei, se crede că în acest fel ei îşi deschid porţile inimilor unul către celălalt. Acest gest este un simbol al dragostei şi fericirii.
Papagalul în simboluri, superstiţii şi vise
Trebuie să se facă o distincţie clară între felul cum este perceput papagalul în mediul său nativ şi cum este apreciat în regiunile unde este folosit ca pasăre de companie. Dacă în primul caz este înconjurat cu respect, consideraţie, în cel de-al doilea simbolismul său este de obicei unul denaturat, degradant, ce poate oglindi chiar şi mentalităţile mai mult ori mai puţin rele ale societăţii.
Salcâmul: Simboluri, superstiţii şi legende
În limbajul victorian al dragostei, florile de salcâm simbolizează iubirea secretă, ascunsă, dar şi cea castă, prietenia şi frumuseţea regăsită în însingurare. După unii, cele roz ori albe reflectează eleganţa, manierele elegante în amor, pe când cele galbene semnalează o dragoste tainică. După alţii, cele rozii sunt identificate cu dragostea platonică!
Viespile în simboluri, superstiţii, legende
În antichitate erau considerate a fi de neauspicioase, aşa cum ni se povesteşte într-un text din anul 190 î.Hr.: "un număr infinit de viespi au zburat în piaţa din Capua şi s-au aşezat în templul lui Apollo. Au fost strânse cu sârguinţă şi arse solemn. Cu toate astea, vesteau sosirea duşmanului şi incendierea oraşului."
Usturoiul în simboluri, superstiţii, legende
Egiptenii din antichitate îl venerau ca o plantă sacră. Atât usturoiul cât şi ceapa aveau un rol major în ritualuri egiptene legate de jurăminte sacre. Divinitatea lor era atât de înmărmuritoare încât oamenii se ferau să le utilizeze în pregătirea mâncării! Cu toate astea, făceau parte în mod substanţial din hrana constructorilor piramidelor. În vremea regelui Tut, cu 15 funţi de usturoi putea fi cumpărat un sclav sănătos, puternic.
Porcul în simboluri, superstiții și tradiții românești
Un animal sacru pentru daci, mistrețul a fost încărcat pe plaiurile noastre cu o simbolistică atât celtică, cât și elină, reprezentând conform lui Romulus Vulcănescu un "demon al forței brutale, al furiei războinice, al vitalității și prolificității, pentru care a fost considerat o "hrană specială", consumată anual la începutul lui noiembrie, ceea ce corespunde sacrificiului porcului pentru sărbătorile de iarnă: Crăciunul și Anul Nou."
Smaraldul în simboluri, superstiții, legende
Parte a grupului beriliului, extras în special în mine din Columbia și Zambia, smaraldul este un simbol al regalității, înțelepciunii, elocvenței, nemuririi, tinereții, primăverii, vieții, frumuseții și dragostei ce rezistă timpului.
Curcubeul în simboluri, superstiții și legende
În cultura creștină și cea ebraică, curcubeul este un simbol al pactului lui Dumnezeu cu oamenii, după potopul căruia îi supraviețuise Noe și ai lui. În Vechiul Testament, Geneza, 9:13, se spune, "curcubeul Meu, pe care l-am aşezat în nor, el va sluji ca semn al legământului dintre Mine şi pământ."
Broasca in legende, superstitii si simboluri
Broasca a fost prezenta in legendele, miturile, folclorul, superstitiile si simbolurile omenirii vreme de mii de ani. Un simbol al tranzitiei si transformarii, broasca ca spirit sau totem ne reaminteste de natura trecatoare a vietii noastre si ne sprijina in vremurile de schimbare. Asociat strans cu elementul apei, spiritul broastei ne conecteaza la lumea energiilor emotionale si feminine, precum si la un proces de purificare fizica, emotionala sau spirituala.
Alte simboluri atribuite broastei sunt: norocul, puritatea, purificarea, renasterea, reinnoirea, fertilitatea, belsugul, vindecarea, oportunitatea, intermedierea, metamorfoza, misterul vietii si intelepciunea straveche.
Cioara în simboluri, legende şi superstiţii
Credinţele, superstiţiile, legendele şi simbolurile despre cioară sunt asociate cu o memorie şi o înţelepciune ancestrală, cu misterele, secretele, ocultul, moartea şi prevestirile.
Urzicile în superstiţii şi medicina populară
În Egiptul antic, erau utilizate pentru "flagelarea" sau "biciuirea" zonelor corpului afectate de artrită. Atât Hipocrate, cât şi Platonius, le recomandau ca remedii ale unor boli în textele lor medicale. Se făcea apel la urzici pentru tratarea problemelor urinare, menstruale, vindecarea sângerărilor, diareei, eczemelor, anemiei şi hemoroizilor.
Gărgăriţa în simboluri, legende, superstiţii
De altfel, tot în perioada medievală, creştinii europeni aveau credinţa că punctele negre de pe spatele gărgăriţei reprezentau cele "şapte dureri ale Fecioarei Maria," sau, din contra, cele "şapte bucurii ale Fecioarei Maria."
Nucile in superstitii, legende, simboluri
Inca din antichitate, oamenii au tesut in jurul nucilor o deasa retea de superstitii, simboluri, semnificatii ale viselor, mituri si legende. Foarte populare in toate culturile lumii, prezente in numeroase traditii si obiceiuri, nucile sunt, in general, un simbol al belsugului, abundentei.
Greierele în simboluri şi superstiţii
Spiritul de iniţiativă şi isteţimea cu care este înzestrat greierul sunt văzute pe diferite meridiane drept chei ale succesului. La chinezi, numeroasele ouă depuse de acesta semnifică productivitatea, fertilitatea pământului şi a femeilor.
Perlele în simboluri, legende şi superstiţii
Pentru grecii din antichitate, perlele erau lacrimile zeilor. Într-o superstiţie a lor, ele împiedicau fetele să plângă în ziua nunţii lor.
Piersica in legende, superstitii si simboluri
Numele piersicii deriva din credinta straveche a europenilor ca acest fruct ar fi fost originar din Persia (Iranul de astazi) , lucru confirmat atat de denumirea stiintifica de "persica" , cat si de numele latinesc al acesteia , "malum persicum" ("mar persan").In realitate , piersicul (Prunus Persica) este un o specie de pom facand parte din genul de plante "Prunum" , cultivata initial in China.
Argintul în simboluri şi superstiţii
Acest metal simbolizează intuiţia feminină şi cunoaşterea interioară, fiind de aceea corelat frecvent cu o spiritualitate înaltă. Energiile lui rezonează cu fluxul şi refluxul şi este, din acest motiv, înzestrat cu adaptabilitate. Datorită legăturii cu apa, este văzut, de asemeni, ca un factor purificator.
Albina în simboluri, legende şi superstiţii
Simbol al hărniciei, muncii, perseverenţei, colectivităţii, familiei, fertilităţii, bogăţiei şi sufletului, albina este prezentă de milenii în miturile, legendele şi superstiţiile lumii. Albinele ne inspiră să ne înfruptăm din mierea vieţii, dar şi să ne străduim să o obţinem, ne îndeamnă să conferim existenţei noastre înţeles şi fertilitate...
Pițigoiul în simboluri și superstiții
Pițigoii sunt remarcați prin vioiciunea, exuberanța, curiozitatea lor, pofta de a trăi din plin orice clipă a vieții. Poartă o "tichie" neagră pe cap, o culoare asociată o gândire înaltă, spirituală, profundă. Par să ne îndrume către dezvăluirea secretelor minților noastre, a adevărului nostru cel mai adânc.
Magnolia în simboluri și superstiții
Există peste 200 de varietăți ale acestei flori în întreagă lume. Se spune că provine din insula Martinica (unde este numită "Talauma") și că a fost denumită după cel care a aflat-o, Pierre Magnol (1638 – 1715). Unii pretind că își are originea în Carolina, SUA, unde se credea că mireasma sa poate să-i ia mințile oamenilor.
Mielul în simbolurile şi superstiţiile lumii
Mielul este un simbol al reînnoirii, renaşterii, victoriei vieţii asupra morţii, bunătăţii, purităţii, inocenţei. Încă din timpuri străvechi, era considerat una din jertfele cele mai potrivite pentru salvarea, mântuirea cuiva. Acest simbol a fost folosit prima oară în cultul lui Dionysius, ce îngloba un ritual în care un miel era aruncat într-o prăpastie pentru a-l îmbuna pe Pylaochos, gardianul porţilor infernale. În acest fel, zeul Dionysus putea să revină pe malul lacului Lerna, de unde coborâse în lumea subpământeană în căutarea mamei sale.
Superstiţii despre intersecţii, răscruci, răspântii sau încrucişări de drumuri
Exista credinţa că duhurile nu puteau călători decât în linie dreaptă. Labirinturile, nodurile şi împletiturile (inclusiv din capcanele de vise ale indienilor, americanilor nativi), erau înzestrate cu capacitatea de a le rătăci, a le împiedica să poposească printre oameni. Răspântiile de drumuri de odinioară avea aceeaşi menire!
Melcii în simboluri și superstiții
Spirala regăsită în cochilia lor reprezintă în multe culturi ciclul vieții, morții și renașterii, sau rotația pământului în jurul soarelui.
Rodia in legende , superstitii si simboluri
Cu gustul ei intens aromat si multitudinea de seminte rubinii asemanatoare unor bijuterii , rodia este inconjurata de o aura de mister si simbolism. Rodia intruchipeaza fertilitatea si belsugul ,este un simbol consacrat al primaverii , dar si unul profund erotic.