link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Proiect de lege: Amenzi mai mari si suspendarea permisului timp de 90 de zile pentru depasire neregulamentara!
de Myagy10 la: 10/07/2019 14:18:56
Deputatul PNL Florin Roman a depus la Senat un proiect care prevede cresterea sanctiunilor intre 9 si 20 de puncte amenda plus suspendarea permisului timp de 90 de zile pentru depasire neregulamentara sau conducerea sub influenta alcoolului.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Proiect de lege: Amenzi mai mari si suspendarea permisului timp de 90 de zile pentru depasire neregulamentara!"

Proiect de lege: soferii pot solicita reducerea de suspendare a permisului auto in anumite conditii
Proiect de lege: soferii pot solicita reducerea de suspendare a permisului auto in anumite conditii.

Senatul a adoptat tacit, luni, un proiect legislativ prin care conducatorii de autovehicule vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare a permisului auto in anumite conditii.
Sondaj pe proiectul de lege privind schimbarea denumirii oficiale din “rrom” in “tigan”
Sondaj pe proiectul de lege privind schimbarea denumirii oficiale din “rrom” in “tigan”
Ne intoarcem in COMUNISM. Un nou proiect de lege: circulatie alternativa in functie de numarul par sau impar al masinii.
Ne intoarcem in comunism. Un nou proiect de lege: circulatie alternativa in functie de numarul par sau numarul impar al masinii.

Conform unui proiect pregatit la nivel guvernamental, pentru a rationaliza consumul de carburanti in cazul unei eventuale crize de aprovizionare, Guvernul ar putea introduce restrictii de circulatie pe baza numerelor de inmatriculare, adica circulatia alternativa a numerelor par, respectiv impar, aplicata in comunism.
Un nou proiect de lege: Sistemele de lumini suplimentare sau personalizate interzise pe masini.
Potrivit unui proiect de lege, sistemele de lumini suplimentare sau personalizate instalate pe masini vor fi interzise.

Asadar, miercuri, Senatul a adoptat, un proiect legislativ care prevede interzicerea deţinerea, montarea sau folosirea pe autovehicule a sistemelor care peturbă buna funcţionare a dispozitivelor de supraveghere a traficului, de altfel si a a sistemelor personalizate, care luminează puternic.
Proiect de lege: Autoritățile publice, obligate ca 10% dintre autoturismele pe care le cumpără să fie electrice.
Un proiect de lege initiat de presedintele Senatului Calin Popescu-Traiceanu, propune ca toate autoritatile publice sa fie obligate sa cumpere cel putin o masina electrica la fiecare 10 masini achizitionate intr-un an, iar conditia impusa este ca pretul masinii electrice sa nu depaseasca 35.000 de euro cu TVA.

Initiativa legislativa a presedintelui Senatului propune modificarea OUG 80/2000 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile administratiei publice si institutiile publice.
Pedepse dure pentru soferi! Suspendarea permisului auto pentru cei care vorbesc la telefon!
Pedepse dure pentru soferi. Suspendarea permisului auto pentru cei care vorbesc la telefon.

Potrivit unui proiect de lege pus in dezbatere publica de Ministerul Afacerilor Interne, soferii care tin in mana telefonul sau alte dispozitive mobile, la volan, vor fi sanctionati cu 20 de puncte-amenda si le va fi suspendat permisul de conducere. Nici biciclistii nu scapa nepedepsiti, si ei risca aceleasi amenzi.
Şoferii ar putea alege când să le fie suspendat permisul de conducere!
Deputatul ALDE Ştefan-Alexandru Băişanu a depus la Senat o iniţiativă legislativă prin care şoferii pot alege perioada cand sa le fie suspendat permisul auto, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-un interval de un an de la data contravenţiei.

“În cazul suspendării provizoriu permisul auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale”, arată deputatul ALDE în proiectul de lege depus, în procedură de urgenţă, la Senat.
Parerea olimpicilor despre proiectul de Lege Educatiei
Cobaii pe care s-au testat aceste schimbări, respectiv elevii, nu sunt însă deloc încântaţi de experimentele
Un nou proiect de lege: ITP-ul mașinii poate fi făcut și in strainatate!
Potrivit proiectului legislativ, românii stabiliți în altă țară, dar care au mașinile înmatriculate în România, pot efectua ITP-ul în străinătate, fără a fi nevoiți să se întoarcă în țară.

Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.81/2000 privind inspecţia tehnică periodică a vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România prevede ca ITP-ul să poată fi efectuat în Republica Moldova, Elveţia, Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi statele membre ale Uniunii Europene.
Deputaţii dezbat astăzi proiectul de lege ce vizează organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie
Deputaţii dezbat astăzi proiectul de lege ce vizează organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie
Împăratul Japoniei abdică. Guvernul japonez aprobă proiectul de lege care să permită abdicarea împăratului Akihito
Împăratul Japoniei abdică. Guvernul japonez aprobă proiectul de lege care să permită abdicarea împăratului Akihito
Proiect de lege: Permisul auto categoria B va putea fi folosit şi pentru motociclete!
Șoferii cu ceva experiență la volan și care au împlinit 24 de ani vor putea conduce inclusiv motociclete de capacitate relativ mică doar în baza permisului de conducere pentru categoria B.

Propunerea legislativă pentru completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost iniţiată de către deputaţii PSD Gabriel Petrea şi Alexandru Rotaru.
Legea Educatiei in dezbatere publica timp de 2 saptamani
Proiectul de lege privind educaţia naţională a fost discutat şi avizat de Guvern, într-o primă lectură, urmând să fie prezentat în dezbatere publică
Amenzile rutiere ar putea sa scada considerabil!
Amenzile rutiere ar putea sa scada considerabil, conform unui proiect de lege care a trecut tacit de Senat.

Modul de calcul al punctului-amendă ar putea fi schimbat, iar această modificare ar duce la reducerea nivelului amenzilor aplicate șoferilor pentru nerespectarea legislației rutiere în vigoare.
PDL-iştii nu se lasă: O nouă lege a audiovizualului interzice vrăjitoarele şi pregăteşte starea de asediu
Deputaţii PDL Raluca Turcan, Brânduşa Novac, Doiniţa Chircu şi Cezar Preda au depus din nou, luni, un nou proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii audiovizualului, după ce în
LEGI NOI: Alte 3 tari se alatura coalitiei impotriva testarii cosmeticelor pe animale!
LEGI NOI: Alte 3 tari se alatura coalitiei impotriva testarii cosmeticelor pe animale!


In ultimii ani, legile in domeniul cosmeticii au inceput sa se inaspreasca vizibil, iar companiile care testeaza produsele cosmetice pe animale au inceput sa fie luate sub vizor. Organizatia British Commonwealth, Comunitatea Natiunilor, asa cum este recunoscuta, a infiintat de curand un proiect de lege care ar urma sa intre in vigoare in acest an si care interzice companiilor sa testeze produsele de infrumusetare si tratamentele cosmetice pe animale.

Foarte multe tari s-au implicat in acest proiect, iar majoritatea au cazut de acord ca nu este normal ca fiecare produs sa aiba in spate o istorie socanta a testarii efectelor adverse pe animale de laborator.

3 NOI TARI SE ALATURA INITIATIVEI - Care sunt statele pregatite sa inlature procedeele de testare a cosmeticelor pe animale?
Australia este una dintre cele mai vegemente in aceasta directie. In fond, legea deja a fost propusa, iar 85% dintre australienii chestionati au fost de acord ca testele pe animale ar trebui incetate.

Proiectul ar trebui sa intre in vigoare de la 1 iulie 2020. Desi legea a fost intrudusa inca din 2017, in Iunie, companiile au inca nevoie de timp pentru a-si adapta procesele si pentru a gasi solutii de testare a produselor in alt mod.

Conform Humane Society International, peste 100.000 de animale au de suferit anual in acest proces, la nivel global, produsele cosmetice daunand si provocandu-le uneori afectiuni grave care duc chiar la moarte.

Columbia a doua tara care se alatura initiativei si interzice testarea cosmeticelor pe animale
Dupa lungi dezbateri publice si proiecte de lege, Columbia interzice intr-un final testarea produselor cosmetice pe animale. Proiectul a fost deja propus in acest an, iar acum urmeaza sa intre in Camera de Decizie, acolo unde vor mai fi doua dezbateri finale pentru ca aceasta decizie sa poata trece sub forma de lege. Acest lucru ar urma sa dureze aproximativ un an.

Asadar, declara Juan Carlos Losada Vargas, cel care a facut prezent proiectul in August 2018 catre autoritati, in anul 2020, cel mai tarziu in sfarsitul primaverii 2020 acest proiect ar trebui sa-si inceapa implementarea si animalele Columbiei sa fie intr-un final ispasite de chinurile prin care trec anual.
A treia tara care se alatura acestui proiect este Canada
O noua lege data in Canada in acest an, chiar in luna aprilie, alatura tara Americana in randul celor 40 de tari de la nivel global care au adoptat astfel de proiecte care interzic testarea cosmeticelor pe animale.

Reprezentantul Marylyn Gladu a adresat autoritatilor cererea pentru a se aduce acest proiect in discutie chiar pe 16 aprilie. Acesta a fost bazat pe un studiu, realizat in urma cu un an, in care Canada a strans peste 700.000 de semnaturi ale concetatenilor, care se opuneau testarii cosmeticelor pe animale.

Asadar, incepand de urmatorul an si Canada se va alatura proiectului sustinut de acum de 40 de tari la nivel global, facand un pas urias spre un domeniul al cosmeticii mai etic si mai agreabil.

Alte tari in care se mai aplica acest proiect: India, Israel, Noua Zeelanda, iar pana in 2023 si statele membre UE au un ultimatum in ceea ce priveste implementarea acestui proiect.
Peste 20 de dosare penale şi sute de amenzi, după un control în trafic al poliţiştilor din Capitală
În doar două zile, poliţiştii bucureşteni au întocmit 21 de dosare penale, au reţinut 54 de permise de conducere şi au dat sute de amenzi, în urma unui control în traficul de pe străzile Capitalei, informează un comunicat al Poliţiei Capitalei.
Poti scapa de punctele de penalizare, daca privesti un film educativ al Politiei
Soferii ar putea scapa uneori de punctele de penalizare, daca se uita la un film educativ al Politiei. Mai concret, potrivit unui proiect de lege, conducatorii auto care incalca legislatia rutiera si care, pe langa amenda, primesc si puncte de penalizare ar putea cere anularea acestora, doar daca participa la vizionarea unui film realizat de Politia Romana. Pentru soferii incepatori insa, suspendarea permisului auto ar putea fi dispusa mai repede.
Israel va interzice maşinile bazate pe combustibil fosil în 2030
Un proiect de lege din Israel propune interzicerea tuturor maşinilor bazate pe combustibil fosil şi înlocuirea acestora cu vehicule electrice sau care funcţionează pe gaz natural comprimat.
Modificari in structura bacalaureatului 2010- 2011
proiectul noii legi a educatiei prevede o singura sesiune de Bac si examen de admitere la liceele performante.
Noua lege a Educatiei este compusa din leg
Susţineţi redeschiderea mineritului!
Senatorul PSD, Marius Sorin Bota, a iniţiat un proiect de lege privind exploatarea resurselor naturale cu conţinuturi de metale preţioase ale României.
Prima zi de şcoală ar putea începe cu o grevă generală
Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) ameninţă cu proteste în prima zi de şcoală dacă parlamentarii nu iau în discuţie un proiect de lege care prevede majorarea salariilor profesorilor cu 50 la sută, se arată într-un comunicat semnat de directorul FEN, Dragoş Neacşu.
Vrăjitoarele şi ghicitoarele care nu prezic corect, pasibile de închisoare
Vrăjitoarele sunt din nou astăzi în atenţia parlamentarilor. Comisia de buget finanţe din Camera Deputaţilor discută un proiect de lege care prevede sancţionarea vrăjitoarelor şi ghicitoarelor ale căror predicţii nu se împlinesc.

Proiectul a trecut deja de Senat, trebuie
Vrăjitoarele scapă de impozitare
Proiectul de lege care prevede că practicienii ocultismului trebuie să emită factură fiscală cu plata TVA nu va putea fi aplicat chiar dacă va trece de votul Camerei Deputaţilor. Motivul
Eşti vrăjitoare? E musai să citeşti asta!
Vrăjitoarele care greşesc prezicerile pot face puşcărie. Un proiect de lege prevede sancţionarea vrăjitoarelor şi ghicitoarelor ale căror predicţii nu se împlinesc. Dacă o dau în bară
Cum ar verifica procurorii leacul împotriva impotenţei?
Lucrul foarte interesant şi în acelaşi timp amuzant în ce priveşte acest proiect de lege al mai marilor din Parlament este cum va face Procuratura, dacă în final va fi dată legea, să
Guvern nepopular, opoziţie slabă şi presă care se ocupă de intrigi
Într-un reportaj publicat recent în ziarul The Washington Post, ziarul ridiculezează autorităţile de la Bucureşti, care au propus un proiect de lege ce prevede sancţionarea
24 și 31 decembrie 2012, declarate zile libere de guvern
În ședința de astăzi, marți, 27.11.2012, Executivului a aprobat un proiect de lege prin care zilele de 24 si 31 decembrie 2012 sunt declarate zile libere. Pentru luna decembrie 2012, conform Codului Muncii zilele libere erau Ziua Națională a României pe 1 decembrie și prima și a doua zi de Crăciun pe 25 și 26 decembrie.
Schimbare majoră la RCA în 2016! Repari mașina pe propria asigurare auto
Un proiect de lege vine cu modificari importante pentru 2016 la asigurarile RCA!