link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Codul ospitalității: Poveste cu tâlc de Paulo Coehlo
de godessdiana88 la: 11/07/2019 17:49:53
"Codul ospitalitățîi" este o poveste cu tâlc a lui Paulo Coehlo, celebrul scriitor brazilian care are peste un milion de cărți vândute în întreaga lume, inclusiv 14 volume cu povestiri scurte și vestitul roman "Alchimistul". Paulo Coehlo are o activitate bogată, intensă pe internet, promovând în acest spațiu virtual chiar și copii ale propriilor cărți piratate!

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Codul ospitalității: Poveste cu tâlc de Paulo Coehlo"

De vorbă cu diavolul: Poveste cu tâlc de Paulo Coehlo
Un om admira apusul soarelui pe o plajă splendidă, alături de soția sa, bucurându-se de o binemeritată vacanță. Totul părea să fie cuprins de o pace absolută când, dintr-o dată, din adâncul inimii lui, a auzit o voce plăcută, prietenoasă, care i-a pus o întrebare dificilă....
Marele somn: Poveste cu tâlc de Osho
În această poveste cu tâlc, Osho ne descrie marele somn, somnul total al trăirii, cu visele sale iluzorii, care ne determină să ne atașăm de lucruri, obișnuințe efemere, superficiale, ce nu ne reprezintă cu adevărat, și care ne fac în pragul morții sau chiar după aceea, să fim pătrunși de crunte dezamăgiri, regrete incomensurabile și inevitabile.
Plansul desertului - O poveste de Paulo Coehlo
Ca de obicei, Paulo Coehlo deghizeaza in spatele unei povesti intelesuri adanci. De aceasta data, este vorba despre dezamagirile noastre, si aflarea adevaratului nostru destin...
Cum te trimite diavolul în rai - Poveste de Paulo Coehlo
Ce-ar fi dacă, printr-o întâmplare regretabilă, printr-o eroare, în ciuda faptelor tale bune, ai ajunge în iad? Te-ar primi diavolul, Scaraoţchi, cu braţele deschise sau te-ar expedia în rai? Ei bine, despre asta este vorba în această poveste a lui Paulo Coehlo...
Revolta împotriva burţii | Poveste cu tâlc
Această poveste cu tâlc ne sugerează că există piloni de bază ai lumii noastre fără de care nu putem exista sau fără de care existenţa noastră devine falsă, firavă, ori că avem nevoie de o armonie atotcuprinzătoare între inimă, suflet şi trup. Desigur, povestea poartă şi alte semnificaţii, ce aşteaptă să fie descoperite, desconspirate, înţelese în funcţie de individualitatea fiecăruia dintre noi...
Poveste cu tâlc: Perlele din gură
O poveste cu tâlc din Mahabharata despre lăcomie şi necazurile aduse de ea. Setea de avere ne poate distruge în cele din urmă tot ce avem mai drag pe lume!
Lecţia păpuşilor - Poveste cu tâlc
O poveste cu tâlc despre cum ar trebui să comunicăm cu cei din preajma noastră, despre alegerea gândurilor care să fie ferecate în noi, a răstimpului când este bine să vorbim şi a celui când trebuie doar să ascultăm cuvintele altora, a selectării oamenilor în care să ne încredem.
Darul adevăratului călugăr | Poveste cu tâlc
Această poveste cu tâlc ilustrează expresiv modul în care oamenii care se dedică cu trup și suflet unei credințe, fie ea Creștinism, Buddhism (Zen) sau Islamism, reușesc să se desprindă de deșartele drumuri ale vieții lumești. După părerea mea (și nu numai a mea) toate religiile țintesc spre un Unic Dumnezeu.
Cercul bucuriei și dăruirii: Poveste cu tâlc
Ce este lanțul, cercul bucuriei și dăruirii, sau schimbul cumva circular al darurilor, cadourilor vieții, în care punctul de start, de debut, ajunge să coincidă uneori cu cel de final, împlinire? Poți afla asta din această poveste cu tâlc!
Semnificația visului tău - Poveste cu tâlc
Cei familiarizați cu blogul meu, știu că mă ocup și de interpretarea și semnificația viselor. Cu adevărat important în acest domeniu este să ne descifrăm un vis în funcție de individualitatea, personalitatea noastră, năzuințele și temerile noastre specifice cele mai adânci. Dacă două persoane au un același vis, fiecare dintre ele ar trebui să extragă un mesaj, un înțeles aparte, diferit din el, în funcție de ceea ce le frământă pe fiecare dintre ele. Despre acest lucru este vorba în această poveste cu tâlc...
Parabola Dragostei, Averii şi Succesului - Poveste cu tâlc
O poveste cu tâlc care sper să se adeverească, să prindă formă si esenţă, dacă nu a făcut-o deja, în vieţile voaste...
Paulo Coehlo: Povestea creionului
Un băieţel îşi privea cu interes bunica în vreme ce aceasta scria o scrisoare. La un moment dat, a întrebat-o: "Scrii o poveste despre ce am făcut noi doi împreună? Este o poveste despre mine?"
Narcis şi lacul | Poveste de Paulo Coehlo
Alchimistul a luat în mâini o carte adusă de cineva în caravană. În vreme ce îi răsfoia paginile, a găsit o poveste despre Narcis. Alchimistul ştia legenda lui Narcis, un tânăr care îngenunchea zilnic lângă un lac pentru a-şi contempla frumuseţea.
Mica fermă şi vaca - O poveste de Paulo Coehlo
Un filosof călătorea alături de un discipol printr-o pădure discutând despre importanţa întâlnirilor neaşteptate. Părerea filosofului era că orice se află în preajma noastră ne oferă oportunitatea de a învaţa sau a da lecţii.
Calea naturii | Poveste de Paulo Coehlo
Va veni însă ziua în care Soarta va bate la uşa noastră. Ar putea fi ciocănitul uşor al Îngerului Norocului sau bubuitul inconfundabil al Vizitatorului Nedorit. Amândoi spun: "Schimbă-te acum!" Nu săptămâna următoare, nu luna următoare, nu anul viitor.
Omul iubit de Dumnezeu | Poveste de Paulo Coehlo
Un şaman siberian i-a cerut odată lui Dumnezeu să-i arate un om pe care Îl iubea. Dumnezeu l-a îndrumat spre un anume ţăran.
"Ce faci tu pentru ca Dumnezeu să te iubească atât de mult?" l-a întrebat şamanul pe ţăran atunci când l-a întâlnit.
Insultă moartea! | Poveste de Paulo Coehlo
Un ucenic s-a dus la abatele Macarius pentru a fi sfătuit care era cea mai bună cale de a-l mulţumi pe Dumnezeu...
Paulo Coehlo: Poveste de Crăciun
Cu mulţi ani în urmă, atât de mulţi încât nu ne putem aminti data exactă, trăia într-un sat din sudul Braziliei un băieţel de şapte ani pe nume Jose. Îşi pierduse amândoi părinţii când era foarte, foarte mic, şi fusese adoptat de o mătuşa zgârcioabă care, deşi avea o mulţime de bani, nu cheltuia aproape nimic pentru nepoţelul ei.
Floarea cinstei | Poveste de Paulo Coehlo
În vremuri de mult apuse, în China, un prinţ din regiunea Thing-Zda era pe cale să fie încoronat ca împărat. Înainte de asta, conform legii, trebuia însă să se însoare. Sfătuit de un înţelept, a hotărât să le cheme pe toate tinerele din împărăţie pentru a alege dintre ele pe cea mai potrivită pentru a-i fi soţie.
Cele 4 neveste ale unui om: Poveste cu tâlc
Odată, într-un sătuc din Orient, trăia un om care avea patru neveste. O iubea la nebunie pe cea de-a patra, așa că era gata oricând să-i cumpere cele mai frumoase rochii și bijuterii, să-și petreacă în compania ei toată ziua. El o iubea, ea îl iubea! În această poveste, a patra nevastă reprezintă trupul și ispitele, tânjelile sale... VEZI MAI DEPARTE...
Păpuşa din sare | Poveste cu tâlc
După o lungă călătorie pe uscat, o păpuşă din sare a ajuns în faţa mării, descoperind ceva ce nu mai văzuse vreodată şi nu putea nicidecum să înţeleagă. Pe când stătea pe terenul tare, solid, de sub picioarele ei, a văzut că există şi un alt fel de teren, mobil, nesigur, zgomotos, straniu şi necunoscut.
Poveste cu tâlc: Cele 7 minuni ale lumii
Fata a ezitat şi apoi a citit cu voce tare ce scrisese: "Cred că cele 7 minuni ale lumii sunt:
Poveste cu tâlc: Cum să îţi găseşti fericirea?
Un bătrân, poate omul cel mai copleşit de necazuri din intreagă lume, ce trăia într-un anume sat, îi împovăra atât de mult pe cei din jurul său cu nefericirea lui încât nimeni nu mai suporta să îl aibă pe aproape.
Fii indiferent - Poveste cu tâlc
Un bătrân și un tânăr călătoreau alături de un măgar. Când au ajuns în apropierea unui oraș, și-au încrucișat drumul cu o ceată de copii ieșiți de la școală, care au început să chicotească, să râdă de ei, zicând cu glas tare, "Uitați-vă la proștii ăștia! Au un măgar sănătos, voinic, puternic, și, cu toate astea, umblă pe jos. Ar trebui ca cel puțin bătrânul să stea pe măgar!"
Cine ajută dragostea? - Poveste cu tâlc
Odată ca niciodată, toate sentimentele și emoțiile au mers într-o vacanță pe o insulă. Fiecare dintre ele s-a simțit bine potrivit preferințelor și naturii sale. La un moment dat, s-a vestit sosirea unei furtuni extrem de puternice, nimicitoare, și li s-a cerut tuturor să evacueze de urgență insula.
Încurajarea: Poveste cu tâlc
Într-o zi, o ceată de broaște călătorea printr-o pădure deasă, întunecuoasă... La un moment dat, două din ele au picat într-o groapă... Celelalte broaște s-au adunat la marginea gropii și, văzând cât de adâncă era, le-au spus surioarelor lor ajunse la necaz că nu mai aveau nici o șansă de salvare.
Pisica care-ți dă peste cap viața: Poveste cu tâlc
Odată, un om sfânt, aflat pe patul de moarte, și-a chemat ucenicul și i-a spus, "Amintește-ți un singur lucru de la mine. Nu permite niciodată ca o pisică să-și facă loc în viața ta!"
Crăpături în statuia lui Buddha | O poveste cu tâlc
Într-un mare templu aflat la nordul capitalei străvechi a Tailandei, Sukotai, se afla odată o statuie uriaşă din lut a lui Buddha. Mai mult de 500 de ani, în decursul unor violente furtuni, schimbări de guverne, sosiri şi plecări ale unor armate invadatoare, statuia a rămas teafără în picioare.
Cât de mari sunt lucrările Tale, Doamne | O poveste cu tâlc
Psalmistul a scris: "Cât de mari sunt lucrările Tale, Doamne, şi cât de adânci sunt gândurile Tale!" (Psalmul 92:5)
Imaginează-ţi un imens copac Sequoia, avântându-se zeci de metri către ceruri. Oamenii care trec pe lângă el se împart în trei categorii...