link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Codul genetic, Caracteristicile codului genetic
de s0rYn la: 09/10/2019 10:35:46
Codul genetic Informaţia necesară sintezei proteinelor, care deţin un limbaj de 20 de semne (aminoacizi) este depozitată în moleculele de ADN care deţin ...

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Codul genetic, Caracteristicile codului genetic"

Alimentele modificate genetic sunt nocive
Alimentele modicicate genetic sunt nocive pentru organismul uman. Principiul de producere a unui organism modificat genetic consta in prelevarea de material genetic, modificarea acestuia prin procedee de laborator si introducerea intr-un alt organism, in vederea obtinerii de caracteristici noi.
Codul de trimitere a paginii pe mess, agregatoare, retele sociale, etc.
Am fost intrebat in repetate randuri cum am introdus codul de trimitere a paginii pe Yahoo Messenger sau cum sa adaugi automat codul de trimitere pe Blogoree (Bligg).
Primit pe mail: armele interzise cod real 200L12XD
Primit pe mail: armele interzise cod real 200L12XD
Codul Fiscal al Romaniei - veniturile neimpozabile
Detalii importante extrase din codul fiscal in vigoare in Romania.
Modificari ale Codului Fiscal in cazul TVA-ului (incepand cu 01.01.2010)
Extrase din OUG nr. 109/2009, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 689/13.10.2009, care aduce o serie de modificări şi completări Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal.
Codul culorilor in HTML
De multe ori s-a intamplat sa am nevoie de codul culorilor in limbajul HTML, si bineinteles ca nu stiam “din cap” toate codurile culorilor html. Prin urmare, am sa va prezint si voua acest tabel cu culorile de baza din limbajul HTML... <a href="http://dan-blog.ro/codul-culorilor.html">[CITESTE TOT ARTICOLUL AICI]</a>
Ministerul de Finante a modificat Codul de Procedura Fiscala
În şedinţa de Guvern de ieri a fost aprobată OUG pentru completarea şi modificarea Codului de Procedură Fiscală care prevede o reducere a dobânzilor de întârziere pentru creanţe bugetare de la 0,1% la 0,05%, pentru fiecare zi de întârziere, de două ori mai mică faţă de nivelul din prezent, şi nicio sumă penalizatoare pentru primele 30 de zile de întârziere.
Recomandare produs - Ulei din ficat de cod capsule si sirop
Uleiul din ficat de cod Lysi este un este un supliment alimentar traditional islandez, obtinut din materie prima din apele Atlanticului de Nord, de cea mai buna calitate, cu actiune benefica pentru copii, adulti si varstnici.
Inutilitatea codului muncii in piata libera
Asistăm în momentul de față la o nouă încrâncenare politică ce a scos la iveală ”valorile” indiscutabile ale socialismului. Subiectul este unul de natură socialistă și reflectă intervenționismul statului în piața muncii (componentă a pieței libere). Politicienii români, incapabili să învețe ceva din lecția dură pe care ne-au servit-o din plin deceniile de socialism ”luminos”, devin părtinitori foarte rapid cu ”aducătorii de voturi” cărora le vând sloganuri ieftine cu privire la cât de atent și protector este statul.

De ce nu e nevoie de un cod al muncii și pe cine apără un astfel de cod? Codul muncii se adaugă obligatoriu oricărei înțelegeri directe între angajator (unde trebuie să facem o distincție clară între cel privat și cel public) şi angajaţii săi și reglementează toate ”anomaliile” sau “ticăloșiile” pe care angajatorii le-ar dori introduse în contractele de muncă (sau excluse din contractele de muncă): munca de probă, perioada determinată a contractelor de muncă, salariul colectiv, condiții colective de remuneare (concedii, prime, sporuri), concedierea celor care sunt incompetenți. Un astfel de cod este absolut inutil pe piața liberă unde contractul este legea părților și unde fiecare aspect trebuie negociat la sânge între angajat și angajatori. În această negociere atât angajatorul cât și angajatul pornesc de pe poziții egale: angajatorul are nevoie de competențele angajatului și angajatul are nevoie de proiectul antreprenorial al angajatorului. Deoarece există un interes comun (angajatul să se angajeze și angajatorul să angajeze forță de muncă), nimeni nu va fi discriminat în contract (cu condiția să fie atenți în negociere și în ceea ce semnează).
codul-muncii-titlul-ii-partea-1/
codul-muncii-titlul-ii-partea-1/
Noul Cod Rutier 2011
Vesti bune pentru soferii din Romania ... Noul Cod Rutier din 2011 va fi mai putin restrictiv decat pana acum ...
Lamuriri ITM cu privire la modificarea Codului Muncii incepand cu 01.05
ITM Bucuresti vine la randul lui si informeaza angajatii si angajatorii ca la data de 01.05.2011 au intrat in vigoare modificarile aduse Codului Muncii prin L 40/2011.
Modificarile aduse Codului Muncii
La data de 01.05.2011 au intrat in vigoare modificarile aduse Codului Muncii prin Legea nr. 40/2011.

Astfel :
- se instituie obligatia incheierii contractului individual de munca in forma scrisa ca o cerinta ad validitatem;
- dreptul angajatorului de a stabili obiectivele de performanta individuala si obligatia corelativa a acestuia de a informa salariatul cu privire la criteriile de evaluare a activitatii profesionale;
- obligatia legala expresa a angajatorului de a informa salariatul cu privire la fisa postului ;
- perioada de proba va putea avea o durata de maximum 90 de zile calendaristice in cazul functiilor de executie si 120 de zile calendaristice pentru functii de conducere, iar perioada maxima in care se pot face angajari succesive de proba este de 12 luni; (...)
Codul rutier 2013 pe intelesul tuturor
Codul rutier pe intelesul tuturor
ICCJ: Prevederile noului Cod civil privind efectele divortului asupra copiilor cuplurilor, aplicabile si cererilor anterioare
Prevederile noului Cod civil referitoare la efectele divortului cu privire la raporturile dintre parinti si copiii lor minori sunt aplicabile si cererilor de divort formulate inainte de intrarea in vigoare a noilor reglementari, a decis Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).
Noul Cod Civil. Conditiile de validitate a contractului. Efectele contractului. Garantii personale si garantii reale
Camera de Comert, Industrie si Agricultura Buzau in parteneriat cu Baroul Buzau, Asociatia Romana pentru Studiul Dreptului Comparat si al Dreptului International Privat si CI Av.Dr. Florin Ciutacu organizeaza conferinta cu tema Noul Cod Civil. Conditiile de validitate a contractului. Efectele contractului. Garantii personale si garantii reale.
Noul Cod Civil. Transmisiunea obligatiilor. Obligatii complexe. Raspunderea civila. Garantii personale si garantii reale
Camera de Comert si Industrie Bihor si Asociatia Romana pentru Studiul Dreptului Comparat si al Dreptului International Privat organizeaza conferinta cu tema Noul Cod Civil. Transmisiunea obligatiilor. Obligatii complexe. Raspunderea civila. Garantii personale si garantii reale.
codul fiscal actualizat
La ujmag poti sa gasesti codul fiscal actualizat, la pretul de 90 de lei. Ai posibilitatea de a comanda prin 5 rate cu card avantaj.
Gentile femeilor si codul bunelor maniere
Gentile femeilor, felul cum sunt purtate, se supun rigorilor unui cod al bunelor maniere destul de subtil, ce poate scoate in evidenta eleganta, stilul, personalitatea femeilor, stima fata de ele insele si felul cum ii respecta pe cei din jur. Daca pantofii unui barbat pot furniza o multime de indicii despre personalitatea sau caracterul acestuia, la fel, geanta unei femei poate marturisi numeroase si neasteptate lucruri despre ea. Avem de a face cu o femeie rafinata, pretentioasa, ori cu una nonconformista, care pune mai presus de orice comoditatea si sinceritatea? Prefera ea sa nu ia in seama gentile la moda, de firma, in schimbul unora mai accesibile financiar, dar care poarta marca personalitatii sale? Dincolo de stil, pret si preferinta, geanta este sacra pentru o femeie, iar continutul ei intangibil pentru barbati!
codul penal
Daca vrei sa fii la curent cu ultimele modificari ale noului cod penal, comanda de pe ujmag "Noul cod penal si de procedura penala".
Stiai de codul bunelor la invitatii pentru nunta?
Stiai de codul bunelor la invitatii pentru nunta?
Codul chinezesc al bunelor maniere | Reguli de politete la chinezi
De-a lungul indelungatei istorii chinezesti, relatiile dintre oamenii din toate clasele au fost bazate pe un strict cod al bunelor maniere, pe forme de comportament bine puse la punct, ce cuprindeau toate aspectele posibile ale interactiunii umane. De fapt, invatarea si urmarea cu precizie a etichetei, a regulilor de politete reprezenta la chinezi unul din cele mai importante componente ale vietii sociale. Cu cat cineva era mai sus pe scara sociala ori profesionala, cu atat mai meticuloase si mai presante erau regulile bunelor maniere carora trebuia sa li se supuna.
Articol 4: NINSORI ŞI VISCOL în aproape toată ţara. Cod portocaliu şi galben în 21 de judeţe. Trenuri ANULATE şi drumuri naţionale ÎNCHISE
Articol 4: NINSORI ŞI VISCOL în aproape toată ţara. Cod portocaliu şi galben în 21 de judeţe. Trenuri ANULATE şi drumuri naţionale ÎNCHISE
Cele mai comune 4 întrebări legate de codul EORI
Cunoscut și sub numele de numărul EORI, codul de inregistrare vamala care face subiectul acestui material reprezintă un document esențial pentru comercianții din întreaga Europă. Acest aspect se datorează faptului că produsele de import china Eori sunt cele preferate de majoritatea companiilor, fie că vorbim de materia primă comercializată sau de echipamente.
Vrei să îţi organizezi nunta după codul bunelor maniere? Află când şi cum trebuie să trimiţi invitaţiile pentru a evita situaţiile jenante!
Vrei să îţi organizezi nunta după codul bunelor maniere? Află când şi cum trebuie să trimiţi invitaţiile pentru a evita situaţiile jenante!
Scaunele auto pentru copii au devenit obligatorii in noul Cod Rutier
Scaunele auto pentru copii au devenit obligatorii in noul Cod Rutier
Cum aflii codul PUK la Vodafone, Orange sau Telekom
Daca din diferite motive ati ajuns in imposibilitatea de a mai folosi o cartela SIM si aveti nevoie pentru deblocare de codul PUK, gasiti mai jos pasii necesari in aflarea codului pentru principalii operatorii de telefonie mobila de la noi.

Mie mi-a trebuit o singura data sa aflu codul PUK (sunt pe Vodafone) dar nu de putine ori m-am trezit intrebat de catre alte persoane cum pot afla acest cod. Asa ca sper sa va fie de folos aceste informatii culese de mine de pe net si culmea… tot pe net puse ;-)
Putem modifica structura genetică a ADN-ului uman cu ajutorul cuvintelor?
Putem modifica structura genetică a ADN-ului uman cu ajutorul cuvintelor?
Codul HTTP 503 Service Temporarily Unavailable
HTTP 503 Service Unavailable este un răspuns de eroare primit din partea serverului (cod eroare 503) cu semnificaţia că serviciul este momentan ...