link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Floarea gerbera: Simbol și legendă
de godessdiana88 la: 09/10/2019 17:55:49
Gerbera a fost descoperită în anul 1884, în apropiere de localitatea Barbeton, Africa de Sud, de către scoțianul Robert Jameson, dar și-a căpătat denumirea științifică (Gerbera jamesonii) și de la numele lui Traugott Gerber, un medic și botanist german. Este cunoscută și ca margareta de Transvaal , margareta Barberton sau margareta africană.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Floarea gerbera: Simbol și legendă"

Zodia Varsatorului - Simbol si legenda
Discutiile infierbantate din ultima vreme despre Varsator de pe blogul meu mi-au sugerat sa scriu despre simbolul si legenda acestei zodii. Simbolul astrologic al Varsatorului apare pentru intaia oara pe stravechile pietre babiloniene, sub forma unui barbat sau a unui baiat varsand apa dintr-o galeata ori o urna. Astrologii arabi din vechime au eliminat figura umana, reprezentand constelatia Varsatorului ca un catar purtand doua butoaie cu apa. Aceasta constelatie nu este foarte vizibila pe bolta cerasca, lumina slaba a stelor ce o formeaza fiind descrisa, de obicei, ca "apa ce se revarsa din gura pestelui sudic" (adica a constelatiei Pestilor).
Floarea Lisianthus: Simbol și semnificație
Pe de altă parte, denumirea Lisianthus își are originea în cuvintele grecești "lysis" ("disoluție, despărțire, desfacere") și "antho" ("floare"), ceea ce poate desemna acestă plantă ca una a despărțirii în amor!
Smochinul: Simbol și legendă
Pliniu cel Bătrân proclama că mâncatul smochinelor "mărește puterea oamenilor tineri, îmbunătățește sănătatea celor bătrâni și reduce ridurile." Împăratul Augustus se înfrupta din ele împreună cu brânză și pește, iar Seneca considera că mâncate cu pâine reprezintă o masă completă! Smochinele sunt menționate în satirele lui Horațiu și în scrierile lui Columella, care ne-a lăsat o operă importantă despre agricultura din Roma antică. Mare iubitor al acestor fructe, Platon le recomanda ca având harul de a crește inteligența!
Floarea de petunie: Superstiţii, legende, simbol şi semnificaţie
Corelate cu zodia Capricornului, petuniile au un simbolism contradictoriu, ce poate crea confuzii, însă trebuie să ne amintim că semnificaţia fiecărei flori depinde şi de circumstanţele sau relaţia dintre cel care o dăruieşte şi cel care o primeşte.
Arborele de tisă: Simbol, superstiții, legende
Arborele de tisă este un simbol al longevitățîi, morții, durerii, doliului și tristeții încă din vremea Egiptului antic. Romanii îl utilizau pentru rugurile funerare. Era, de altfel, arborele sacru al lui Hecate, una din zeitățile grecești având și însărcinarea de gardian al lumii subpământene.
Rubinul în simboluri, superstiţii şi legende
Rubinul este un talisman al dragostei pasiunii, protecţiei şi prosperităţii, un simbol al soarelui, nuanţele sale strălucitoare sugerând o flacără de nestins care, potrivit legendelor, nu poate fi ascunsă şi îşi dezvăluie sclipirea chiar şi prin cele mai groase straie.
Curcubeul în simboluri, superstiții și legende
În cultura creștină și cea ebraică, curcubeul este un simbol al pactului lui Dumnezeu cu oamenii, după potopul căruia îi supraviețuise Noe și ai lui. În Vechiul Testament, Geneza, 9:13, se spune, "curcubeul Meu, pe care l-am aşezat în nor, el va sluji ca semn al legământului dintre Mine şi pământ."
Floarea de piatră: Simbol, legendă și superstiții
Floarea de piatră este, în general, un simbol al dragostei, voluptății iubirii. Ca boboc simbolizează mărturisirea, declarea sentimentelor de dragoste, iar ca floare întru totul deschisă semnifică o valoare înaltă, superioară.
Floarea de ghiocel – Legenda, mit , simbol
Cu denumirea stiintifica de “Galanthus nivalis” , din familia “Amarylidaceae” , ghiocelul este numit si “frumoasa fata a lunii februarie” sau “emblema/simbolul primaverii timpurii” .
Libelula: Simbol, superstiţii, legende
O libelulă zburând deasupra apei poate fi un simbol al pătrunderii dincolo de suprafaţă, al scrutării profunzimilor vieţii. Abilitatea acestor insecte de a zbura cu agilitate, rapiditate în orice direcţie exprimă o forţă ce nu poate fi furnizată decât de maturitate, de înaintarea în vârstă.
Floarea Vieții - Simbol și semnificatie
Cea mai întâlnită Floare a Vieții are un model hexagonal (în care centrul fiecărui cerc este amplasat pe intersecția circumferintelor altor șase cercuri înconjurătoare cu același diametru), incluzând 19 cercuri complete și 36 de arcuri de cerc, cuprinse într-un cerc mai mare.
Ciuboțica-cucului: Simbol, legendă, superstiții și leac
În limbajul florilor, ciuboțica-cucului simbolizează drăgălășenia și grația cuceritoare. În Marea Britanie este numită și "cowslip" ori "cow dung" ("bălegarul vacii"), din cauza vechii credințe că apărea adeseori pe pajiștile unde pășteau vitele, deși acestea aveau o aversiune față de ea și refuzau să o mănânce.
Pasărea Phoenix: Simbol, legendă şi mit
Această fiinţă fabuloasă, al cărei nume îşi are originea în antichitatea grecească (cu semnificaţia de "purpuriu" sau "violet"), este asociată cu egipteanul Bennu, Pasărea tunetului a indienilor nativi americani, Pasărea de foc din folclorul rusesc, Feng Huan din mitologia chinezească şi Ho-o din cea japoneză.
Simbolul păianjenului în miturile şi legendele lumii
La fel cum păianjenul îţi ţese panza, la fel ne ţesem şi noi propriile vieţi. Simbolismul pânzei de păianjen ne îndeamnă, în consecinţă, să fim atenţi la alegerile pe care le facem şi să ne întrebăm în ce fel acestea ne afectează pe noi şi pe cei din jurul nostru, în ce mod acestea ne pot îmbunătăţi existenţa.
Castanul: Simboluri, superstiții, legende și beneficii pentru sănătate
Un simbol al prosperității, belșugului, fertilității și castității, castanul a fost prețuit încă din antichitate pentru fructele sale comestibile și proprietățile sale curative, și a fost prezent într-o sumedenie de tradiții, superstiții și legende ale lumii. Acest articol se referă la castanul comestibil (Castanea sativa).
Begonia: Simbol și semnificație
Floarea de begonie este un simbol al gândurilor negre și neplăcute care ne îndepărtează de fericire, dar și a comunicării armonioase între prieteni și membri ai familiei, a păcii și a justiției între popoare lumii și între simpli oameni. Ne sugerează, totodată... VEZI MAI DEPARTE
Legenda sangerului | Legende de Paste
Forma specifica a florii de sanger (Cornus sanguinea), un arbust intalnit adeseori ca si planta ornamentala, a dat nastere unei vechi legende de Paste, legate de rastignirea lui Iisus Hristos.
Smaraldul în simboluri, superstiții, legende
Parte a grupului beriliului, extras în special în mine din Columbia și Zambia, smaraldul este un simbol al regalității, înțelepciunii, elocvenței, nemuririi, tinereții, primăverii, vieții, frumuseții și dragostei ce rezistă timpului.
Ficusul în simboluri, superstiții, legende
Este numit și smochinul plângător. În Orientul Mijlociu este un simbol al păcii și belșugului. Semințele fructelor sale (ce cresc numai în sălbăticie) semnifică unitatea, cunoașterea și înțelegerea universală.
Gărgăriţa în simboluri, legende, superstiţii
De altfel, tot în perioada medievală, creştinii europeni aveau credinţa că punctele negre de pe spatele gărgăriţei reprezentau cele "şapte dureri ale Fecioarei Maria," sau, din contra, cele "şapte bucurii ale Fecioarei Maria."
Fluturele în simboluri, legende şi superstiţii
Simbolizând sufletul şi în creştinismul timpuriu, fluturele apare pe morminte creştine străvechi şi împreună cu Hristos în arta religioasă. Nu întâmplător, el a ajuns să fie conectat metaforic în creştinism cu nemurirea şi învierea lui Hristos!
Viespile în simboluri, superstiţii, legende
În antichitate erau considerate a fi de neauspicioase, aşa cum ni se povesteşte într-un text din anul 190 î.Hr.: "un număr infinit de viespi au zburat în piaţa din Capua şi s-au aşezat în templul lui Apollo. Au fost strânse cu sârguinţă şi arse solemn. Cu toate astea, vesteau sosirea duşmanului şi incendierea oraşului."
Mierea de albine în simboluri, superstiţii, tradiţii şi legende
În tradiţii şi superstii de pe diverse regiuni ale pământului, mierea era consumată în prima zi a Anului Nou, pentru a favoriza o viaţă nouă, împrospătată, şi a imuniza omenii faţă de boli.
Usturoiul în simboluri, superstiţii, legende
Egiptenii din antichitate îl venerau ca o plantă sacră. Atât usturoiul cât şi ceapa aveau un rol major în ritualuri egiptene legate de jurăminte sacre. Divinitatea lor era atât de înmărmuritoare încât oamenii se ferau să le utilizeze în pregătirea mâncării! Cu toate astea, făceau parte în mod substanţial din hrana constructorilor piramidelor. În vremea regelui Tut, cu 15 funţi de usturoi putea fi cumpărat un sclav sănătos, puternic.
Pisica norocoasă Maneki Neko: Simbol și semnificație
În limba japoneză, "Maneki Neko" înseamnă "pisica care-ți face semn". O astfel de felină are, de obicei, una sau amândoua labe ridicate, ca și cum ar semnala norocului să se îndrepte către stăpânul ei. I se mai spune și "pisica norocoasă", "pisica banilor", ori "pisica întâmpinătoare".
Caprifoiul sau floarea Mâna Maicii Domnului: Simbol, legendă și superstiții
Într-o legendă creștină, se spune că în vreme ce Maica Domnului, purtându-l în brațe pe pruncul Iisus, încerca să se ascundă de prigonitorii ostași ai lui Irod, ar fi găsit adăpost sub un caprifoi. În semn de mulțumire, Maica Domnului l-ar fi binecuvântat, dăruindu-i numeroase puteri vindecătoare pentru oameni.
Legenda si simbolul tuberozei
O legenda din Franta despre tuberoza avertizeaza ca fetele sau tinerele femei nu trebuie sa ii miroase parfumul dupa lasarea intunericului pentru a nu fi cuprinse de porniri erotice incontrolabile. In India, din motive asemanatoare, aceasta floare este numita “rat ki rani” (“domnita / iubita noptii’).
Energiile simbolului floarea sufletului sunt extrem de benefice pentru sanatatea noastra!
Energiile simbolului floarea sufletului sunt extrem de benefice pentru sanatatea noastra!
Floarea de lotus: Simbol şi semnificaţie
Floarea de lotus, un simbol respectat şi venerat în Egiptul antic, în Buddhism şi Hinduism, poartă în toate aceste trei culturi semnificaţia frumuseţii, purităţii, renaşterii, înnoirii, transformării şi evoluţiei spirituale.