link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Genomica, Metode şi tehnici de studiu
de s0rYn la: 02/12/2019 19:11:19 modificat la: 02/12/2019 19:16:15 arata originalul
Genomica Astăzi noţiunea de genom s-a extins de la materialul nuclear eucariot la aparatul genetic al organitelor celulare (genomul mitocondrial, genomul ...

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Genomica, Metode şi tehnici de studiu"

Metode si tehnici de evaluare a calitatii personalului
Metode si tehnici de evaluare a calitatii personalului
https://absolventdepsihologie.wordpress.com/category/probe-psihologice/
Probe psihologice
Metode și tehnici de evaluare și asistență
De ce nu slabesc ?
Crezi ca apelat la toate metodele si tehnicile de a slabi si , totusi, nu ai reusit sa dai jos decat cateva , insignifiante, kilograme ?
Ingineria genetică, Biotehnologiile
Ingineria genetică Ingineria genetică (denumită şi tehnologia ADN-recombinant) reprezintă un ansamblu de metode şi tehnici prin care se obţin organisme ...
Training Prezentari de Impact
Cursul „Prezentari de Impact” te invata cum poti face prezentari eficiente si memorabile, cum sa faci auditoriul sa iti soarba cuvintele si sa rezoneze cu ideile prezentate. Vei invata sa utilizezi cu succes metode si tehnici de comunicare, tehnici de gestionare a stresului si a participantilor dificili. Vei afla cum se pregateste o prezentare, tehnici de implicare a publicului, cai de utilizare a suporturilor vizuale, formule de incheiere a prezentarii si gestionarea sesiunilor de intrebari si raspunsuri.
Ingineria genetică, Biotehnologiile
Ingineria genetică Ingineria genetică (denumită şi tehnologia ADN-recombinant) reprezintă un ansamblu de metode şi tehnici prin care se obţin organisme ...
Tehnici de masaj
Aici poti vedea toate tehnicile de masaj si istoria lor
5 metode pentru a realiza traduceri tehnice de buna calitate
5 metode pentru a realiza traduceri tehnice de buna calitate
Tehnici si metode de cercetari de marketing
Tehnici si metode de cercetari de marketing
Tehnica servetelului pe piatra si textile
Tehnica servetelului este una din metodele preferate la care apelăm atunci când căutăm să aducem un plus de personalitate obiectelor.
Tehnica secreta de asuprire a romanilor
Sa va fie rusine! Asta spune garantul moral al haosului pensiilor militarilor, Gabriel Oprea, celor care au indraznit sa deschida gura si sa spuna ca asa ceva nu se face.

Metoda e deja probata, exersata si clasicizata de catre membrii de marcanti ai Guvernului. In frunte cu Emil Boc.

Printr-o strategie abila, ei incearca sa transforme albul in negru, scaderea in crestere, falimentul in reformare si modernizare. Secretul reusitei e unul singur. Nu va incredeti in ceea ce vedeti, credeti-ne pe noi.

Nu credeti propaganda mincinoasa. Aceasta tehnica, folosita in trecut si de catre nazisti si de catre comunisti, are la baza eludarea realitatii, ognorarea oricaror dovezi si promisiunea unui viitor stralucit.

Bonus - infrangerea dusmanului de o viata. Atunci cand o putere nu este in stare sa emita masuri benefice pentru viata concreta a celor pe care ii guverneaza ea produce fantasme si iluzii, inventeaza dusmani din orice, dezbina societatea si proiecteaza izbavirea celor napastauiti intr-un viitor idilic, care nu va intarzia sa se pogoare asupra noastra. [...]
2 tehnici eficiente pentru a va organiza timpul
Personal, consider ca managementul timpului este o parte foarte importanta a dezvoltarii personale, de aceea astazi va voi prezenta 2 dintre cele mai eficiente metode pentru managementul timpului
Cum sa fii fericit - Metode verificate stiintific
Potrivit unor metode stiintifice verificate, fiecare dintre noi are la indemana puterea de a fi fericit apeland la niste metode atat de simple sau marunte incat par a fi friza ridicolul sau absurdul. Indiferent de marile noastre probleme existentiale, economice ori amoroase, aceste metode sunt, totusi, demne de a fi luate in seama...
Studiu privind băuturile pe bază de bere și riscurile acestora pentru sănătate
Studiu privind riscurile pentru sănătate ale băuturilor1 fotografie

APC România a achiziționat din marile structuri comerciale ale capitalei 45 de tipuri de băuturi pe bază de bere în vederea analizării informațiilor menționate pe etichetă. Scopul acestei analize îl constituie informarea și educarea consumatorilor de astfel de produse.

Studiul a fost realizat de către o echipă coordonată de dr. ing. biochimist Mădălina Iliș și dr. ing. biochimist Mihai Rissdorfer, experți produse alimentare ai APC România. La realizarea studiului s-au avut în vedere prevederile legale în vigoare referitoare la etichetarea alimentelor, în special:

a) Scopul etichetării - de a da consumatorilor informațiile necesare, suficiente, verificabile și ușor de comparat, astfel încât să permită acestora să aleagă acel produs care corespunde exigențelor lor din punct de vedere al nevoilor și posibilităților lor financiare, precum și de a cunoaște eventualele riscuri la care ar putea fi supuși.

b) Informațiile înscrise pe etichetă nu trebuie să inducă în eroare consumatorii, la achiziționarea produselor, în privința caracteristicilor alimentului și în special a naturii, identității, proprietăților, compoziției, cantității, durabilității, originii sau provenienței sale, precum și a metodelor de fabricație sau de producție.

c) Prevederile privind ingredientele, modul de introducere pe etichetă și indicarea ingredientelor cu potențial alergen.

d) Prevederile privind denumirea sub care este vândut alimentul care trebuie să corespundă naturii, genului, speciei, sortimentului sau proprietăților alimentului ori materiilor prime utilizate în fabricație;

Pentru acest studiu ne-am propus următoarele obiective:

Eliminarea confuziei create în rândul consumatorilor cu privire la cele două produse: produsul “bere” și produsul “băutură pe bază de bere”.

Berea este o băutură alcoolică spumoasă, saturată cu dioxid de carbon, obținută prin fermentarea mustului de bere preparat din malț pentru fabricarea berii, hamei și/sau produse din hamei, apă și drojdie de bere fără adaos de alcool etilic, aromatizatori și aditivi gustativi.

Băutură pe bază de bere (mix de bere) este o băutură alcoolică, fabricată pe bază de bere, cu utilizarea zaharului sau a siropurilor de zaharuri și/sau a materiilor prime vegetale, fructelor, pomușoarelor, sau a produselor de prelucrare a acestora, și/sau a aditivilor alimentari gustativi și aromatici.

Cele doua definiții de mai sus, date celor două produse, ar trebui să elimine confuzia creată în rândul consumatorilor cu privire la acestea.

Din păcate, pentru 27% din produsele analizate, denumirea descriptivă a produselor, cum ar fi “Amestec de bere blondă și limonada cu suc de…” sau “Băutură din bere cu aroma de…”, și la care procentul de bere este sub 50%, induce în eroare consumatorii, creându-le percepția falsă a unui nou tip de bere, deși produsul conține mai mult suc de fructe sau limonadă.

Conținutul în alcool al produselor analizate variază de la 0 la 8,5% în volum.

În acest tabel puteți vedea descrierea produselor analizate, conform etichetei.

Identificarea provenienței tipurilor de băuturi pe bază de bere.

În privința țării de origine a produselor analizate a reieșit că: 33% dintre produse sunt fabricate în România, 27% în Germania, 22% în Belgia, 8% în Olanda, 4% în Austria, 4% în Cehia, iar 2% dintre produse au mențiunea “Fabricat în UE”.

Numărul mare de astfel de produse realizate în țara noastră certifică, din păcate pentru consumatori, existența unei cereri mari pentru acest tip de produs, susținută și de preț, care variază între 1,29 lei și 10,25 lei.

Identificarea aditivilor alimentari utilizați în compoziția acestui tip de produs, care prezintă un risc de apariție a unor afecțiuni medicale în cazul unui consum constant și pe termen lung.

În 66% dintre produsele analizate au fost identificați următorii aditivi alimentari: aspartam, acesulfam de potasiu, ciclamat de sodiu, zaharina și sărurile sale, acid citric, albastru briliant, benzoat de sodiu și caramel amoniacal. Asupra aditivilor mentionați mai sus planează cele mai multe suspiciuni privind generarea unor afecțiuni medicale cum ar fi: migrene, astm, epilepsie, boli cardio-vasculare și alergii.

În cele ce urmează vom realiza o descriere sumară a acestora.

Aspartamul (E 951) este un îndulcitor artificial care are o putere de îndulcire de 180 de ori mai mare decât zahărul, fiind lipsit de calorii și asupra căruia există suspiciuni privind declanșarea următoarelor afecțiuni medicale: alergii, migrene, spasme musculare, boli cardio-vasculare.

Acesulfam de potasiu (E 950) este un îndulcitor sintetic care are o putere de îndulcire de 200 de ori mai mare decât zaharul, lipsit de calorii și asupra căruia exista suspiciuni privind declanșarea unor afecțiuni identice cu ale aspartamului.

Ciclamat de sodiu (E 952) este un îndulcitor artificial care are o putere de îndulcire de 30 de ori mai mare decât zahărul. Acest aditiv nu este autorizat în SUA ca urmare a unor studii care au arătat posibile efecte carcinogene.

Zaharina și sărurile sale de Na, K si Ca (E 954) este un îndulcitor artificial

Acid citric (E 330) este un compus organic, cristalin, fără culoare, care aparține clasei de acizi carboxidici și este folosit ca acidifiant. Poate provoca dureri abdominale și poate ataca smalțul dinților.

Albastru briliant (E 133) este un colorant albastru care poate provoca alergii la persoanele cu astm moderat.

Benzoat de sodiu (E 211) este un conservant cu acțiune antibacteriană și antifungică în mediul acid. Asupra acestuia planează suspiciuni cu privire la generarea unor alergii.

Caramel amoniacal (E 150 c) este un colorant maroniu obținut prin arderea zahărului în prezența amoniacului. Este susceptibil de declanșarea unor alergii. De asemenea, distruge Vitamina B6 din organism.

Din totalul de 45 de produse analizate, 7 dintre acestea conțin ASPARTAM.

Top 7 băuturi pe bază de bere cu aspartam din cele analizate:

- Bergenbier Fresh Lemon cu senzor de răcire

- Bergenbier Fresh Soc

- Bergenbier Fresh Grapefruit

- Redd's Cranberry Crush

- Redd's Mojito

- Stephans Brau Grapefruit

- Valentins.

Aici puteți vizualiza detaliat lista ingredientelor prezente în eșantionul de produse analizate.

La fabricarea acestui tip de produs s-au mai folosit și alți aditivi alimentari, cum ar fi: acid carminic (colorant), acid lactic (acidifiant), acid ascorbic (antioxidant), acid carbonic (conservant), citrat disodic (corector de aciditate), citrați de potasiu (corector de aciditate), carbonați de magneziu (corector de aciditate), verde natural C 15, benzoat de sodiu (conservant), arome și stabilizatori (gumă de carruba, gumă esterică, pectine, extract de guillala și guma de acacia).

Din păcate, doar 9% dintre produsele analizate nu conțin aditivi alimentari.

Analiza altor informații de pe etichetă, din punct de vedere al necesității existenței acestora și al clarității mesajului transmis consumatorului.

Mențiunea “A se feri de temperaturi ridicate și îngheț” este neclară pentru consumator și nu-l poate ajuta pe acesta în privința identificării temperaturii de păstrare a acestui produs. În tratatele de specialitate se recomandă ca produsele de acest tip să fie păstrate la temperaturi situate peste temperatura de îngheț, dar nu mai mari de 12 grade Celsius și ferite de razele solare.

Doar 24% dintre produsele analizate au pe ambalaj mesaje de responsabilitate socială de tipul ”Nu consuma alcool în timpul sarcinii” sau alte tipuri de pictograme prin intermediul cărora să se atragă atenția în privința interzicerii consumului acestui produs de către anumite categorii de consumatori care nu au vârsta sau starea medicală adecvată unui astfel de consum.

Ingredientele cu potențial alergen nu sunt, pe eticheta anumitor produs, evidențiate în mod clar, conform legislației în vigoare, existând riscul ca unii consumatori alergici la anumite substanțe din compoziția acestor produse să aibă probleme de sănătate în urma consumului.

De exemplu drojdia, a doua sursa de alergii alimentare, se gaseste nu doar in paine ca drojdie de brutarie, ci si in bere.

Aceasta provoaca alergii la unele persoane, si, in acelasi timp, irita tractul digestiv, facandu-l mai permeabil la proteinele nedigerate din hrana. Acest lucru sporeste posibilitatea dezvoltarii unei reactii alergice la orice si de aceea unele persoane se simt cel mai rau cand consuma alimente la care sunt alergice.“Berea trebuie să rămână un produs 100% natural, realizat din cele 4 ingrediente (apă, malț din orz, hamei și drojdie de bere) care de-a lungul timpului au subliniat într-un mod unic culoarea, aroma și gustul specifice acestui produs. Amestecul de bere, aditivi alimentari și sucuri de fructe nu contribuie în niciun fel la completarea unor nutrienți necesari organismului în fiecare zi, dimpotrivă, anumiți aditivi alimentari (aspartam, acesulfam de potasiu, ciclamat de sodiu, zaharina și sărurile sale, caramel cu amoniac, albastru briliant, acid citric și benzoat de sodiu) folosiți în unele produse de acest gen sunt susceptibile de efecte negative asupra sănătății, mergând de la simple alergii până la boli mai grave, precum afecțiunile cardio-vasculare.” a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, președintele Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România.
Metoda SMS-ului
Serviciile de telefonie mobilă din Marea Britanie au inventat un serviciu super util care concurează de minune cu metoda calendarului. Abonatele primesc periodic informaţii despre perioada din luna cea mai fertilă pentru ele.

Continuare pe http://mayra.ro/frumusete-si-sanatate/la-doctor-pe-tocuri/metoda-sms-ului.html
Ads- Click - o noua metoda de a face bani online
Ads- Click - o noua metoda de a face bani online
Metode contraceptive
O persoana informata poate lua niste decizii corecte la un moment dat pentru ca are toate datele problemei. Facand o paralela, putem spune ca informandu-se corect despre metodele contraceptive, ea poate evita o sarcina nedorita, el...sa devina tatic atunci cand nu e pregatit. Este pacat sa apara intreruperi de sarcina, copii nedoriti, abandonuri, datorita unei ignorante nejustificate. Puteti incepe, citind mai departe, sa fiti mai informati in legatura cu metodele contraceptive.
Top 10 tehnici de make up
Va propunem un top ten ale celor mai importante tehnici de make up:

1. Asigurati- va ca folositi un fond de ten care se potriveste perfect tenului dumneavoastra, mai exact nuantei dumneavoastra de ten.
2. Aplicati fondul de ten de sus in jos. Folositi o pensula pentru a nu lasa grasimea de pe degete.
Tehnica HDR ! Imagini pentru inspiratie !
Tehnica HDR consta in mixarea intr-un program special, cum ar fi Photoshop sau Photomatix, a 3 sau mai multe imagini cu expuneri diferite, cu o diferenta intre ele de cel putin 1EV ( exposure value ), pentru ca efectul sa fie vizibil.
Mega-studiu OMS despre relația dintre telefoanele mobile și cancer neconcludent | TransMix
Organizația Mondială a Sănătății tocmai a finalizat un studiu de 10 ani asupra a 13.000 de utilizatori ai telefoanelor mobile (cred că ar fi găsit mai mulți doar în Poplaca sau în Prundul Bârgăului) cu scopul de a identifica dacă există vreo legătură între folosirea mobilelor și anumite tipuri de cancer al creierului. Rezultatul acestuia? Neconcludent!
100 metode de a obtine link
100 metode de a obtine link
Tehnici foto nimic mai simplu (II)
Scurt ghid de tehnica digitala
Metode simple de a slabi
Da, uneori mi se pare si mie ca nu sunt destul de slaba , asa ca mi se pune "pata" si incerc sa gasesc solutii alternative dar cat mai usoare de a pierde in greutate.Este important, cred eu , ca aceste tehnici sa fie cat mai sanatoase .
Tehnica Pomodoro
Descopera una dintre cele mai bune metode de management al timpului prin care persoane si echipe profesionale din intreaga lume isi sporesc incredibil productivitatea!
Tehnica de periaj Bass
Afla cum se executa una din cele mai recomandate tehnici de periaj in boala parodontala: Tehnica Bass.
Metode de Promovare Creative
În ziua de azi, e foarte greu să îl convingi pe consumator să îți folosească produsul. Concurența e extrem de mare și trebuie să faci cumva să ieși în evidență.

În cele ce urmează voi prezenta o serie de astfel de metode de a te diferenția de concurență. Fiecare metodă va fi prezentată într-un articol diferit, iar primul articol din această serie va face referire la product placement (plasarea de produse).

Product placement-ul se referă la inserarea unui produs, brand sau logo într-un film, producție TV, roman, piesă de teatru, videoclip muzical, ș.a..

Deși suntem tentați să spunem că se urmărește, în principal, creșterea vânzărilor, acest obiectiv este unul secundar. Îndeplinirea acestuia trebuie să urmeze întâi de toate o serie de pași. Astfel, obiectivele plasării de produse ordonate în funcție de importanța acestora ar putea fi:

creșterea notorietății;
îmbunătățirea imaginii unui produs;
confirmarea sau modificarea poziționării pe piață;
lansarea unui nou produs;
creșterea vânzărilor.

Continuarea aici: http://romaniancopywriter.ro/metode-de-promovare-creative-product-placement/
Diferite metode pentru a elimina celulita
Celulita este ceva de care cu siguranta se poate scapa.Piata este inundata cu produse pe baza de plante,medicamente,creme si alte tehnici pentru elimina celulita
Studiu Goodyear: Tinerii, interesati mai mult de siguranta decat de consum, cand cumpara anvelope
Soferii tineri sunt mai degraba preocupati de siguranta rutiera atunci cand cumpara anvelope noi decat de reducerea consumului de carburant, arata cel mai recent studiu comandat de Goodyear.
101 Metode de cum sa face bani in plus. [Ebook Gratuit]
Ebook gratuit care iti ofera o lista cu 101 metode unice de cum sa faci bani. Idei de cum sa faci bani online si offline pentru o viata mai prospera.


linkuri

hot

taguri

arhiva

 

comentarii

recente

 

RSS
urmareste-ne pe Twitter...

 

plugin WordPress

Ai un blog pe WordPress?

Instaleaza-ti pluginul WP RoSocial cu care iti poti trimite foarte usor linkurile catre Ghidoo
(pentru mai multe detalii si un exemplu de utilizare click aici)

 

cautari recente
"cimbru planta medicinala"
"zodia capricorn luna iulie"
"demoiselle ro"
"flori"
"acelasi sens al cuvintului pironise"
"prelucrare"
"filme"
"CONSUMATORUL"
"poze cioaca"
"note explicative bilant"
"transport auto trailer"
"cluju ro"
"Suflete pereche ep 733"
"persoane dupa nume"
"studio-20 ro"
"TAG HEUER GRAND CARRERA CALIBRE 36"
"filme 2010"
"http: demoiselle ro"
"servicii adwords"
"porno 3D"
"step up 3d"
"societate"
"maxim"
"pv tv"
"engleza bac scris"
"transport auto"
"furtuna pe bosfor 7 decembrie 2015"
"gavamihaela@yahoo com"
"economie"
"pastile osteoporoza"
mai multe...

 

ghidoo blog

anunturi de la admin

 

contact ghidoo

contact, sugestii, nelamuriri...

 

fotografii

Vrei fotografii de calitate pentru a ilustra articolele blogului tau?

Incearca Photoree, unde vei gasi rapid imagini deosebite, in licenta gratuita Creative Commons.