link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
30 iulie: Ziua internațională a asteroizilor
de godessdiana88 la: 29/06/2020 18:51:55
Considerați de unii planete minore, unii asteroizi sunt însoțiți chiar de un satelit, o lună. Aceste uriașe corpuri ce orbitează soarele sunt formate din rocă, metale și alte elemente. Cei mai mari asteroizi au un diametru de peste 500 de kilometri.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"30 iulie: Ziua internațională a asteroizilor"

30 iulie: Ziua internaţională a prieteniei
Ziua internaţională a prieteniei, proclamată a se sărbători anual pe 30 iulie de ONU, cu ocazia unei sesiuni din 2011, ar trebui să ne readucă în minte şi suflet valorile acestei minunate conexiuni dintre oameni. Cât de mult ţi-ai neglijat prietenii în ultima vreme?
1 iulie: Ziua internațională a bancurilor
Pe 1 iulie, se celebrează ziua internațională a bancurilor, glumelor! Este o zi în care poți demonstra cât de spiritual ești, de-a lungul căreia poți împărți în stânga și în dreapta hohote de ras, și pune un zâmbet pe fețele oamenilor, inclusiv pe a ta!
6 iulie: Ziua internațională a sărutului
Se pare că romanii au răspândit practica sărutului pe tot cuprinsul Europei. Ei îl descriau în trei forme: "osculum" (un sărut prietenesc pe obraji), "basium" (un sărut amoros pe buze) și "savium" (cel mai pasional sărut pe gură).
3 iulie: Ziua internațională "Mănâncă-ți fasolea"
Fasolea a fost cultivată încă din secolul al VII-lea î.Hr., într-o perioadă anterioară apariției unuia din primele meșteșuguri umane, olăritul. Într-adevăr, mâncăm fasole chiar dinainte să știm să ne facem un vas în care să o gătim!
6 mai: Ziua internațională FĂRĂ DIETĂ
Ziua internațională "fără dietă" a fost inițiată în 1992 de Mary Evans Young, conducătoarea grupului britanic "Diet Breakers" ("spărgătorii de dietă"). După ce a suferit în urma unei anorexii nervoase, a lucrat pentru a-i ajuta pe oameni să se aprecieze pe ei înșiși așa cum sunt, să își aprecieze corpul așa cum îl au.
20 mai: Ziua internațională a albinei
Celebrată anual pe 20 mai, Ziua internațională a albinei are rolul de a ne reaminti importanță acestei insecte și a altor viețuitoare în polenizarea din ecosisteme, în acoperirea nevoilor umanității, a aduce în prim plan apicultorii și necesitatea ca ei să își asume practici bune în consolidarea nivelului lor de trai și în livrarea pe piață a unor produse autentice, de înaltă calitate.
9 mai 2020: Ziua internațională a păsărilor migratoare
În fiecare an, pentru ziua internațională a păsărilor migratoare se institue o temă anume. În acest an este "Păsările conectează lumea noastră", o temă aleasă pentru a evidenția importanța conservării și refacerii conexiunii ecologice și integritatea ecosistemelor care sprijină ciclurile naturale esențiale pentru supraviețuirea și bunăstarea păsărilor călătoare.
Ziua internațională a râsului: Istorie și semnificație
Toată lumea știe că râsul ne face să ne simțim bine, dar puțini își dau seama cât de mult ne poate îmbunătăți bunăstarea emoțională și fizică. Unele persoane mereu morocănoase ne spun că rasetele nu rezolvă nimic, ignorând că ne ajută să ne însănătoșim sufletește și să ne azvarlim în neant griji uneori nejustificate.
24 iunie: Ziua internațională a zânelor
Fantezia, imaginația și un pic de praf de stele se reunesc pe 24 iunie în onoarea Zilei internaționale a zânelor. Aceste creaturi magice, supranaturale, au avut un rol de seamă în miturile și legendele lumii.
3 iunie: Ziua internațională a bicicletei | Citate despre bicicletă
ONU a adoptat ziua de 3 iunie în onoarea bicicletei în semn de recunoaștere al impactului transformator în bine al acesteia asupra societății, al rolului său major în toate comunitățile din lume și pentru a sublinia beneficiile ciclismului atât pentru oamenii care-l practică, cât și pentru natură.
14 iunie: Ziua internațională a băii
Acest eveniment de pe 14 iunie nu este dedicat, așa cum ar fi tentați unii să creadă, singurei zile din an în care să se îmbăieze! Ziua băii îl celebrează , de fapt, pe Arhimede, așa că ar putea fi mai curând potrivită unei distracții cu copii, una într-o cadă plină sau într-o piscină, ocazie cu care cei mici se pot transforma în niște veritabili oameni de știință, experimentând și dezvăluindu-și ce se întâmplă cu jucăriile lor când sunt cufundate în apă.
26 iunie: Ziua internațională împotriva abuzului și traficului ilegal de droguri
Sprijinită de oameni simpli, comunități și organizații de pe tot cuprinsul lumii, ziua de 26 iunie are țelul de a mări conștientizarea problemelor majore pe care drogurile le reprezintă pentru societate.
28 iunie: Ziua internațională CAPS LOCK
În ziua de 28 iunie este sărbătorită anual CAPS LOCK, acea tastă din stânga tastaturii tale folosită pentru majuscule.
Citate despre animale | Ziua internaţională a animalelor
"Până când un om nu iubeşte un animal, o parte a sufletului sau rămâne nedeşteptată."
Anatole France
31 mai: Ziua internațională a meditației
Când lumea din jurul tău se vânzolește într-un fel de nebunie, este exasperată de griji, necazuri, confuzie, derută ori pandemii, este câteodată nevoie să te retragi din ea și să-ți oferi un răgaz de liniște, seninătate, să îți purifici inima, sufletul și mintea.
18 iunie: Ziua internațională SUSHI
Bucătarii specializați în sushi folosesc orezul pentru a pregăti o mare diversitate de bucate delicioase, gustoase, ce pot include pește crud, legume și plante de mare.
19 iunie: Ziua internațională a plimbării
Cei care se plimbă nu se grăbesc, își rezervă timp pentru a contempla minunile naturii, ale mediului lor înconjurător. De fapt, adeseori, plimbăreții veritabili nu își stabilesc un traseu și nici măcar o anumită destinație!
21 iunie: Ziua internațională yoga
Printre altele, yoga întărește și stabilizează coloana vertebrală, înlăturând durerile de spate, stresul și tensiunea, ajută la scăderea în greutate, menține un metabolism echilibrat, mărește flexibilitatea corpului, crează claritate mentală, calm, seninătate.
15 mai: Ziua internațională a familiei
Pe 15 mai, în fiecare an, cu acest prilej se organizează evenimente, ateliere de lucru, conferințe, seminarii, întruniri și discuții despre tema anuală specifică conștientizării importanței familiei în societate, învigorării și armonizării relaționării din aceasta.
23 iunie: Ziua internațională a văduvelor
Pe 21 decembrie 2010, Adunarea generală a ONU a adoptat rezoluția de declarare a zilei de 23 iunie ca una a văduvelor, aprobând propunerea în acest sens a președintelui Gabonului, Ali Bongo Ondibama.
16 iunie: Ziua internațională a așa-zisei Remiteri Familiale
Da, este o chestie relativ ipocrită, iar ONU a avut tupeul de a stabili ziua de 16 iunie pentru a sărbători, chipurile, recunoașterea emigranților ca o contribuție însemnată atât acolo unde muncesc, cât și ca o ridicare a nivelului de trai a familiilor spre care acești oameni trimit banii!
1 iunie Ziua Internaţională a Copilului
1 iunie Ziua Internaţională a Copilului
1 Iunie Ziua Internaţională a Copiilor planşe de colorat
1 Iunie Ziua Internaţională a Copiilor planşe de colorat
7 mai: Ziua internațională a parolei
Parola nu reprezintă neapărat numai un set de litere și/sau cifre, completate în căsuța de sub utilizator. Au însoțit oamenii de când s-au înconjurat cu secrete. Au avut un rol aparte în creștinismul timpuriu, dar și în spionaj și societăți secrete.
8 mai: Ziua internațională a măgarului
Fără sprijinul măgarilor ne este foarte greu să ne imaginăm cum ar fi arătat civilizația în zilele noastre. Aceștia au fost folosiți inclusiv pentru a genera bogații înainte de apariția forței aburului și a electricității.
29 iunie - Ziua Internaţională a Dunării
29 iunie - Ziua Internaţională a Dunării
12 mai: Ziua internațională a infirmierilor, asistentelor sau surorilor medicale
Infirmierele, infirmierii, asistenții, asistentele sau surorile din domeniul medical fac o mulțime de lucruri pentru bolnavi. De-a lungul istoriei, au mutat munții sau i-au traversat pentru a ajunge la pacienții lor și a-i îndepărta din pragul ușii către moarte!
30 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 30 iulie sunt sarbatoriti Sfintii Apostoli Sila, Silvan, Crescent, Epenetos si Andronic, Sfanta Mucenita Iulita, si Sfantul Petru Crisologul, Episcop Invatator.
Horoscop 24-30 iulie 2017
Horoscopul saptamanii 24-30 iulie 2017. Aflati ce va rezerva astrele in intervalul 24-30 iulie 2017!