link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
21 august: Ziua poeților
de godessdiana88 la: 20/08/2020 19:46:05
Poeții ne deschid spre noi perspective ale vieții, desferecă porți închise strașnic ale posibilităților insolite de a ne percepe mediul înconjurător, ne revitalizează zone anchilozate ale simțămintelor, ne călăuzesc spre identificarea emoțiilor și ne îndrumă spre noi frontiere ale cunoașterii interioare.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"21 august: Ziua poeților"

21 august: Ziua Internațională a Amintirii și Omagierii Victimelor Terorismului
An de an, pe 21 august, Ziua Internațională a Amintirii și Omagierii Victimelor Terorismului onorează viețile omenești schimbate pentru totdeauna de terorism. Persoanele afectate de acest flagel se simt frecvent neglijate sau uitate după ce urmările nefaste ale atacurilor teroriste se disipează din mintea celorlalți oameni, dispar din actualitate.
21 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 21 august sunt pomeniti Sfantul Apostol Tadeu, Sfanta Mucenita Vasa, Sfantul Mucenic Donat diaconul, Sfantul Romul preotul, Sfantul Silvan diaconul, Sfantul Mucenic Venust, si Sfantul Pius al X-lea, papa.
2 august: Ziua Surorilor
Celebrată anual în prima duminică din august, Ziua Surorilor pică în 2020 pe 2 august. Este o zi care onorează legătura strânsă dintre surori sau a fraților față de surorile lor, una de recunoaștere a dragostei și bucuriei pe care acestea le aduc în viața noastră.
Horoscop 15-21 august 2016
Horoscop Urania săptămânal: 15-21 august 2016.
21 martie: Ziua Internațională a Pădurilor
În 2012, Adunarea Generală a ONU a proclamat 21 martie Ziua Internațională a Pădurilor, o zi care celebrează și crește conștientizarea importanței tuturor tipurilor de copaci, păduri.
21 iunie: Ziua Mondială a Umanistului
Celebrată anual pe întreg globul, cu ocazia solstițiului de vară, care are loc de obicei pe 21 iunie, Ziua Mondială a Umanistului reprezintă o cale de răspândire a conștientizării umanismului ca filosofie de viață și a capacității sale de a schimbă lumea în bine. De asemeni, este un prilej de întâlnire a umaniștilor și promovării valorilor umanismului.
17 august: Ziua Îmi Iubesc Picioarele
În fiecare an, pe 17 august, Ziua Îmi Iubesc Picioarele ne îndeamnă să ne prețuim și îngrijim membrele inferioare, care ne sunt credincioase în transport, în a ne suporta greutatea corpului, în a ne ajuta să alergăm, inotăm, să practicăm diverse sporturi și, nu în ultimul rând, să dansăm!
22 august: Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Actelor de Violență Bazate pe Religie sau Credință
Pe 22 august, Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Actelor de Violență Bazate pe Religie sau Credință recunoaște importanța sprijinirii oamenilor afectați, prigoniți de persecuții religioase.
21 aprilie: Ziua Buldogii sunt Frumoși
Anual, pe 21 aprilie, Ziua Buldogii sunt Frumoși este dedicată acestor câini cunoscuți pentru corpul lor îndesat, labele lor scurte și îndepărtate, boturile scurte și expresia lor încruntată, pe care mulți oameni îi apreciază ca fiind drăguți și vrednici de a fi iubiți!
Ziua Porţilor Deschise la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor
Ziua Porţilor Deschise la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor
21 iulie: Ziua Fii Cineva (în viața unui copil)
Anual, pe 21 iulie, Ziua Fii Cineva ne provoacă pe fiecare dintre noi să ne rezervăm cel puțin 10 secunde pentru a face o diferență esențială în viața unui copil.
4 august: Ziua Internațională a Leopardului Pătat
În fiecare an, pe 4 august, Ziua Internațională a Leopardului Pătat mărește conștientizarea despre dificultățile cu care se confruntă acest super animal. Atât în sălbăticie, cât și în captivitate, leopardul pătat are nevoie de ajutorul oamenilor pentru a-și menține și chiar crește populația.
6 august: Ziua Respirației Proaspete
An de an, pe 6 august, Ziua Respirației Proaspete este dedicată igienei orale și importanței sale, și ridică în slăvi, desigur, necesitatea de a lupta împotriva respirației urât mirositoare.
Horoscop 21 august 2012
Previziunile astrologice generale ale zilei de 21 august 2012.
9 august: Ziua internațională a indigenilor
Ziua internațională sau mondială a indigenilor este celebrată anual pe 9 august în scopul sporirii conștientizării asupra populației indigene din toată lumea, a protejării drepturilor acesteia. Acest eveniment recunoaște totodată realizările și contribuțiile indigenilor, băștinașilor, de pretutindeni în îmbunătățirea mediului înconjurător.
25 august: Ziua Garderobei Second-Hand
Ziua Garderobei Second-Hand din 25 august ne îmboldește anual să scotocim prin magazine de haine de mâna a doua în căutarea unor comori vestimentare. Astfel de comori există cu adevărat, mai ales dacă le dați ascultarea pasionaților și, mai ales pasionatelor din România, care nu se mai satură să descopere astfel de chilipiruri!
3 august: Ziua Pepenelui Verde
Pe 3 august sarbatorin ziua unui fruct gustos, delicios, de care se bucură toată lumea, și care ne furnizează o mulțime de beneficii nutriționale: pepenele verde! Originar din sudul Africii, se pare că a fost cultivat încă din Egiptul antic. În diverse regiuni ale României este numit și harbuz, lubeniță, lebeniță, ori curcubete.
27 august: Ziua "Doar pentru că... mi se năzărește"
Adeseori, în viață, facem lucruri anumite numai pentru că trebuie să le facem, suntem obligați să le facem sau se așteaptă de la noi să le facem. În ziua de 27 august ne putem însă deda unor activități neobișnuite, neașteptate, insolite, provocate de capricii sau de gânduri de genul "ce-ar fi dacă".
21 septembrie: Ziua Internațională a Păcii
Ziua Internațională a Păcii, numită uneori, neoficial, Ziua Mondială a Păcii, un eveniment inițiat de ONU, celebrat anual pe 21 septembrie, este dedicată idealurilor păcii, atât în și între națiuni și oameni, încetării violențelor și războaielor din toată lumea.
21 octombrie: Ziua Mărului
Ziua Mărului a fost creată de organizația de caritate Common Ground pe 21 octombrie 1990, în scopul de a crește conștientizarea despre importanța diversității în diferite comunități, a celebra unul din cele mai savuroase fructe, a prilejui împărtășirea bucuriilor și distracțiilor asociate cu merele.
21 decembrie: Ziua Înșelăciunii
Pentru mulți dintre noi stresul devine crescând cu cât se apropie mai mult Crăciunul. În plus, Ziua Înșelăciunii de pe 21 decembrie ne aduce aminte că în această perioadă, mai cu seama în România, mai toți comercianții încerca să profite de noi, să ne "încânte" cu așa-zise reduceri care sunt, de fapt, creșteri nesimțite ale prețurilor! Don't Worry Be Happy!
21 ianuarie: Ziua Internațională a Îmbrățișărilor
Ziua Internațională a Îmbrățișărilor este un eveniment anual creat de Kevin Zaborney, care are loc pe 21 ianuarie, și a fost inițiat pe 21 ianuarie 1986 în Clio, Michigan, SUA. Îmbrățișarea este una din cele mai simple căi de manifestării a afecțiunii, atașamentului față de oamenii pe care îi iubim. Această zi ne încurajează, însă, să-i îmbrățișăm nu numai pe cei cunoscuți, ci și pe necunoscuți!
21 aprilie: Ziua Mondială a Creativității și Inovației
Ziua Mondială a Creativității și Inovației din 21 aprilie ne îmboldește, an de an, să încercăm să rezolvăm vechi probleme prin căi noi, indedite, cu potențialul de a găsi metode mai bune, mai eficiente de a ne îndeplini obiectivele. Este ziua în care ar trebui să ne redescoperim creativitatea, indiferent cât de adânc ne-ar fi îngropată în minte!
7 august: Ziua Farului
An de an, pe 7 august, este celebrată Ziua Farului, strălucitorul gardian al coastelor semnalând reperele importante amplasate de-a lungul traseelor de navigație maritimă, care a oferit de secole ajutor marinarilor și călătorilor de pe mari și oceane, călăuzindu-i și menținându-i în siguranță.
8 august: Ziua Fericirea se Întâmplă
Ziua Fericirea se Întâmplă din 8 august ne îndeamnă anual să fim fericiți din plin măcar de-a lungul acestei zile și să ne împărtășim această stare de bine, aducând cât mai multe bucurii în viețile altor oameni.
9 august: Ziua Pepenului Galben
În fiecare an, pe 9 august, este celebrată Ziua Pepenului Galben, una care ne îndeamnă să ne înfruptăm din fructul delicios al plantei Cucumis melo, plin de beneficii pentru sănătate, din familia Curcubitaceae.
10 august: Ziua Mondială a Leului
Ziua Mondială a Leului din 10 august onorează anual cel mai maiestuos animal de pe pământ. Cu prilejul acestei zile toți iubitorii leilor de pe tot globul se străduiesc să crească conștientizarea despre populația lor tot mai redusă și militează pentru prezervarea habitatului lor.
13 august: Ziua Dă Vina pe Altcineva
Ziua Dă Vina pe Altcineva, una îndrăgită de mincinoșii înveterați, are loc anual în prima vineri de 13 din luna august. Este o zi specială pentru oameni dornici de a se dedica unor minciuni anume, pretinzând că au fost copleșiți de o bruscă amnezie vreme de 24 de ore!
14 august: Ziua Ștergerii Tatuajului
O zi de înfiorări dureroase și a unor noi începuturi, Ziua Ștergerii Tatuajului din 14 august ne inspiră anual să ne lepădăm de "cerneala" trecutului și să ne celebrăm o înfățișare mai "curata"!