link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ţigara electronică, ultimul pas în istoria ţigării?
de s0rYn la: 13/09/2020 08:39:52
taguri: istorie tigari Tehnologie 
În ultimii ani tehnologia a pătruns, cum recunosc că nu mă aşteptam, şi în domeniul ţigărilor. De la...

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Ţigara electronică, ultimul pas în istoria ţigării?"

Tigara electronica, ultimul pas in istoria tigarii? « Călătorie în Trecut
În ultimii ani tehnologia a pătruns, cum recunosc că nu mă aşteptam, şi în domeniul ţigărilor. De la primul pas, reprezentat de inventarea maşinilor ...
Țigara electronică și vapatul - avantaje
Vezi care sunt avantajele celor care vor sa treaca de la fumat la tigara electronica.
Țigara electronică, o soluție pentru legea antifumat
Tigara electronica este o solutie la legea fumatului ce a intrat in vigoare joi, 17 martie 2016, dar cu doua exceptii.
Sfaturi în ceea ce privește țigara electronica, pentru a te bucura de toate avantajele sale
Cateva sfaturi utile pentru a te bucura de toate avantajele tigarii electronice.
Originea şi istoria interpretării superstiţiilor
Cele mai timpurii superstiţii au fost generate de ignoranţă şi teama de necunoscut, de încercarea oamenilor de a identifica cauzele unor întorsături nefericite,ghinioniste ale destinului şi dorinţa lor de a le evita sau a le ţine sub control.
Tigari electronice la mare cautare in inchisorile rurale
În timp ce guvernele locale și școlile din întreaga țară doresc interzicerea sau restricționarea consumului de țigări electronice, există un loc care întâmpină cu bucurie aceste dispozitive: închisorile din mediul rural.
Deși țigările tradiționale sunt interzise în cele mai multe închisori din cauza pericolelor de incediu și a fumatului pasiv, un număr tot mai mare de șefi de poliție spun că vând țigări electronice deținuților pentru a-i ajuta pe cei care simt nevoia să fumeze, să își controleze stările de spirit, precum și pentru a se ocupa de deficitele bugetare, care în unele penitenciare afectează salariile gardienilor, acestea fiind un pic mai mari decât ale unui vânzător de fast-food.
Aceste tigări electronice, care în mare parte conțin nicotină dar nu și gudronul nociv găsit în țigările tradiționale, sunt vândute deținuților cu 8 până la 30 de dolari fiecare, în funcție de cât pufăie aceștia. Unele închisori au profituri de peste 400% pentru fiecare țigară – bani care merg fie la fondul general al districtului sau direct la bugetul închisorii.
O țigară electronica în închisoare este bună pentru aproximativ 500 de pufăituri, care este echivalentul a aproape trei pachete și jumătate de țigări obișnuite, spun angajații închisorii și deținuții
Țigările electronice alimentate cu baterii, încălzesc o soluție lichidă pentru a crea vapori pe care consumatorii îi inhalează. Cele mai populare arome conțin nicotină, dar există și variante fără nicotină. Producătorii de țigări electronice spun că produsul lor este mai sigur decât țigările obișnuite, deoarece, nu implică ardere, ceea ce înseamnă că produsele acestui proces – inclusiv gudron și monoxid de carbon – sunt absente.
În septembrie, 40 de procurori generali au trimis o scrisoare către Administrația Americană pentru Medicamente și Alimente, îndemnându-i să reglementeze țigările electronice în același mod ca și produsele din tutun. Se așteaptă ca Administrația să configureze curând piața și normele de producție privind dispozitivele.
”Aceste tigari electronice au potențial deoarece efectele sale pe termen scurt par a fi mult mai puțin dăunătoare decât țigările care ard,” a declarat Thomas Glynn, director al Societății Americane de Cancer. În ciuda întrebărilor fără răspuns, utilizarea e-țigărilor a crescut semnificativ în ultimii trei ani. În prezent există mai mult de 350 de feluri și vânzările la nivel global au atins 2 miliarde de dolari, conform grupului industrial Tobacco Vapor Electronic Cigarette Association.
Șerifii din districte spun că cel mai semnificativ beneficiu pentru ei a fost reducerea violenței și a tensiunii din închisori, acestea din urmă fiind adesea supraaglomerate iar dezacordurile minore pot escalada rapid în conflicte, punând în pericol siguranța gardienilor.
Ce cred medicii pneumologi romani despre tigara electronica?
In numarul 2, al revistei Pneumologia, a aparut un articol intitulat, „Tigara electronica are vreun viitor in medicina?”, in care o echipa de medici romani pneumologi, au dezbatut pe acest subiect.

Cateva constatari importante:

- După cercetări repetate, s-a constatat că în vaporii de la țigara electronică nu există nici un produs cancerigen probabil sau cert.
Pisica în mitologie
Pisica a fost văzută întotdeauna ca fiind o felină vicleană, graţioasă, frumoasă şi inteligentă…asemeni oricărui animal care dă naştere la pui, Pisica este o mamă extrem de grijulie cu pui ei, primejdioasă (uneori, se spune că mamele sunt la fel de rele ca pisicile), atunci când este vorba de apărarea puilor şi o bună „educatoare” în ceea ce priveşte educaţia micilor odrasle.

Istoria integrării micii feline în societatea umană a avut un drum sinuos. Sacră, idolizată şi tot odată şi idolatrizată, hulită, arsă pe rug alături de stăpânele ei în Evul Mediu, mica felină devine în timpul Renaşterii, favorita femeilor şi a copiilor, fiind acceptată cu multă bunăvoinţă şi de bărbaţii casei. Dorită iniţial pentru ajutorul nepreţuit pe care-l îl dă omului în lupta sa contra rozătoarelor, ulterior pisica păşeşte pragul caselor şi ajunge o agreabilă parteneră în viaţa noastră zilnică, stârnind interesul crescătorilor, care adaugă mereu lumii pisiceşti o nouă rasă, o nouă varietate de culori sau modele…
Educaţia, între birocraţia şcolară şi libertatea de a alege
Am văzut adolescenţi care, fără să ştie poate nimic despre principiile libertăţii, îndeamnă la educaţie liberă prin sloganul de pe tricourile lor: “Nu lăsa şcoala să-ţi strice educaţia”. Însă şcoala de azi este apanajul exclusiv al statului, de unde şi logica reformistă a sloganului. “Educaţia în stradă”, care a umplut astăzi ecranele televizoarelor, nu ilustrează decât eşecul modelului actual al şcolii româneşti, al centralismului statal în educaţie. Problema educaţiei nu poate fi rezolvată cu mai mulţi bani de la bugetul statului. Mai mult nu înseamnă mai bine, nici măcar în privinţa bugetelor şcolare. În educaţie, nu banii lipsesc, ci piaţa pe care aceştia să circule, prin stimulente antreprenoriale, concurenţă între şcoli şi responsabilitate morală.

În prezent, aproape toate sistemele educaţionale sunt dominate şi structurate de reguli ce reflectă voinţele organismelor guvernamentale, care finanţează şi administrează educaţia formală, devenită astfel o educaţie de stat. Din acest punct de vedere, educaţia formală asigurată de către guvernele democratice ale celor mai dezvoltate ţări nu diferă fundamental, în concepţie şi rezultate, de sistemele educaţionale moştenite de ţările foste socialiste; în cazul acestora din urmă, asigurarea serviciilor educaţionale indica existenţa monopolului absolut al statului în educaţie, şcoala fiind mijlocul prin care partidul unic îşi consolida idealurile comuniste, producând mentalităţi egalitariste şi colectiviste. De altfel, istoria implicării (dominaţiei) puterilor publice în educaţie, atât în cazul sistemelor politice totalitare cît şi în democraţiile occidentale, arată că, de-a lungul timpului, şcoala publică a fost în mâna puterii politice un instrument folosit pentru a insufla (impune) anumite valori ideologice celorlalţi. [...]
Romania isi “incoarda” degeaba brandul
Cultul brandului României a avut în ultima perioadă o istorie foarte zbuciumată: “Eterna si fascinanta Romanie” (iniţiat în 1995, a costat România 5,97 milioane de dolari şi a constat în tipărirea unei cărţi ilustrate care să fie oferită la foarte mulţi potenţiali interesaţi de aceste plaiuri), “România mereu suprinzătoare” (iniţiat în 2004 a costat România 2 milioane de dolari), “România fabulo-spirit” (iniţiat în 2007, a costat doar 110000 Euro, fiind abandonat pentru că s-a schimbat ministrul), “Români în Europa” (iniţiat în 2008, a costat România 7,9 milioane Euro şi a fost destinat îmbunătăţirii imaginii externe după “faimosul” caz Mailat din Italia), Romania - The Land of Choice (a fost iniţiat în 2009 şi a costat România 1,5 milioane Euro constând într-un videoclip pe care reprezentanţii guvernului şi l-au dorit hit internaţional) şi ultima încercare România - Explore the Carpathian Garden (pentru care s-a alocat un buget de 75 de milioane Euro şi care a început cu stângul cu un logo ce semăna suprinzător cu un logo al unei companii de transport).

Ceea ce face România cu propriul brand este o mostră clară de cât de “eficace” poate fi o “politică a statului” care este “vândută” contribuabililor ca având virtuţi de neimaginat în ceea ce priveşte atragerea turiştilor sau a investitorilor străini. Statul, prin reprezentanţii săi puşi tot mai hămesiţi pe căpătuială, sunt în căutare permanentă de “tunuri” care să le îngroaşe conturile masiv golite de criză. Un exemplu este şi brandul de ţară. În teoria economică acest concept este considerat un concept foarte slab, fără valoare economică prea mare, pentru că nu există mecanisme de a măsura eficienţa unei astfel de politici. Nu putem spune cu exactitate ce impact are imaginea de ţară asupra exporturilor, turismului extern sau investitorilor străini. Înţelegând acest lucru, reprezentanţii statului au început să aloce sume exponenţial mai mari de la o campanie la alta, sume care nu vor putea fi niciodată dovedite că au fost cheltuite inutil. [...]
Pompe submersibile din inox pentru ape curate « Wellcome.ro
În ultimii ani, proprietarii de gospodării au manifestat un interes tot mai mare pentru asigurarea independenţei alimentării cu apă, sau pentru asigurarea ...
Primii paşi din istoria taximetriei
În marea majoritate a călătoriilor interne şi externe apelăm frecvent la deplasarea cu taxiul, aceasta fiind cea mai simplă soluţie pentru deplasările ...
Zega a lansat noi modele de camasi de dama in pas cu ultimele tendinte in materie de moda feminina
Zega a lansat noi modele de camasi de dama in pas cu ultimele tendinte in materie de moda feminina
ZEGA ITI OFERA LA INCEPUT DE TOAMNA GECI DE DAMA CREATE IN PAS CU ULTIMELE TRENDURI VESTIMENTARE LA OFERTE PROMOTIONALE
ZEGA ITI OFERA LA INCEPUT DE TOAMNA GECI DE DAMA CREATE IN PAS CU ULTIMELE TRENDURI VESTIMENTARE LA OFERTE PROMOTIONALE
Sezonul cizmelor de dama a sosit! Innoieste-ti garderopa cu o noua pereche eleganta si in pas cu ultimele trenduri!
Sezonul cizmelor de dama a sosit! Innoieste-ti garderopa cu o noua pereche eleganta si in pas cu ultimele trenduri!
Cantar electronic bebelusi de la Primii Pasi
Cantar electronic bebelusi de la Primii Pasi
Istorie, crimă, religie. Ultimul templier de Raymond Khoury.
Romanul „Ultimul templier” este un bestseller internațional ce a fost tradus în peste 30 de limbi și este scris în stilul specific și incontestabil a lui Raymond Khoury și cuprinde atât istorie și religie cât și acțiune și chiar dragoste.
Bman - magazin de sacouri barbatesti in pas cu ultimele trenduri
Bman - magazin de sacouri barbatesti in pas cu ultimele trenduri
Haine de firma Dsquared2 originale si in pas cu ultimele trenduri
Haine de firma Dsquared2 originale si in pas cu ultimele trenduri
Click aici pentru a dscoperi genti de dama in pas cu ultimele trenduri
Click aici pentru a dscoperi genti de dama in pas cu ultimele trenduri
Studiu Comert Electronic pe ultima suta de metri | Laptop News
Doar pana pe 15 ianuarie 2011, internautii obisnuiti  clienti sau nu ai magazinelor online  mai pot completa chestionarul disponibil la
Care este modul de funcționare al unei țigări electronice?
Cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii daca vrei sa achizitionezi o tigara electronica.
Liviu Hodor a aflat ultimele trenduri de muzica electronica chiar de la David Guetta
Liviu Hodor a aflat ultimele trenduri de muzica electronica chiar de la David Guetta
Printre ultimele articole cu electronice si electrocasnice din seria trecuta
Printre ultimele articole cu electronice si electrocasnice din seria trecuta
Care sunt pasii ce trebuie urmariti in cadrul procesului de arhivare electronica
Care sunt pasii ce trebuie urmariti in cadrul procesului de arhivare electronica
Mexicul este la un pas de legalizarea marijuanei medicale - Stiri online de ultima ora
Mexicul este la un pas de legalizarea marijuanei medicale - Stiri online de ultima ora
Pachetele de ţigări care vor dispărea de pe piaţă de mâine - Stiri online de ultima ora
Pachetele de ţigări care vor dispărea de pe piaţă de mâine - Stiri online de ultima ora
Vanzarile de moduri le-au depasit pe cele de tigari electronice
Asistam la un eveniment fara precedent in istoria tigarilor electronice. Potrivit ultimelor rapoarte, se pare ca in SUA vanzarile de tigari electronice modate le-au depasit pe cele de tigari electronice.
The Scorpions isi anunta retragerea cu ultimul album “Sting In The Tail” pe 19 martie
The Scorpions formatia care a facut istorie din 1980 pana in prezent fiind una dintre cele mai longevive formatii din lume doreste sa isi anunte retragerea in plina glorie, dupa o cariera de mai bine de 40 de ani de muzica pura .
Chitaristul Rudolf Schenker, în vârstă de 61 de ani fondatorul trupei a anuntat ca se vor retrage .
“Nu putem să întinerim şi preferăm să ne retragem după un album de succes”, a recunoscut, la rândul său, Klaus Meine, solistul în vârstă de 61 de ani al trupei The Scorpions, care a petrecut 40 de ani la microfonul grupului.
Melodii ca si “The Wind of Change/ Vântul schimbării”, lansată în 1990 şi