link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Termodinamică – Noţiuni introductive
de s0rYn la: 15/09/2020 08:04:00
taguri: fizica Tehnologie 
Termodinamică – Noţiuni introductive

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Termodinamică – Noţiuni introductive"

Termodinamică – Noţiuni introductive
Proprietăţile corpurilor macroscopice pe care le putem observa în natură sunt percepute prin intermediul simţurilor noastre...
Spamul cu justificari
Adrian Popa scrie in Evenimentul Zilei de azi cateva chestii care nu prea au documentare sau sunt prost interpretate.
“Nu trebuie însă să catalogăm chiar toate mesajele nesolicitate primite drept spam. „Deşi se pune adeseori semnul egal între termenul de comunicare comercială nesolicitată şi cel de spam, cele două noţiuni nu se suprapun în totalitate“, ne-a declarat Dan Georgescu, preşedintele ANRCTI. Astfel, dacă o persoană sau o companie trimite un mesaj şi nu doreşte ca acesta să fie catalogat aşa, mesajul trebuie să respecte câteva reguli, reglementate prin lege. ”
ProBloggerMD Ghid SEO pentru WordPress (pt.1)
ProBloggerMD Ghid SEO pentru Wordpress este un ghid ce te va ajuta pas cu pas să transformi blogul tău WordPress într-un blog “search engine friendly”, cu alte cuvinte să faci blogul tău mai atractiv pentru motoarele de căutare. Sper că după ce vei citi toată seria articolelor a acestui ghid vei implementa ceva, dar eu sper că totul, din cele citite de tine, pentru a obţine rezultate mai bune cu blogul tău în motoarele de căutare. Acest ghid va aborda aşa noţiuni ca: .htaccess, robots.txt, permalinks, titles, google sitemaps, conţinut dublicat şi multe alte tehnici ale SEO.
Concursul de creioane
Frunzele multicolore căzute în straturi, aminteau că e iarăşi toamnă. Clopoţelul şcolii, sunase pentru prima oară, iar micuţii care alergau în fiecare dimineaţă spre centrul localităţii, aveau ca loc de întâlnire grădiniţa. Era prin anul 1997, iar micuţul Ovidel păşea direct în grupa mare. Părinţii nu au vrut să mă dea de la trei ani (atunci nu era o catastrofă socialo-politică asta), aşa că am mers doar cu un an înainte de începerea şcolii. Reţin cu drag emoţia primelor zile şi ştiu că mi-a luat ceva timp până m-am obişnuit cu noţiunea de “a împărţi cu ceilalţi jucăriile”, acasă totul centrându-se în jurul meu.
Search 2.0
Cu jumătate de an în urmă dacă mi-ar fi spus cineva că există ceva mai tare decât Google m-aş fi uitat chiorâş. De ceva timp, de când am început să folosesc twitter, am remarcat ceva de-a dreptul extraordinar şi anume căutarea în timp real. Astă seară vroiam să văd un film bun şi am hotărât să caut pe twitter, garantat am să găsesc oameni care au scris despre asta. Hai să facem un mic experiment:

Să presupunem că doresc să aflu imediat un titlu de film pe care să-l devorez:

Google mă direcţionează către alte site-uri şi va mai dura un pic până să aflu un film oarecum interesant (la o distanţă de câteva clic-uri)
Twitter search îmi oferă pe tavă câteva titluri de filme, filme vizionate de twiterişti.
Observă cineva 2.0-ul căutării din Twitter search?


rapid
în timp real (dimineaţa hot trend-urile pe twitter sunt morning sau good evening)
o pânză de păianjen care pune în prim plan omul şi apoi maşina. De ce să caut de nebun prin Google diverse forumuri unde s-a vorbit despre filme când pot să aflu direct de la oamenii care urmăresc filmele în timp real?
Se pare că nu-s singurul care vede 2.0-ul din următoarele motoarele de căutare. Cineva menţionează că pasionaţii de twitter (care butonează cu atât entuziasm 140 sau mai puţine caractere per twit) alimentează primul motor de căutare bazat doar pe oameni. Defapt, nu asta înseamnă noţiunea de social search? Oamenii alimentează rezultatele cu ce ar dori alţi oameni să caute. Oamenii oferă relevanţă, nu nişte maşinării. Oamenii ştiu mai bine ce-şi doresc decât nişte maşini!

Comentariile gen “twitter search will kill Google” sunt irelevante. E ca şi cum am spune că yozilla o să omoare Google. Sunt două tipuri de căutare total diferite. Auzisem că Facebook ar fi vrut să cumpere Twitter, momentan mă gândesc şi la ipostaza când Yahoo sau MS ar cumpăra Twitter. De ce? E un debate interesant şi sunt curios cum va evolua lumea căutărilor pe internet.

Relatat la search 2.0, am ajuns să citesc pe un blog despre distrugerea creativă în online şi modul inedit în care web-ul se modifică. Altcineva spunea că now.google.com ar însemna autoritatea search.twitter.com. Alţii sunt mai acizi ca mine, spun clar: căutările de pe la noi sunt stricate. În era social media (blog-uri, ştiri live, comentarii şi aşa mai departe) este nevoie de o căutare în timp real care să sumarizeze conţinutul, să-l prioritizeze şi să-l rankeze.

În concluzie, care să fie numele următorului motor de căutare, 2.0?
Filozofie in 30 de secunde
Cuget, deci exist, materialism dialectic, existenţialism? Metodă socratică, deconstrucţie? Desigur, cunoaşteţi semnificaţia acestor noţiuni sau, cel puţin, aţi auzit de ele. Dar oare le stăpâniţi destul de bine pentru a le dezbate la o petrecere sau pentru a vă impresiona prietenii?
Teorii stiintifice in 30 de secunde
Teoria haosului, unificarea, teoria relativităţii? Pisica lui Schrödinger şi legile mişcării? Desigur, cunoaşteţi semnificaţia acestor noţiuni sau, cel puţin, aţi auzit de ele. Dar oare le stăpâniţi destul de bine pentru a le dezbate la o petrecere sau pentru a vă impresiona prietenii?
România şi problema binelui public
După 1 ianuarie 2007, când România s-a văzut cu sacii în căruţa mult-dorită a UE, părea să se anunţe o epocă de ameliorare a vieţii noastre la toate nivelurile: de la cel al întregii naţiuni, la cel al vieţii în fiecare regiune a ţării, pe plan local şi, nu în ultimul rând, individual. Ne-am grăbit însă din cale afară cu eurooptimismul. Nimeni nu s-a gândit că Europa comunitară oferă un cadru ameliorat de dezvoltare armonioasă a statelor din componenţa sa, dar nu se poate substitui acţiunii aparatelor de stat înseşi în interesul public.

Noţiunea de interes public se referă, în cel mai larg şi general sens, la binele comun şi la bunăstarea generală. Se consideră de la sine înţeles că statul democratic urmăreşte, ca obiectiv fundamental al acţiunii sale, acest bine comun. Numai că asupra modului în care noţiunea respectivă este înţeleasă nu există un consens. În maniera cea mai radical democratică înţeleasă, servirea de către stat a binelui comun ar trebui să conducă la dreptul fiecărui cetăţean la şansa de a-şi modela liber de constrângeri prin acţiune responsabilă, urmărind virtutea şi în acord cu legea morală. Prin urmare, binele comun însumează toate condiţiile de viaţă socială care permit oamenilor să pună în lucru asemenea acţiune în modul cel mai simplu şi mai direct. Prin urmare, obiectul suveranităţii statului este libera alegere a modalităţilor de creare a condiţiilor respective. [...]
Statul de cartier
Lupta dintre găşti e dură, miroase a sânge şi bani, arar a moarte, iar bătăuşii nu se dau înapoi de la nimic.

Până în 1989 statul era o noţiune atât de abstractă încât îmi părea că cineva din înalturi, de dincolo de voinţa bieţilor pământeni, îl adusese să ne ordoneze viaţa. Statul era atunci Nicolae Ceauşescu şi atât. Sub el se desfăşura o armată disciplinată de soldaţi fără chip, o masă amorfă şi me­reu pregătită să se supună necondiţionat. Guvernanţii dimprejurul său nu aveau nici ei o identitate clară şi tocmai de aceea puteau fi lesne con­fundaţi unii cu alţii. Pasămite, me­canismul acela misterios, aproape mis­tic, funcţiona ireproşabil. Sau aşa cre­deam eu la o vârstă la care politi­ca era a din urmă preocupare a mea. Căci tractoarele duduiau pe ogoarele ce râdeau la soare, uzinele şi fabricile fumegau rodnic, şoimii patriei, pionierii şi uteciştii se zbenguiau fericiţi printre blocurile pestriţe, studenţii în­văţau şi petreceau academic, iar pe pă­rinţi nu-i pândea şomajul. Ce mai, ţara creştea oriunde îţi aruncai pri­vi­rea, se moderniza, lacomă să înghită de­calajul ce o despărţea de suratele ves­tice. Şi cum să nu mă mândresc cu condiţia mea de român, de fiinţă ocro­­tită de un asemenea stat protector şi responsabil? Un părinte atent şi harnic, drăgăstos şi aspru deo­po­tri­vă. Înspre noi nu răzbăteau defel scan­­dalurile şi cabalele puterii şi, în de­fi­nitiv, cui îi păsa de ele? Slujbele şi lefurile ajungeau pentru toţi, şi nici casele nu erau neîndestulătoare. Cetăţeanul abia ieşit din praful rural simţea dintr-odată aerul amăgitor al oraşului şi de aici o stare de bucurie şi împlinire. [...]
Multe pisici au intoleranţă la lactoză
În ciuda noţiunii predominante, că pisicile iubesc laptele, majoritatea nu sunt capabile să-l digere bine. Servind o pisică cu lapte poate duce la un stomac deranjat, indigestie, crampe şi gaze. Daca pisica ta insistă să consume lapte, încearcă dându-i din când în când un bol mic cu lapte (de cateva ori pe saptamană, cel mult)....
Reproducerea iepurilor
Pentru programarea reproducerii în crescătoria de iepuri de casă, trebuie să ne însușim câteva noțiuni elementare privind reproducerea iepurilor.
Hai să vedem ce trebuie să ştim:
Civilizaţia imaginii
Noţiune devenită locul comun al multor studii de istorie şi teorie a culturii, civilizaţia imaginii reflectă o realitate a lumii contemporane: predominaţia imaginii sub diferitele ei forme (fotografie, cinematografie, televiziune, publicaţii) în toate domeniile activităţii umane. Marele regizor italian, Antonioni, prezintă în filmul „Blow-up” cazul unui om care vede lumea numai prin obiectivul aparatului său fotografic, confundând realitatea cu imaginea, adevărul cu aparenţa. Încercând să fixeze pe peliculă mişcarea vieţii cotidiene, atent numai la ceea ce se vede şi ce se poate capta cu aparatul fotografic, persoanele şi lucrurile capătă pentru el aceeaşi importanţă, aceeaşi valoare, transformând particularul în esenţial şi eternul în efemer. Iar la sfârşit, protagonistul şi spectatorii sunt confundaţi cu întrebarea pirandelliană: unde se află adevărul, în imagini, în realitatea vizibilă sau în realitatea în sine independentă de oameni şi acţiunile lor?
Ce trebuie să ştii atunci când oferi trandafiri « România Blog
De foarte multe ori se întâmplă ca trandafirii să fie oferiţi fără a cunoaşte măcar câteva noţiuni de bază legat de aceste flori deosebit de ...
¿Ce este SEO si cum se Promoveaza un Website pe Internet?
Noţiunea de SEO a apărut prima data prin anii 90, fiind o abreviere de la Search Engine Optimization, adică: optimizarea pentru motoarele de căutare. În acelaşi timp, aceeaşi abreviere se referă şi la persoanele care practică această „meserie”, precum SEOEXPERT, SEOPROFESIONAL, etc..

Ce este Search Engine Optimization si la ce ajuta?

Pe vremea când existau doar „câteva” site-uri în total (de fapt câteva milioane, faţă de cele peste 1000 de miliarde, estimate în prezent) – au apărut şi motoarele de căutare, care, deşi deloc sofisticate – indexau destul de bine conţinutul de pe web şi constituiau un punct de pornire al navigării, prin aceasta reprezentând o sursă importantă de trafic pentru site-urile web.

Tot atunci specialiştii şi-au dat seama de necesitatea unui control conştient în procesul de creştere a vizibilităţii în motoarele de căutare, şi acest fapt a dat naştere unei noi ştiinţe: SEO – optimizarea pentru motoarele de căutare, care are ca scop mărirea traficului calitativ al unui site.

Această „industrie” relativ nouă implică un set de operaţii efectuate de echipa de promovare în sensul creşterii poziţiilor unui site in rezultate căutărilor pe google sau a altor motoare de cautare, pentru anumite cuvinte sau expresii cheie, interesante şi relevante din punct de vedere al afacerii respective.

Aceasta are loc prin controlul şi ameliorarea „criteriilor de rank-are”, adică a factorilor care, luaţi la un loc şi analizaţi de algoritmul de căutare – duc la poziţionarea mai bună în paginile cu rezultate.
Talismane pentru dragoste
Magia nu a fost creată de nimeni, niciodată. Unii spun că magia ar fi fost folosită de urmaşii zeilor şi uriaşilor care stăpâneau Pământul în vremuri imemoriale şi care, neascultând de sfaturile stăpânilor lor, s-ar fi împreunat cu oamenii. Şi pentru că odraslele zămislite să fie deasupra creaturilor şi fiinţelor existente pe Terra la vremea respectivă, părinţii şi-au învăţat odraslele să practice magia. Alţii spun că magia a venit de departe, din universuri, dintr-o alta lume, adusă de fiinţe superioare omului.

Paradoxal, dar şi unii şi alţii au dreptate.

Magia a existat dintotdeauna şi a fost liantul dintre oameni şi divinitate. Deşi foarte mulţi au arătat că în fapt, magia este o artă a răului, în realitate este un drum ce se deschide numai anumitor persoane, iniţiaţilor. Un drum care, la un moment dat se bifurcă. Acolo omul alege calea pe care vrea să meargă, respectiv calea magiei albe sau a celei negre, calea binelui sau a răului. În plus, noţiunile de bine şi de rău sunt relative la nivelele respective şi nu de puţine ori ceea ce ni se pare noua rău, în realitate este o cărare către bine.

Un exemplu edificator în acest sens este arderea, de către un vizitator misterios, a casei gazdei sale. Deşi gestul este unul reprobabil, după arderea casei, gazda descoperă un mic tezaur ascuns undeva, sub temelia locuinţei. Iar la acel tezaur nu a putut ajunge decât după ce casa i-a luat foc.

Atunci cum este fapta vizitatorului? Este bună sau e rea?
Ce trebuie să ştii atunci când oferi trandafiri
De foarte multe ori se întâmplă ca trandafirii să fie oferiţi fără a cunoaşte măcar câteva noţiuni de bază legat de aceste flori deosebit de ...
Meditatii-orice.ro
Credeti ca meditațiile la matematică și meditațiile la limba română reprezinta o metodă de învățare eficientă, dar și o componentă fundamentală a procesului instructiv-educativ?

Mai mult decât atât, în cazu unor discipline precum limba română, matematică, istorie sau geografie, predarea se face în spirală, cel puțin la gimnaziu. Noile cunoștințe au, așadar, legatură cu cele dobandite în anii anteriori sau în ciclul primar.

Nu doar cunoștințele acumulate contează. Formarea competențelor, a valorilor, atitudinilor, a gândirii critice și independente fac parte din idealul educațional urmărit prin noile planuri cadru, precum și prin conținuturile de predat conform programelor școlare.

De ce tot mai mulți elevi fac meditații la matematică şi la limba română?

Matematica a fost considerată întotdeauna o disciplină care pune numeroase dificultăți elevilor. Acesția asimilează cu greu informațiile, fie din comoditate, din lipsă de interes sau pur și simplu pentru că unele concepte sunt mai greu de ințeles, raportat la vârsta lor.

La disciplina limba și literatura română, programa de gimnaziu pune accent, pe lângă competențele de comunicare și de exprimare a discursului oral sau scris, pe dobândirea și consolidarea unor noțiuni de gramatică a limbii. La liceu, aceste noțiuni sunt studiate cu predilecție doar în cadrul filierelor teoretice și vocaționale, profil umanist, și sporadic în cadrul specialităților tehnice, matematică-informatică sau științele naturii.

Și totuși, par acestea a fi noțiuni prea abstracte?

Cititi articolul integral despre meditatii matematica pe unimedia.info
Ce trebuie să ştii atunci când oferi trandafiri
De foarte multe ori se întâmplă ca trandafirii să fie oferiţi fără a cunoaşte măcar câteva noţiuni de bază legat de aceste flori deosebit de ...
Motivaţia, Funcţiile motivaţiei, Tipuri de motivaţie
Motivaţia Motivaţia este ansamblul stimulilor interni care determină comportamentul. Dacă până acum, când utilizam noţiunea de stimul ne refeream la ...
Delimitări conceptuale: individ, individualitate, persoană, personalitate, personaj
De câte ori n-am folosit noţiunile de individ, individualitate, persoană, personalitate, personaj fără să ne gândim că ele acoperă aceeaşi ...
Punctul, Dreapta, Planul
Noţiunile fundamentale ale geometriei sunt punctul, dreapta şi planul. Acestea nu se definesc, ci pot fi descrise. Punctul Punctul poate fi considerat urma ...
Genomica, Metode şi tehnici de studiu
Genomica Astăzi noţiunea de genom s-a extins de la materialul nuclear eucariot la aparatul genetic al organitelor celulare (genomul mitocondrial, genomul ...
Enen no Shouboutai / Fire Force
Enen no Shouboutai / Fire Force, anul 198 al Erei Solare în Tokyo, brigăzi speciale de pompieri se luptă împotriva fenomenului numit „combustie umană spontană” în care oamenii sunt transformați în ființe diavolești numite „Infernali”. În timp ce Infernalii sunt prima generație de cazuri de combustie umană spontană, următoarele generații posedă abilitatea de a manipula flăcările în timp ce își păstrează forma umană. Shinra Kusakabe, un tânăr care a căpătat porecla de „Tălpile Diavolului” datorită abilității sale de a-și aprinde picioarele în mod voit, se alătură Companiei a opta a Brigăzii Speciale de Pompieri, formată din alți utilizatori de flăcări și împreună sting Infernali pe măsură ce-i întâlnesc. Întrucât apare o facțiune care creează Infernali, Shinra începe să descopere adevărul din spatele incendiului misterios care i-a ucis familia acum 12 ani.
1 IUNIE, Ziua Copilului
Ziua Internationala a Copilului a fost stabilita la Conferinta Mondiala pentru Protejarea si Bunastarea Copiilor, organizata la Geneva din 1925. Nu este tocmai clar de ce ziua de 1 iunie a fost stabilita ca fiind Ziua Internationala a Copilului. Una dintre teorii ar fi ca, consulul chinez de la San Francisco a strans un numar de orfanii chinezi pentru a sarbatori Festivalul Dragonului, care s-a intamplat sa fie chiar pe 1 iunie, data care a coincis deasemenea cu Conferinta de la Geneva.
Estelle - No Substitute Love
Dupa American Boy cu Kanye West , Estelle scoate videoclip la piesa No substitute love care am vazut ca are pasaje luate de la George Michael - Faith pe strofe ,probabil cu drepturi .Piesa mi se pare mult sub American Boy care mi-a placut maxim,Albumul Shine e deja in magazine , nu si la noi , pe afara ..
Mai jos aveti noul videoclip
Iunie, luna saraciei
Ati observat acelasi lucru ca si mine, ca Iunie e luna in care persoanele din jur nu au bani?
Horoscop lunar iunie 2010 – Zodia Capricornului
Horoscopul lunii iunie anunta pentru Capricorn o viata calma , aflata sub semnul comunicarii , ancorata in afectiunea fata de partener sau familie , dedicata reorganizarii sau intoarcerii catre esentialele detalii.
Horoscopul lunii iunie 2010 – Zodia Varsatorului
In luna iunie , Varsatorul va fi impartit intre fervoarea crescanda a creativitatii si examinarea minutioasa a planurilor sale existentiale , intre o viata amoroasa dramatica si o mai mare preocupare fata de sanatate.
Horoscop lunar iunie 2010 – Zodia Pestilor
In luna iunie, Pestii vor parcurge o etapa a vietii fertila si incandescenta din punct de vedere intelectual , de atasament fata de familie sau persoana iubita.