link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Avocat Hamburg
de s0rYn la: 15/09/2020 12:03:59
Avocat Hamburg - Pagina-Avocatilor.eu
pagina-avocatilor.eu

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Avocat Hamburg"

Singurul tunel cu lift din lume se gaseste in Hamburg!
Sub raul Elbe din Hamburg se afla un tunel foarte frumos si intersant. Tunelul are jumatate de kilometru si este cunoscut sub numele de “old river tunnel”. A fost construit in 1991, sta la 24 de metru sub rau si face conexiunea intre centrul hamburgului si insula Steinwerder. Ceea ce face ca tunelul sa fie unic sunt intrarile din ambele parti ale tunelului, in loc ca masinile sa mearga pe o strada intrand in tunel acestea intra intr-un lift care le lasa in jos iar pe cealalta parte exista un lift care le ridica.
Avocat Oradea-Avocati Oradea
Cabinet avocat Oradea,consultanta juridica,avocat Oradea,consultanta asistenta juridica,reprezentare juridica,redactari contracte civile-comerciale
Avocat - Solutii juridice de care avem nevoie cu totii
Cabinet Avocat Bucuresti. Avocatura - Consultatii de specialitate. Avocat drept civil, avocat dreptul familiei, avocat dreptul muncii, avocat drept penal, avocat drept comercial. Solutii juridice de care avem nevoie cu totii
Snoava Pacala avocat
In snoava Pacala avocat, mucalitul personaj popular nu-si mai gaseste, ca de obicei, un musteriu pe care sa il traga pe sfoara, ci isi foloseste istetimea pentru a lua partea unui om nevoias, pe cale a ajunge victima inselaciunii ingenioase a unui lacom hangiu.
Peste o suta de avocati internationali ai CMS au discutat la Bucuresti despre tehnologie si afaceri
Aproximativ 120 de avocati, parteneri si asociati cu specializare in dreptul tehnologic si comercial din cadrul mai multor birouri ale firmei internationale de avocatura CMS, s-au intalnit la Bucuresti la sfarsitul saptamanii trecute, cu ocazia reuniunii anuale de training sectorial a companiei.
Avocatul Gheorghe Piperea: Clientii bancilor pierd in fiecare an peste 1,3 miliarde de euro din cauza clauzelor abuzive
Gheorghe Piperea, avocatul clientilor BCR in procesele privind clauzele abuzive ale bancii, scrie, intr-o postare recenta pe pagina personala de Facebook, citand un studiu de impact, ca, din cauza clauzelor abuzive ale bancilor, clientii acestora pierd in fiecare an peste 1,3 miliarde de euro.
Baroul Teleorman solicita modificarea Statutului Profesiei de avocat
Baroul Teleorman solicita, printr-o propunere trimisa Baroului Bucuresti, modificarea art. 186 din Statutul Profesiei de avocat.
Avocatii constata din ce in ce mai mult ca in majoritatea cazurilor consultatia juridica este suficienta pentru a rezolva o problema legala
Gheorghe Florea, presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, a vorbit, in discursul tinut cu ocazia Congresului Avocatilor 2013, despre principalele probleme cu care se confrunta avocatii in 2013 si despre solutiile la aceste probleme.
Leaua & Asociatii isi consolideaza echipa, prin cooptarea a doi avocati
Echipa de avocati specializati in arbitraj international a Leaua & Asociatii s-a extins, cu incepere din martie 2013, prin alaturarea a doi avocati: Victor Stoica si Stefan Dudas.
Antonela Mateescu, avocat-mediator: "Daca nu se schimba reglementarile, medierea nu va functiona cu adevat"
Medierea, ca profesie, nu are mari sanse sa se impuna, daca, in continuare, legea va permite oricui, din orice profesie, cu doar trei ani de exeperienta , sa devina mediator, daca cursurile nu vor trece de nivelul teoretic in care "plutesc", in ciuda costurilor, adesea exorbitante, iar exemenele vor fi absolvite de toti cei care se inscriu la curs. Remarca apartine Antonelei Mateescu, avocat si mediator din Brasov.
Avocatii propun revizuirea Constitutiei cu privire la statutul profesiei
Avocatii propun revizuirea Constitutiei cu privire la statutul profesiei. Mai exact, acestia propun completarea Titlului II din Constitutie, prin introducerea unui nou capitol - Capitolul V – intitulat "Statutul avocatului. Dreptul la aparare". Rezolutia a fost adoptata in timpul Congresului Avocatilor.
Doi avocati ai Baroului Bucuresti, urmariti penal pentru sprijinirea unui grup infractional organizat si favorizarea infractorului
Luiza Gabriela Dragne (41 de ani) si Daniel Giuglea (37 de ani), din Baroul Bucuresti, avocati ai lui Vasile Balint, zis Sile Camataru, sunt urmariti penal de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), fiind acuzati de savarsirea infractiunilor de sprijinire a unui grup infractional organizat si favorizarea infractorului, dupa ce ar fi permis accesul neautorizat la informatii obtinute cu ocazia perchezitiilor.
Avocatii solicita modificarea si completarea Regulamentului de ordine interioara al instantelor privind repartizarea aleatorie a dosarelor
In timpul Congresului Avocatilor, desfasurat in zilele de vineri, 29 martie si sambata, 30 martie, a fost adoptata o Rezolutie privind implicarea avocatilor in lupta anticoruptie si eficientizarea sistemului de repartizarea aleatorie a cauzelor - garantie a dreptului la un proces echitabil.
Avocatul Alexandru Morarescu, alaturi de Cristi Danilet in obtinerea exceptiei de neconstitutionalitate
Avocatul Alexandru Morarescu din Baroul Bucuresti l-a reprezentat pe Cristi Danilet in fata Curtii Constitutionale, unde judecatorul a obtinut admiterea exceptiei de neconstitutionalitate privind revocarea sa din Consiliul Superior al Magistraturii.
Tematica si bibliografia pentru examenul de primire in profesia de avocat, aprobate de UNBR
Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a aprobat, prin Hotararea nr. 693 a Consiliului UNBR din data de 28 martie 2013, tematica si bibliografia concursurilor de admitere din 2013. Hotararea, adoptata in timpul Congresului Avocatilor, a fost publicata pe site-ul UNBR.
Avocat din Baroul Buzau, desemnat secretar de stat la Ministerul Mediului
Avocatul Ionut-Ciprian Iuga, membru al Baroului Buzau si fost consilier local la Ramnicu Sarat, Anne Juganaru, fost membru in CA al TVR, si Gelu Puiu, fost sef de ocol silvic, sunt noii secretari de stat din Ministerul Mediului, desemnati de PNL si PSD, pentru ocuparea pozitiilor vacante de la conducerea institutiei.
Avocata Ioana Sfiraiala pierde un proces cu Fondul Proprietatea
Avocata Ioana Sfiraiala a pierdut un proces cu Fondul Proprietatea, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins o cerere de anulare a unei decizii a AGA de la FP din noiembrie 2010, aratand ca deciziile AGA din septembrie 2010 prin care Franklin Templeton a fost numit administratorul Fondului nu pot afecta retroactiv validitatea deciziilor luate ulterior, anunta ZF.
ANI: Parlamentarii avocati nu trebuie sa pledeze in cauze impotriva statului
Agentia Nationala de Integritate a trimis o scrisoare conducerii Camerei Deputatilor prin care precizeaza ca parlamentarii care exercita si profesia de avocat nu trebuie sa pledeze in cauze civile sau comerciale impotriva statului.
Noile cotizatii ale avocatilor la CAA, amanate pana la sfarsitul anului
Noile contributii individuale obligatorii ale tuturor avocatilor cu drept de exercitiu al profesiei la sistemul Casei de Asigurari a Avocatilor, care ar fi trebuit sa fie valabile incepand cu data de 01 aprilie 2013, au fost amanate pana la sfarsitul anului, se arata intr-un anunt postat pe site-ul Baroului Bucuresti.
Prestigiul profesiei de avocat – o arma cu doua taisuri
Daca v-ati intrebat vreodata care este tara in care un avocat condamnat penal poate pleda in continuare, ei bine, raspunsul nu poate fi decat unul singur: traiti in ea. Romania este tara unde legile lasa mereu cate o portita prin care cei (desi) condamnati se pot strecura; ba, mai mult, aceste legi sunt concepute in asa fel incat pot fi interpretate in favoarea ,,penalilor", pentru ca, vorba aceea, daca nu au intrat in puscarie, macar in libertate sa le mearga bine.
Asigurare avocati
Asigurare de raspundere civila pentru avocati. Daca esti avocat, ar trebui sa ai incheiata o polita de asigurare avocati care te protejeaza.
Alege cel mai bun avocat din Bucuresti!
Citeste opinii si reviews, despre avocatii din Bucuresti listati in acest portal direct de la clienti sau fosti clienti.
Cauti un avocat divort specializat? Eu sunt solutia ta!
Sunt avocat divort specializat si in dreptul familiei.
In activitatea pe care o desfasor ca avocat divort in dreptul familiei aplic cunostintele dobandite inca de pe bancile facultatii precum si in activitatea profesionala.
Atunci cand este cazul unor litigii ofer explicatii clientilor mei despre notiunea de familie si consecintele juridice ale incheierii casatoriei.
Familia a fost definita ca o forma de relatii sociale dintre oamenii legati intre ei prin casatorie sau rudenie iar din familie fac parte sotii, parintii si copii, precum si, uneori, alte persoane intre care exista relatii de rudenie.
Familia îndeplineşte urmatoarele funcţii, in cadrul societăţii:
• functia reproductivă, în sensul perpetuării speciei umane;
• funcţia economică, în sensul gestionării în comun a gospodăriei casnice şi a bunurilor soţilor;
• funcţia educativă, prin educaţia realizată în cadrul ei, strâns legată de cea realizată în societate.
Relatiile de familie desemneaza raporturile juridice care izvorasc din casatorie, rudenie, adoptie precum si cele asimilate relatiilor de familie.
In ceea ce priveste casatoria, aceasta este uniunea liber consimtita dintre un barbat si o femeie, incheiata potrivit dispozitiilor legale, cu scopul de a intemeia o familie, si reglementata de normele imperative ale legii.
Casatoria se incheie numai daca nu exista impedimente, adica imprejurari care impiedica incheierea casatoriei.
In calitate de avocat divort specializat si in dreptul familiei am avut ocazia sa ma implic in dosare care au avut ca obiect incetarea regimului comunitatii legale, acestea fiind urmatoarele: constatarea nulitatii, anularea, desfacerea sau anularea casatoriei.
Se poate spune ca in toate aceste cazuri regimul matrimonial inceteaza, dat fiind ca acesta functioneaza numai in intervalul de timp in care casatoria isi produce efectele.

Incetarea regimului comunitatii legale produce urmatoarele efecte:
-inceteaza aplicarea prezumtiei de comunitate;
-comunitatea legala urmeaza sa fie lichidata.

Cazurile in care un avocat dreptul familiei va oferim servicii sunt urmatoarele:
-constatarea nulitatii,anularea sau desfacerea adoptiei
-incuviintarea adoptiei
-desfacerea casatoriei prin divort
-anularea casatoriei pentru constatarea nulitatii absolute a casatoriei
-stabilirea paternitatii
-pensie intretinere minor
-majorare pensie intretinere
-incredintarea copilului minor,stabilirea domiciliului minorului
-modificarea masurii de stabilirea domociliului minorului
-stabilirea legaturilor personale cu minorul
-evacuarea sotulului turburent
-decaderea parintelui din drepturile parintesti
-impartirea provizorie a folosintei locuintei
-impartirea bunurilor comune in timpul casatoriei sau dupa desfacerea acesteia
-partajul, tranzactii partaj
Avocat accidente: Ce trebuie sa faci in caz de accident rutier?
Avocat Tudor Ion, specializat si precum avocat accidente te invata ce trebuie sa faci in caz de accident rutier si cum e optim sa procedezi. Pentru ca un incident/eveniment auto, să poată fi considerat accident de circulaţie, trebuie să îndeplinească cumulativ condiţiile: în eveniment să fie implicat cel puţin un vehicul în mişcare, să fie produs pe un drum deschis circulaţiei publice (bulevard, strada, alee, intrare, cale, etc.) ca urmare a nerespectării unei reguli de circulaţie, din care a rezultat decesul sau rănirea unor persoane, avarierea unui vehicul, alte pagube materiale.
În cazul accidentelor petrecute pe drumuri închise circulaţiei rutiere sau drumuri aflate pe proprietăţi private, se aplică regulile stabilite de administratorul proprietarii. Dacă nu există reguli atunci se pot aplica cele privind circulaţia pe drumurile publice, coroborate cu prevederile codurilor civil si penal.
În calitate de participant direct şi/sau martor la un accident de circulaţie, pentru a evita eventualele probleme şi ostilităţi rezultate în urma unui asemenea eveniment, este bine de ştiut cum trebuie să procedaţi în cazul în care aţi avut o daună (în mers sau staţionând):
 Va sfatuiesc precum avocat accidente sa reţineţi sau sa va notati următoarele date despre accident sau daună (în scopul declarării şi întocmirii procesului verbal de constatare la poliţie, pompieri, organe de cercetare penală, etc.):
 Locul exact de producere al accidentului, inclusiv repere şi localizări ca: – numar imobil în dreptul căruia s-a produs evenimentul;
 Kilometrul în dreptul căruia s-a petrecut, daca accidentul a avut loc în afara din localităţii;
 Topografia exactă a locului;
 Din ce direcţie circulaţi dumneavoastra şi din ce direcţie circulau celelalte vehicule implicate în accident;
 Numărul de înmatriculare a vehiculelor implicate în accident;
 Numele conducătorilor auto implicaţi în accident;
 Regulile de circulaţie, indicatoarele şi restricţiile cu aplicare în zona de producere a accidentului;
 Eventual numele martorilor oculari (obligatoriu în cazul accidentelor cu răniri de persoane sau vătămări grave);
 Ora la care s-a produs accidentul sau dauna.
 În cazul în care accidentul s-a soldat numai cu pagube materiale, procedaţi prin mijloace obişnuite la eliberarea părţii carosabile pentru a nu stânjeni circulaţia altor vehicule. Daca vehiculul dumneavoastra a suferit avarii grave (de ex. scurgeri de lichide sub vehicul, scurt circuite electrice etc.) nu porniţi motorul, ci împingeţi vehiculul sau remorcaţi-l până în afara parţii carosabile după ce, în prealabil, aţi decuplat bornele bateriei de acumulatori pentru a preîntâmpina orice risc de incendiu sau avarii ulterioare.
Precum avocat accidente, va spun ca dacă autovehiculele implicate în accident au devenit nedeplasabile prin forţe proprii în urma evenimentului, conducătorii auto au obligaţia: - de a le deplasa cât mai mult pe partea dreaptă a drumului; - de a anunţa telefonic organele de poliţie despre evenimentul produs şi de a aştepta la faţa locului sosirea organelor constatatoare; - de a se prezenta în termen de 24 de ore de la producerea evenimentului la cea mai apropiată unitate de poliţie pentru întocmirea documentelor de constatare şi eliberarea autorizaţiei de reparaţie. Neprezentarea în acest termen constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, iar permisul de conducere se reţine, perioada de suspendare fiind de 90 zile.
În cazul în care autovehiculul dumneavoastră a fost avariat în timp ce era staţionat sau parcat, este necesar să vă deplasaţi, în măsura în care este posibilă deplasarea, cu autovehiculul în cauză la organele de poliţie pentru a declara evenimentul şi a se efectua constatarea accidentului.
 În cazul în care din accident au rezultat şi victime fie numai cu raniri uşoare sau vătămări uşoare, nu modificaţi poziţia vehiculului până la sosirea echipajului de poliţie pentru a se face măsurătorile necesare în astfel de cazuri.
Este foarte important sa nu părăsiţi locul accidentului deoarece, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie constituie infracţiune şi se pedepseşte conform prevederilor legale cu închisoare de la 2 la 7 ani. Conducătorul auto implicat într-un accident rutier din care au rezultat decesul sau rănirea unei persoane trebuie să anunţe imediat producerea accidentului şi să aştepte sosirea organelor de poliţie si a ambulanţei.
Dacă unul din conducătorii auto implicaţi părăseşte locul accidentului sau refuză să se prezinte la organele de poliţie, celălalt conducător auto trebuie să furnizeze acestor organe cât mai multe amânunte despre autovehiculul respectiv (tip/marca autovehiculului, numărul de înmatriculare etc.) si daca este posibil, datele eventualilor martori oculari identificaţi.
Un alt aspect foarte important, care trebuie reţinut, este atunci când victima (persoana rănită uşor) refuză să considere evenimentul petrecut, un accident de circulaţie şi pleacă de la faţa locului înainte de sosirea organelor de poliţie. În această situaţie, conducătorul auto trebuie să se declare organelor de politie împrejurările producerii evenimentului, eliminând totodată şi orice posibilitate de a fi sancţionat pentru nedeclararea unui accident auto.
Cum va ajuta un avocat accidente rutiere in cazul producerii unui astfel de eveniment
In activitatea mea, ca avocat accidente rutiere am intalnit cazuri in care nu doar conducatorii auto incepatori, ci chiar si cei cu experienta indelungata si abilitati deosebite in conducere, soferi profesionisti cu multi kilometri parcursi in tara si in strainatate, in mod surprinzator, au fost implicati in accidente auto.

Din acest motiv, apelarea la serviciile unui avocat accidente rutiere este necesara, va poate fi de un real folos si uneori poate contribui decisiv la obtinerea solutiei care sa va avantajeze.


Nu pot exclude faptul ca unele persoane ce sunt implicate in accidente rutiere se pot baza in rezolvarea cazului pe cunostintele pe care le poseda in domeniul legislatiei auto, pe intuitie, abilitati ori inteligenta.
Din experienta personala, dar si dupa cum poate v-ati confruntat deja cu asemenea experiente, am constatat ca se poate intampla ca partea adversa sa dea declaratii necorespunzatoare adevarului, dat fiind interesul pe care il are, expertul sa prezinte concluzii incorecte si sa fie partinitor, argumentele sale sa nu se bazeze pe date stiintifice, ci doar pe interpretarea probelor de la dosar, administrate insa in conditii indoielnice, martorii sa nu fie sinceri din diverse motive , ori organul de cercetare penala sau instanta de judecata sa nu fie suficient de activa si sa nu dispuna de probe suficiente pentru stabilirea adevaratelor cauze ale accidentului, adevaratului vinovat ori a despagubirilor cuvenite.

De asemenea, din experienta personala cunosc si cat de important este ca inca de la inceputul cercetarilor, autorul sau victima unui accident de circulatie sa beneficieze de serviciile unui avocat specializat in accidente rutiere care sa o poata consilia in mod competent si eficient in solutionarea in mod cat mai avantajoasa a problemei sale.
Un avocat accidente rutiere avocat ar urma sa va spuna ca pana la momentul cand vor sosi la fata locului organele de politie va trebui sa nu parasiti locul accidentului pentru ca aceasta constituie o infractiune. De asemenea, sa nu modificati pozitia autovehicului, in masura in care este posibil sa va notati sau cel putin sa retineti cat mai bine locul producerii accidentului, numerele de inmatriculare ale vehiculelor implicate in accident, ale conducatorilor auto, martorii oculari, daca exista camera video in acel loc, ale carei imagini sa fie exploatate in cursul cercetarilor penale.

Dupa venirea organului de politie se procedeaza la o cercetare la fata locului, iar in Procesul verbal de cercetare la fata locului se vor consemna aspectele stabilite, conform prevederilor legale.
In masura in care este posibil, este importanta stapanirea de sine si luciditatea precum si sa aveti grija sa nu se omita date esentiale ce rezulta din cercetare si care sunt utile in aparare, dat fiind ca probarea acestora, ulterioara poate fi dificila.

In acest sens, prezinta insemnatate consemnarea corecta a unor date precum cele privind martoriii oculari, pozitia si sensul de mers al autovehiculelor inainte si dupa accident, urmele de franare ale autovehiculelor pe suprafata carosabila, pe sol, daca existau indicatoare rutiere si care anume , avariile rezultate din coliziune si pozitia lor, cate persoane prezinta vatamari corporale si ce fel, date despre conditiile in care se prezinta suprafata carosabila, persoanele care se aflau in autovehicule, date despre testarea cu aparatul etilotest, corectitudinea schitei locului producerii accidentului.
Lumea avocatilor
Lumea avocatilor
Avocatii si activitatile lor
Avocatii si activitatile lor
Avocat angajat in functie de natura faptei
Avocat angajat in functie de natura faptei
Cum sa gasesti un avocat pe internet?
Cum sa gasesti un avocat pe internet?