link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Un om însetat în deșert: Poveste cu tâlc
de godessdiana88 la: 15/09/2020 18:51:51
O poveste cu tâlc despre oportunitățile grăbite care ni se ivesc în viață și necesitatea de a risca pentru a profita de ele, fără să ne mai întrebăm dacă vom reuși sau nu.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Un om însetat în deșert: Poveste cu tâlc"

Udă deșertul: Poveste cu tâlc
Un om a privit îndelung deșertul și a fost frământat de o întrebare:
"Cum poate să crească vreo plantă aici?" S-a minunat cu glas tare de lucrul ăsta, apoi și-a înălțat ochii spre cer și a rostit, "Doamne, de nu uzi deșertul?"
Un om însetat aproape de un râu | Poveste cu tâlc de Rumi
Exista o dată un zid uriaș construit de-a lungul unui râu ce curgea rapid, dar în liniște, printre văi. La un moment dat, un om însetat și-a făcut apariția în spatele zidului.
Marele somn: Poveste cu tâlc de Osho
În această poveste cu tâlc, Osho ne descrie marele somn, somnul total al trăirii, cu visele sale iluzorii, care ne determină să ne atașăm de lucruri, obișnuințe efemere, superficiale, ce nu ne reprezintă cu adevărat, și care ne fac în pragul morții sau chiar după aceea, să fim pătrunși de crunte dezamăgiri, regrete incomensurabile și inevitabile.
Înțelepciunea învinge Puterea: Poveste cu tâlc
O poveste cu tâlc despre modul cum înțelepciunea poate înfrânge puterea, poate răsturna guverne, detrona regi sau împărați. VEZI MAI DEPARTE....
Plictisit de moarte: Poveste cu tâlc
Există o poveste cu tâlc pe care am auzit-o de multe ori, despre un tânăr care a murit și a ajuns apoi într-un loc minunat, unde avea la dispoziție tot confortul și toată frumusețea la care visase vreodată.
Iluminarea în 7 zile: Poveste cu tâlc
Perseverența, munca de Sisif de a-ți vedea cu ochii idealurile, constitue singură cale de a ți le materializa, indiferent câtă vreme va presupune acest demers. Iluminarea în 7 zile, o poveste cu tâlc, arată cât se poate de clar cum se poate întâmpla așa ceva...
Turbanul lui Nastratin Hogea: Poveste cu tâlc
Astăzi vă propun o poveste cu tâlc despre Nastratin Hogea, un fel de Păcală din Asia, numit și Nostradin Hoxha, Molla Nəsrəddin, sau Nasrudin hodža, o poveste despre cât de exorbitantă și fără rost poate fi vanitatea.
Dumnezeu: Poem / Poveste cu tâlc de Kahlil Gibran
În acest poem sau poveste cu tâlc, personajul la persoana întâi a lui Kahlil Gibran este însuși Omul, însăși Omenirea, pe măsură ce se ridică la o înțelegere, iubire tot mai cuprinzătoare a lui Dumnezeu, a Divinității.
Revolta împotriva burţii | Poveste cu tâlc
Această poveste cu tâlc ne sugerează că există piloni de bază ai lumii noastre fără de care nu putem exista sau fără de care existenţa noastră devine falsă, firavă, ori că avem nevoie de o armonie atotcuprinzătoare între inimă, suflet şi trup. Desigur, povestea poartă şi alte semnificaţii, ce aşteaptă să fie descoperite, desconspirate, înţelese în funcţie de individualitatea fiecăruia dintre noi...
Poveste cu tâlc: Perlele din gură
O poveste cu tâlc din Mahabharata despre lăcomie şi necazurile aduse de ea. Setea de avere ne poate distruge în cele din urmă tot ce avem mai drag pe lume!
Lecţia păpuşilor - Poveste cu tâlc
O poveste cu tâlc despre cum ar trebui să comunicăm cu cei din preajma noastră, despre alegerea gândurilor care să fie ferecate în noi, a răstimpului când este bine să vorbim şi a celui când trebuie doar să ascultăm cuvintele altora, a selectării oamenilor în care să ne încredem.
Darul adevăratului călugăr | Poveste cu tâlc
Această poveste cu tâlc ilustrează expresiv modul în care oamenii care se dedică cu trup și suflet unei credințe, fie ea Creștinism, Buddhism (Zen) sau Islamism, reușesc să se desprindă de deșartele drumuri ale vieții lumești. După părerea mea (și nu numai a mea) toate religiile țintesc spre un Unic Dumnezeu.
Cercul bucuriei și dăruirii: Poveste cu tâlc
Ce este lanțul, cercul bucuriei și dăruirii, sau schimbul cumva circular al darurilor, cadourilor vieții, în care punctul de start, de debut, ajunge să coincidă uneori cu cel de final, împlinire? Poți afla asta din această poveste cu tâlc!
Semnificația visului tău - Poveste cu tâlc
Cei familiarizați cu blogul meu, știu că mă ocup și de interpretarea și semnificația viselor. Cu adevărat important în acest domeniu este să ne descifrăm un vis în funcție de individualitatea, personalitatea noastră, năzuințele și temerile noastre specifice cele mai adânci. Dacă două persoane au un același vis, fiecare dintre ele ar trebui să extragă un mesaj, un înțeles aparte, diferit din el, în funcție de ceea ce le frământă pe fiecare dintre ele. Despre acest lucru este vorba în această poveste cu tâlc...
Codul ospitalității: Poveste cu tâlc de Paulo Coehlo
"Codul ospitalitățîi" este o poveste cu tâlc a lui Paulo Coehlo, celebrul scriitor brazilian care are peste un milion de cărți vândute în întreaga lume, inclusiv 14 volume cu povestiri scurte și vestitul roman "Alchimistul". Paulo Coehlo are o activitate bogată, intensă pe internet, promovând în acest spațiu virtual chiar și copii ale propriilor cărți piratate!
Pășirea peste ape: Poveste cu tâlc
O poveste cu tâlc a lui Sri Ramakrishna despre autentica credință în Dumnezeu... Fata unui țăran avea îndatorirea de a aduce lapte proaspăt clienților din mai multe case, unul dintre aceștia fiind un preot. Pentru a ajunge la locuința lui, lăptăreasa trebuia să traverseze un râu foarte mare. VEZI MAI DEPARTE...
Frica de moarte: Poveste cu tâlc
Poveste cu tâlc despre viață ca un împrumut, o datorie pe care o avem de plătit față de moarte sau de viața care va continua cu sau fără noi...
Necesitatea și lăcomia: Poveste cu tâlc de Sri Ramakrishna
Despre ceea ce se întâmplă în această poveste cu tâlc, numită și "parabola frizerului și a celor șapte ulcioare ale lăcomiei", Sri Ramakrishna Paramahamsa (1836–1886), mistic proeminent din India secolului al XIX-lea, le spunea discipolilor săi, "Aceasta este starea unor oameni în împărăția cerurilor. Cei care nu înțeleg diferența dintre adevărata cheltuială și adevăratul venit pierd tot ce au".
Parabola Dragostei, Averii şi Succesului - Poveste cu tâlc
O poveste cu tâlc care sper să se adeverească, să prindă formă si esenţă, dacă nu a făcut-o deja, în vieţile voaste...
Cele 4 neveste ale unui om: Poveste cu tâlc
Odată, într-un sătuc din Orient, trăia un om care avea patru neveste. O iubea la nebunie pe cea de-a patra, așa că era gata oricând să-i cumpere cele mai frumoase rochii și bijuterii, să-și petreacă în compania ei toată ziua. El o iubea, ea îl iubea! În această poveste, a patra nevastă reprezintă trupul și ispitele, tânjelile sale... VEZI MAI DEPARTE...
Poveste cu tâlc: Cum să îţi găseşti fericirea?
Un bătrân, poate omul cel mai copleşit de necazuri din intreagă lume, ce trăia într-un anume sat, îi împovăra atât de mult pe cei din jurul său cu nefericirea lui încât nimeni nu mai suporta să îl aibă pe aproape.
Pisica care-ți dă peste cap viața: Poveste cu tâlc
Odată, un om sfânt, aflat pe patul de moarte, și-a chemat ucenicul și i-a spus, "Amintește-ți un singur lucru de la mine. Nu permite niciodată ca o pisică să-și facă loc în viața ta!"
Țitera și fericirea: Poveste cu tâlc
Era odată un om bun, onest, care era în căutarea unui drum spre fericire, către adevăr. Într-o zi, a mers la un bătrân înțelept, care, îi spuseseră cei din preajma lui, urma să-i arate în mod sigur ce avea de făcut pentru a-și împlini această năzuință.
Arborele de bambus: Poveste cu tâlc
Un om ajunsese să se simtă crunt nedreptățit de soartă. În ciuda eforturilor sale constante, a muncii sale grele, neîncetate, era urmărit tot timpul de eșecuri. Având senzația că fusese înfrânt de viață, a lăsat baltă totul și s-a însingurat într-o pădure. Acolo, a întâlnit un pustnic, căruia i-a împărtășit necazurile sale și apoi l-a întrebat, "Îmi poți da vreun motiv bun pentru a-mi continua existența, a nu renunța la idealurile mele înalte?"
Tărâmul adevărului: Poveste cu tâlc
Un om credea odată că viața obișnuită, așa cum o știm, nu avea cum să fie completă, autentică. A căutat adevăratul Învățător al Vremii. A citit numeroase cărți și s-a alăturat multor cercuri de învățați, a ascultat cuvintele și a fost martorul faptelor extraordinare ale unui maestru spiritual după altul.
Crede și nu cerceta!: Poveste cu tâlc de Sri Ramakrishna
Un om voia să traverseze un râu, dar nu știa să înoate și nici nu avea la îndemână vreo barcă. Maestrul Bibhishana, care tocmai trecea pe acolo, și-a dat seama de impasul acestuia, așa că a scris ceva pe o frunză, a lipit-o omului pe spate, și i-a spus:
Miracolul vinului: Poveste cu tâlc de Rumi
Astăzi vă aduc în atenție un altfel de miracol de transformare a vinului față de cel creștin, al lui Iisus, unul din Orient, povestit de Jalāl ad-Dīn Muhammad Rumi, poet și învățat, teolog islamic, mistic sufist din străvechiul Iran.
Cel mai bun prieten: Poveste cu tâlc
Doi prieteni mergeau prin deșert de multă vreme. Poate că din cauza stresului creat de această călătorie, la un moment dat, aceștia au ajuns să se certe, și unul între ei i-a dat celuilalt o palmă peste față.
Valoarea rugăciunii și a prieteniei: Poveste cu tâlc
Un vas de croazieră s-a scufundat odată în timpul unei furtuni violente, și numai doi oameni au reușit să înoate până la o insulă mică, asemănătoare cu un deșert.