link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
17 septembrie: Ziua "Găsește-ți un vechi prieten"
de godessdiana88 la: 16/09/2020 20:06:33
Aflarea unui amic de demult poate fi foarte dificilă, ba chiar exasperantă! Pe 17 septembrie, în fiecare an, Ziua "Găsește-ți un vechi prieten" ne îndeamnă, totuși, să facem asta, indiferent câtă energie și cât timp trebuie să ne dedicăm în acest scop!

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"17 septembrie: Ziua "Găsește-ți un vechi prieten""

17 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 17 septembrie este dedicata pomenirii Sfintei Mucenite Sofia si fiicelor sale, Pistis, Elpis si Agapi, si Sfantului Robert Bellarmino, episcop invatator.
Horoscop 11-17 septembrie 2017
Horoscopul saptamanii 11-17 septembrie 2017 oferit de horoscop-urania.org. Aflati ce va rezerva astrele in intervalul 11-17 septembrie 2017!
9 septembrie: Ziua șnițelului vienez
Marcată în fiecare an pe 9 septembrie, Ziua șnitelului vienez celebrează acest fel de mâncare și istoria sa. Constând, în cea mai simplistă rețetă din carne de vită, învelită în făină de grâu, ouă, făină și pesmet, prăjită într-o tigaie, este considerat o delicatesă în multe părți ale lumii.
27 septembrie: Ziua Mondială a Turismului
Încă din 1980, Organizația Mondială a Turismului celebrează anual pe 27 septembrie Ziua Mondială a Turismului, o dată aleasă pentru a comemora adoptarea în 1970 a statutului acestei organizații.
23 septembrie: Ziua Internațională a Limbajelor Semnelor
Anual, pe 23 septembrie, Ziua Internațională a Limbajelor Semnelor reprezintă o oportunitate specială de a sprijini și proteja identitatea lingvistică și diversitatea culturală a oamenilor surzi și a altor utilizatori ai limbajelor semnelor. Această zi are țelul de a promova folosirea limbajelor semnelor de către lideri locali, naționali și globali, în parteneriat cu asociații naționale și internaționale ale oamenilor surzi.
17 iulie: Ziua Internațională a Justiției
Ziua Internațională a Justiției, numită și Ziua Internațională a Justiției Penale, celebrată anual în toată lumea începând cu 1978, pe 17 iulie, a fost adoptată în cadrul Conferinței de Revizuire a Statutului de la Roma, care a fondat ICC (International Criminal Court / Curtea Internațională de Justiție), având loc în Kampala, Uganda, pe 1 iunie 2010.
6 septembrie: Ziua "Citește o carte"
Pe 6 septembrie, în fiecare an, Ziua "Citește o carte" ne îndeamnă să ne distanțăm nițel de agitatul trai zilnic cotidian, pentru a ne relaxa și a medita la sensul vieții noastre citind o carte bună. Pentru unii oameni lectura rămas încă cea mai importantă ocupație și formă de deconectare după job sau școală. Pentru alții, reprezintă o gen de tortură, ce le răpește timpul prețios dedicat telenovelelor și manelelor.
7 septembrie: Ziua Internațională a Aerului Curat pentru ceruri albastre
Pe 7 septembrie 2020 se celebrează pentru întâia oară Ziua Internațională a Aerului Curat pentru ceruri albastre.
12 / 13 septembrie - Ziua programatorului
Ziua programatorului este una profesională internațională celebrată în ziua 256 a fiecărui an (13 septembrie în anii obișnuiți și 12 septembrie în cei bisecți).
13 septembrie: Ziua gândirii pozitive
Ziua gândirii pozitive, sărbătorită anual, neoficial, pe 13 septembrie, ne îndeamnă să ne debarasăm de gândurile pesimiste, care ne secătuiesc energia și ne umplu de stres, și să ne îndreptăm atenția numai spre jumătatea plină a paharului vieții.
18 septembrie: Ziua Primei Iubiri
Inițiată în 2015, în SUA, Ziua Primei Iubiri este de atunci celebrată anual pe 18 septembrie și în alte țări. Ea se adaugă altor sărbătoriri ale dragostei, precum Ziua Sfântului Valentin din 14 februarie, și Ziua Dragobetelui din 24 februarie.
21 septembrie: Ziua Internațională a Păcii
Ziua Internațională a Păcii, numită uneori, neoficial, Ziua Mondială a Păcii, un eveniment inițiat de ONU, celebrat anual pe 21 septembrie, este dedicată idealurilor păcii, atât în și între națiuni și oameni, încetării violențelor și războaielor din toată lumea.
17 mai: Ziua mondială a telecomunicațiilor și societății informaționale
Ziua mondială a telecomunicațiilor și societății informaționale promovează conștientizarea oamenilor asupra puterii informațiilor și a comunicării lor în clădirea unor societăți în care să poată crea, accesa, folosi și împărtăși informații și cunoaștere în scopul atingerii întregului lor potențial.
17 august: Ziua aprecierii pisicii negre
Da, înfățișarea sa misterioasă și farmecul ei ieșit din comun sunt trăsături ce merită să fie apreciate, în ciuda superstițiilor răuvoitoare care o asociază su Satana și vrăjitoarele. Tocmai de aceea, pe 17 august, ar trebui să trecem peste astfel de credințe nedovedite de nimic, și să-i dăruim pisicii negre iubirea pe care o merită la fel de mult, ori poate într-o mai mare măsură, felinelor noastre domestice!
18 septembrie: Ziua poeziei proaste
Creată de Thomas și Ruth Roy, deținători ai site-ului Wellcat Holydays, ziua poeziei proaste ne încurajează să ne punem condeiul pe o foaie de hârtie și să scriem niște versuri cât se poate de oribile, în stare să-i facă să se răsucească în morminte pe Alecsandri, Eminescu sau Blaga.
2 septembrie: Ziua mondială a nucii de cocos
Celebrată anual pe 2 septembrie, nuca de cocos este una din cele mai folositoare produse ale naturii, cu întrebuințări variate, de la mâncare și băuturi, până la preparate medicinale, cosmetice, și decorațiuni. Cocotierul este un arbore ce aparține Arecaceae, familiei palmierilor, având denumirea științifică de Cocos nucifera. Fructele sale reprezintă o hrană indispensabilă pentru oamenii din Asia de Sud și Sud-Est, și din insulele Pacificului.
4 septembrie: Ziua Mamei Leneșe
Este o zi în care mămicile, îndeosebi cele cu copii mici, trebuie să fie încurajate, de soți, prichindei, bunici, tați și mame, să se odihnească, să se relaxeze. În cea dintâi vineri a lunii septembrie ar trebui să ne readucem în minte zicala "Munca unei mame nu se sfârșește niciodată"!
22 septembrie: Ziua mondială "Fără Mașină"
O dată pe an, pe 22 septembrie, cu prilejul Zilei mondiale "Fără Mașină", suntem îndemnați să ne lăsăm automobilele în garaje sau în parcările din fața blocului, locuinței, alegând, în schimb bicicletele, mersul pe jos sau transportul public!
Mica Mireasa Episodul 773 ( 17 Septembrie 2015 ) Online
Mica Mireasa Episodul 773 ( 17 Septembrie 2015 ) Online
17 iunie: Ziua "Mănâncă-ți legumele!"
Nu trebuie să uiți cât de sănătoase sunt legumele în alimentație, că sunt pline de vitamine, fitonutrienți, fibre și minerale, și că le poți găsi într-o mare diversitate, în toate culorile curcubeului, în aproape fiecare formă și dimensiune.
1 septembrie: Ziua "Scrie o scrisoare"
Într-o scrisoare trimisă prin poștă, pe lângă magia cuvintelor scrise de mână, poate fi inclus aproape orice, de la subtilul parfum al casei noastre, până la o floare abia culeasă din grădina noastră.
3 septembrie: Ziua zgârie-norilor
Termenul de "zgârie-nori" (în engleză, "skyscaper") își are originea în SUA, spre sfârșitul anilor 1880, în decursul unei expansiunii explozive a construcțiilor din Chicago și New York. În acea vreme, erau numite zgârie-nori construcțiile care avea mai multe etaje decât cele din jurul lor. În zilele noastre, poartă această denumire clădirile având cel puțin 40 de etaje.
8 septembrie: Ziua internațională a științei de carte
Celebrată pentru prima dată în 1967, subliniază importanța cunoașterii scrierii și cititului pentru fiecare ființă umană, pentru comunități și societăți.
25 septembrie: Ziua Mondială a Visului
"Toate visele noastre pot deveni realitate dacă avem curajul de a le urma."
29 septembrie: Ziua Mondială a Inimii
Bolile de inimă sunt cauza principala a morții oamenilor din întreaga lume. Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aproape 18 milioane, circa 85% din ființele umane, își pierd viață din această pricină.
20 septembrie: Ziua Punciului
An de an, pe 20 septembrie se sărbătorește Ziua Punciului, o băutură originară din India, care nu constă nici din apă gazoasă, nici din suc, și nu este întru totul un cocteil. Cuvântul "punci" (în engleză "punch") își are originea în cel din limba hindustană "pânch", cu semnificația de "cinci".
11 septembrie: Ziua îndatoririi și aducerii aminte
Anual, pe 11 septembrie, are loc în SUA Ziua îndatoririi și aducerii aminte (Day of Service and Remembrance) sau Ziua 9/11, care marchează aniversarea atacurilor teroriste din America din 11 septembrie 2011. Fondată originar de organizația nonprofit 9/11 MyGoodDeed, Ziua îndatoririi și aducerii aminte a devenit apoi recunoscută pe plan federal și autorizată de către Actul de servire al Americii Edward M. Kennedy, adoptat pe baze bipartizane de Congresul SUA în 2009.
16 septembrie: Ziua Internațională pentru Prezervarea Stratului de Ozon
16 septembrie a fost desemnată de Adunarea Generală a ONU ca Ziua Internațională pentru Prezervarea Stratului de Ozon pe 19 decembrie 2000, ca o comemorare a datei de 16 septembrie 1987, când națiunile lumii au semnat Protocolul de la Montreal despre Substanțele care Distrug Stratul de Ozon.
26 septembrie: Ziua Internațională pentru Eliminarea Totală a Armelor Nucleare
Data de 26 septembrie marchează anual Ziua Internațională pentru Eliminarea Totală a Armelor Nucleare, una în carre toate țările lumii sunt încurajate să renunțe la un arsenal atomic având potențialul de a distruge iremediabil planeta!