link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
24 octombrie: Ziua ONU
de godessdiana88 la: 23/10/2020 20:09:03
An de an, pe 24 octombrie, ar trebui să recunoaștem să și apreciem rolul major al ONU (Organizația Națiunilor Unite) în menținerea păcii și securității internaționale. Totodată, un pas hotărâtor, de o importantă fundamentală pentru umanitate, a fost și rămâne Declarația Universală a Drepturilor Omului adoptată de Organizația Națiunilor Unite în 1948.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"24 octombrie: Ziua ONU"

24 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 24 octombrie sunt pomeniti Sfantul Mare Mucenic Areta, Sfanta Mucenita Sevastiana, Sfantul Mucenic Valentin, Sfantul Anton M. Claret, Episcop, si Sfantul Alois Guanella, preot.
Horoscopul acestei saptamani 17-24 octombrie pentru zodia Taur, acum pe Zenivers.ro!
Horoscopul acestei saptamani 17-24 octombrie pentru zodia Taur, acum pe Zenivers.ro!
Zodia Gemeni ar putea avea o saptamana ceva mai dificila in perioada 17-24 octombrie 2015!
Zodia Gemeni ar putea avea o saptamana ceva mai dificila in perioada 17-24 octombrie 2015!
Intra pe Zenivers.ro si afla ce prezic astrele pentru zodia Rac in saptamana 17-24 octombrie 2015!
Intra pe Zenivers.ro si afla ce prezic astrele pentru zodia Rac in saptamana 17-24 octombrie 2015!
Zodia Sagetator ar putea avea parte de schimbari importante in viata lor in perioada 17-24 octombrie 2015!
Zodia Sagetator ar putea avea parte de schimbari importante in viata lor in perioada 17-24 octombrie 2015!
Afla ce iti rezerva astrele in saptamana 17-24 octombrie daca esti Capricorn, acum pe Zenivers.ro!
Afla ce iti rezerva astrele in saptamana 17-24 octombrie daca esti Capricorn, acum pe Zenivers.ro!
Citeste horoscopul zodiei Varsator pentru perioada 17-24 octombrie acum pe Zenivers.ro!
Citeste horoscopul zodiei Varsator pentru perioada 17-24 octombrie acum pe Zenivers.ro!
Intra pe Zenivers.ro si afla ce ti-au pregatit astrele pentru perioada 17-24 octombrie daca esti nascut in zodia Pesti!
Intra pe Zenivers.ro si afla ce ti-au pregatit astrele pentru perioada 17-24 octombrie daca esti nascut in zodia Pesti!
9 octombrie: Ziua Mondială a Poștei
Celebrată anual pe 9 octombrie, Ziua Mondială a Poștei marchează înființarea pe această dată a Uniunii Poștale Universale (UPU) în 1874, în Berna, capitala Elveției. Ziua Mondială a Poștei a fost proclamată de Congresul UPU din Tokio, Japonia, în 1969. Numeroase țări se folosesc de acest eveniment pentru a introduce ori promova noi produse și servicii poștale.
12 octombrie: Ziua Gândirii Libere
Anual, pe 12 octombrie, Ziua Gândirii Libere ne încurajează să fim liberi cugetători, să ne bazăm opiniile și ideile pe fapte, știință, logică și rațiune. Deși acest eveniment este celebrat deocamdată îndeosebi în America, îmi place să-l popularizez, mai ales că, adeseori, am de a face cu oameni cu o minte îngustă sau care poartă ridicoli ochelari de cal.
14 octombrie: Ziua Mondială a Standardelor
Celebrată anual pe 14 octombrie, Ziua Mondială a Standardelor onorează eforturile multor experți care au dezvoltat standarde (în România de altădată numite "STAS-uri) în organizații precum Organizația Internațională pentru Standarde (ISO), Societatea Americană a Inginerilor Mecanici (ASME), Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU), Comisia Internațională Electrotehnică (IEEE).
19 octombrie: Ziua "Evaluează-ți Viața"
Marcată anual pe 19 octombrie, Ziua "Evaluează-ți Viața" poate fi nițel înfricoșătoare! "OK, mi-o evaluez, și dacă nu-mi place la ce concluzii ajung?" Ei bine, trebuie să fim onești cu noi înșine! Este de bun augur să luăm periodic câte o pauză pentru a reflecta la existența noastră, în ce stadiu se află și încotro se îndreaptă.
20 octombrie: Ziua Internațională a Chef-ilor
Celebrată anual pe 20 octombrie, Ziua Internațională a Chef-ilor se focalizează pe importanța gătitului și educația despre o alimentație sănătoasă, transmiterea de către chefi a conștiințelor și abilităților lor următoarelor generații de maeștri bucătari.
Afla ce prezic astrele pentru zodia Berbec in saptamana 17-24 octombrie 2015!
Afla ce prezic astrele pentru zodia Berbec in saptamana 17-24 octombrie 2015!
Citeste horoscopul pentru zodia Fecioara in saptamana 17-24 octombrie 2015 pe Zenivers.ro
Citeste horoscopul pentru zodia Fecioara in saptamana 17-24 octombrie 2015 pe Zenivers.ro
Ce iti rezerva astrele in saptamana 17-24 octombrie daca esti Balanta?
Ce iti rezerva astrele in saptamana 17-24 octombrie daca esti Balanta?
15 octombrie : Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini
Marcată anual pe 15 octombrie, Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini sau Ziua Globală a Spălatului pe Mâini are o sporită importanță în 2020, în contextul pandemiei Covid-19. A fost stabilită în 2008 de către Parteneriatul Global al Spălatului Mâinilor (GHP), fiind inițial focalizată spre copiii școlari. Înființat în 2001, și incluzând organizații guvernamentale, corporații, instituții academice și organizații multilaterale, GHP urmărește promovarea spălatului pe mâini ca o cale de îmbunătățire a sănătății în toată lumea.
4 octombrie: Ziua Mondială a Animalelor
Ziua Mondială a Animalelor a fost inițiată de chinologul Heinrich Zimmermann, care a organizat-o pentru prima oară pe 24 martie 1925 la Palatul Sportului din Berlin, Germania. La acest eveniment au participat peste 5.000 de oameni. Ziua Mondială a Animalelor a fost mutată pe 4 octombrie începând cu 1929, și a devenit tot mai populară în Europa. În cele din urmă, în mai 1931, la Congresul Internațional de Protecție a Animalelor din Florența, Italia, la propunea lui Zimmermann, 4 octombrie a fost unanim adoptată printr-o rezoluție că Ziua Mondială a Animalelor.
21 octombrie: Ziua Mărului
Ziua Mărului a fost creată de organizația de caritate Common Ground pe 21 octombrie 1990, în scopul de a crește conștientizarea despre importanța diversității în diferite comunități, a celebra unul din cele mai savuroase fructe, a prilejui împărtășirea bucuriilor și distracțiilor asociate cu merele.
26 octombrie: Ziua (și noaptea) urlă la lună!
Data 26 octombrie este marcată de o sărbătoare ciudată, trăznită, creată poate de o asociație secretă a vârcolacilor! Ziua (și noaptea) urlă la lună poate evoca atât aceste creaturi fantastice, cât și lupul, un animal sacru potrivit unora în cultura dacilor.
24 decembrie: Ziua Lichiorului de Ouă
Data de 24 decembrie este dedicată anual Zilei Lichiorului de Ouă (în limba engleză "eggnog"), o băutură căutată mai ales în SUA și Canada de-a lungul sezonului Crăciunului, de la sfârșitul lui octombrie până la finele lui decembrie.
24 martie: Ziua Mondială a Tuberculozei
Ziua Mondială a Tuberculozei este un eveniment anual care este marcat anual pe 24 martie, și promovat de instituții precum Organizația Mondială a Societății, având scopul de a crește conștientizarea problemelor asociate cu tuberculoza (TBC) și a eforturilor făcute pentru prevenirea și tratarea acestei boli.
24 mai: Ziua fraților
Legătura dintre frați este, în mod natural, una foarte puternică. Au crescut împreună, au dat împreună de belele, s-au jucat împreună și, poate, s-au întrecut între ei. Indiferent dacă ai un singur frate, ori mai mulți, pe 24 mai ai prilejul să reflectezi cum relația cu el/ei ți-a îmbogățit viața, i-a dat o savoare specială.
24 iunie: Ziua internațională a zânelor
Fantezia, imaginația și un pic de praf de stele se reunesc pe 24 iunie în onoarea Zilei internaționale a zânelor. Aceste creaturi magice, supranaturale, au avut un rol de seamă în miturile și legendele lumii.
29 octombrie: Ziua Internațională a Internetului
Această sărbătorire a fost marcată pentru prima oară pe 29 octombrie 2005, ca una a aniversării primei transmisii pe internet.
24 februarie: Ziua Mondială a Barmanilor
An de an, pe 24 februarie, pe lângă dragostea inspirată de Dragobete, sunt celebrați barmanii, meșteșugul lor, unul cu vechi tradiții în lume. Ei au modelat, perfecționat profesia lor de-a lungul vremii, prin crearea de noi mestecuri de băuturi, a unor rețete de cocktail inovatoare și, în zilele noastre, prin încorporarea unor metode de pregătire presupunând o risipă minimă, în acord cu grija prezervării mediului înconjurător.
24 aprilie: Ziua Urlatului
În vremurile noastre marcate de presiuni și anxietăți, mai este de mirare că există, anual, Ziua Urlatului? Deși masajul și meditația ne pot ajuta să ne detensionăm, unii psihologi sunt de părere că un țipăt, un urlet emis din răsputeri poate avea un efect terapeutic eficient în acest sens. Se pare că atunci când ne eliberăm astfel de frustrări, creierul ni se liniștește, calmează.
24 mai: Ziua Mondială a Schizofreniei
Schizofrenia este o boală gravă care afectează mai mult de 21 de milioane de oameni din toată lumea potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Obiectivul acestei zile de pe 24 mai este să mărească conștientizarea despre această boală, să elimine miturile și superstițiile despre bolile mentale în general.
11 octombrie: Ziua Internațională a Fetiței
În 2014 se estima că mai mult de 62 de milioane de fete de pe glob nu aveau acces la educație, și că numeroase din ele, cu vârste între 5 și 14 ani, petreceau cu peste 160 de milioane de ore mai mult în munci din gospodărie față de băieții de aceeași vârstă.