link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Magnesium Citrate
de tianli la: 21/11/2020 14:25:30
taguri: Magnesium Citrate Diverse 

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Magnesium Citrate"

Calcium With Magnesium Secom
Calcium With Magnesium Secom
doppelherz magnesium liquid
durere plus alpha Ch lichid colagen masea sanatate prospecte stiri reumatism Artrita artorza caderea parului albirea parului tratament impotriva caderii parului farmacie durere de genunchi amenajari cresterea parului
Balsam si parfumant de rufe, ecologic, Sodasan
Penetrează bine firele, le întreține și protejează rufele spălate. Datorită conținutului de aloe vera organic și lecitină, hainele devin blânde cu pielea. Nu usucă firele și nu afectează caracteristicile naturale ale textilelor, care astfel păstrează capacitatea de aerisire și de absorbție a umidității. Uleiurile esențiale de lavandă, trandafir, magnolie și geraniu împrumută textilelor un parfum subtil, proaspăt.
Îngrijește și parfumează hainele, este potrivit pentru toate tipurile de fibre.
Fabricat în Germania
Date de siguranță:
- în stare nediluată irită ochii și pielea, în contact direct cu pielea poate fi sensibilizant
- în caz de contact direct se spală cu apă abundentă, dacă iritația persistă, se consultă medicul specialist
- a nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Conține: >30% apă, <5% alcool, ulei parfumant natural cu componentele: geraniol, limonen, linalool, citronellol și citral, lecitină, xantan, glucozidă (tensidă non-ionică), citrate, aloe vera. 100% din ingrediente provin din sursă organică. Certificat ecologic de Ecocert Greenlife.
Firma de curatenie Bucuresti: Petele de rugina nu mai sunt o problema!
Best Cleaning Experts, firma de curatenie Bucuresti, iti spune cum poti sa scapi de petele de rugina din casa, care sunt atat inestetice, cat si periculoase. Petele de rugina isi pot face aparitia pe cele mai diverse suprafete din casa. Ele pot duce la deteriorarea severa a materialelor pe care apar, petele de rugina pot fi indepartate cu succes apeland la cateva trucuri istete de curatare. Descopera cu firma de curatenie Bucuresti, Best Cleaning Experts, cum poti sa scapi de rugina de pe obiectele si suprafetele din casa!
• Indeparteaza petele de rugina de pe obiectele din otel inoxidabil
Petele de rugina isi pot face aparitia pe obiectele din otel inoxidabil din casa, in special atunci cand acestea nu sunt folosite o perioada indelungata de timp, dar si in urma interactiunii otelului cu diferite minerale pe care apa de la robinet le contine. Din fericire, in cele mai multe cazuri, vei reusi sa scapi de petele de rugina aparute in doi timp si trei miscari.
Incepe prin a freca obiectele din otel inoxidabil cu o bucata umeda de hartie abraziva (cu particule abrazive fine). In continuare, inlocuieste hartia abraziva cu o jumatate de ceapa, pe care o freci, la randul ei, de zonele afectate de rugina ale vaselor din otel inoxidabil. In cele din urma, clateste obiectele cu apa fierbinte si sterge-le temeinic cu o carpa moale, curata si uscata.
• Scapa de petele de rugina de pe obiectele din ceramica sau portelan
Petele de rugina se pot instala confortabil si pe suprafetele si obiectele din ceramica ori portelan (gresie, faianta, chiuveta, vas de toaleta, vesela etc.). Insa si acestea pot fi curatate cu succes, daca pui in aplicare cateva sfaturi utile! Pentru inceput, umezeste o piatra ponce si freaca pata de rugina. Daca suprafata pe care o ai de curatat este fragila (cum este cazul veselei din ceramica ori portelan), poti incerca sa aplici o pasta obtinuta din Borax si suc de lamaie. Aplica pasta pe zonele afectate de rugina si permite-i sa se usuce. Ulterior, clateste bine cu apa si repeta procesul, daca pata nu a disparut complet. In cele din urma, sterge bine zona in cauza cu o carpa curata.
• Elimina petele de rugina de pe covoare
Chiar daca poate parea de necrezut, petele de rugina pot fi descoperite si pe covoare, insa numai atunci cand acestea sunt fabricate din materiale sintetice sau din lana. Pentru a le indeparta, aplica suc de lamaie si sare pe urmele de rugina, dupa care clateste bine cu apa si absoarbe excesul de umezeala cu o carpa uscata sau cu un prosop de hartie.
• Curata petele de rugina de pe caramida si suprafete din beton si granit
Caramida, betonul si granitul au avantajul de a putea fi curatate de rugina apeland la o singura metoda de igienizare. Solutia de curatare este mai complexa si presupune amestecarea a 7 parti de glicerina, 1 parte citrat de sodiu, 6 parti de apa si suficienta creta (carbonat de calciu) pentru a forma o pasta groasa. Aplica pasta obtinuta pe zonele afectate de rugina si las-o sa se intareasca. Indeparteaza pasta intarita cu o bucata de lemn si repeta procesul, daca petele de rugina nu au disparut. La final, clateste zona cu apa din abundenta si permite-i sa se usuce de la sine.
Studiu privind băuturile pe bază de bere și riscurile acestora pentru sănătate
Studiu privind riscurile pentru sănătate ale băuturilor1 fotografie

APC România a achiziționat din marile structuri comerciale ale capitalei 45 de tipuri de băuturi pe bază de bere în vederea analizării informațiilor menționate pe etichetă. Scopul acestei analize îl constituie informarea și educarea consumatorilor de astfel de produse.

Studiul a fost realizat de către o echipă coordonată de dr. ing. biochimist Mădălina Iliș și dr. ing. biochimist Mihai Rissdorfer, experți produse alimentare ai APC România. La realizarea studiului s-au avut în vedere prevederile legale în vigoare referitoare la etichetarea alimentelor, în special:

a) Scopul etichetării - de a da consumatorilor informațiile necesare, suficiente, verificabile și ușor de comparat, astfel încât să permită acestora să aleagă acel produs care corespunde exigențelor lor din punct de vedere al nevoilor și posibilităților lor financiare, precum și de a cunoaște eventualele riscuri la care ar putea fi supuși.

b) Informațiile înscrise pe etichetă nu trebuie să inducă în eroare consumatorii, la achiziționarea produselor, în privința caracteristicilor alimentului și în special a naturii, identității, proprietăților, compoziției, cantității, durabilității, originii sau provenienței sale, precum și a metodelor de fabricație sau de producție.

c) Prevederile privind ingredientele, modul de introducere pe etichetă și indicarea ingredientelor cu potențial alergen.

d) Prevederile privind denumirea sub care este vândut alimentul care trebuie să corespundă naturii, genului, speciei, sortimentului sau proprietăților alimentului ori materiilor prime utilizate în fabricație;

Pentru acest studiu ne-am propus următoarele obiective:

Eliminarea confuziei create în rândul consumatorilor cu privire la cele două produse: produsul “bere” și produsul “băutură pe bază de bere”.

Berea este o băutură alcoolică spumoasă, saturată cu dioxid de carbon, obținută prin fermentarea mustului de bere preparat din malț pentru fabricarea berii, hamei și/sau produse din hamei, apă și drojdie de bere fără adaos de alcool etilic, aromatizatori și aditivi gustativi.

Băutură pe bază de bere (mix de bere) este o băutură alcoolică, fabricată pe bază de bere, cu utilizarea zaharului sau a siropurilor de zaharuri și/sau a materiilor prime vegetale, fructelor, pomușoarelor, sau a produselor de prelucrare a acestora, și/sau a aditivilor alimentari gustativi și aromatici.

Cele doua definiții de mai sus, date celor două produse, ar trebui să elimine confuzia creată în rândul consumatorilor cu privire la acestea.

Din păcate, pentru 27% din produsele analizate, denumirea descriptivă a produselor, cum ar fi “Amestec de bere blondă și limonada cu suc de…” sau “Băutură din bere cu aroma de…”, și la care procentul de bere este sub 50%, induce în eroare consumatorii, creându-le percepția falsă a unui nou tip de bere, deși produsul conține mai mult suc de fructe sau limonadă.

Conținutul în alcool al produselor analizate variază de la 0 la 8,5% în volum.

În acest tabel puteți vedea descrierea produselor analizate, conform etichetei.

Identificarea provenienței tipurilor de băuturi pe bază de bere.

În privința țării de origine a produselor analizate a reieșit că: 33% dintre produse sunt fabricate în România, 27% în Germania, 22% în Belgia, 8% în Olanda, 4% în Austria, 4% în Cehia, iar 2% dintre produse au mențiunea “Fabricat în UE”.

Numărul mare de astfel de produse realizate în țara noastră certifică, din păcate pentru consumatori, existența unei cereri mari pentru acest tip de produs, susținută și de preț, care variază între 1,29 lei și 10,25 lei.

Identificarea aditivilor alimentari utilizați în compoziția acestui tip de produs, care prezintă un risc de apariție a unor afecțiuni medicale în cazul unui consum constant și pe termen lung.

În 66% dintre produsele analizate au fost identificați următorii aditivi alimentari: aspartam, acesulfam de potasiu, ciclamat de sodiu, zaharina și sărurile sale, acid citric, albastru briliant, benzoat de sodiu și caramel amoniacal. Asupra aditivilor mentionați mai sus planează cele mai multe suspiciuni privind generarea unor afecțiuni medicale cum ar fi: migrene, astm, epilepsie, boli cardio-vasculare și alergii.

În cele ce urmează vom realiza o descriere sumară a acestora.

Aspartamul (E 951) este un îndulcitor artificial care are o putere de îndulcire de 180 de ori mai mare decât zahărul, fiind lipsit de calorii și asupra căruia există suspiciuni privind declanșarea următoarelor afecțiuni medicale: alergii, migrene, spasme musculare, boli cardio-vasculare.

Acesulfam de potasiu (E 950) este un îndulcitor sintetic care are o putere de îndulcire de 200 de ori mai mare decât zaharul, lipsit de calorii și asupra căruia exista suspiciuni privind declanșarea unor afecțiuni identice cu ale aspartamului.

Ciclamat de sodiu (E 952) este un îndulcitor artificial care are o putere de îndulcire de 30 de ori mai mare decât zahărul. Acest aditiv nu este autorizat în SUA ca urmare a unor studii care au arătat posibile efecte carcinogene.

Zaharina și sărurile sale de Na, K si Ca (E 954) este un îndulcitor artificial

Acid citric (E 330) este un compus organic, cristalin, fără culoare, care aparține clasei de acizi carboxidici și este folosit ca acidifiant. Poate provoca dureri abdominale și poate ataca smalțul dinților.

Albastru briliant (E 133) este un colorant albastru care poate provoca alergii la persoanele cu astm moderat.

Benzoat de sodiu (E 211) este un conservant cu acțiune antibacteriană și antifungică în mediul acid. Asupra acestuia planează suspiciuni cu privire la generarea unor alergii.

Caramel amoniacal (E 150 c) este un colorant maroniu obținut prin arderea zahărului în prezența amoniacului. Este susceptibil de declanșarea unor alergii. De asemenea, distruge Vitamina B6 din organism.

Din totalul de 45 de produse analizate, 7 dintre acestea conțin ASPARTAM.

Top 7 băuturi pe bază de bere cu aspartam din cele analizate:

- Bergenbier Fresh Lemon cu senzor de răcire

- Bergenbier Fresh Soc

- Bergenbier Fresh Grapefruit

- Redd's Cranberry Crush

- Redd's Mojito

- Stephans Brau Grapefruit

- Valentins.

Aici puteți vizualiza detaliat lista ingredientelor prezente în eșantionul de produse analizate.

La fabricarea acestui tip de produs s-au mai folosit și alți aditivi alimentari, cum ar fi: acid carminic (colorant), acid lactic (acidifiant), acid ascorbic (antioxidant), acid carbonic (conservant), citrat disodic (corector de aciditate), citrați de potasiu (corector de aciditate), carbonați de magneziu (corector de aciditate), verde natural C 15, benzoat de sodiu (conservant), arome și stabilizatori (gumă de carruba, gumă esterică, pectine, extract de guillala și guma de acacia).

Din păcate, doar 9% dintre produsele analizate nu conțin aditivi alimentari.

Analiza altor informații de pe etichetă, din punct de vedere al necesității existenței acestora și al clarității mesajului transmis consumatorului.

Mențiunea “A se feri de temperaturi ridicate și îngheț” este neclară pentru consumator și nu-l poate ajuta pe acesta în privința identificării temperaturii de păstrare a acestui produs. În tratatele de specialitate se recomandă ca produsele de acest tip să fie păstrate la temperaturi situate peste temperatura de îngheț, dar nu mai mari de 12 grade Celsius și ferite de razele solare.

Doar 24% dintre produsele analizate au pe ambalaj mesaje de responsabilitate socială de tipul ”Nu consuma alcool în timpul sarcinii” sau alte tipuri de pictograme prin intermediul cărora să se atragă atenția în privința interzicerii consumului acestui produs de către anumite categorii de consumatori care nu au vârsta sau starea medicală adecvată unui astfel de consum.

Ingredientele cu potențial alergen nu sunt, pe eticheta anumitor produs, evidențiate în mod clar, conform legislației în vigoare, existând riscul ca unii consumatori alergici la anumite substanțe din compoziția acestor produse să aibă probleme de sănătate în urma consumului.

De exemplu drojdia, a doua sursa de alergii alimentare, se gaseste nu doar in paine ca drojdie de brutarie, ci si in bere.

Aceasta provoaca alergii la unele persoane, si, in acelasi timp, irita tractul digestiv, facandu-l mai permeabil la proteinele nedigerate din hrana. Acest lucru sporeste posibilitatea dezvoltarii unei reactii alergice la orice si de aceea unele persoane se simt cel mai rau cand consuma alimente la care sunt alergice.



“Berea trebuie să rămână un produs 100% natural, realizat din cele 4 ingrediente (apă, malț din orz, hamei și drojdie de bere) care de-a lungul timpului au subliniat într-un mod unic culoarea, aroma și gustul specifice acestui produs. Amestecul de bere, aditivi alimentari și sucuri de fructe nu contribuie în niciun fel la completarea unor nutrienți necesari organismului în fiecare zi, dimpotrivă, anumiți aditivi alimentari (aspartam, acesulfam de potasiu, ciclamat de sodiu, zaharina și sărurile sale, caramel cu amoniac, albastru briliant, acid citric și benzoat de sodiu) folosiți în unele produse de acest gen sunt susceptibile de efecte negative asupra sănătății, mergând de la simple alergii până la boli mai grave, precum afecțiunile cardio-vasculare.” a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, președintele Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România.