link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
"Iepure, iepure": O superstiție despre noroc
de godessdiana88 la: 22/02/2021 14:54:38
Visezi la un job extraordinar? Eșți dornic să obții o mărire salarială? Ai o prima întâlnire amoroasă și îți dorești ca ea să meargă cât mai bine? Sau, pur și și simplu, vrei să fii însoțit de noroc în tot ce întreprinzi? Potrivit unei superstiții, în loc să cauți o potcoavă sau un trifoi cu patru foi, nu trebuie decât să rostești cuvintele "iepure, iepure" în prima zi a unei luni, urmând ca în următoarele 30 de zile să aduci Fortuna de partea ta sau să-ți îndeplinești o dorință arzătoare!

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

""Iepure, iepure": O superstiție despre noroc"

Cultul pentru Sf. Lucia, între religie şi superstiţie
Sfânta Lucia este o sfântă foarte apreciată în rândul creştinilor, căreia oamenii din Marea Mediterană şi mai ales cei din insula Corsica au vrut să-i închine un cult deosebit. Acest cult se află însă între credinţă şi superstiţie, între creştinism şi tradiţia păgână. În Corsica, mai multe sate sunt numite Santa Lucia Talla, Santa Lucia di Mercurio, Sainte Lucie de Porto-Vecchio şi Santa Lucia di Moriani.În alte municipii din insulă există,...
Superstiții despre frunze
Nu am cum să încep acest articol decât cu o superstiție asociată cu actualul anotimp. Se spune că toamna prinderea unei frunze picate dintr-un copac îți garantează că vei fi însoțit de noroc tot anul viitor. Dacă apuci una din zbor chiar în prima zi a toamnei, ai fi ajutat să eviți orice răceală, gripă, boală din decursul iernii!
Perlele în simboluri, legende şi superstiţii
Pentru grecii din antichitate, perlele erau lacrimile zeilor. Într-o superstiţie a lor, ele împiedicau fetele să plângă în ziua nunţii lor.
Superstiții despre păianjeni
Omorârea unui păianjen aduce ghinion. Această superstiție își poate avea originea într-o legendă potrivit căreia un păianjen și-ar fi țesut plasa peste pruncul Iisus, pentru a-l ascunde de ostașîi lui Irod. Într-o alta, se zice că David, ce urma să devină rege al Israelului, ar fi scăpat de prigoana regelui Solomon, grație unui păianjen care ar fi acoperit cu panza sa intrarea în peștera unde își găsise adăpost.
Superstiții despre masă
Nu este bine să pui o pereche de pantofi noi pe masă întrucât acest lucru este asociat cu moartea sau poate avea un impact negativ asupra stării tale materiale. Această superstiție provine din faptul că oamenii decedați sunt încălțați cu pantofi noi și sunt așezați pe o masă. Din aceeași cauză, se zice că nu este auspicios să dormi pe o astfel de piesă de mobilier.
Superstiții despre batistă
Probabil că cea mai răspândită superstiție din lume despre batistă este că nu trebuie să o dai drept cadou, întrucât semnifică tristeți, lacrimi viitoare. Una pe care o dăruiești unui iubit /unei iubite provoacă, pare-se, despărțirea voastră și chiar îți sorteste că nu te vei mai căsători vreodată!
Superstiții despre căiță și puterile sale magice
În vremea Imperiului Roman, moașele furau cateodată căițele pentru a le vinde avocaților, care credeau că îi asigură în câștigarea proceselor lor. Această superstiție s-a perpetuat de-a lungul secolelor în Irlanda, Danemarca și Anglia! În aceste țări, în secolul al XIX-lea, ziarele cuprindeau reclame, oferte atractive ținând de căițe!
Ariciul în superstițiile și legendele lumii
În folclorul multor popoare, ariciul este un simbol tradițional al ghinionului. În Mongolia, de exemplu, se credea că este de rău augur ca acesta să-ți intre în casă. Această superstiție își avea originea în faptul că aricii merg, de obicei, cu capul în jos, ascunzându-și fața, ceea ce îi desemna drept creaturi lipsite de onestitate!
Superstiții despre bărbierit
Oricum, dacă ești "man", rezervă-ți neapărat câteva zile din săpătămână pentru a te rade, fiindcă într-o superstiție chinezească se statuează că bărbații cu un păr facial neglijent sunt urmăriți de ghinion!
Superstiții despre cămașă
Fiindcă se consideră că o cămașă poate păstra aura ori chiar vigoarea celui care a purtat-o, era recomandat că un copil să o îmbrace numai pe cea a tatălui sau, și nu pe a altora, ce-l puteau "molipsi" de păcate și slăbiciuni. (Această superstiție presupunea că toată lumea avea tați aproape perfecți!).
De ce oamenii se feresc să calce pe crăpături | Din superstițiile lumii
O superstiție de sorginte mai ales occidentală, britanică, ce s-a propagat până în zilele noastre în rândul copiilor, dar și adulților. Cei dintâi obișnuiesc să-și așeza cu grijă tălpile pe jos, în vreme ce cântă, "Step on crack, and break your mother back" ("Pe-o crăpătură de pășești, spatele mamei tale-l zdrobești"). Versurile aparent nevinovate au însă origini întunecate!
Diabolicele ritualuri de magie neagră
Ritualurile şi tehnicile de magie neagră vor cunoaşte, începând cu Evul Mediu, o serie de renovări, perfecţionări şi adaptări continue, capabile să menţină viu interesul clientului de toate categoriile. Un loc aparte îl va căpăta, în acest proces de modernizare, aşa-zisul ritual al sabbatului, practicat obligatoriu de oricare vrăjitor. Cuvântul „sabbat” semnifică în limba ebraică ziua de repaos. Dar, în practica vrăjitorească, el va căpăta cu totul alt sens, anume acela care defineşte un ansamblu de manopere periodice la care se supun vrăjitorii în grup. Sabbatul reprezintă tehnica vrăjitorească reală, dar şi superstiţie. În concepţia vrăjitorilor, sabbatul trebuia să aibă loc de două ori pe săptamână, anume în nopţile de miercuri spre joi şi de vineri spre sâmbătă. Reuniunea se desfăşura într-un loc izolat, la răscruci de drumuri, pe malul mării sau al unui lac, în mijlocul unei păduri întunecate. Invitaţii la sabbat trebuiau să facă ungerea magică, adică să se frece pe corp cu o pomadă preparată după un ritual anume. Întâlnirea se petrecea înainte de miezul nopţii, prezenţa la sabbat fiind obligatorie. Vrăjitorul care absenta prima oara era violent dojenit. A doua oară suferea o sancţiune foarte severă.

Există credinţa ca vrăjitorii se adunau la sabbat venind călare pe ţap, pisică neagră, lup sau măgar, alţii pe o mătură cu coadă, furcă, broască râioasă zburătoare sau liliac, brăzdând aerul rapid spre a coborî exact la locul de întâlnire. Când toţi vrăjitorii erau adunaţi, apărea în mijlocul lor Satan, sub forma unui ţap cu coarne lungi, avînd faţă umană, barbă ascuţită, nas coroiat şi piele neagră. Vrăjitorii îl salutau solemn şi adresau adoraţii. Potrivit supertiţiilor, Satan putea să apară şi dintr-un mic vas, având dimensiunile unui şoricel. Dar, pe măsură ce vrăjitorii făceau ritualul cuvenit, cesta creştea, căpătând cu încetul forme colosale.
Superstiții despre portofel și norocul la bani din el
Îndepărtează din portofelul tău tot ce este inutil, chitanțe, facturi de demult, tot felul de însemnări, carduri expirate ori pe care nu le utilizezi... În acest mod, elimini din el o energie stagnantă, și îi faci loc uneia proaspete, înnoitoare, având harul să momească banii către acesta!
Superstiţii despre cafea
Dacă în superstiţiile româneşti vărsatul cafelei reprezintă un semn de noroc, de bani, în cele occidentale, atunci când o fată îşi varsă cafeaua înseamnă că iubitul ei sau cineva care o iubeşte se gândeşte la ea chiar în acea clipă.
Greierele în simboluri şi superstiţii
Spiritul de iniţiativă şi isteţimea cu care este înzestrat greierul sunt văzute pe diferite meridiane drept chei ale succesului. La chinezi, numeroasele ouă depuse de acesta semnifică productivitatea, fertilitatea pământului şi a femeilor.
Superstiţii despre porci
În creştinism, Evanghelia după Marcu (5: 1-16) face referire la un exorcism din ţinutul gadarenilor, în care Iisus a alungat o legiune de demoni dintr-un om, transferandu-i în aproape două mii de porci, pe care apoi i-a trimis să se înece în mare.
Superstiţii despre mătură şi măturat
Vrăjitoarele puteau fi ţinute departe de casă la ruşi punându-se o mătură în gard, şi la ucrainieni sprijinind sau bătând în pragul casei o mătură. La slovaci, pentru a opri o vrăjitoare să fure laptele unei vaci, animalul era afumat cu o mătură arsă.
Superstiţii despre rândunele
Rândunelele sunt considerate a fi sacre, sfinte, întrucât se crede că au au zburat în jurul crucii pe care era răstignit Iisus Hristos. Potrivit unei legende din Danemarca, ele au dat înconjur acestei cruci, strigandu-i Mântuitorului "Svale, svale!" ("Prinde curaj," "Îmbărbătează-te"), din acest motiv căpătându-şi numele (în daneză, rândunicii i se spune "svale").
Superstiții despre tortul de nuntă
În perioada medievală, tortul era confecționat dintr-un fel de chifle așezate unele peste altele. Mirele și mireasa obișnuiau să-și împărtășească un sărut chiar deasupra acestei stive de chifle pentru a se bucura de fertilitate și a fi fericiți împreună.
Lăbuța de iepure: Talisman, obiect norocos
Oricum, potrivit tradiției Hodoo, pentru ca o amuleta de acest gen să aibă puteri magice, era necesar să se respecte câteva condiții stricte...
Vulpea si iepurele - Fabula de Esop
Intr-o zi, un iepure i-a spus cumetrei vulpe: "Se spune ca esti tare priceputa si obtii adesea mari foloase in lume. Cum stii sa aduci norocul de partea ta?"
Horoscop chinezesc 2015 - Iepure
Horoscopul chinezesc 2015 al Iepurelui anunta o vreme de inflorire si prosperitate materiala. Universul pare sa ia seama, in cele din urma, la aspiratiile tale cele mai fierbinti legate de implinirea financiara. Acei dintre Iepuri care si-au cladit pana acum o solida fundatie a demersurilor lor de a-si inalta nivelul de trai tind sa se bucure de o viata lipsita de griji si probleme. Oaia/Capra de Lemn, guvernatoarea acestui nou an chinezesc, nu are de ce sa se confrunte cu Iepurele, si neavand nici un motiv sa alunge norocul din calea ta.
Horoscop chinezesc 2016 - Iepure
Potrivit horoscopului chinezesc 2016, sporita influenţă de care profită Iepurele în sfera socială se reflectă în oportunităţi atât profesionale cât şi financiare. Deşi face o tovărăşie bună cu Maimuţa de Foc, această nu se poate împiedica să îi joace nişte feste, fiind necesar aşadar să fie cât mai adaptabil. Relaţiile cu prietenii, cu familia şi viaţa sentimentală sunt marcate de satisfacţii şi împliniri.
Iepurele de metal Basescu, la final de ciclu in zodiacul chinezesc
Intre 3 februarie 2011 şi 2 ianuarie 2012, ne aflăm, conform zodiacului chinezesc, în anul chinezesc al Iepurelui de metal. Evenimentul e unul special pentru preşedintele Băsescu, născut în 1951, adică tot într-un an în care era sărbătorit Iepurele de metal chinezesc.
Horoscop Iepure (Pisica) 2013
Horoscop Iepure (Pisica) 2013 - Perspectivele Iepurelui in Anul Sarpelui 2013.
Reproducerea iepurilor
Pentru programarea reproducerii în crescătoria de iepuri de casă, trebuie să ne însușim câteva noțiuni elementare privind reproducerea iepurilor.
Hai să vedem ce trebuie să ştim:
Programarea reproducerii iepurilor
În vederea determinării ritmului de reproducere a iepurilor de casă dintr-o crescătorie, trebuie să avem în vedere condițiile de hrănire și adăpostire asigurate în cadrul acesteia.
Horoscop chinezesc 2013 - Iepure
Potrivit horoscopului chinezesc 2013, ramurile pamantesti ale Iepurelui si Sarpelui, Mao si Chen, tind sa isi faca rau una alteia. Din acest motiv, nativii din Iepure si cei din Sarpe sunt incompatibili. Reprezentantii semnului zodiacal chinezesc al Iepurelui au in fata un destin mai putin auspicios in Anul Sarpelui Negru de Apa.
Vulpea si iepurele – Poveste ruseasca
Au fost odata ca niciodata doua case la marginea unei paduri. Intr-una din ele statea iepurele, iar in celalalta, vulpea. Locuinta iepurelui era facuta din coji de mesteacan, iar cea a vulpii din bucati de gheata. Coliba iepurelui era foarte mica, avand o singura camaruta, in care abia incapeau o soba si o masa.