link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Bătrânul alchimist: Poveste cu tâlc
de godessdiana88 la: 04/04/2021 10:50:01
O poveste cu tâlc despre înțelepciunea și aurul alchimiei...

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Bătrânul alchimist: Poveste cu tâlc"

Marele somn: Poveste cu tâlc de Osho
În această poveste cu tâlc, Osho ne descrie marele somn, somnul total al trăirii, cu visele sale iluzorii, care ne determină să ne atașăm de lucruri, obișnuințe efemere, superficiale, ce nu ne reprezintă cu adevărat, și care ne fac în pragul morții sau chiar după aceea, să fim pătrunși de crunte dezamăgiri, regrete incomensurabile și inevitabile.
Fii indiferent - Poveste cu tâlc
Un bătrân și un tânăr călătoreau alături de un măgar. Când au ajuns în apropierea unui oraș, și-au încrucișat drumul cu o ceată de copii ieșiți de la școală, care au început să chicotească, să râdă de ei, zicând cu glas tare, "Uitați-vă la proștii ăștia! Au un măgar sănătos, voinic, puternic, și, cu toate astea, umblă pe jos. Ar trebui ca cel puțin bătrânul să stea pe măgar!"
Înțelepciunea învinge Puterea: Poveste cu tâlc
O poveste cu tâlc despre modul cum înțelepciunea poate înfrânge puterea, poate răsturna guverne, detrona regi sau împărați. VEZI MAI DEPARTE....
Plictisit de moarte: Poveste cu tâlc
Există o poveste cu tâlc pe care am auzit-o de multe ori, despre un tânăr care a murit și a ajuns apoi într-un loc minunat, unde avea la dispoziție tot confortul și toată frumusețea la care visase vreodată.
Iluminarea în 7 zile: Poveste cu tâlc
Perseverența, munca de Sisif de a-ți vedea cu ochii idealurile, constitue singură cale de a ți le materializa, indiferent câtă vreme va presupune acest demers. Iluminarea în 7 zile, o poveste cu tâlc, arată cât se poate de clar cum se poate întâmpla așa ceva...
Turbanul lui Nastratin Hogea: Poveste cu tâlc
Astăzi vă propun o poveste cu tâlc despre Nastratin Hogea, un fel de Păcală din Asia, numit și Nostradin Hoxha, Molla Nəsrəddin, sau Nasrudin hodža, o poveste despre cât de exorbitantă și fără rost poate fi vanitatea.
Un om însetat în deșert: Poveste cu tâlc
O poveste cu tâlc despre oportunitățile grăbite care ni se ivesc în viață și necesitatea de a risca pentru a profita de ele, fără să ne mai întrebăm dacă vom reuși sau nu.
Codul ospitalității: Poveste cu tâlc de Paulo Coehlo
"Codul ospitalitățîi" este o poveste cu tâlc a lui Paulo Coehlo, celebrul scriitor brazilian care are peste un milion de cărți vândute în întreaga lume, inclusiv 14 volume cu povestiri scurte și vestitul roman "Alchimistul". Paulo Coehlo are o activitate bogată, intensă pe internet, promovând în acest spațiu virtual chiar și copii ale propriilor cărți piratate!
Revolta împotriva burţii | Poveste cu tâlc
Această poveste cu tâlc ne sugerează că există piloni de bază ai lumii noastre fără de care nu putem exista sau fără de care existenţa noastră devine falsă, firavă, ori că avem nevoie de o armonie atotcuprinzătoare între inimă, suflet şi trup. Desigur, povestea poartă şi alte semnificaţii, ce aşteaptă să fie descoperite, desconspirate, înţelese în funcţie de individualitatea fiecăruia dintre noi...
Poveste cu tâlc: Perlele din gură
O poveste cu tâlc din Mahabharata despre lăcomie şi necazurile aduse de ea. Setea de avere ne poate distruge în cele din urmă tot ce avem mai drag pe lume!
Lecţia păpuşilor - Poveste cu tâlc
O poveste cu tâlc despre cum ar trebui să comunicăm cu cei din preajma noastră, despre alegerea gândurilor care să fie ferecate în noi, a răstimpului când este bine să vorbim şi a celui când trebuie doar să ascultăm cuvintele altora, a selectării oamenilor în care să ne încredem.
Darul adevăratului călugăr | Poveste cu tâlc
Această poveste cu tâlc ilustrează expresiv modul în care oamenii care se dedică cu trup și suflet unei credințe, fie ea Creștinism, Buddhism (Zen) sau Islamism, reușesc să se desprindă de deșartele drumuri ale vieții lumești. După părerea mea (și nu numai a mea) toate religiile țintesc spre un Unic Dumnezeu.
Cercul bucuriei și dăruirii: Poveste cu tâlc
Ce este lanțul, cercul bucuriei și dăruirii, sau schimbul cumva circular al darurilor, cadourilor vieții, în care punctul de start, de debut, ajunge să coincidă uneori cu cel de final, împlinire? Poți afla asta din această poveste cu tâlc!
Semnificația visului tău - Poveste cu tâlc
Cei familiarizați cu blogul meu, știu că mă ocup și de interpretarea și semnificația viselor. Cu adevărat important în acest domeniu este să ne descifrăm un vis în funcție de individualitatea, personalitatea noastră, năzuințele și temerile noastre specifice cele mai adânci. Dacă două persoane au un același vis, fiecare dintre ele ar trebui să extragă un mesaj, un înțeles aparte, diferit din el, în funcție de ceea ce le frământă pe fiecare dintre ele. Despre acest lucru este vorba în această poveste cu tâlc...
Pășirea peste ape: Poveste cu tâlc
O poveste cu tâlc a lui Sri Ramakrishna despre autentica credință în Dumnezeu... Fata unui țăran avea îndatorirea de a aduce lapte proaspăt clienților din mai multe case, unul dintre aceștia fiind un preot. Pentru a ajunge la locuința lui, lăptăreasa trebuia să traverseze un râu foarte mare. VEZI MAI DEPARTE...
Frica de moarte: Poveste cu tâlc
Poveste cu tâlc despre viață ca un împrumut, o datorie pe care o avem de plătit față de moarte sau de viața care va continua cu sau fără noi...
Necesitatea și lăcomia: Poveste cu tâlc de Sri Ramakrishna
Despre ceea ce se întâmplă în această poveste cu tâlc, numită și "parabola frizerului și a celor șapte ulcioare ale lăcomiei", Sri Ramakrishna Paramahamsa (1836–1886), mistic proeminent din India secolului al XIX-lea, le spunea discipolilor săi, "Aceasta este starea unor oameni în împărăția cerurilor. Cei care nu înțeleg diferența dintre adevărata cheltuială și adevăratul venit pierd tot ce au".
Dumnezeu: Poem / Poveste cu tâlc de Kahlil Gibran
În acest poem sau poveste cu tâlc, personajul la persoana întâi a lui Kahlil Gibran este însuși Omul, însăși Omenirea, pe măsură ce se ridică la o înțelegere, iubire tot mai cuprinzătoare a lui Dumnezeu, a Divinității.
Moartea lui Gălușcă (Wonton): Poveste cu tâlc de Zhuangzi
O scurtă poveste cu tâlc, aparent enigmatică sau absurdă, ilustrând, de fapt, pericolele pe care Zhuangzi sau Chuang-tzu le vedea în mersul contra naturii înnăscute a lucrurilor, existenței.
Discipolul bețiv: Poveste cu tâlc
Pentru a ne dezvolta, a evolua în viață, trebuie să ne arătăm nu numai calitățile, ci și defectele? O întrebare al cărei răspuns îl poți afla în această poveste cu tâlc...
Țelul vieții: Poveste cu tâlc
O poveste cu tâlc despre comoara veritabilă pe care ne-o oferă viață atunci când nu încercăm să ne-o încorsetăm, să o asociem exclusiv cu vreo semnificație aparte sau cu vreun țel mai mult sau mai puțin măreț...
Despre posesivitate: Poveste cu tâlc
O poveste cu tâlc foarte simplă, inocentă chiar, extrem de lămuritoare despre ce înseamnă cu adevărat iubirea și posesivitatea...
Ceata de broaște: Poveste cu tâlc
Această poveste cu tâlc ne aduce aminte că vorbele noastre pot avea un efect uriaș asupra destinului unor semeni de-ai noștri. De aceea, ar trebui să ne alegem, să ne cântărim cu grijă cuvintele înainte de a le da glas, fiindcă, uneori, pot face chiar diferența dintre viață și moarte.
Împlinirea: Poveste cu tâlc despre Picasso
Thomas Edison spunea, "Geniul este 1% inspiraţie şi 99% transpiraţie." Există o vestită poveste cu tâlc despre Picasso în acest sens, chiar dacă procentele anterioare nu sunt neapărat aidoma...
Lotusul și lacul: Poveste cu tâlc
În această poveste cu tâlc, lotusul ce dă să înflorească pe un lac este asemuit cu autentica cale de aflare a semnificației vieții, una care poate fi numai spirituală, desprinsă întru totul de conexiunile materiale, lumești.
Vremuri grele: Poveste cu tâlc de Paulo Coehlo
O poveste cu tâlc și umor a lui Paulo Coehlo despre acțiunile pripite, inițiate pe baza unor informații greșite sau interpretate eronat pe care ni le asumăm câteodată.
O poveste cu tâlc buddhistă
O poveste cu tâlc ilustrând principii buddhiste de bază, precum legea karmei și renașterea, efectul afinității karmice și necesitatea de a ne purta cu bunătate cu toate făpturile de pe pământ.
Parabola Dragostei, Averii şi Succesului - Poveste cu tâlc
O poveste cu tâlc care sper să se adeverească, să prindă formă si esenţă, dacă nu a făcut-o deja, în vieţile voaste...
Reflexia: Ceea ce dăm e ceea ce primim - Poveste cu tâlc
O poveste cu tâlc care ne reamintește că viața este ca un fel de ecou, reflexie. Indiferent ce energii trimitem în afară, ele vor reveni, asemeni unui ecou, unei reflexii, către noi. Ceea ce dăm este ceea ce primim. Sau, așa cum se spune în Biblie, în 2 Corinteni, 9:6, "Să ştiţi: cine seamănă puţin, puţin va secera, iar cine seamănă mult, mult va secera."