link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
15 septembrie: Ziua Greenpeace
de godessdiana88 la: 14/09/2021 17:57:54
An de an, pe 15 septembrie, oameni de pe tot globul își i-au răgaz pentru a celebra Ziua Greenpeace. Această zi ne îndrumă să ne eliberăm activistul din interiorul nostru și să ajutăm la îmbunătățirea stării planetei și a mediului său natural.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"15 septembrie: Ziua Greenpeace"

15 septembrie: Ziua Internațională a Democrației
Instituită în 2007 de Adunarea Generală a ONU, Ziua Internațională a Democrației are scopul de a promova și sprijini principiile democrației. În preambulul rezoluției de adoptare, s-a menționat: "deși democrațiile împărtășesc trăsături comune, nu există un singur model de democrație, iar democrația nu aparține nici unei țări sau regiuni... democrația este o valoare universală bazată pe voința liber exprimată a oamenilor în determinarea propriilor lor sisteme politice, economice, sociale și culturale, și participarea lor în toate aspectele vieții."
15 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 15 septembrie sunt praznuiti Sfantul Ierarh Iosif cel Nou de la Partos, Sfantul Mare Mucenic Nichita Romanul si are loc sarbatoarea catolica Sfanta Fecioara Maria Indurerata.
9 septembrie: Ziua șnițelului vienez
Marcată în fiecare an pe 9 septembrie, Ziua șnitelului vienez celebrează acest fel de mâncare și istoria sa. Constând, în cea mai simplistă rețetă din carne de vită, învelită în făină de grâu, ouă, făină și pesmet, prăjită într-o tigaie, este considerat o delicatesă în multe părți ale lumii.
27 septembrie: Ziua Mondială a Turismului
Încă din 1980, Organizația Mondială a Turismului celebrează anual pe 27 septembrie Ziua Mondială a Turismului, o dată aleasă pentru a comemora adoptarea în 1970 a statutului acestei organizații.
15 ianuarie : Ziua "Mulțumește-i Mentorului Tău"
Anual, pe 15 ianuarie, Ziua "Mulțumește-i Mentorului Tău" ne îndeamnă să ne reamintim de persoanele influente din existența noastră, de imensa contribuție în evoluția noastră a oamenilor care ne-au îndrumat în viață și ne-au sprijinit să fim ceea ce suntem în prezent.
15 mai: Ziua "Dăruiește Flori Cuiva"
De ce să oferim flori numai de Dragobete, Sfântul Valentin, 8 martie sau cu prilejul unor aniversări? Pe 15 mai, Ziua "Dăruiește Flori Cuiva", avem încă un motiv, un pretext de a recurge la acest gest și a ne arăta astfel aprecierea față de o persoană specială, a ne exprima, eventual, dragostea pentru aceasta și a ne cere, în acest fel, iertare, dacă este cazul, femeilor, fetelor, bărbaților, băieților care au loc important în inima noastră!
15 iulie: Ziua Iubesc Caii
În fiecare an, pe 15 iulie, Ziua Iubesc Caii este dedicată acestor magnifice animale prietenoase cu oamenii.
8 septembrie: Ziua Mondială a Fizioterapiei
Anual, pe 8 septembrie, Ziua Mondială a Fizioterapiei crează oportunități pentru fizioterapeuți din toată lumea să extindă conștientizarea despre contribuția crucială a profesiei lor la menținerea oamenilor într-o stare fizică cât mai bună.
14 septembrie: Ziua Vieții Creative
În fiecare an, pe 14 septembrie, Ziua Vieții Creative ne îmboldește să ne demonstrăm creativitatea celor din jurul nostru, să ne explorăm imaginația, să ne rezervăm timp pentru a visa, a descoperi și inventa.
22 septembrie: Ziua Mondială a Rinocerului
Anual, pe 22 septembrie, Ziua Mondială a Rinocerului celebrează cele cinci specii ale acestui animal ierbivor de pe pământ și are țelul de a crește conștientizarea despre acesta, din punct de vedere al conservării sale, al dificultăților cu care se confruntă pentru supraviețuirea sa.
23 septembrie: Ziua Internațională a Limbajelor Semnelor
Anual, pe 23 septembrie, Ziua Internațională a Limbajelor Semnelor reprezintă o oportunitate specială de a sprijini și proteja identitatea lingvistică și diversitatea culturală a oamenilor surzi și a altor utilizatori ai limbajelor semnelor. Această zi are țelul de a promova folosirea limbajelor semnelor de către lideri locali, naționali și globali, în parteneriat cu asociații naționale și internaționale ale oamenilor surzi.
15 octombrie : Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini
Marcată anual pe 15 octombrie, Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini sau Ziua Globală a Spălatului pe Mâini are o sporită importanță în 2020, în contextul pandemiei Covid-19. A fost stabilită în 2008 de către Parteneriatul Global al Spălatului Mâinilor (GHP), fiind inițial focalizată spre copiii școlari. Înființat în 2001, și incluzând organizații guvernamentale, corporații, instituții academice și organizații multilaterale, GHP urmărește promovarea spălatului pe mâini ca o cale de îmbunătățire a sănătății în toată lumea.
15 iunie: Ziua Mondială de Conștientizare a Abuzului Vârstnicilor
Marcată anual pe 15 ianuarie, Ziua Mondială de Conștientizare a Abuzului Vârstnicilor a fost recunoscută oficial de Adunarea Generală a ONU prin rezoluția 66/127 din decembrie 2011, ca urmare a unei cereri a Rețelei Internaționale de Prevenire a Abuzului Vârstnicilor, care a stabilit prima sa comemorare în iunie 2006.
13 septembrie: Ziua Arahidei (Alunei de Pământ)
Pe 13 septembrie, Ziua Arahidei (Alunei de Pământ) aduce un omagiu acestei semințe, numită și alună americană, a unei plante (Arachis hypogaea - L.) originare din America de Sud, care este, de fapt, o legumă, și nu un fel de alună, ce crește în pământ, asemeni cartofilor.
23 septembrie: Ziua Educației în Tehnologia Informației
An de an, pe 23 septembrie, Ziua Educației în Tehnologia Informației celebrează acest tip de învățământ asupra unui domeniu care are un rol tot mai mare în viața noastră de toate zilele, fără de care nu am putea fi ajutorați în lumea digitală din prezent și din viitor.
25 septembrie: Ziua Mondială a Farmacistului
Anual, pe 25 septembrie, Ziua Mondială a Farmacistului este sărbătorită de profesioniștii din acest domeniu important al îngrijirii sănătății, se focalizează pe rolul acestor specialiști în îmbunătățirea stării de sănătate pe scară globală!
6 septembrie: Ziua "Citește o carte"
Pe 6 septembrie, în fiecare an, Ziua "Citește o carte" ne îndeamnă să ne distanțăm nițel de agitatul trai zilnic cotidian, pentru a ne relaxa și a medita la sensul vieții noastre citind o carte bună. Pentru unii oameni lectura rămas încă cea mai importantă ocupație și formă de deconectare după job sau școală. Pentru alții, reprezintă o gen de tortură, ce le răpește timpul prețios dedicat telenovelelor și manelelor.
7 septembrie: Ziua Internațională a Aerului Curat pentru ceruri albastre
Pe 7 septembrie 2020 se celebrează pentru întâia oară Ziua Internațională a Aerului Curat pentru ceruri albastre.
12 / 13 septembrie - Ziua programatorului
Ziua programatorului este una profesională internațională celebrată în ziua 256 a fiecărui an (13 septembrie în anii obișnuiți și 12 septembrie în cei bisecți).
13 septembrie: Ziua gândirii pozitive
Ziua gândirii pozitive, sărbătorită anual, neoficial, pe 13 septembrie, ne îndeamnă să ne debarasăm de gândurile pesimiste, care ne secătuiesc energia și ne umplu de stres, și să ne îndreptăm atenția numai spre jumătatea plină a paharului vieții.
18 septembrie: Ziua Primei Iubiri
Inițiată în 2015, în SUA, Ziua Primei Iubiri este de atunci celebrată anual pe 18 septembrie și în alte țări. Ea se adaugă altor sărbătoriri ale dragostei, precum Ziua Sfântului Valentin din 14 februarie, și Ziua Dragobetelui din 24 februarie.
21 septembrie: Ziua Internațională a Păcii
Ziua Internațională a Păcii, numită uneori, neoficial, Ziua Mondială a Păcii, un eveniment inițiat de ONU, celebrat anual pe 21 septembrie, este dedicată idealurilor păcii, atât în și între națiuni și oameni, încetării violențelor și războaielor din toată lumea.
15 februarie: Ziua Sărbătoririi Celor Singuri
Ziua Sărbătoririi, Conștientizării sau Aprecierii Celor Singuri este un eveniment neoficial ce are loc anual pe 15 februarie, a două zi după cea a Sfântului Valentin.
15 aprilie: Ziua Universală a Culturii
Ziua Universală a Culturii, cunoscută și că Ziua Mondială a Culturii, este marcată anual pe 15 aprilie în multe țări din lume pentru promovarea protecției culturii și a Pactului Roerich.
27 septembrie: Ziua Doar Pentru Că
Anual, pe 27 septembrie, nu avem nevoie de vreun motiv, de vreo temă anume pentru a sărbători, întrucât este Ziua Doar Pentru Că. În aceasta zi, de exemplu, daca vrei să te delectezi cu o înghețată îmbrăcat într-un costum de Moș Crăciun, dă-i bătaie! Daca vrei să te cațări într-un copac, desi ești adult, nu mai sta mult pe gânduri și fă asta! Este o zi dedicata alungărilor temerilor despre "de ce"!
4 septembrie: Ziua Îmbinării de Mirodenii
Dacă o aromă specială, răvășitoare ne răvășește simțurile pe 4 septembrie, asta se întâmplă întrucât, anual, pe această dată, este Ziua Îmbinării de Mirodenii. Bucătării și chefii știu bine cum să selecteze cu atenție ierburile și mirodeniile din mâncărurile noastre preferate, dându-le viață, resuscitându-le în cerul gurii noastre. Specialiștii în sănătate subliniază, de alftel, frecvent, importanța unor astfel de ingrediente în orice gătim.
9 septembrie: Ziua Minunaților Trăzniți
Ziua Minunaților Trăzniți din 9 septembrie ne încurajează anual să ne debarasăm de orice este monoton, convențional, plictisitor în viață, să ne refuzăm să mai dansăm după cum ne cântă alții, să fim trăzniți, ciudați, stranii, și să onorăm o persoană care ne-a minunat mereu în decursul vieții prin personalitatea sa și ideile sale neobișnuite!
10 septembrie: Ziua Schimbului de Idei
Ziua Schimbului de Idei, marcată în fiecare an pe 10 septembrie, ne îmboldește să ne împărtășim gânduri creative cu alții și să le receptăm, cu bunăvoința, deschidere, pe cele ale lor.
12 septembrie: Ziua Jocurilor Video
Nu avem vreun motiv să ne pară rău că nu am văzut lumina zilei pentru prima oară pe 12 septembrie, întrucât ne-ar pune in umbră Ziua Jocurilor Video. În prezent, industria jocurilor video este una de circa 18 miliarde de dolari, care crează constant noi teme și variante pentru toate vârstele!