link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
social, not spam
de leonid la: 24/01/2009 00:24:53
taguri: social Not Spam sfaturi idei Internet 
Atenţie! Articolul care urmează este lung şi trebuie tratat ca atare. În cazul în care ţi-e lene sau ai alte lucruri mai bune de făcut, te rog să părăseşti această pagină. Acestea fiind spuse, îmi aranjez perna şi încep a tasta fioros.

Ideea acestui articol mi-a venit citind poruncile spamerului profesionist pe twitter. Spamul este pentru tăntălăi şi gură cască, de ce?

degeaba îmi dai follow pe twitter. Probabil să adulmec informaţia (să-ţi intru pe site), dar nimic mai mult.
degeaba scrii comentarii anemice pe blogurile ălea mari cu trafic. Probabil să fii remarcat de un alt parazit, care scrie comentarii anemice, dar nimic mai mult.
degeaba faci schimbi de link-uri cu toţi nătărăii şi puştanii. Bullshit, crezi că intră cineva în turma aia de link-uri pusă la blogroll? Posibil să intre, dar câţi te vor frecventa în continuare? Nici unul.
degeaba ne bagi pe gât link-ul blogului tău. Am înţeles, ţi-ai făcut blog, eşti entuziasmat şi înafară de prietenă şi mamă nu ţi l-a citit nimeni. Răbdare, muncă, nu spam.
Be social! De ce?


interacţionează cu alţi bloggeri, constant. Nu-i deajuns să arunci un comentariu pricăjit pe blogul lui x-ulescu’ ca să ai trafic.
oferă ajutor când altcineva are nevoie. Oferă comentarii ontopic, comentarii cu folos. Oferă sfaturi în cazul în care eşti capabil. Dacă vii cu aşa ceva (comentariul 3), zău că nu mă impresionezi.
foloseşte reţele sociale, fii social. Twitter pedalează fantastic în ultimul an, ce mai aştepţi? Interacţionează, ajută, oferă informaţii pe care tu le-ai digera. Implică-te!
Scrie şi scrie bine. Conţinutul e rege. Lumea citeşte informaţii interesante. De ce crezi că are succes pitzipoanca? Conţinutul (nu neapărat pozele cu piţe goale) e scris cu talent.

Degeaba ai idei şi eşti genial dacă nu te citeşte nimeni. Fii egoist când trebuie şi interacţionează. Cititorii nu vin singuri şi se stabilesc pe blogu-ţi că eşti genial. Adu-i la tine, menţine-le interesul.

observă, citeşte, analizează. Vezi cine pe cine citeşte. Vezi cine şi unde comentează şi de ce. Încearcă să îmbini amuzantul cu utilul. Nimeni nu vrea să citească o ştire scrisă de un morocănos în timp ce se screme pe wc. Ok?
acceptă că nu eşti cel mai cel. Greşeşti, înveţi şi treci mai departe.
“puţin e mult“. În cazul în care n-ai talent înăscut la povestit, ascunde-ţi slăbiciunile. Scrie puţin şi bine. Am peste 1k feed-uri de citit, zilnic. Nu am să te citesc în cazul în care te câcâi până scoţi două vorbe.
Nu în ultimul rând, trebuie să vrei. Nu e deajuns să interacţionezi două ore pentru a avea un blog de succes 2 ani.

chiar vrei să câştigi? Chiar vrei să ajungi să scrii excelent şi să arborezi o comunitate drăguţă în jurul blogului?
pas cu pas. Cu o floare nu se face primăvară. Dacă te ia lumea de spamer şi neserios cu greu ai să ieşi din aceste apelative, pe bună dreptate.
Social media spam sucks. O spun alţii pe la case mai mari, nu numai eu. Încearcă să faci ca viaţa altora să pută mai puţin. Hai mişcă-ţi fundul la treabă!

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"social, not spam"

spam de la hi5, not !
spam de la hi5, not !
Cel mai tare SPAM!
Cel mai tare mesaj de SPAM!
Yahoo!mash - Reţea Socială lansată de Yahoo
Yahoo! Mash este o reţea socială lansată de Yahoo! în Septembrie 2007 pentru a face concurenţă reţelelor sociale existente ca MySpace, Orkut şi Facebook oferind un mashup a diferitor servicii într-un singur loc. Yahoo! Mash la moment trece perioada de beta testareîn baza invitaţiilor.

Mash prezintă utlizatorilor săi posibilitatea de a redacte paginile altor persoane, numai dacă această opţiune nu este deconectată.
Amendă pentru spam
Anrcti a dat prima amendă pentru spam:

Urban si Asociatii SRL este prima companie din Romania amendata pentru expedierea de comunicari comerciale nesolicitate sau “spam”.

Solicitare catre abonatii UrbaNNews - No. 8396/2008-03-10

Luni 10 Martie 2008

Stimati abonati,

Intrucat ANRCTI pare sa cedeze mafiei financiare din Romania, care este nemultumita de ceea ce scrie zilnic despre fraude, escrocherii si inginerii financiare agentia de stiri UrbaNNews, si dl. Dan Georgescu Presedintele ANRCTI a declarat in Ziarul Financiar faptul ca a sanctionat agentia noastra [ doar doar nu o sa mai publicam aceste tepe si pe orchestratorii lor ] ,

Am decis sa demaram o campanie in baza careia, va solicitam sa ne transmiteti la adresa confirmareabonare@urbannews.ro , urmand ca din data de 11 martie 2008 sa stopam trimiterea newsletterului catre cei care nu vor confirma in scris faptul ca doresc sa il primeasca.

Luam aceasta masura intrucat au existat cazuri in care, indivizi necunoscuti au procedat la abonarea unor terte persoane fara acordul acestora, iar cei din urma au considerat faptul ca au fost abonati de UrbaNNews. Intrucat credem ca majoritatea celor 60.000 de vizitatori lunari ai nostri vor sa stie ceea ce se intampla in jurul lor, si cine sunt cei care doresc sa le creeze prejudicii , asteptand doar prilejul sa le mai dea o teapa, am decis sa luam aceasta masura.

Va asteptam confirmarile dvs. la confirmareabonare@urbannews.ro

P.S. Va rugam nu dati reply la mail folositi adresa de mai sus

Redactia URBANNEWS

Ceea ce scrie zilnic Urban News este “copy/paste” din media online din România. Dar ce a fost cu adevărat stupid, cu ceva timp în urmă, deşi 90% din conţinut era copiat, aveau click dreapta şi copy dezactivat, pentru a nu fi furaţi. Nu pot totuşi să nu mă întreb, chiar dacă retoric, de ce tocmai Urban News? Se practică spam-ul agresiv, de ani de zile în România! De ce tocmai ei? Ajunge să faceţi un mic tur al website-urilor care au în title “Primul portal din România”, “Portalul numărul unu în România” , etc. iar dacă vă înregistraţi ca utilizatori pe acele site-uri, veţi afla cum se face spam în România. Un exemplu aici. În fine mi se pare stupidă amenda, şi nu cred că au ales aleatoriu pe cei Urban News, din sutele de reclamaţii pe care cei de la ANRCTI le primesc. Cum de altfel mi se pare stupid să dai public în Ziarul Financiar, şi să o numeşti ca fiind prima amendă de spam, acest lucru nu poate să însemne decât incapacitatea, incompetenţa sau indiferenţa celor de la ANRCTI faţă de ce se întâmplă pe internetul românesc. Dacă le-au trebuit atâţia ani să dea prima amendă o pentru spam, dar şi asta cu cântec, cât le va mai trebui pentru a lua în considerare şi celelalte infracţionalităţi online?

Vezi ce spune şi Iulian Urban.
socialmedian: Cel Mai Nou Agregator de Noutăţi Sociale [Invitaţii]
social|median este ultimul proiect de la fondatorul Jobster - Jason Goldberg. La moment trece stadiul de private beta, este un instrument de bookmarking, care seamănă cu Twine, ce culege informaţii din variate surse de noutăţi din toate domeniile. Deşi so
Cît Timp Cheltui Activînd în Social Media
Să fim cinstiţi: suntem social media addicts înrăiţi, sau cum spun americanii - junkies. Dacă merge vorba de un nou instrument pentru Twitter, ceva nou legat de Facebook, sau în caz general ceva legat de web 2.0, noi atacăm aceste noutăţi foarte intens. Opinia mea este că NOI suntem mai mult excepţii decît o regulă. Adevărul este că, participarea activă la social media ocupă foarte mult timp, ceva ce majoritatea oamenilor nu posedă. Deci cum un om simplu se poate implica în social media? Şi cît timp aceasta ocupă zilnic?
iGoogle - Reţea Socială ???
Reţelele sociale au devenit o parte a vieţii noastre. Google a ales calea acestui trend, astfel în viitorul apropiat pagina personalizată - iGoogle, se va transforma într-o reţea socială.Cine va mai dori să se logheze în contul său din Facebook sunt prezentate direct pe pagina ta de start? Cred că aşa cred cei de la Google.
Promovarea Posturilor pe Twitter E SPAM ?
Un mic sondaj. Cum crezi promovarea posturilor publicate pe blogul personal pe Twitter este SPAM?
Matt Cutts: Despre SEO si SPAM
Aici si apare problema - nimeni nu doreste sa SPAM-uiasca Google, dar fiecare doreste sa fie #1 in nisa proprie. Deci ranking #1 dupa un anumit keyword va obtine un website ce totalmente este decicat acestui keyword si nu acel website care este optimizat pentru acest keyword. In linii general websitul/blogul tau trebuie sa fie un portal ce acopera toate aspectele acestui keyword.
The Fugees - Ready Or Not [Live]
Ce pot sa zic e ca piesa asta e nemuritoare , imi place la fel de mult cum mi-a placut si la inceput , are ceva special .Am fost dezamagit cand am aflat ca cei de la The Fugees nu mai scot acel album care trebuia sa iasa anul trecut , au facut o piesa de promovare care a aparut pe Ms. Hill .Revenind la piesa Ready or not si la acest live care mi se pare extraordinar , Lauryn Hill e una dintre preferatele mele , acolo in top . Am zis pe Jascarameaua acum cateva posturi ca o sa mai scriu si despre lucruri clasice care nu trebuiesc uitate .
Campanie Anti-Spam
Campanie Anti-Spam. Nu tine in tine, DA-TI DRUMU’ !
Spam in nesimtire
Am observat azi cu stupoare ca Akismet mi-a blocat 147 de comentarii spam, toate au fost facute in acelasi post. Sunt singura victima?
Social, social, monsieur
Thintopia este încă o reţea socială care te ajută să slăbeşti. La ce bun? Uite ce zic ei:

Track weight loss and other fitness goals
Become accountable
Share success with friends and family
Compete in friendly weight loss competitions
And much more

Cineva spunea că driverul internet-ului este “share”. Este va să zică rotiţa de bază după care funcţionează şi se lichefiază informaţia din offline în online. Toate aspectele legate de viaţa oamenilor vor fi aduse în online sub formă de reţele sociale. Oamenii au nevoie de parteneri de viaţă (vezi atâtea site-uri de matrimoniale), vor să slăbească sau să se îngraşe (site-ul în cauză), sunt curioşi sau bogaţi, pe scurt, vor să împartă informaţie.

Anul 2009 este cu siguranţă un an social şi astfel de reţele sociale nu vor întârzia să apară.

p.s.: am auzit de thintopia de la INconstantIN (de pe twitter)
Spam religios
Spam Religios - trimite imaginea la 20 de prieteni
Lily Allen - It’s Not Me, It’s You album
Noul album Lily Allen , It’s Not Me, It’s You este programat sa iasa pe 10 februarie in magazine .Am ascultat albumul si mi se pare unul foarte reusit , mai reusit decat Alright, Still
Icoane Social Media
Icoane Social Media in format PDF pentru designeri. Icoane reprezentand retele sociale, retele de bookmark, video, email, nume ca si: Yahoo, Google, Delicious, Flickr, Reddit, etc
Spam offline
Unii ii spun publicitate, eu ii spun spam pentru ca nu-mi doresc deloc sa aflu nimic despre chestiile care-mi sunt bagate pe gat fortat.
Spam Mediatic
Tot mai mult in ultima vreme suntem suspusi de catre presa unui spam mediatic. Nu se tine cont de nicio etica in goana dupa umflarea artificiala a audientei.
Este la moda sa vorbesti despre spam
logosfera asta romaneasca este tare foarte ciudata , si plina de foarte multi necunoscatori care te critica ca faci spam , dar ei habar nu au ce inseamna cuvantul : SPAM . In ziua de astazi o cat mai buna optimizare a unui site , poate fii catalogata de unii ca fiind site de tip spam . Si cel mai dureros lucru la bloggerii romani , este ca daca eu ma apuc acuma sa fac 2 postari in limba engleza si le promovez pe toate site-urile de socializare pe care le cunosc , sunt tratat si catalogat ca fiind un spammer nesimtit .
Spamul si pshishingul, acum si in real life
Nu urasc spamul dar ma deranjeaza. In agenda de messenger facusem primavara trecuta curatenia aferenta ramanand doar persoanele cu picioarele pe pamant. Astfel toti hipopotamii bipezi (masculi si femele) care dadeau massuri cu “daca te rostogolesti de 3 ori iti va aparea numele persoanei iubite pe ecran” sau cu Cristi (sau era Rares!?) care de vreo 6 ani incoace tot are nevoie urgenta de sange, au luat eject.
Poate asa pot sa scap si eu de spamul de pe blog!
Va supun atentiei o imagine interesanta, cu o solutie anti-spam originala.
Plugin Wordpress - Ro Social Bookmarks (promoveaza articolele pe site-urile romanesti)
Ro Social Bookmarks este un plugin Wordpress – recomanda articolul usor pe site-uri de social bookmarks. CONTINE si site-urile de promovare romanesti: ghidoo, voxro, recomanda, FTW, blogro, zilei, proddit, etc
Wordpress Plugins - RO Social Bookmarks
Ro Social Bookmarks este un plugin Wordpress ce afiseaza la finalul articolului linkuri de promovare pe siteuri de social bookmarking
Util bilant contabil 2009 - model nota explicativa 4
Azi va punem la dispozitie nota explicativa 4, necesara pentru situatiile financiare la 31.12.2009.
Fisiere utile pentru bilantul aferent anului 2009 - azi nota 5
Articolul pune la dispozitie nota explicativa 5, necesara pentru situatiile financiare la 31.12.2009.
Runda a doua de modele de note explicative pentru bilant lung
Notele 13, 14, 15, 16, 17 se intocmesc si se pun la dosarul situatiilor financiare de catre contribuabilii care depun bilant lung. Gasiti modelul pentru ele in acest articol.
Grupuri de contabili pe retele sociale
Recomandare a unor conturi cu profil contabil de pe retelele sociale curente.
Pentru cine nu s-a convins pana acum de potentialul social media
Nu este decat o simpla imagine, insa din ea o sa intelegeti foarte bine impactul social media asupra unui articol, post, etc.
Socialism? Social-democratie? “Chinezisme” clasice!
Timpul a trecut si mi-am dat seama ca singura solutie (buna sau proasta) pentru un om cu ideologie socialista este tot PSD-ul. Sigur ca mi-am intors din nou capul spre ei de la venirea lui Ponta la conducere. Asa ca i-am cerut din nou parerea lui Cristi vis-a-vis de social-democratie, pentru ca e un pic mai in tema decat mine si un pic mai conectat si la viata on-line, dar si la cea politica