link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
10 octombrie: Ziua Mondială a Celor fără Adăpost
de godessdiana88 la: 09/10/2021 15:59:11
Pe 10 octombrie, în fiecare an, oameni din toată lumea marchează Ziua Mondială a Celor fără Adăpost în numeroase și diverse modalități, străduindu-se să facă o schimbare în bine în viețile persoanelor din comunitatea lor locală care nu au un acoperiș deasupra capului.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"10 octombrie: Ziua Mondială a Celor fără Adăpost"

10 octombrie: Ziua Mondială a Sănătății Mentale
Această zi oferă oportunitatea pentru toți cei care lucrează în domeniul sănătății mentale să interacționeze, să dialogheze, și să găsească noi soluții pentru ceea ce trebuie de făcut astfel încât sănătatea mentală să devină o realitate crescândă pentru oamenii de pe tot globul.
9 octombrie: Ziua Mondială a Poștei
Celebrată anual pe 9 octombrie, Ziua Mondială a Poștei marchează înființarea pe această dată a Uniunii Poștale Universale (UPU) în 1874, în Berna, capitala Elveției. Ziua Mondială a Poștei a fost proclamată de Congresul UPU din Tokio, Japonia, în 1969. Numeroase țări se folosesc de acest eveniment pentru a introduce ori promova noi produse și servicii poștale.
14 octombrie: Ziua Mondială a Standardelor
Celebrată anual pe 14 octombrie, Ziua Mondială a Standardelor onorează eforturile multor experți care au dezvoltat standarde (în România de altădată numite "STAS-uri) în organizații precum Organizația Internațională pentru Standarde (ISO), Societatea Americană a Inginerilor Mecanici (ASME), Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU), Comisia Internațională Electrotehnică (IEEE).
12 octombrie: Ziua Mondială a Artritei
Anual, pe 12 octombrie, Ziua Mondială a Artritei răspândește conștientizarea despre cea mai prevalentă boală din lume și accentuează nevoia pentru diagnosticarea timpurie și tratamentul acesteia.
10 noiembrie: Ziua Mondială a Științei pentru Pace și Dezvoltare
Celebrată anual pe 10 noiembrie, Ziua Mondială a Științei pentru Pace și Dezvoltare pune în lumină rolul semnficativ al științei în societate și necesitatea de a se atrage un public cat mai larg în dezbaterile despre subiectele siintifice cele mai actuale. De asemeni, subliniază importantă și relevanță științei în traiul nostru zilnic.
4 octombrie: Ziua Mondială a Animalelor
Ziua Mondială a Animalelor a fost inițiată de chinologul Heinrich Zimmermann, care a organizat-o pentru prima oară pe 24 martie 1925 la Palatul Sportului din Berlin, Germania. La acest eveniment au participat peste 5.000 de oameni. Ziua Mondială a Animalelor a fost mutată pe 4 octombrie începând cu 1929, și a devenit tot mai populară în Europa. În cele din urmă, în mai 1931, la Congresul Internațional de Protecție a Animalelor din Florența, Italia, la propunea lui Zimmermann, 4 octombrie a fost unanim adoptată printr-o rezoluție că Ziua Mondială a Animalelor.
17 octombrie: Ziua Mondială a Traumatismului
Având loc anual pe 17 octombrie, Ziua Mondială a Traumatismului se focalizează pe importanța salvării și protejării vieților omenești în decursul situațiilor de urgență și educarea despre cum se pot evita traumatismele, accidentele, ba chiar și moartea în tot felul de circumstanțe nefericite.
8 octombrie: Ziua Mondială a Somonului
8 octombrie este Ziua Mondială a Somonului, o zi potrivită pentru vorbi despre acest pește și nutrienții cărnii sale, care-l așează în fruntea listei de supermâncăruri. Nu este deloc întâmplător că este menționat frecvent de dieticieni și nutriționiști.
10 august: Ziua Mondială a Leului
Ziua Mondială a Leului din 10 august onorează anual cel mai maiestuos animal de pe pământ. Cu prilejul acestei zile toți iubitorii leilor de pe tot globul se străduiesc să crească conștientizarea despre populația lor tot mai redusă și militează pentru prezervarea habitatului lor.
5 octombrie: Ziua Mondială a Baloanelor din Jurul Lumii
Ziua Mondială a Baloanelor din Jurul Lumii celebrează, anual, aceste minunății aeriene și rolul lor din viață noastră, care sunt folosite în milioane de feluri pentru un milion de scopuri.
5 octombrie: Ziua Mondială a Profesorilor/Educației
Ziua Mondială a Profesorilor/Educației țintește să se focalizeze pe aprecierea, evaluarea și îmbunătățirea educatorilor din lume și oferă o oportunitate de a lua în considerare subiecte majore asociate cu profesorii și învățământul.
15 octombrie : Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini
Marcată anual pe 15 octombrie, Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini sau Ziua Globală a Spălatului pe Mâini are o sporită importanță în 2020, în contextul pandemiei Covid-19. A fost stabilită în 2008 de către Parteneriatul Global al Spălatului Mâinilor (GHP), fiind inițial focalizată spre copiii școlari. Înființat în 2001, și incluzând organizații guvernamentale, corporații, instituții academice și organizații multilaterale, GHP urmărește promovarea spălatului pe mâini ca o cale de îmbunătățire a sănătății în toată lumea.
16 octombrie: Ziua Mondială a Alimentației
Potrivit statisticilor, 785 de milioane de oameni din toată lumea (adică unul din nouă din populația totală a globului) nu au îndeajunsă hrană pentru a-și menține un stil de trai sănătos. În mod surprinzător, majoritatea persoanelor înfometate se află în țări în curs de dezvoltare.
10 februarie: Ziua Mondială a Semințelor de Leguminoase
În 2019, la propunerea Burkina Faso, Adunarea Generală a ONU a proclamat, prin rezoluția A/RES/73/251, 10 februarie drept Ziua Mondială a Semințelor de Leguminoase. Anterior, pe 20 decembrie 2013, ca recunoaștere a a valorii acestor alimente, Adunarea Generală a ONU a proclamat 2016 ca Anul Internațional al Semințelor de Leguminoase ("pulses").
31 octombrie: Ziua Mondială a Orașelor
Urbanizarea înlesnește potențialul de formare a unor noi forme de implicare socială, incluzând o sporită egalitate, accesul la servicii și oportunități într-o mobilizare ce reflectă diversitatea orașelor, țărilor și globului. Cu toate astea, nu așa se petrec lucrurile. Inegalitatea și excluderea socială abundă, în mod frecvent, în numeroase zone din lume.
27 octombrie: Ziua Mondială a Moștenirii Autovizuale
Așa cum a spus Jaime Torres-Bodet, poet mexican și fost Director General al UNESCO, arhivele nu sunt "cimitire uriașe", ci locuri cruciale pentru "continuitatea conștiinței umane... Ca o datorie față de generațiile viitoare, această moștenire aparte, excepțională, atât de fragilă și provocatoare tehnologic, impune o atenție specială."
10 septembrie: Ziua Mondială de Prevenire a Sinuciderilor
Acest eveniment este sprijinit de Asociația Internațională pentru Prevenirea Sinuciderii (IASP), Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Federația Mondială pentru Sănătate Mentală. Potrivit unui raport din 2014 al OMS, nici o țară slab dezvoltată economic nu avea vreo strategie de luptă împotriva sinuciderilor.
6 octombrie: Ziua Mondială a Paraliziei Cerebrale
Paralizia cerebrală este o afecțiune din păcate destul de răspândită printre oameni. Aceasta reprezintă o provocare pentru cei care trăiesc cu ea și pentru persoanele dragi care le sunt alături.
10 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 10 octombrie sunt sarbatoriti Sfintii Mucenici Evlampie si Evlampia, sora lui, Cuviosul Vasian, Cuviosul Teofil Marturisitorul, si Sfantul Francisc Borgia, preot.
12 octombrie: Ziua Gândirii Libere
Anual, pe 12 octombrie, Ziua Gândirii Libere ne încurajează să fim liberi cugetători, să ne bazăm opiniile și ideile pe fapte, știință, logică și rațiune. Deși acest eveniment este celebrat deocamdată îndeosebi în America, îmi place să-l popularizez, mai ales că, adeseori, am de a face cu oameni cu o minte îngustă sau care poartă ridicoli ochelari de cal.
19 octombrie: Ziua "Evaluează-ți Viața"
Marcată anual pe 19 octombrie, Ziua "Evaluează-ți Viața" poate fi nițel înfricoșătoare! "OK, mi-o evaluez, și dacă nu-mi place la ce concluzii ajung?" Ei bine, trebuie să fim onești cu noi înșine! Este de bun augur să luăm periodic câte o pauză pentru a reflecta la existența noastră, în ce stadiu se află și încotro se îndreaptă.
20 octombrie: Ziua Internațională a Chef-ilor
Celebrată anual pe 20 octombrie, Ziua Internațională a Chef-ilor se focalizează pe importanța gătitului și educația despre o alimentație sănătoasă, transmiterea de către chefi a conștiințelor și abilităților lor următoarelor generații de maeștri bucătari.
De Ziua Mondiala a Secetei, in Bucuresti a plouat
Probabil ca sunt putini cei care stiu ca azi, 17 iunie, a fost Ziua Mondiala a Secetei si Desertificarii.

Aceasta zi a fost proclamata in 1994, In acelasi an, in care a fost adoptata si Conventia Natiunilor Unite pentru Combaterea Desertificarii.
14 noiembrie 2012, Ziua Mondiala a Diabetului
Ziua Mondiala a Diabetului are loc in fiecare an in data de 14 noiembrie, la initiativa Federatiei Internationale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
"Ajungerea la zero". 1 Decembrie - Ziua Mondiala antiSIDA ~ Noutati Medicale
Intre 2011-2015, OMS a hotarat ca tema pentru Ziua Mondiala antiSIDA "Ajungerea la zero: zero noi infectari cu HIV. Zero discriminari. Zero decese asociate SIDA".
Ziua Mondială a Mediului
Ziua Mondială a Mediului este un eveniment anual sărbătorit, fiind o acțiune pozitivă asupra mediului, o actiune care trage un semnal de alarma asupra populatiei ca se consuma mai mult decta poate produce planeta.
AZI, DE ZIUA MONDIALA A TEATRULUI, RAPSODIE-N ROZ
AZI, DE ZIUA MONDIALA A TEATRULUI, RAPSODIE-N ROZ
Afla ce-ti rezerva astrele pentru saptamana 3-10 octombrie daca esti Berbec!
Afla ce-ti rezerva astrele pentru saptamana 3-10 octombrie daca esti Berbec!
Horoscopul zodiei Taur pentru saptamana 3-10 octombrie!
Horoscopul zodiei Taur pentru saptamana 3-10 octombrie!