link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
14 octombrie: Ziua Internațională a Titirezului
de godessdiana88 la: 13/10/2021 11:40:18
Imaginea unui titirez rotindu-se este una inspiratoare, o imagine a unui obiect ținut pe loc de mișcarea sa precară și a unor legi ale fizicii. Numit în limba română și sfârlează sau prâsnel este o jucărie ce poate fi asociată cu numeroase simboluri cum ar fi că lucrurile din viața noastră trebuie să fie menținute cu grijă în echilibru ori că, în cele din urmă, fiecare ființă, aspect al existenței se "prăbușește", se prăpădește, piere, atunci când îi vine vremea.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"14 octombrie: Ziua Internațională a Titirezului"

20 octombrie: Ziua Internațională a Chef-ilor
Celebrată anual pe 20 octombrie, Ziua Internațională a Chef-ilor se focalizează pe importanța gătitului și educația despre o alimentație sănătoasă, transmiterea de către chefi a conștiințelor și abilităților lor următoarelor generații de maeștri bucătari.
19 octombrie: Ziua Internațională a Ginului Tonic
Anual, pe 13 octombrie, Ziua Internațională a Ginului Tonic este dedicată uneia din cele mai vestite băuturi din lume, un cocktail care necesită numai câteva clipe pentru a fi creat.
1 octombrie: Ziua Internațională a Cafelei
Ziua Internațională a Cafelei de pe 1 octombrie reprezintă anual o ocazie de promovare și celebrare a acestei băuturi în cadrul unor evenimente ce au loc în aproape toată lumea. Prima sărbătorire oficială a acestei zile s-a desfășurat pe 1 octombrie 2015, la Milano, ca parte a Expoziției Universale 2015, fiind organizată de Organizația Internațională a Cafelei.
15 octombrie: Ziua Internațională a Femeilor Rurale
Ziua Internațională ONU a Femeilor Rurale din 15 octombrie celebrează și onorează rolul acestor femei, le recunoaște meritele importante în dezvoltarea rurală și cea agricolă din întreaga lume.
1 octombrie: Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice
Pe 14 decembrie 1990, Adunarea Generală a ONU a desemnat 1 octombrie ca Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice (rezoluția 45/106). Aceasta a fost precedată de inițiative precum Planul Internațional de Acțiune Privind Îmbătrânirea de la Viena, care de a fost adoptat în 1982 de Adunarea Mondială despre Îmbătrânire și a fost aprobat în același an de Adunarea Generală a ONU.
2 octombrie: Ziua Internațională a Nonviolenței
Ziua Internațională a Nonviolenței are loc anual pe 2 octombrie, data de naștere a lui Mahatma Ghandi, liderul mișcării de independență a Indiei și pionier al filosofiei și strategiei de nonviolență.
17 octombrie: Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei
Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei are loc anual pe 17 octombrie, începând cu 1987, când la Paris, Franța, s-au adunat în Piața Trocadera (acolo unde în 1998 a fost semnată Declarația Drepturilor Omului) peste 100.000 de persoane pentru a manifesta pentru drepturile și libertățile umane și a comemora victimele sărăciei, foametei, violenței și înfricoșării la inaugurarea plăcii comemorative create de Joseph Wresinsiki, fondatorul Mișcării Internaționale ATD Lumea a Patra.
14 februarie: Ziua Internațională a Dăruirii Cărților
Pe lângă Ziua Sfântului Valentin, pe 14 februarie se celebrează anual și Ziua Internațională a Dăruirii Cărților, una având obiectivul de aduce cărțile în mâinile a cât mai multor copii posibil. Este o inițiativă de voluntariat 100%, țintind să mărească accesul celor mici la cărți și să le trezească pasiunea pentru lectură.
9 octombrie: Ziua Internațională a Berii și Pizzei
Deși fiecare din acestea două are propria sa sărbătoare, Ziua Internațională a Berii și Pizzei din 9 octombrie celebrează, an de an, combinația dintre ele, dintre una dintre cea mai populară mâncare și una din cea mai populară băutură de pe planeta noastră.
13 octombrie: Ziua Internațională a Scepticilor
Ești una din acele persoane care au în gură un iz de oțet, amăreala, oricând aud orice opinie sau părere diferită de a lor? Pui totul sub semnul întrebării și nu accepți lucrurile așa cum par la prima vedere ? Ei bine, în cazul ăsta, Ziua Internațională a Scepticilor, celebrată anual pe 13 octombrie, este una cât se poate de potrivită pentru tine!
22 octombrie: Ziua Internațională de Conștientizare a Bâlbâielii
22 octombrie marchează an de an Ziua Internațională de Conștientizare a Bâlbâielii, una prin care se atrage atenția acestei tulburări a fluenței vorbiri și are drept țeluri principale schimbarea atitudinii publice despre oamenii care se bâlbâie și eliminarea discriminării acestora, precum și promovarea respectului de sine și ale altor oportunități pentru astfel de persoane, astfel încât acestea să- și atingă obiectivele, visurile.
20 octombrie: Ziua Internațională a Leneșului
Ziua Internațională a Leneșului nu este rezervată anual, așa cum am fi tentați să credem, oamenilor trândavi, ci mamiferelor din subordinul Folivora numite "leneși" din cauza mișcărilor lor lente, ce sunt native în America de Sud și cea Centrală.
14 iunie: Ziua internațională a băii
Acest eveniment de pe 14 iunie nu este dedicat, așa cum ar fi tentați unii să creadă, singurei zile din an în care să se îmbăieze! Ziua băii îl celebrează , de fapt, pe Arhimede, așa că ar putea fi mai curând potrivită unei distracții cu copii, una într-o cadă plină sau într-o piscină, ocazie cu care cei mici se pot transforma în niște veritabili oameni de știință, experimentând și dezvăluindu-și ce se întâmplă cu jucăriile lor când sunt cufundate în apă.
14 mai: Ziua Internațională Dylan Thomas
Anual, pe 14 mai, cu ocazia Zilei Internaționale Dylan Thoms, este celebrată opera acestui scriitor galez, ale cărui cele mai cunoscute lucrări sunt poemul "Do Not Go Gentle Into That Good Night" (Nu intra blând în acea noapte bună) și piesa de teatru "Under Milk Wood" (Sub copacul de miracee).
14 aprilie: Ziua Internațională a Clipelor de Râs
Data de 14 aprilie este dedicată anual Zilei Internaționale a Clipelor de Râs, o zi ce reamintește oamenilor să râdă cât mai zgomotos în fiecare zi.
18 octombrie: Ziua Internațională a Colanților
În fiecare an, data de 18 octombrie este dedicată Zilei Internaționale a Colanților, pantaloni care pot fi purtați de-a lungul întregului an și sunt tot mai căutați odată cu toamna, când vremea începe să se răcească.
13 octombrie: Ziua Internațională pentru Reducerea Riscurilor Dezastrelor
În 2015, la a treia Conferință ONU despre micșorarea riscurilor dezastrelor, ce a avut loc în Sendai, Japonia, i s-a reamintit comunității internaționale că dezastrele lovesc cel mai tare la niveluri locale, unde au potențialul de a provoca însemnate pierderi de vieți omenești și transformări negative din plan social și economic.
11 octombrie: Ziua Internațională a Fetiței
În 2014 se estima că mai mult de 62 de milioane de fete de pe glob nu aveau acces la educație, și că numeroase din ele, cu vârste între 5 și 14 ani, petreceau cu peste 160 de milioane de ore mai mult în munci din gospodărie față de băieții de aceeași vârstă.
29 octombrie: Ziua Internațională a Internetului
Această sărbătorire a fost marcată pentru prima oară pe 29 octombrie 2005, ca una a aniversării primei transmisii pe internet.
14 ianuarie: Ziua Internațională a Zmeilor
Anual, pe 14 ianuarie sunt sărbătoriți zmeii, nu cei despre care este vorba în poveștile clasice cu Sânziana Cosânzeana sau Făt Frumos, ci acei care, multicolori, se înalță și plutesc în văzduh într-un spectacol extraordinar!
8 octombrie: Ziua Internațională a Caracatiței
Moluște cefalopode, au înzestrări remarcabile, incluzând opt brațe semiautonome, mii de ventuze, un sânge albastru (nobil?) adaptat la frig și o inteligență straniu de avansată, datorată celor circa 500 de milioane de neuroni localizați în creier și în brațe.
25 octombrie: Ziua Internațională a Artiștilor
Artiștii adaugă frumusețe lumii în diverse modalități, în diferite domenii precum pictura, sculptura, arhitectura, muzica, literatura, dansul, actoria, și altele. Unii dintre ei au excelat în mai multe ramuri ale artei. De exemplu, Picasso a fost atât pictor, cât și sculptor, ceramist, poet și dramaturg.
28 octombrie: Ziua Internațională a Animației
Această zi comemorează prezentarea publică a Teatrului Optic al lui Charles-Émile Reynaud, de la Muzeul Grevin din Paris, în 1892. În 1895, cinematograful fraților Lumière a pus totuși în umbră invenția lui Reynaud.
14 octombrie: Ziua Mondială a Standardelor
Celebrată anual pe 14 octombrie, Ziua Mondială a Standardelor onorează eforturile multor experți care au dezvoltat standarde (în România de altădată numite "STAS-uri) în organizații precum Organizația Internațională pentru Standarde (ISO), Societatea Americană a Inginerilor Mecanici (ASME), Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (ITU), Comisia Internațională Electrotehnică (IEEE).
30 iulie: Ziua internaţională a prieteniei
Ziua internaţională a prieteniei, proclamată a se sărbători anual pe 30 iulie de ONU, cu ocazia unei sesiuni din 2011, ar trebui să ne readucă în minte şi suflet valorile acestei minunate conexiuni dintre oameni. Cât de mult ţi-ai neglijat prietenii în ultima vreme?
6 mai: Ziua internațională FĂRĂ DIETĂ
Ziua internațională "fără dietă" a fost inițiată în 1992 de Mary Evans Young, conducătoarea grupului britanic "Diet Breakers" ("spărgătorii de dietă"). După ce a suferit în urma unei anorexii nervoase, a lucrat pentru a-i ajuta pe oameni să se aprecieze pe ei înșiși așa cum sunt, să își aprecieze corpul așa cum îl au.
20 mai: Ziua internațională a albinei
Celebrată anual pe 20 mai, Ziua internațională a albinei are rolul de a ne reaminti importanță acestei insecte și a altor viețuitoare în polenizarea din ecosisteme, în acoperirea nevoilor umanității, a aduce în prim plan apicultorii și necesitatea ca ei să își asume practici bune în consolidarea nivelului lor de trai și în livrarea pe piață a unor produse autentice, de înaltă calitate.
1 iulie: Ziua internațională a bancurilor
Pe 1 iulie, se celebrează ziua internațională a bancurilor, glumelor! Este o zi în care poți demonstra cât de spiritual ești, de-a lungul căreia poți împărți în stânga și în dreapta hohote de ras, și pune un zâmbet pe fețele oamenilor, inclusiv pe a ta!
9 august: Ziua internațională a indigenilor
Ziua internațională sau mondială a indigenilor este celebrată anual pe 9 august în scopul sporirii conștientizării asupra populației indigene din toată lumea, a protejării drepturilor acesteia. Acest eveniment recunoaște totodată realizările și contribuțiile indigenilor, băștinașilor, de pretutindeni în îmbunătățirea mediului înconjurător.