link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
23 noiembrie: Ziua Espresso
de godessdiana88 la: 22/11/2021 18:20:13
Care este diferența dintre un espresso și o cafea relativ normală? Potrivit barmanilor profesioniști, aceasta constă din modul în care este fiartă cafeaua. Pentru un espresso, apa presurizată trece prin boabele de cafea fin măcinate producând un amestec concentrat al acesteia, împreună cu spuma sa caracteristică.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"23 noiembrie: Ziua Espresso"

23 noiembrie: Ziua Fibonacci
Există repetiții în natură și timp care se petrec mereu, prea des pentru a fi coincidențe, care par să fie la baza vieții, realității noastre. Una dintre acestea este șirul lui Fibonacci, celebrat împreună cu autorul său în fiecare an pe 23 noiembrie.
23 noiembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 23 noiembrie sunt pomeniti Cuviosul Antonie de la Iezerul-Valcea, Sfantul Ierarh Amfilohie, Sfantul Clement I, Papa Mucenic, Sfantul Columban, Abate, si Sfanta Lucretia, Mucenita.
23 iunie: Ziua Serviciului Public
În fiecare an, pe 23 iunie, Ziua Serviciului Public a ONU celebrează valoarea și virtuțile acestei activități pentru comunitate. Cu prilejul acestei zile se acordă premiul Serviciului Public al ONU.
23 iulie: Ziua Minunatelor Bunici
An de an, pe 23 iulie, Ziua Minunatelor Bunici onorează toate femeile de o anumită vârstă, indiferent dacă sunt bunicuțe sau nu.
1 noiembrie: Ziua Mondială Vegană
Anual, pe 1 noiembrie, Ziua Mondială Vegană are scopul educării și a conștientizării despre vegani, oameni care se abțin de la a mânca produse animale de orice fel, și despre dietele lor.
23 februarie: Ziua "Joacă Tenis de Câmp"
Marcată anual, pe 23 februarie, Ziua "Joacă Tenis de Câmp" aduce omagiu unui sport olimpic, jucat la toate vârstele și la toate nivelurile sociale, un sport benefic atât pentru minte, cât și pentru trup, care necesită viteză, forță, agilitate, tactică, răbdare și reacții rapide.
23 septembrie: Ziua Internațională a Limbajelor Semnelor
Anual, pe 23 septembrie, Ziua Internațională a Limbajelor Semnelor reprezintă o oportunitate specială de a sprijini și proteja identitatea lingvistică și diversitatea culturală a oamenilor surzi și a altor utilizatori ai limbajelor semnelor. Această zi are țelul de a promova folosirea limbajelor semnelor de către lideri locali, naționali și globali, în parteneriat cu asociații naționale și internaționale ale oamenilor surzi.
10 noiembrie: Ziua Mondială a Științei pentru Pace și Dezvoltare
Celebrată anual pe 10 noiembrie, Ziua Mondială a Științei pentru Pace și Dezvoltare pune în lumină rolul semnficativ al științei în societate și necesitatea de a se atrage un public cat mai larg în dezbaterile despre subiectele siintifice cele mai actuale. De asemeni, subliniază importantă și relevanță științei în traiul nostru zilnic.
23 septembrie: Ziua Educației în Tehnologia Informației
An de an, pe 23 septembrie, Ziua Educației în Tehnologia Informației celebrează acest tip de învățământ asupra unui domeniu care are un rol tot mai mare în viața noastră de toate zilele, fără de care nu am putea fi ajutorați în lumea digitală din prezent și din viitor.
7 noiembrie: Ziua Internațională a Fizicii Medicale
În fiecare an, pe 7 noiembrie, Ziua Internațională a Fizicii Medicale crește conștientizarea despre rolul pe îl are fizica în îngrijirea bolnavilor și recunoaște aportul important al fizicienilor medicali de-a lungul timpului.
17 noiembrie: Ziua Mondială a Prematurității
În fiecare an, pe 17 noiembrie, Ziua Mondială a Prematurității răspândește conștientizarea despre nașterile premature și problemele cu care se confruntă familiile în care se petrec astfel de nașteri.
Acer – linie de tablet PC-uri din 23 noiembrie
Gianfranco Lanci, CEO Acer, a declarat ca pe data de 23 noiembrie, in New York, compania taiwaneza va lansa oficial prima sa linie de tablet PC-uri.
1 noiembrie: Ziua Scriitorilor
În fiecare an, pe 1 noiembrie, sărbătorim Ziua Scriitorilor, în care ar trebui să îi onorăm pe astfel de creatori care ne-au sprijinit mereu să ne deslușim visurile sau să ne înțelegem mai bine locul nostru în lume.
9 noiembrie: Ziua Mondială a Libertății
An de an, pe 9 noiembrie celebrăm Ziua Mondială a Libertății, una dedicată unei valori fundamentale a umanității, greșit înțeleasă câteodată de unii oameni, inclusiv politicieni, una ignorată sau prigonită încă în diverse părți ale lumii.
11 noiembrie: Ziua Origami
Această sărbătoare de pe 11 noiembrie a fost creată pentru a se aniversa ziua de naștere a lui Lillian Oppenheimer, fondatoarea primului grup de Origami din America, contribuitoare în înființarea Societății Britanice Origami și a celei Origami SUA. Așadar, dacă-ți place arta îndoirii hârtiei și a izvodirii unor frumoase opere din hârtie, pânză, bancnote, șervețele sau alte materiale, asemănătoare, Ziua Origami îți este dedicată și ție!
13 noiembrie: Ziua Mondială a Bunătății
Ziua Mondială a Bunătății din 13 noiembrie este un eveniment creat în 1998 de către Mișcarea Mondială a Bunătății, o coaliție de ONG-uri din toată lumea. Este celebrată în numeroase țări, incluzând Canada, Slovenia, Italia, India, Australia, Nigeria, Singapore și Emiratele Arabe Unite. În Marea Britanie este coordonată de David Jamely, cofondator al acestei zile în Regatul Unit împreună cu Louise Burfitt-Dons.
28 noiembrie: Ziua Planetei Roșii / Marte
28 noiembrie este Ziua Planetei Roșii, o zi consacrată celebrării și învățării a câtor mai multe lucruri despre Marte. Data acestei sărbători neoficiale o comemorează pe cea din 1964, când stația automată interplanetară Mariner 4 a fost lansată de NASA și JPL (Jet Propulsion Laboratory).
30 noiembrie: Ziua Securității Computerului
Data de 30 noiembrie este rezervată, mai presus de orice, sărbătoririi Sfantului Andrei, dar este marcată anual și ca "Ziua Securității Computerului". "Ce, care computer", te-ai putea întreba, "că eu n-am așa ceva?" Ei bine, această celebrare a fost inițiată cu jde ani în urmă în SUA, în 1988, de către "Association for Computer Security", dar, în zilele noastre, este dedicată și necesității de a ne asigura securitatea și pe alte dispozitive, precum laptopuri, telefoane smart și tablete!
23 ianuarie: Ziua Plăcintei
Ziua Plăcintei din 23 ianuarie celebrează anual această bunătate indiferent dacă are o umplutură de brânză, fructe, ciocolată, legume sau carne. Știai că plăcintă a apărut pe lume în jurul anilor 9.500 î.Hr. în perioada neolitică egipteană sau în Nouă Epoca de Piatră?
23 martie: Ziua Mondială a Meteorologiei
Ziua Mondială a Meteorologiei are loc, an de an, pe 23 martie, ca o comemorare a fondării, pe 23 martie 1950, a Organizației Mondiale a Meteorologiei. Această zi pune în lumină contribuțiile serviciilor meterologice și hidrologice naționale pentru siguranța și bunăstarea societății.
23 aprilie: Ziua Mondială a Cărții
Ziua Mondială a Cărții, cunoscută și ca Ziua Mondială a Cărții și Drepturilor de Autor sau Ziua Internațională a Cărții, este, începând cu 1955, un eveniment anual ce are loc pe 23 aprilie și este organizat de UNESCO în scopul promovării cititului, publicării și copyright-ului.
23 august: Ziua Zboară ca Vântul
Ziua Zboară ca Vântul din 23 august marchează anual data din 1977 s-a acordat pentru prima oară premiul Kremer, un premiu înmânat pionierilor zborului propulsat muscular, adică exclusiv prin forța mușchilor omenești.
3 noiembrie: Ziua Femeii Casnice
Ești o mamă care "stă" acasă pentru a-și crește copiii sau/și pentru a se ocupa de numeroasele treburi din gospodărie? Dacă crezi că nu ești apreciată așa cum trebuie pentru eforturile tale, Ziua Femeii Casnice din 3 noiembrie te ajută anual să treci peste simțământul că munca ta este într-o prea măsură neobservată.
4 noiembrie: Ziua Folosește-ți Bunul Simț
An de an, ziua de 4 noiembrie este dedicată simțului comun, bunului simț, un termen fost folosit mai întâi de Aristotel în descrierea analizei primare a celor cinci simțuri. În interpretarea mai târzie, romană, bunul simț constă din ideile și percepțiile omului comun, obișnuit.
9 noiembrie: Ziua Mondială a Adopției
An de an, Ziua Mondială a Adopției din 9 noiembrie îi încurajează atât pe cei adoptați, cât și pe părinții adoptivi să-și împărtășească poveștile lor despre această extraordinară experiență de viață.
11 noiembrie: Ziua Rujului Roșu
Anual, pe 11 noiembrie, este sărbătorită Ziua Rujului Roșu, un ruj ce reprezintă, probabil, cel mai bine chintesența cosmeticii feminine.
14 noiembrie: Ziua Murăturilor
Ziua Murăturilor din 14 noiembrie celebrează anual aceste delicii acre, uneori ușor dulci, ba chiar picante. Cu prilejul acestui eveniment putem deschide borcanul cu murăturile noastre preferate, infruptandu-ne cu ele în decursul întregii zile!
15 noiembrie: Ziua lui Steve Irwin, "Vânătorul de crocodili"
Ziua lui Steve Irwin din 15 noiembrie este un eveniment anual internațional ce onorează viața și moștenirea acestui expert în viața sălbatică, supranumit "Crocodile Hunter" (Vânătorul de crocodili).
19 noiembrie: Ziua Mondială a Toaletei
În fiecarea an, pe 19 noiembrie, lumea celebrează Ziua Mondială a Toaletei. Nu este o zi dedicată neapărat "plăcerilor" oferite de WC-uri, ci una având scopul de a pune capăt crizei globale a sanității publice mai cu seamă din țări în curs de dezvoltare ori subdezvoltate.