link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
25 noiembrie: Ziua Panglicii Albe
de godessdiana88 la: 24/11/2021 17:45:46
Ziua Panglicii Albe este celebrată anual în luna noiembrie. Numeroase țări o marchează pe 25 noiembrie. În această zi, mii de oameni spun un NU răspicat violenței împotriva femeilor. Este din ce în ce mai important să participăm la mișcări precum acestea cu cât, în lume, se înregistrează o creștere semnificativă a violenței față de femei, hărțuirii și abuzului acestora.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"25 noiembrie: Ziua Panglicii Albe"

25 noiembrie: Ziua Internațională pentru Eliminarea Violențelor împotriva Femeilor
Adunarea Generală a ONU a desemnat, pe 17 decembrie 1999, data de 25 noiembrie ca Ziua Internațională pentru Eliminarea Violențelor împotriva Femeilor, prin rezoluția 54/134. Scopul acestei zile este de crește conștientizarea tragediilor, agresiunilor la care sunt supuse regulat femeile (din păcate, și în România).
25 noiembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 25 noiembrie sunt celebrati Sfanta Mare Mucenita Ecaterina, Sfantul Mare Mucenic Mercurie, si are loc sarbatoarea catolica “Cristos, Regele Universului”.
Gala Bravo Ai Stil 25 Noiembrie 2017 Gala 13 
Gala Bravo Ai Stil 25 Noiembrie 2017 Gala 13 

http://www.zazareplay.ro/gala-bravo-ai-stil-25-noiembrie-2017-gala-13/
Se Striga Darul 25 Noiembrie 2017
Se Striga Darul

25 Noiembrie 2017

http://www.zazareplay.ro/se-striga-darul-25-noiembrie-2017/
Suflete tradate Episodul 450 online subtitrat 25 Noiembrie 2017
Suflete tradate

Episodul 450

online subtitrat

25 Noiembrie 2017

http://www.zazareplay.ro/suflete-tradate-episodul-450-online-subtitrat-25-noiembrie-2017/
25 ianuarie: Ziua Opusului
Ți-ai dorit vreodată să fii un rebel / o rebelă, un fel de Gică contra? Dacă da, atunci ai ocazia să fii astfel, să faci totul pe dos, anual, pe 25 ianuarie, Ziua Opusului!
1 noiembrie: Ziua Mondială Vegană
Anual, pe 1 noiembrie, Ziua Mondială Vegană are scopul educării și a conștientizării despre vegani, oameni care se abțin de la a mânca produse animale de orice fel, și despre dietele lor.
10 noiembrie: Ziua Mondială a Științei pentru Pace și Dezvoltare
Celebrată anual pe 10 noiembrie, Ziua Mondială a Științei pentru Pace și Dezvoltare pune în lumină rolul semnficativ al științei în societate și necesitatea de a se atrage un public cat mai larg în dezbaterile despre subiectele siintifice cele mai actuale. De asemeni, subliniază importantă și relevanță științei în traiul nostru zilnic.
25 septembrie: Ziua Mondială a Farmacistului
Anual, pe 25 septembrie, Ziua Mondială a Farmacistului este sărbătorită de profesioniștii din acest domeniu important al îngrijirii sănătății, se focalizează pe rolul acestor specialiști în îmbunătățirea stării de sănătate pe scară globală!
7 noiembrie: Ziua Internațională a Fizicii Medicale
În fiecare an, pe 7 noiembrie, Ziua Internațională a Fizicii Medicale crește conștientizarea despre rolul pe îl are fizica în îngrijirea bolnavilor și recunoaște aportul important al fizicienilor medicali de-a lungul timpului.
17 noiembrie: Ziua Mondială a Prematurității
În fiecare an, pe 17 noiembrie, Ziua Mondială a Prematurității răspândește conștientizarea despre nașterile premature și problemele cu care se confruntă familiile în care se petrec astfel de nașteri.
1 noiembrie: Ziua Scriitorilor
În fiecare an, pe 1 noiembrie, sărbătorim Ziua Scriitorilor, în care ar trebui să îi onorăm pe astfel de creatori care ne-au sprijinit mereu să ne deslușim visurile sau să ne înțelegem mai bine locul nostru în lume.
9 noiembrie: Ziua Mondială a Libertății
An de an, pe 9 noiembrie celebrăm Ziua Mondială a Libertății, una dedicată unei valori fundamentale a umanității, greșit înțeleasă câteodată de unii oameni, inclusiv politicieni, una ignorată sau prigonită încă în diverse părți ale lumii.
11 noiembrie: Ziua Origami
Această sărbătoare de pe 11 noiembrie a fost creată pentru a se aniversa ziua de naștere a lui Lillian Oppenheimer, fondatoarea primului grup de Origami din America, contribuitoare în înființarea Societății Britanice Origami și a celei Origami SUA. Așadar, dacă-ți place arta îndoirii hârtiei și a izvodirii unor frumoase opere din hârtie, pânză, bancnote, șervețele sau alte materiale, asemănătoare, Ziua Origami îți este dedicată și ție!
13 noiembrie: Ziua Mondială a Bunătății
Ziua Mondială a Bunătății din 13 noiembrie este un eveniment creat în 1998 de către Mișcarea Mondială a Bunătății, o coaliție de ONG-uri din toată lumea. Este celebrată în numeroase țări, incluzând Canada, Slovenia, Italia, India, Australia, Nigeria, Singapore și Emiratele Arabe Unite. În Marea Britanie este coordonată de David Jamely, cofondator al acestei zile în Regatul Unit împreună cu Louise Burfitt-Dons.
28 noiembrie: Ziua Planetei Roșii / Marte
28 noiembrie este Ziua Planetei Roșii, o zi consacrată celebrării și învățării a câtor mai multe lucruri despre Marte. Data acestei sărbători neoficiale o comemorează pe cea din 1964, când stația automată interplanetară Mariner 4 a fost lansată de NASA și JPL (Jet Propulsion Laboratory).
30 noiembrie: Ziua Securității Computerului
Data de 30 noiembrie este rezervată, mai presus de orice, sărbătoririi Sfantului Andrei, dar este marcată anual și ca "Ziua Securității Computerului". "Ce, care computer", te-ai putea întreba, "că eu n-am așa ceva?" Ei bine, această celebrare a fost inițiată cu jde ani în urmă în SUA, în 1988, de către "Association for Computer Security", dar, în zilele noastre, este dedicată și necesității de a ne asigura securitatea și pe alte dispozitive, precum laptopuri, telefoane smart și tablete!
25 februarie: Ziua "Toast" | a Pâinii Prăjite (cu tot felul de ingrediente)
Ziua Toast-ului din 25 februarie ne îndeamnă să facem tot felul de experimente cu această gustare constituită din pâine prăjită și o diversitate de straturi acoperitoare (în engleză, "toppings"), să încercăm diferite variante de a o prepara și să ne punem la treaba creativitatea în modul cum o expunem pe o farfurie.
25 martie: Ziua Internațională de Amintire a Victimelor Sclaviei și a Comerțului Transatlantic de Sclavi
Ziua Internațională de Amintire a Victimelor Sclaviei și a Comerțului Transatlantic de Sclavi, ce are loc anual pe 25 martie, onorează viețile celor care au murit din pricina sclaviei sau au trăit ororile comercializării de sclavi. Este, de asemeni, o ocazie de a crește conștientizarea despre pericolele rasismului și prejudecăților.
25 aprilie: Ziua Mondială a Pinguinului
Marcată pe toate meridianele pământului, Ziua Mondială a Pinguinului din 25 aprilie onorează una din cele mai deosebite păsări de planeta noastră. În anul 2021, această zi coincide cu cea de Florii, când tot românul devine un fel de pinguin, care nu se cufundă însă în ape asemeni lui pentru a prinde în cioc peștii, ci preferă să-i captureze stând la cozi interminabile în fața pescăriilor și a altor magazine!
25 mai: Ziua Mândriei "Tocilarilor"
Ziua Mândriei "Tocilarilor" din 25 mai este dedicată anual celor animați de o pasiune arzătoare, în special pentru tehnologia informației și comunicațiilor, pentru calculatoare și internet, îndepărtați de interesele obișnuite ale majorității oamenilor, nițel cam excentrici, și nu celor care invață automat, pe de rost, o materie, fără să înțeleagă mare lucru din ea.
25 august: Ziua Garderobei Second-Hand
Ziua Garderobei Second-Hand din 25 august ne îmboldește anual să scotocim prin magazine de haine de mâna a doua în căutarea unor comori vestimentare. Astfel de comori există cu adevărat, mai ales dacă le dați ascultarea pasionaților și, mai ales pasionatelor din România, care nu se mai satură să descopere astfel de chilipiruri!
3 noiembrie: Ziua Femeii Casnice
Ești o mamă care "stă" acasă pentru a-și crește copiii sau/și pentru a se ocupa de numeroasele treburi din gospodărie? Dacă crezi că nu ești apreciată așa cum trebuie pentru eforturile tale, Ziua Femeii Casnice din 3 noiembrie te ajută anual să treci peste simțământul că munca ta este într-o prea măsură neobservată.
4 noiembrie: Ziua Folosește-ți Bunul Simț
An de an, ziua de 4 noiembrie este dedicată simțului comun, bunului simț, un termen fost folosit mai întâi de Aristotel în descrierea analizei primare a celor cinci simțuri. În interpretarea mai târzie, romană, bunul simț constă din ideile și percepțiile omului comun, obișnuit.
9 noiembrie: Ziua Mondială a Adopției
An de an, Ziua Mondială a Adopției din 9 noiembrie îi încurajează atât pe cei adoptați, cât și pe părinții adoptivi să-și împărtășească poveștile lor despre această extraordinară experiență de viață.
11 noiembrie: Ziua Rujului Roșu
Anual, pe 11 noiembrie, este sărbătorită Ziua Rujului Roșu, un ruj ce reprezintă, probabil, cel mai bine chintesența cosmeticii feminine.
14 noiembrie: Ziua Murăturilor
Ziua Murăturilor din 14 noiembrie celebrează anual aceste delicii acre, uneori ușor dulci, ba chiar picante. Cu prilejul acestui eveniment putem deschide borcanul cu murăturile noastre preferate, infruptandu-ne cu ele în decursul întregii zile!
15 noiembrie: Ziua lui Steve Irwin, "Vânătorul de crocodili"
Ziua lui Steve Irwin din 15 noiembrie este un eveniment anual internațional ce onorează viața și moștenirea acestui expert în viața sălbatică, supranumit "Crocodile Hunter" (Vânătorul de crocodili).
19 noiembrie: Ziua Mondială a Toaletei
În fiecarea an, pe 19 noiembrie, lumea celebrează Ziua Mondială a Toaletei. Nu este o zi dedicată neapărat "plăcerilor" oferite de WC-uri, ci una având scopul de a pune capăt crizei globale a sanității publice mai cu seamă din țări în curs de dezvoltare ori subdezvoltate.