link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
17 iunie: Ziua Globală a Lucrătorilor din Salubritate
de godessdiana88 la: 16/06/2022 17:54:06
Pe data de 17 iunie, cu prilejul Zilei Globale a Lucrătorilor din Salubritate, sunt onorați anual oamenii, bărbații și femeile de pe tot globul care sunt implicați în acest domeniu profesional ce elimina riscurile răspândirii bolilor și menținerea unui mediu sănătos și curat.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"17 iunie: Ziua Globală a Lucrătorilor din Salubritate"

1 iunie: Ziua Globală a Părinților
Deloc întâmplător, pe 1 iunie celebrăm anual, pe lângă Ziua Internațională a Copilului, și Ziua Globală a Părinților, una proclamată de ONU și având scopul "de apreciere a părinților din toate părțile lumii pentru atașamentul lor lipsit de egoism față de copiii lor și sacrificiul lor de o viață de a nutri relațiile lor cu aceștia."
17 iunie: Ziua Mondială de Combatere a Deșertificării și Secetei
Ziua Mondială de Combatere a Deșertificării și Secetei este marcată anual, pe 17 iunie, în scopul răspândirii conștientizării printre oameni a necesității cooperării în lupta împotriva deșertificării și efectelor secetei. Este o zi unică, care ne reamintește că eliminarea degradării pământului poate fi realizată numai prin colaborare la toate nivelurile și o implicare puternică a comunităților.
17 iunie: Ziua "Mănâncă-ți legumele!"
Nu trebuie să uiți cât de sănătoase sunt legumele în alimentație, că sunt pline de vitamine, fitonutrienți, fibre și minerale, și că le poți găsi într-o mare diversitate, în toate culorile curcubeului, în aproape fiecare formă și dimensiune.
1 iunie 2022: Ziua Globală a Alergării
Energizează-te și pune-ți picioarele în mișcare căci în prima miercuri din iunie este celebrată Ziua Globală a Alergării, în 2022 pe 1 iunie. Indiferent dacă ești un alergător rutinat, antrenat sau numai nițel novice, nu contează, întrucât această sărbătoare constă în a-i inspira pe alții să adopte un stil de viață mai activ, indiferent de câți kilometri parcurg în jogging.
15 iunie: Ziua Mondială / Globală a Vântului
Marcată anual pe 15 iunie, Ziua Mondială / Globală a Vântului este dedicată energiei eoliene și posibilității ca această să ne poată remodela sistemele energetice.
6 iunie: Ziua Mondială a Dăunătorilor
Marcată anual pe 6 iunie, Ziua Mondială a Dăunătorilor, numită uneori și Ziua Mondială a Conștientizării Dăunătorilor, a fost creată pentru a pune în lumină cum managementul insectelor și rozătoarelor dăunătoare poate ajuta la menținerea calității vieții atât pentru noi, cât și pentru cei îndrăgiți de noi.
17 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 17 iunie sunt sarbatoriti Sfintii Mucenici Manuil, Savel si Ismail, Sfintii Mucenici Nicandru si Marcian, si se desfasoara festivalul japonez Saigusa Matsuri.
Horoscopul zilei, 17 iunie 2012
Horoscop Urania zilnic - duminică, 17 iunie 2012.
1 iunie ziua copilului activitati speciale
1 iunie ziua copilului activitati speciale
17 ianuarie: Ziua Copiilor Inventatori
An de an, pe 17 ianuarie, Ziua Copiilor Inventatori ne reamintește de potențialul creativ al celor mici. Pablo Picasso spunea, "Fiecare copil este un artist. Problema este cum să rămână artist și după ce crește."
20 iunie: Ziua Internațională a Surfingului
Sărbătorită anual pe 20 iunie, Ziua Internațională a Surfingului aduce un omagiu acestui sport nautic și stilului de viață asociat cu el. Evenimentele programate pentru această zi scot în evidență impactul major al surfingului.
21 iunie: Ziua Mondială a Umanistului
Celebrată anual pe întreg globul, cu ocazia solstițiului de vară, care are loc de obicei pe 21 iunie, Ziua Mondială a Umanistului reprezintă o cale de răspândire a conștientizării umanismului ca filosofie de viață și a capacității sale de a schimbă lumea în bine. De asemeni, este un prilej de întâlnire a umaniștilor și promovării valorilor umanismului.
23 iunie: Ziua Serviciului Public
În fiecare an, pe 23 iunie, Ziua Serviciului Public a ONU celebrează valoarea și virtuțile acestei activități pentru comunitate. Cu prilejul acestei zile se acordă premiul Serviciului Public al ONU.
29 iunie: Ziua Internațională a Tropicelor
În fiecare an, pe 29 iunie, Ziua Internațională a Tropicelor celebrează extraordinara biodiversitate din această zonă a Terrei și crește conștientizarea despre diferitele provocări cu care se confruntă națiunile tropicale.
30 iunie: Ziua Mondială a Asteroidului
Anual, pe 30 iunie, Ziua Mondială a Asteroidului, numită și Ziua Internațională a Asteroidului, urmărește să mărească conștientizarea asupra riscurilor ținând de pericolul impactului unui asteroid cu pământul și despre rolul asteroizilor în formarea universului nostru. Această zi se focalizează și pe modul în care resursele lor pot fi folosite în viitor, despre cum asteroizii deschid calea unor următoare explorări.
17 august: Ziua Îmi Iubesc Picioarele
În fiecare an, pe 17 august, Ziua Îmi Iubesc Picioarele ne îndeamnă să ne prețuim și îngrijim membrele inferioare, care ne sunt credincioase în transport, în a ne suporta greutatea corpului, în a ne ajuta să alergăm, inotăm, să practicăm diverse sporturi și, nu în ultimul rând, să dansăm!
17 mai: Ziua Nucilor
Chiar dacă, an de an, arborii de nuc abia și-au terminat înflorirea în vremea asta, pe 17 mai, Ziua Nucilor celebrează cel mai vechi pom cunoscut din lume, cultivarea lui datând din anii 7.000 î.Hr. Își are originea în Persia antică, unde fructele sale erau considerate delicatesuri de către nobili. Nucul s-a răspândit mai întâi prin Asia, Orientul Mijlociu, și apoi în Europa.
6 iunie: Ziua Yoyo
An de an, pe 6 iunie, Ziua Yoyo este dedicată acestei nemaipomenite jucării constând din două discuri egale, conectate la un ax, în jurul căruia rulează un fir, care-i distrează pe oameni de peste 2.000 de ani! Unii cred că își are originea în Grecia antică, însă yoyo-urile moderne provin din Tailanda.
5 iunie - Ziua Mondială a Mediului Înconjurător
Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, celebrată anual pe 5 iunie, reprezintă unul din instrumentele principale ale ONU de încurajare a conștientizării și acțiunii protejării mediului înconjurător. Marcată pentru prima oară în 1974, a fost și continuă să fie, pentru peste 143 de țări, o platformă de recunoștere a problemelor serioase legate de poluarea marină, suprapopulare, încălzirea globală, consumul nesustenabil, și primejduirea vieții sălbatice.
16 iunie: Ziua internațională a așa-zisei Remiteri Familiale
Da, este o chestie relativ ipocrită, iar ONU a avut tupeul de a stabili ziua de 16 iunie pentru a sărbători, chipurile, recunoașterea emigranților ca o contribuție însemnată atât acolo unde muncesc, cât și ca o ridicare a nivelului de trai a familiilor spre care acești oameni trimit banii!
Cel mai frumos copil | Un gand de 1 iunie – Ziua copilului
Despre ce altceva as putea vorbi atunci cand vine 1 iunie, ziua copilului (1 iunie este, totusi, o zi controversata pentru acest eveniment din Romania, un lucru despre care voi vorbi intr-un viitor articol)… De cele mai multe ori, parintii (in special mamele) nu se pot opri sa-si marturiseasca afectiunea pentru odrasla lor cu cuvintele: "Esti cel mai frumos copil!" Copilul intelege acest mesaj, in functie de varsta sa cam asa…
Știri EURO 2016 pentru vineri, 17 iunie 2016
Cateva stiri de la EURO 2016 interesante de citit pentru vineri, 17 iunie 2016. Fi la curent cu noutatile de la Campionatul European din Franta!
16 iunie: Ziua lui Bloom (James Joyce)
Ziua lui Bloom este comemorare și o celebrare a scriitorului James Joyce, marcată în Dublin și alte părți ale lumii pe 16 iunie, ziua în care are loc acțiunea din romanul său, "Ulise" ("Ulysses"), în 1904, și data primei sale întâlniri cu viitoarea sa soție, Nora Barnacle.
17 februarie: Ziua Mondială a Spiritului Uman
Marcată an de an pe 17 februarie, Ziua Mondială a Spiritului Uman a fost inițiată în 2003 de Michael Levy, creator al site-ului "Point of Life" ("Semnificația Vieții"), în scopul promovării spiritului uman ca resursă ce ne inspiră să ducem o viață mai creativă, mai pașnică, mai iubitoare.
7 iunie: Ziua Mondială a Siguranței Alimentare
An de an, pe 7 iunie, Ziua Mondială a Siguranței Alimentare ne inspiră să trecem la acțiune în scopul prevenirii, detectării și managementului riscurilor asociate cu hrana noastră. Un efort concertat pentru crearea și menținerea de alimente genuine constribuie la securitatea alimentară, sănătatea umană, prosperitatea economică și agricolă, cea a piețelor și magazinelor, turismului și dezvoltării sustenabile.
12 iunie: Ziua Mondială Împotriva Muncii Copiilor
Marcată anual, începând cu 2020, pe 12 iunie, Ziua Mondială Împotriva Muncii Copiilor îndeamnă la crearea pentru copii a unui mediu potrivit pentru a crește, a se dezvoltă și avea o viață demnă, și la lupta contra exploatării copiilor prin muncă din toată lumea.
13 iunie: Ziua Internațională de Conștientizare a Albinismului
În fiecare an, pe 13 iunie, Ziua Internațională de Conștientizare a Albinismului celebrează drepturile oamenilor născuți cu albinism și țintește să mărească înțelegerea acestei afecțiuni genetice.
22 iunie: Ziua Mondială a Pădurilor Tropicale
An de an, pe 22 iunie, Ziua Mondială a Pădurilor Tropicale celebrează aceste resurse naturale prețioase și încurajează protejarea lor.
26 iunie: Ziua Internațională de Sprijin a Victimelor Torturii
În fiecare an, pe 26 iunie, Ziua Internațională de Sprijin a Victimelor Torturii condamnă această practică feroce, onorează și acordă sprijin victimelor și supraviețuitorilor torturii.