link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
18 iunie: Ziua Internațională a Picnicului
de godessdiana88 la: 17/06/2022 16:42:41
Ziua Internațională a Picnicului celebrează an de an, pe 18 iunie, un obicei statornicit de multă vreme în aproape toate culturile lumii și a cărui popularitate, vă vine să credeți ori nu, își are originea în Revoluția Franceză! Definițiile picnicului pot fi diferite, însă oricare dintre ele presupune o cale minunată de a strânge oamenii împreună pentru o zi delectantă.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"18 iunie: Ziua Internațională a Picnicului"

18 iunie: Ziua internațională SUSHI
Bucătarii specializați în sushi folosesc orezul pentru a pregăti o mare diversitate de bucate delicioase, gustoase, ce pot include pește crud, legume și plante de mare.
20 iunie: Ziua Internațională a Surfingului
Sărbătorită anual pe 20 iunie, Ziua Internațională a Surfingului aduce un omagiu acestui sport nautic și stilului de viață asociat cu el. Evenimentele programate pentru această zi scot în evidență impactul major al surfingului.
29 iunie: Ziua Internațională a Tropicelor
În fiecare an, pe 29 iunie, Ziua Internațională a Tropicelor celebrează extraordinara biodiversitate din această zonă a Terrei și crește conștientizarea despre diferitele provocări cu care se confruntă națiunile tropicale.
13 iunie: Ziua Internațională de Conștientizare a Albinismului
În fiecare an, pe 13 iunie, Ziua Internațională de Conștientizare a Albinismului celebrează drepturile oamenilor născuți cu albinism și țintește să mărească înțelegerea acestei afecțiuni genetice.
26 iunie: Ziua Internațională de Sprijin a Victimelor Torturii
În fiecare an, pe 26 iunie, Ziua Internațională de Sprijin a Victimelor Torturii condamnă această practică feroce, onorează și acordă sprijin victimelor și supraviețuitorilor torturii.
18 iulie: Ziua Internațională Nelson Mandela
Anual, pe 18 iulie, Ziua Internațională Nelson Mandela plătește un tribut acestui revoluționar anti-apartheid, lider și activist politic. Această zi încurajează, totodată, oamenii să-și aducă fiecare aportul pentru a face din lumea noastră un loc mai bun.
24 iunie: Ziua internațională a zânelor
Fantezia, imaginația și un pic de praf de stele se reunesc pe 24 iunie în onoarea Zilei internaționale a zânelor. Aceste creaturi magice, supranaturale, au avut un rol de seamă în miturile și legendele lumii.
19 iunie: Ziua Internațională a Cutiei
Ziua Internațională a Cutiei din 19 iunie ne oferă anual oportunitatea de a petrece un timp de calitate cu pisicile noastre. Dacă nu ai o pisică, este posibil să nu-ți dai seama ce este cu zarva din această zi. Pisicuțele și cutiile par să fir predestinate de undeva din ceruri să fie împreună, iar cu prilejul Zilei Internaționale a Cutiei celebrăm bucuria și distracția acestei incredibile fuziuni.
4 iunie: Ziua Internațională a Copiilor Inocenți Victime ale Agresiunii
Ziua Internațională a Copiilor Inocenți Victime ale Agresiunii din 4 iunie are țelul de a face cunoscute anual durerile îndurate de copii din întreaga lume care sunt victime ale abuzurilor fizice, mentale și emoționale. Această zi afirmă dedicarea ONU în protejarea drepturilor copiilor.
8 iunie: Ziua Internațională a Acțiunii pentru Elefanții din Grădini Zoologice
Ziua Internațională a Acțiunii pentru Elefanții din Grădini Zoologice este, în fiecare an, marcată în întreaga pe lume pe 8 iunie, având scopul de a crește conștientizarea asupra condițiilor de viață ale elefanților din aceste perimetre și, ideal, de a fi trimiși în adăposturi potrivite, autorizate. În primul an de celebrare a acestei zile, 33 de activiști dedicați din 33 de orașe din 7 țări au organizat evenimente și demonstrații, atrăgând atenția mediei și publicului despre consecințele tragice ale ținerii acestor animale în spații strâmte, nenaturale, unde trec prin suferințe și mor prematur.
16 iunie: Ziua Internațională a Copilului African
Pe 16 iunie 1971, mai mulți studenți de culoare sud-africani din Soweto au ieșit pe străzi cerând să fie învățați, educați în propria lor limbă. Ofițerii înarmați ai poliției au ripostat prin uciderea a sute de protestatari. Ca o comemorare a acestui eveniment, are loc o sărbătoare publică în Africa de Sud, numită Ziua Tineretului, ce este recunoscută anual pe data de 16 iunie ca Ziua Internațională a Copilului African în întreaga lume.
3 iunie: Ziua internațională a bicicletei | Citate despre bicicletă
ONU a adoptat ziua de 3 iunie în onoarea bicicletei în semn de recunoaștere al impactului transformator în bine al acesteia asupra societății, al rolului său major în toate comunitățile din lume și pentru a sublinia beneficiile ciclismului atât pentru oamenii care-l practică, cât și pentru natură.
14 iunie: Ziua internațională a băii
Acest eveniment de pe 14 iunie nu este dedicat, așa cum ar fi tentați unii să creadă, singurei zile din an în care să se îmbăieze! Ziua băii îl celebrează , de fapt, pe Arhimede, așa că ar putea fi mai curând potrivită unei distracții cu copii, una într-o cadă plină sau într-o piscină, ocazie cu care cei mici se pot transforma în niște veritabili oameni de știință, experimentând și dezvăluindu-și ce se întâmplă cu jucăriile lor când sunt cufundate în apă.
26 iunie: Ziua internațională împotriva abuzului și traficului ilegal de droguri
Sprijinită de oameni simpli, comunități și organizații de pe tot cuprinsul lumii, ziua de 26 iunie are țelul de a mări conștientizarea problemelor majore pe care drogurile le reprezintă pentru societate.
28 iunie: Ziua internațională CAPS LOCK
În ziua de 28 iunie este sărbătorită anual CAPS LOCK, acea tastă din stânga tastaturii tale folosită pentru majuscule.
18 mai: Ziua Internațională a Muzeelor
Obiectivul Zilei internaționale a Muzeelor este să ne crească conștientizarea că "Muzeele sunt un important mijloc al schimburilor culturale, de îmbogățire a culturilor și dezvoltării unei înțelegeri, cooperări și păci reciproce printre oameni." Organizate anual în data de 18 mai, evenimentele și activitățile de celebrare a Zilei internaționale a Muzeelor pot dura o singură zi sau chiar o întreagă luna.
9 iunie: Ziua Internațională a Arhivelor
Anual, pe 9 iunie, cu prilejul Zilei Internaționale a Arhivelor, profesioniștii, instituțiile locale și asociațiile profesionale din acest domeniu își unesc vocile pentru a ne face să înțelegem de ce este atât de important să sprijinim arhivele și profesiunile asociate cu ele.
19 iunie: Ziua internațională a plimbării
Cei care se plimbă nu se grăbesc, își rezervă timp pentru a contempla minunile naturii, ale mediului lor înconjurător. De fapt, adeseori, plimbăreții veritabili nu își stabilesc un traseu și nici măcar o anumită destinație!
21 iunie: Ziua internațională yoga
Printre altele, yoga întărește și stabilizează coloana vertebrală, înlăturând durerile de spate, stresul și tensiunea, ajută la scăderea în greutate, menține un metabolism echilibrat, mărește flexibilitatea corpului, crează claritate mentală, calm, seninătate.
18 decembrie: Ziua Internațională a Migranților
În fiecare an, pe 18 decembrie, cu prilejul Zilei Internaționale a Migranților, ONU, prin intermediul Organizației Internaționale a Migranților (IOM), pune în lumină contribuțiile celor circa 272 de miloane de migranți din lume, inclusiv a mai mult de 41 de milioane de persoane mutate pe plan intern, și a provocărilor cu care se confruntă acestea.
18 octombrie: Ziua Internațională a Colanților
În fiecare an, data de 18 octombrie este dedicată Zilei Internaționale a Colanților, pantaloni care pot fi purtați de-a lungul întregului an și sunt tot mai căutați odată cu toamna, când vremea începe să se răcească.
23 iunie: Ziua internațională a văduvelor
Pe 21 decembrie 2010, Adunarea generală a ONU a adoptat rezoluția de declarare a zilei de 23 iunie ca una a văduvelor, aprobând propunerea în acest sens a președintelui Gabonului, Ali Bongo Ondibama.
1 iunie Ziua Internaţională a Copilului
1 iunie Ziua Internaţională a Copilului
1 Iunie Ziua Internaţională a Copiilor planşe de colorat
1 Iunie Ziua Internaţională a Copiilor planşe de colorat
16 iunie: Ziua internațională a așa-zisei Remiteri Familiale
Da, este o chestie relativ ipocrită, iar ONU a avut tupeul de a stabili ziua de 16 iunie pentru a sărbători, chipurile, recunoașterea emigranților ca o contribuție însemnată atât acolo unde muncesc, cât și ca o ridicare a nivelului de trai a familiilor spre care acești oameni trimit banii!
29 iunie - Ziua Internaţională a Dunării
29 iunie - Ziua Internaţională a Dunării
18 aprilie: Ziua Patrimoniului Mondial | Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor
Ziua Patrimoniului Mondial sau Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor este marcată global, an de an, pe 18 aprilie, și este centrată pe diferite tipuri de activități, incluzând vizitarea monumentelor și siturilor arheologice, cu profunde semnificații culturale, conferințe, mese rotunde, articole publicate în ziare și pe site-uri.
30 iulie: Ziua internaţională a prieteniei
Ziua internaţională a prieteniei, proclamată a se sărbători anual pe 30 iulie de ONU, cu ocazia unei sesiuni din 2011, ar trebui să ne readucă în minte şi suflet valorile acestei minunate conexiuni dintre oameni. Cât de mult ţi-ai neglijat prietenii în ultima vreme?
6 mai: Ziua internațională FĂRĂ DIETĂ
Ziua internațională "fără dietă" a fost inițiată în 1992 de Mary Evans Young, conducătoarea grupului britanic "Diet Breakers" ("spărgătorii de dietă"). După ce a suferit în urma unei anorexii nervoase, a lucrat pentru a-i ajuta pe oameni să se aprecieze pe ei înșiși așa cum sunt, să își aprecieze corpul așa cum îl au.