link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
21 iunie: Ziua Mondială a Muzicii
de godessdiana88 la: 20/06/2022 19:01:55
Ziua Mondială a Muzicii sau "La Fête de la musique" ("sărbătoarea muzicii"), marcată anual pe 21 iunie, a fost inițiată în Franța și, în prezent, este celebrată în toată lumea. Este o zi ce încurajează oamenii să se dedice muzicii de toate tipurile și e o oportunitate pentru muzicieni de a da concerte și a se conecta cu fanii lor, inclusiv pe media socială.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"21 iunie: Ziua Mondială a Muzicii"

21 iunie: Ziua Mondială a Umanistului
Celebrată anual pe întreg globul, cu ocazia solstițiului de vară, care are loc de obicei pe 21 iunie, Ziua Mondială a Umanistului reprezintă o cale de răspândire a conștientizării umanismului ca filosofie de viață și a capacității sale de a schimbă lumea în bine. De asemeni, este un prilej de întâlnire a umaniștilor și promovării valorilor umanismului.
6 iunie: Ziua Mondială a Dăunătorilor
Marcată anual pe 6 iunie, Ziua Mondială a Dăunătorilor, numită uneori și Ziua Mondială a Conștientizării Dăunătorilor, a fost creată pentru a pune în lumină cum managementul insectelor și rozătoarelor dăunătoare poate ajuta la menținerea calității vieții atât pentru noi, cât și pentru cei îndrăgiți de noi.
30 iunie: Ziua Mondială a Asteroidului
Anual, pe 30 iunie, Ziua Mondială a Asteroidului, numită și Ziua Internațională a Asteroidului, urmărește să mărească conștientizarea asupra riscurilor ținând de pericolul impactului unui asteroid cu pământul și despre rolul asteroizilor în formarea universului nostru. Această zi se focalizează și pe modul în care resursele lor pot fi folosite în viitor, despre cum asteroizii deschid calea unor următoare explorări.
15 iunie: Ziua Mondială / Globală a Vântului
Marcată anual pe 15 iunie, Ziua Mondială / Globală a Vântului este dedicată energiei eoliene și posibilității ca această să ne poată remodela sistemele energetice.
7 iunie: Ziua Mondială a Siguranței Alimentare
An de an, pe 7 iunie, Ziua Mondială a Siguranței Alimentare ne inspiră să trecem la acțiune în scopul prevenirii, detectării și managementului riscurilor asociate cu hrana noastră. Un efort concertat pentru crearea și menținerea de alimente genuine constribuie la securitatea alimentară, sănătatea umană, prosperitatea economică și agricolă, cea a piețelor și magazinelor, turismului și dezvoltării sustenabile.
12 iunie: Ziua Mondială Împotriva Muncii Copiilor
Marcată anual, începând cu 2020, pe 12 iunie, Ziua Mondială Împotriva Muncii Copiilor îndeamnă la crearea pentru copii a unui mediu potrivit pentru a crește, a se dezvoltă și avea o viață demnă, și la lupta contra exploatării copiilor prin muncă din toată lumea.
22 iunie: Ziua Mondială a Pădurilor Tropicale
An de an, pe 22 iunie, Ziua Mondială a Pădurilor Tropicale celebrează aceste resurse naturale prețioase și încurajează protejarea lor.
21 noiembrie: Ziua Mondială a Televiziunii
Ziua Mondială a Televiziunii nu este menită a fi, așadar, atât o sărbătorire a televizorului, dispozitivului electronic aproape nelipsit din casele noastre, cât o celebrare a unei filosofii a deschiderii și transparenței despre problemele mondiale.
21 septembrie: Ziua Mondială a Recunoștiinței
Ziua Mondială a Recunoștiinței , ce are loc anual pe 21 septembrie, îi omagiază pe oamenii, organizațiile și națiunile de pe tot globul care-și împărtășesc gratitudinea în diverse moduri.
21 aprilie: Ziua Mondială a Creativității și Inovației
Ziua Mondială a Creativității și Inovației din 21 aprilie ne îmboldește, an de an, să încercăm să rezolvăm vechi probleme prin căi noi, indedite, cu potențialul de a găsi metode mai bune, mai eficiente de a ne îndeplini obiectivele. Este ziua în care ar trebui să ne redescoperim creativitatea, indiferent cât de adânc ne-ar fi îngropată în minte!
19 iunie: Ziua Mondială a Celulelor Seceră
An de an, pe 19 iunie, este marcată Ziua Mondială a Celulelor Seceră, una având menirea de a crește conștientizarea și înțelegerea bolii provocate de ele, și încercările prin care trec cei suferinzi de ea, precum și familiile lor și îngrijitorii stării lor de sănătate.
24 iunie: Ziua Mondială a OZN-urilor
Ziua Mondială a OZN-urilor este comemorată pe două date distincte. Prima, din 24 iunie, marchează prima raportare extinsă a zăririi unui OZN ("obiect zburător neidentificat", în limba engleză UFO, adică "Unidentified Flying Object", numit popular "farfurie zburătoare") de către aviatorul american Keneth Arnold, din acea zi, în 1974. A doua, din 2 iulie, este asociată cu incidentul, se pare extraterestru, care a avut loc la Roswell, New Mexico, în același an.
21 martie: Ziua Mondială a Poeziei
Ziua Mondială a Poeziei, marcată anual pe 21 martie, a fost fondată în 1999 de către UNESCO, cu ocazia celei de-a treizecelea sale Conferințe Generale, cu scopul de a acorda o proaspătă recunoaștere și impetuozitate mișcărilor poetice naționale, regionale și internaționale. Organizația a intenționat ca această zi să inspire celebrarea poeziei din întreaga lume, prezervarea limbilor amenințate să dispară și stimularea exprimării poetice.
7 iunie: Ziua Mondială a Grijii
Marcată anual pe 7 iunie, o inițiativă a organizației nonprofit "CaringBridge" (podul grijii), Ziua Mondială a Grijii, nu este asociată cu o grijă însemnând teamă sau neliniște generată de o posibilă primejdie ori un eveniment neplăcut, ci cu sensul de interes special, preocupare, afecțiune față de cineva sau ceva. Chiar și numai prin simpla întrebare sinceră pusă unei persoane despre cum i-a mers ziua, ne arătăm interesul de a avea grijă de ea, de a o sprijini, ceea ce are, desigur, efecte pozitive pentru starea sa generală de bine.
13 iunie: Ziua Mondială a Softball-ului
Ziua Mondială a Softball-ului, marcată anual pe 13 iunie, nu este numai o zi de promovare a acestui sport, ci și una de mobilizare spre activități fizice menite a ne furniza o stare de sănătate cât mai bună. Ziua Mondială a Softball-ului se focalizează, de aceea, către spiritul sportivității și integrării sociale.
14 iunie: Ziua Mondială a Donatorului de Sânge
An de an, pe 14 iunie, organizații de pe tot globul celebrează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, un eveniment de conștientizare a importanței donării de sânge în sistemul de sănătate, precum și a gamei largi de utilizare a sângelui pe căi mult mai diverse decât suntem înclinați să credem.
25 iunie: Ziua Mondială Vitiligo
Ziua Mondială Vitiligo are loc anual pe 25 iunie. Vetiligo este o afecțiune a pielii de care suferă 1% până la 2% din populația globului. Este o tulburare ce durează o viață și provoacă decolorarea unor zone de piele în diferite părți ale corpului, sau chiar o pierdere totală a culorii pielii.
3 iunie: Ziua Mondială a Cidrului de Mere
Ziua Mondială a Cidrului de Mere este anual o declarație internațională a iubirii față de această băutură, ce marchează începerea sezonului cidrului de mere din toată lumea. Indiferent unde este degustat cidrul de mere, acesta este prețuit pentru îmbunătățirea dispoziției, stării de spirit, o stare de spirit care, cel puțin, în unele regiuni, infuzează simțământul unic de "acasă."
5 iunie - Ziua Mondială a Mediului Înconjurător
Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, celebrată anual pe 5 iunie, reprezintă unul din instrumentele principale ale ONU de încurajare a conștientizării și acțiunii protejării mediului înconjurător. Marcată pentru prima oară în 1974, a fost și continuă să fie, pentru peste 143 de țări, o platformă de recunoștere a problemelor serioase legate de poluarea marină, suprapopulare, încălzirea globală, consumul nesustenabil, și primejduirea vieții sălbatice.
14 iunie: Ziua Mondială a Donatorului de Sânge
Ziua Mondială a Donatorului de Sânge din 14 iunie are menirea de a celebra donatorii și conștientiza importanța donării de sânge. Nevoia de rezerve de sânge sigure, de încredere, și produse pe bază de sânge este constant imperioasă în întreaga lume.
15 iunie: Ziua Mondială de Conștientizare a Abuzului Vârstnicilor
Marcată anual pe 15 ianuarie, Ziua Mondială de Conștientizare a Abuzului Vârstnicilor a fost recunoscută oficial de Adunarea Generală a ONU prin rezoluția 66/127 din decembrie 2011, ca urmare a unei cereri a Rețelei Internaționale de Prevenire a Abuzului Vârstnicilor, care a stabilit prima sa comemorare în iunie 2006.
5 iunie - Ziua Mondială a Mediului
5 iunie - Ziua Mondială a Mediului
20 iunie: Ziua mondială a refugiaților
Refugiații sunt printre cei mai vulnerabili oameni de pe pământ. Bazată pe Declarația drepturilor omului din 1948, Convenția ONU din 1951 asociată cu statutul refugiaților și Protoculul acesteia din 1967 ajută la protejarea celor siliți să-și părăsească țara.
21 iunie: Ziua internațională yoga
Printre altele, yoga întărește și stabilizează coloana vertebrală, înlăturând durerile de spate, stresul și tensiunea, ajută la scăderea în greutate, menține un metabolism echilibrat, mărește flexibilitatea corpului, crează claritate mentală, calm, seninătate.
21 mai: Ziua Mondială pentru Diversitate Culturală, Dialog și Dezvoltare
Ziua Mondială pentru Diversitate Culturală, Dialog și Dezvoltare este marcată anual în data de 21 mai în scopul conștientizării oamenilor despre rolul major al diversității și armoniei culturale.
17 iunie: Ziua Mondială de Combatere a Deșertificării și Secetei
Ziua Mondială de Combatere a Deșertificării și Secetei este marcată anual, pe 17 iunie, în scopul răspândirii conștientizării printre oameni a necesității cooperării în lupta împotriva deșertificării și efectelor secetei. Este o zi unică, care ne reamintește că eliminarea degradării pământului poate fi realizată numai prin colaborare la toate nivelurile și o implicare puternică a comunităților.
18 iunie: Ziua Mondială a Gastronomiei Sustenabile
Ziua Mondială a Gastronomiei Sustenabile din 18 iunie recunoaște an de an practicile și principiile asociate cu o hrană sustenabilă, combinând arta alegerii, cu cea a preparării și consumului alimentelor.
8 iunie : Ziua Mondială a Oceanelor
Această zi mondială este marcată anual pentru a onora oceanele lumii, a se ajută protecția și conservarea acestora. Oceanele sunt foarte importante pentru omenire întrucât sunt o sursă considerabilă de hrană, oxigen, contribuie la regularizarea climei, reprezintă baze ale producerii a numeroase medicamente, purifică apa care curge spre ele prin evaporare și transformarea sa în ploaie.
29 martie: Ziua Mondială a Pianului
În fiecare an, pe 29 martie, Ziua Mondială a Pianului reunește iubitorii muzicii din toată lumea în celebrarea acestui așa-numitului "rege al instrumentelor muzicale". Totodată această zi încurajează pianiștii de toate vârstele și abilitățile să cânte în locuri publice.